Třída mladých nebo mezi

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2015 09:33
daisynka

XXX.XXX.130.247

Potřebovala bych poradit od zkušenějších vystavovatelů.
V dubnu bude mojí feně 15. měsíců, máme 2 CAJCe a na JCh. potřebujeme ještě jednoho nebo CAC. Mám hlásit ještě do mladých, když ta třída je velmi obsazovaná (většinou nad 10 fen) nebo zkusit štěstí už v mezitřídě, kde je vždy méně fen.
Můj názor je takový, že hlásit do mezitřídy i když tam budeme jedni z nejmladších, protože v mladých porážíme i 17 měsíční feny. Navíc je tam větší šance na úspěch.
Znáte to jen si potřebuju názor potvrdit nebo aby mi někdo řekl, že je to kravina

12.2.2015 09:52
lev

XXX.XXX.253.186

Klidně do mezitřídy, pokud byste toho cace dostali, můžete se pak rozhodnout jak ho použijete a buď třeba nebude mít jch, ale může se vám hodit na ch. cz, což je důležitější titul. O přiznání titulu si nemusíte žádat hned, ale třeba až budete mít jistotu, že máte v této sezoně dost caců a toho jednoho můžete použít místo cajce.

13.2.2015 11:46
zuuzzaanna

XXX.XXX.130.65

Také může hrát roli, jak je Vaše fenka vyspělá, když říkáte, že porážíte i starší feny, asi by mezitřída nemusela být špatná, ale přeci jenom v mladých se většinou na pejsky kouká ještě jako na "mladý" a někdy se toho více toleruje. U našeho plemene pokud například vím, že mám mohutnou a velkou fenu tak by dokonce dát jí do třídy mladých mohlo být na škodu a budu dávat rovnou do starších kde mezi staršími fenami nebude jako pěst na oko, pokud mám naopak fenu, která ještě nemá plně dovyvinutý hrudník a je drobná, dám ji spíše do mladých. Také může být rozhodující, jak se Vám fenka předvádí, jestli v kruhu nelumpačí a podobně. A v neposlední řadě, co budete mít za rozhodčího. Pokud fenka zlobí a s dětskou radostí poskakuje a podobně, rozhodčí který dá hodně na předvedení, to spíš bude tolerovat ve třídě mladých. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík