Potřebovala bych poradit od zkušenějších vystavovatelů.
V dubnu bude mojí feně 15. měsíců, máme 2 CAJCe a na JCh. potřebujeme ještě jednoho nebo CAC. Mám hlásit ještě do mladých, když ta třída je velmi obsazovaná (většinou nad 10 fen) nebo zkusit štěstí už v mezitřídě, kde je vždy méně fen.
Můj názor je takový, že hlásit do mezitřídy i když tam budeme jedni z nejmladších, protože v mladých porážíme i 17 měsíční feny. Navíc je tam větší šance na úspěch.
Znáte to jen si potřebuju názor potvrdit nebo aby mi někdo řekl, že je to kravina
Klidně do mezitřídy, pokud byste toho cace dostali, můžete se pak rozhodnout jak ho použijete a buď třeba nebude mít jch, ale může se vám hodit na ch. cz, což je důležitější titul. O přiznání titulu si nemusíte žádat hned, ale třeba až budete mít jistotu, že máte v této sezoně dost caců a toho jednoho můžete použít místo cajce.
Také může hrát roli, jak je Vaše fenka vyspělá, když říkáte, že porážíte i starší feny, asi by mezitřída nemusela být špatná, ale přeci jenom v mladých se většinou na pejsky kouká ještě jako na "mladý" a někdy se toho více toleruje. U našeho plemene pokud například vím, že mám mohutnou a velkou fenu tak by dokonce dát jí do třídy mladých mohlo být na škodu a budu dávat rovnou do starších kde mezi staršími fenami nebude jako pěst na oko, pokud mám naopak fenu, která ještě nemá plně dovyvinutý hrudník a je drobná, dám ji spíše do mladých. Také může být rozhodující, jak se Vám fenka předvádí, jestli v kruhu nelumpačí a podobně. A v neposlední řadě, co budete mít za rozhodčího. Pokud fenka zlobí a s dětskou radostí poskakuje a podobně, rozhodčí který dá hodně na předvedení, to spíš bude tolerovat ve třídě mladých. :).