Jak navyknout fenku na porodní bednu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2015 15:01
samoa

XXX.XXX.64.67

Dobrý den, máme několik dní do porodu, mám fenku maltézského psíka, menší verzi smajlík přítel mi udělal krásnou porodní bednu, ale moc se jí tam nelíbí a odchází z ní. Máte nějakou radu, jak ji na bednu navyknout nebo to mám nechat na ní?U předchozí majitelky, měla štěňátka jedou, ale jak to bylo s porodem nevím.Děkuji.

12.2.2015 17:15
conie

XXX.XXX.206.202

Porodní bednu dejte na oblíbené místo fenky, vystelte oblíbenou, již používanou dekou. Fence nabídněte pamlsek, který ji položte do bedny. Můžete sebrat ostatní pelíšky, košíky či boudičky a ponechat pouze bednu. Prvnička občas odmítá být v bedně, zkušenější matky většinou bednu uvítají. U prvničky to nehrotím, dávám přednost tomu, aby březí fenka byla v klidu a pohodě. Moje feny se mnou týden před termínem porodu pravidelně spí v posteli, aby byly pod dohledem. Pokud fena začne pracovat k porodu, přestěhuji ji do bedny, usadím se tam s ní a je po problémech. Jakmile jsou štěnda na světě a jsou v porodní bedně, fenu ani nenapadne cestovat jinam. Bednu mám umístěnou na klidnějším místě, kde ale fena může sledovat provoz doma a necítí se nijak vyřazená.

12.2.2015 19:17
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Souhlasím s výše uvedeným, hlavně na nějaké klidné místo, kde není velký rodinný provoz.

12.2.2015 22:11
koňadra

XXX.XXX.128.51

Feny před porodem se tedy neptám jestli se jí porodní bedna, nebo místo, kde porodní bedna je, líbí. Prostě jí ukáži, že tam je její místo a vzhledem k tomu, že povel "na místo" není u mých fen neznámým pojmem, většinou nebývá ani problém, aby v bedně setrvaly. Bednu mám nejprve v místě, které mě umožňuje dohled a případnou pomoc u porodu, což je většinou v obýváku. Porod je většinou několikahodinová záležitost, takže si mohu v mezičase udělat pohodlí, koukat na televizi apod. Po porodu porodní bednu s fenou a štěňaty nastěhuji na místo, kde bude mít víc klidu a nebude v průvanu, když budu potřebovat vyvětrat. Po porodu už feny zpravidla nemají snahu odcházet z porodní bedny od štěňat. Pro "samoa" - pokud necháte na feně, aby si vybrala místo, kde bude rodit, pravděpodobně to nebude ta vaše bedna, ale třeba vaše postel, ze které udělá trhací kalendář.

13.2.2015 00:01
krasnapepina

XXX.XXX.84.72

Paní psala, že má maltézáka, tento typ pejsků, zpravidla vlivem majitelů, neposlouchá tak dokonale jako vaše fenky. Netvrdím, že by nemohl poslouchat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík