Fena po kastraci - rekonvalescence

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2015 21:42
loolucy

XXX.XXX.60.30

Ahojte,
dnes je fena týden po kastraci a je celá divná. Absolutně odmítá pít (trvá vždy několik desítek minut než ji přinutím napít se), žrát taky moc nechce (normálně sežere cokoliv) a celý den jen leží, spí. Za normálních okolnostní bývá maximálně aktivní. Stále jsem to přisuzovala tomu, že je to obrovský zásah a že se potřebuje vzpamatovat, ale přeci jen to už pár dní po operaci je. Máte někdo podobnou zkušenost? Mám strach, že je v bolesti a že něco není správně. Nechci nijak plašit, proto se ptám nejdříve tady.

Díky za názory.

14.2.2015 21:44
lev

XXX.XXX.253.186

A divná je pouze dnes, nebo byla i celý týden ? Určitě změřte teplotu. Pes může chytit i virozu od člověka, anginu.

14.2.2015 21:48
loolucy

XXX.XXX.60.30

Celý týden. Je absolutně bez nálady, ven taky chodit nechce :-/.

14.2.2015 21:55
lev

XXX.XXX.253.186

Tak už jste měli být u veta. Na dálku těžko radit...může tam být nějaký zánět.

14.2.2015 21:56
loolucy

XXX.XXX.60.30

Nechci ji zase zbytečně tahat pryč, když jí není dobře, ale ráda vypadá v pohodě. I tak díky za pomoc :).

14.2.2015 21:57
loolucy

XXX.XXX.60.30

*rána.

14.2.2015 22:01
atika

XXX.XXX.213.155

Týden po kastraci už by fenka měla být v pořádku. Já tu naši musela už třetí den brzdit, aby byla trochu v klidu. Asi bych na tu kontrolu radši zašla - to už je stejně čas na kontrolu a stehy ne?

14.2.2015 22:10
loolucy

XXX.XXX.60.30

Na stehy jdeme až 13. den. Nevím právě, zda ještě čekat nebo jít na kontrolu raději teď. Ale vypadá to, že raději zajdeme už teď. Děkuji :).

15.2.2015 10:42
noemi

XXX.XXX.64.236

Jak to vypadá s fenkou?...byli jste na veterině?

15.2.2015 13:23
loolucy

XXX.XXX.60.30

U nás veterináři fungují jen ve všení den, takže bychom šli zítra. Ale dnes nastala velká změna, najednou začala sama pít :) Takže si myslím, že se to vrací do normálu, dokonce si dneska už i hrála, takže nás moc potěšila. :)

Asi jsem teda moc plašila

Neregistrovaný uživatel

15.2.2015 13:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Doufám, že ano. Máme v širší rodině několik kastrovaných fenek a všechny to snášely naprosto v pohodě, na druhý den jako by se nic nestalo. My byli jen psu rentgenovat tlapy, byl přispaný a šílené, jak se potom choval Tři dny pořád jen pokňůkával, skoro nic nežral, ani moc nepil, už jsme přemýšleli, že snad pojedem zpátky na veterinu, pak sice přestal, ale divný byl snad týden, divně koukal, chování nebylo ono. Až asi trochu zapomněl, tak se srovnal. Pes-hysterka Jinak býval u veta vždy naprosto v poho, jako by šel do sámošky. Trošku se bojím, co bude u další návštěvy, jestli se nerozpomene na to, příkoří" co mu tam posledně dělali

15.2.2015 13:49
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

loolucy napsal(a):
U nás veterináři fungují jen ve všení den, takže bychom šli zítra. Ale dnes nastala velká změna, najednou začala sama pít :) Takže si myslím, že se to vrací do normálu, dokonce si dneska už i hrála, takže nás moc potěšila. :)

Asi jsem teda moc plašila

A kdyby měla fenka otevřenou zlomeninu nohy, tak taky pokrčíte rameny, že u vás veterináři pracují jen ve všední dny?

15.2.2015 14:25
loolucy

XXX.XXX.60.30

umpa.lumpa napsal(a):
A kdyby měla fenka otevřenou zlomeninu nohy, tak taky pokrčíte rameny, že u vás veterináři pracují jen ve všední dny?

Mohu se zeptat proč se do mě naprosto bezdůvodně pouštíte? To tu opravdu nejsou normální lidé, kteří by popsali svoje zkušenosti a trochu poradili? Opakuji, že rána je pěkná, krásně se hojí, nikde nevypadá nic špatně. Samozřejmě, kdyby nemohla chodit, knučela, kousala si to, kdyby si vytrhla stehy a já nevím co, naložili bychom ji a jeli hledat veterináře, ale nevím, proč bych ji měla vystavovat teď takovému stresu...?

Celý týden se od ní nehnu, spím s ní na zemi, myslíte, že se o ni špatně starám? Proč mne hned napadáte, když neznáte okolnosti?

Jenom doufám, že to bylo pouze chvilkové pomatení a nejste tento typ člověka. Přeji vám pěkný den.

15.2.2015 14:27
loolucy

XXX.XXX.60.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Doufám, že ano. Máme v širší rodině několik kastrovaných fenek a všechny to snášely naprosto v pohodě, na druhý den jako by se nic nestalo. My byli jen psu rentgenovat tlapy, byl přispaný a šílené, jak se potom choval Tři dny pořád jen pokňůkával, skoro nic nežral, ani moc nepil, už jsme přemýšleli, že snad pojedem zpátky na veterinu, pak sice přestal, ale divný byl snad týden, divně koukal, chování nebylo ono. Až asi trochu zapomněl, tak se srovnal. Pes-hysterka Jinak býval u veta vždy naprosto v poho, jako by šel do sámošky. Trošku se bojím, co bude u další návštěvy, jestli se nerozpomene na to, příkoří" co mu tam posledně dělali

Děkuji za vaše zkušenosti :)
Hlavně mu vemte nějakou tu mňamku a určitě bude v pohodě! :) Honě štěstí:).

15.2.2015 14:32
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

loolucy napsal(a):
Mohu se zeptat proč se do mě naprosto bezdůvodně pouštíte? To tu opravdu nejsou normální lidé, kteří by popsali svoje zkušenosti a trochu poradili? Opakuji, že rána je pěkná, krásně se hojí, nikde nevypadá nic špatně. Samozřejmě, kdyby nemohla chodit, knučela, kousala si to, kdyby si vytrhla stehy a já nevím co, naložili bychom ji a jeli hledat veterináře, ale nevím, proč bych ji měla vystavovat teď takovému stresu...?

Celý týden se od ní nehnu, spím s ní na zemi, myslíte, že se o ni špatně starám? Proč mne hned napadáte, když neznáte okolnosti?

Jenom doufám, že to bylo pouze chvilkové pomatení a nejste tento typ člověka. Přeji vám pěkný den.

To je trochu paranoia, ne? Normální otázka. (omg).

15.2.2015 14:34
loolucy

XXX.XXX.60.30

umpa.lumpa napsal(a):
To je trochu paranoia, ne? Normální otázka. (omg).

Nemyslím si. Nemám ráda, když mne nikdo bezdůvodně obviňuje. A zrovna takový člověk jako vy ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2015 14:38

Na vašem místě bych feně změřila teplotu - to je základ. Zánět by se pravděpodobně projevil zvýšenou teplotou.
Dost směrodatné je i to, jestli byla kastrovaná zdravá fena, nebo fena s pyometrou - tam hrozí další zánět víc.
Jinak vás nechci strašit, ale to, že je rána pěkná, suchá, nic neznamená. Kdysi jsme šli tahat stehy ( po císaři),
rána byla krásná, suchá a po vyndání stehů se rozjela a fena měla díru do břicha.
Přeji vám, aby u vás bylo všechno v pořádku - tu teplotu změřte.

15.2.2015 14:55
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

loolucy napsal(a):
Nemyslím si. Nemám ráda, když mne nikdo bezdůvodně obviňuje. A zrovna takový člověk jako vy ;).

Vidět obviňování v normálně položeném dotazu není úplně normální. Ale věřím, že se to dá léčit.

15.2.2015 15:30
lev

XXX.XXX.253.186

loolucy napsal(a):

To není obviňování, ale konstatování holého faktu - sama píšete, že o víkendu u vás nemáte veta, že fena není celý týden dobrá a čekáte na víkend ? Proč. ? Jste zdravotník, že poznáte jestli je vše v pořádku ? To byste se tu asi neptala, že. Když se mi pes nelíbí, raději ho v pátek zbalím a mažu, třeba zbytečně, než čekat na víkend a pak jezdit kdoví až kam.

15.2.2015 15:36
loolucy

XXX.XXX.60.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Na vašem místě bych feně změřila teplotu - to je základ. Zánět by se pravděpodobně projevil zvýšenou teplotou.
Dost směrodatné je i to, jestli byla kastrovaná zdravá fena, nebo fena s pyometrou - tam hrozí další zánět víc.
Jinak vás nechci strašit, ale to, že je rána pěkná, suchá, nic neznamená. Kdysi jsme šli tahat stehy ( po císaři),
rána byla krásná, suchá a po vyndání stehů se rozjela a fena měla díru do břicha.
Přeji vám, aby u vás bylo všechno v pořádku - tu teplotu změřte.

Teplota změřena, je v normě :).

15.2.2015 15:40
loolucy

XXX.XXX.60.30

lev napsal(a):
To není obviňování, ale konstatování holého faktu - sama píšete, že o víkendu u vás nemáte veta, že fena není celý týden dobrá a čekáte na víkend ? Proč. ? Jste zdravotník, že poznáte jestli je vše v pořádku ? To byste se tu asi neptala, že. Když se mi pes nelíbí, raději ho v pátek zbalím a mažu, třeba zbytečně, než čekat na víkend a pak jezdit kdoví až kam.

Je vám jasné, že je po operaci? Že ne každá fena je druhý den 100 % v pohodě? A ano, jsem zdravotník. Ptám se tu, zda někdo nemá podobnou zkušenost, že se fena zotavila až po týdnu. Začínám litovat toho, že jsem se tu zeptala. Děkuji všem za snahu...

15.2.2015 16:04

loolucy napsal(a):
Teplota změřena, je v normě :).

Kdyby v břiše něco zůstalo a její stav by byl v důsledku zánětu ( nevím, co jiného ), určitě by měla zvýšenou teplotu.
Nelitujete ji moc? To dokáže citlivou fenu taky pekně rozhodit.
Někde jsem četla - politujte jezevčíka, bude celý život kulhat.

15.2.2015 16:35
loolucy

XXX.XXX.60.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby v břiše něco zůstalo a její stav by byl v důsledku zánětu ( nevím, co jiného ), určitě by měla zvýšenou teplotu.
Nelitujete ji moc? To dokáže citlivou fenu taky pekně rozhodit.
Někde jsem četla - politujte jezevčíka, bude celý život kulhat.

Je to asi tak jak říkáte, je mi jí líto, že si tímto musela projít a to kvůli lidské blbosti. Dnes je jak vyměněná, takže věřím, že je v pořádku :).

15.2.2015 16:40

Když jsme měli fenu po operaci, musela jsem u ní omezit návštěvy starého otce, který nad ní neustále slzel a vzdychal. Musela si "myslet", že umírá, byla z toho nesmírně vyděšená.

5.5.2015 19:36
nunina

XXX.XXX.211.127

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestlije normalni, když cuba po kastraci zvraci. Den před narkózou držela dietu a uspavani zvladla zcela bez zvraceni. momentalne je asi 7hodin po zakroku a v posledních hodinách uz asi 5x zvracela, takovy oranzovy hlen, zatím nejedla a ani pit nechce...

5.5.2015 20:36
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Vet jí měl dát protiblicí injeci. Mluvili jste s ním?

7.5.2015 04:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

nunina napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestlije normalni, když cuba po kastraci zvraci. Den před narkózou držela dietu a uspavani zvladla zcela bez zvraceni. momentalne je asi 7hodin po zakroku a v posledních hodinách uz asi 5x zvracela, takovy oranzovy hlen, zatím nejedla a ani pit nechce...

Šup zpět za vetem! Jednou, dvakrát ublinknutí snad ještě OK.5 x zvracet už se mi zdá příliš. V kombinaci s narkózou, krevní ztrátou při operaci a nynějším zvracení se mi jeví jako "dobrá" cesta přinejmenším k dehydrataci.

7.5.2015 04:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

nunina napsal(a):
Dobrý den,

Teď se dívám, že jste to psala již 5.5. Jak to tedy vypadá teď? Byli jste ještě ten den u veta? Už je feňuli líp?

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík