Ahoj nějak se chovem psů nezabývám ale hledáme po útulcích nového parťáka na zahradu a nemůžu si nevšimnout že 80% všech psů v útulcích jsou kříženci labradorů. To je má otázka proč jich je tolik? A proč se tak labradoři znehodnocují? Vždyt čistokrevných ani není tolik jako kříženců snimi. A jaké je to povahově a zdravotně plemeno? Jestli do takového kříženečka jít nebo ne. Děkuji.
Dobrý večer, my máme křížence labradora a rotvajlera (tedy její maminka je labrador x rotvík a otec čistý rotvík), takže labradorská krev tam stále koluje. Povahově je to pro nás super pes. Členy naší rodiny bezmezně miluje a poslouchá, ale k cizím je nedůvěřivá, ale pokud k nám někdo chodí pravidelně delší dobu tak ho začne taky srdečně vítat.Jinak vzorně hlídá. Má dva roky a zdravotně zatím úplně v pohodě...naštěstí. Dobře snáší všechny psy i fenky...někdy se naježí, ale po seznámení je to v pohodě. Po labíkovi má vášeň pro aport...je neúnavná. Je vcelku klidná, žádný rapl.
Myslím si, že ani moc nezáleží s čím je labík křížený, ale je to o povahách jednotlivců. V jednom vrhu může být mazel i rváč a to i u psů s PP. My jsme měli štěstí .
_janina_
napsal(a):
Ahoj nějak se chovem psů nezabývám ale hledáme po útulcích nového parťáka na zahradu a nemůžu si nevšimnout že 80% všech psů v útulcích jsou kříženci labradorů. To je má otázka proč jich je tolik? A proč se tak labradoři znehodnocují? Vždyt čistokrevných ani není tolik jako kříženců snimi. A jaké je to povahově a zdravotně plemeno? Jestli do takového kříženečka jít nebo ne. Děkuji.
Oni to ani nejsou nutně všechno skutečně kříženci labradora. Jenže když křížíte různá plemena, tak černá barva bývá dominantní nad všemi ostatními a krátká srst je dominantní nad dlouhou. Takže výsledkem je velmi často černej krátkosrstej pes, kterého většina lidí označí za křížence labradora, protože to je první plemeno, které vás napadne, když vidíte černého krátkosrstého psa. I když je to třeba NO s maďarským ohařem (to si nevymýšlím, skutečně z tohoto křížení vyleze černý krátkosrstý pes s ušima dolů).
Machlena: No to vám závidím že se vám tak povedl. My měli kříženku staforda s něčím a to byl neskutečně charakterní pes. Tak věrného a oddaného psa jsem nikdy neviděla ani nepotkala. Když se nám (rodině) ubližovalo rvala se za nás zuby nehty a nejednou to bolestivě schytala. Druhý pes po ní věčně vyjížděl, měla roztrahné uši, prokousaný obličej ale nikdy nezakvičela bolestí (asi posunutý práh té citlivosti po stafordovi). A to jsme jí měli z útulku, nikdo se o ní nestaral a nakonec jí lidi vykopli na ulici kde se rvala o každý kousek žvance. Nakonec nám jí po 10 letech vzal oborvský nádor na srdci na který se přišlo pozdě pardon nechtěla jsem se rozepsat ale zase mě to vzalo
pidla: no je fakt že se to blbě posuzuje asi v těch útulcích jestli to je labrador nebo není. Brácha má křížence labradora s kolií myslím a věčně říká ( jak pes něco provede nebo má nějakou špatnou vlastnost) že je to po tom labradorovi. Tak proto nechápu proč slýchávám že toto plemeno je tak, problematické" co je na něm tak zlého.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Povím vám to asi takhle, na labradorech není špatného vůbec nic, pro mě jsou to nejlepší psi. A proč je tolik kříženců labradorů v útulcích, je to pro to že labrador je u nás nejrozšířenější plemeno a každý jouda si myslí že jeho fena musí mít nutně štěňata, načež je levně rozprodá lidem si psů neváží, a ti když zjistí že se pes musí vychvat, je temperamentní a je s ním práce tak se ho prostě zbaví. Labradoři doplácejí na svojí popularitu, protože pořád jsou to jen psi, velmi dobří na výcvik ale také velmi temperamentní což hodně lidí překvapí, protože si myslí že labrador je samovychovatelný plyšák. Pokud jste rozhodnuti jít do křížence z útulku, určitě vyberete fajn kámoše a nebudete litovat, jen musíte počítat s tím že může mít za sebou hodně zlého a podle toho se zpočátku může i chovat, ovšem mladý pes se rychle přizpůsobí když mu dáte to co potřebuje, pohyb, pracovní vyžití, lásku a lidskou společnost, ono totiž labíci nemají rádi samotu a potom bývají trošku destruktivní. S labradořím křížencem jsme strávila posledních 13 let a zatím to byl nejlepší pes mého života.
Přesně, jak píše příspěvek výše. Bydlím na vesnici, a když vidím, kolik se tady rodí šťeňat na jaře - protože se k fence někdo dostal, nebo ji nehlídali, případně musí mít přece minimálně jednou za život štěňata...nedivím se, že když se vnucují zdarma, že skončí někde vyhození.
Za mne si klidně útulkáčka pořiďte...mám doma 2 a nevyměnila bych je ani za 10 s PP . Teď tady vedle mne oba po prochajdě a mňamce chrní .
Tady jsou pejsci i pěkně popsaní, a pokud budete jen trošku chtít, určitě si vyberete: https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci.
Já měla jako první fenečku křížence labrase a jezevčíka, byla naproto úžasná, povahově celá po labíkovi.Musela jsem ji nechat uspat asi 4 měsíce po 12-tých narozeninách z důvodu epi která se jí objevila před 12-tým rokem. pak jsme dlouho váhali jakého pejska si pořídit a vyhrála to opět fenečka křížence labrase s NO a rotvíkem. ted má 10 měsíců a myslím, že labíka také nezapře, i když tam se už projevují i rysy těch druhých, ale je taky úžasná. neměnila bych. ta povaha je prostě u labrae nezaměnitelná a co je důležité, pokud máte pejsana od štěněte, povaha je malinko tvárná a je odrazem výchovy pána na první fotečce je Bára, na druhé nynější štěňátko Máša.
machlena
napsal(a):
Dobrý večer, my máme křížence labradora a rotvajlera (tedy její maminka je labrador x rotvík a otec čistý rotvík), takže labradorská krev tam stále koluje. Povahově je to pro nás super pes. Členy naší rodiny bezmezně miluje a poslouchá, ale k cizím je nedůvěřivá, ale pokud k nám někdo chodí pravidelně delší dobu tak ho začne taky srdečně vítat.Jinak vzorně hlídá. Má dva roky a zdravotně zatím úplně v pohodě...naštěstí. Dobře snáší všechny psy i fenky...někdy se naježí, ale po seznámení je to v pohodě. Po labíkovi má vášeň pro aport...je neúnavná. Je vcelku klidná, žádný rapl.
Myslím si, že ani moc nezáleží s čím je labík křížený, ale je to o povahách jednotlivců. V jednom vrhu může být mazel i rváč a to i u psů s PP. My jsme měli štěstí .
Je moc krásná !
Máme 8 měsíčního Labradora s Rotvajlerem... pořád by si hrál ale když jde kolem někdo kdo se mu nelibí okamžitě je v pozoru a většinou začne štěkat. Jinak je to hodný milý pejsek.
Fotka tady. To malé je kamarádka jeho :)
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!