Vyléčená plíseň u štěněte - může být infekční?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 14:01
Verlichová

XXX.XXX.11.76

Dobrý den, nastala u nás neobvyklá situace, jelikož jsme si před více než měsícem měli vyzvednout štěnátko whippeta s PP, ale jelikož se u něj v 7 týdnech objevila plíseň (kterou chytl od své maminky, ikdyž ta už byla přeléčená - info od chovatelky), musel být až doted lečený - masti, tabletky, injekce. Dnes už má 14 týdnů a podle veterináře už je zdráv a vhodný k odběru, jenže my s manželem se trochu obáváme, zda plísen nemůže být stále nějak infekční (např.ve sporech), jelikož já trpím autoimunitním onemocněním a máme i dalšího pejska. Co si o tom prosím myslíte? Na pejska jsme se moc těšili, ale zdraví je přednější. Měli bychom se proto nějaké infekce obávat nebo pokud už je kultivace v pořádku, není třeba? Moc Vám všem děkuji za cenné rady.

16.2.2015 14:26
cibule

XXX.XXX.213.3

Já bych se bála spíš zatížení pejska léčbou proti plísni, kterou vypisujete v tak mladémvěku, chovatel to do zvířete lije horem dolem hlavně aby se to ztratilo a prodal, znám od kočkařů spp, zkombinovanou nutným štěnčím očkováním, kterým musel souběžně projít, asi bych do smlouvy dala že chovatelka proplatí - mnou zahájené nějaké krevní testy, nebo o ně líp hned sníží cenu za psa přikoupi, to je jistější, testům dělaným chovatelem bych v případě jakpopisujete nevěřila, jak na tom pejsek vnitřně je, a dala bych tam možnost vrátit pejska za plnou cenu do třeba plácnu 6.měsíců, nebo ipozději, protože pubertou se může vše opět ukázat. Pejsek plísen chytl protože mu to dovolil jeho imunitní systém...Protože mu to dovolila situace u chovatelky. Koukali jste po sourozencích, minulých odchovech od nich?

16.2.2015 14:42
Verlichová

XXX.XXX.11.76

Děkuju za radu. S p.majitelkou jsem domluvená, že veškeré vyšetření mi předloží a díky nižší ceně si uděláme i vlastní. Vím, že je to solidní chovatelka a ostatní štěnátka z chovu s tím neměla problém, ale ještě se na to poptám. S tou pubertou to myslíte tak, že by se to mohl vrátit? Obává se i toho, že to prostě pejskem už má v sobě a kdykoliv to může mít zpět nebo může být i tzv.pasivním přenašečem, co myslíte? Děkuji.

16.2.2015 15:11
cibule

XXX.XXX.213.3

Verlichová napsal(a):
Děkuju za radu. S p.majitelkou jsem domluvená, že veškeré vyšetření mi předloží a díky nižší ceně si uděláme i vlastní. Vím, že je to solidní chovatelka a ostatní štěnátka z chovu s tím neměla problém, ale ještě se na to poptám. S tou pubertou to myslíte tak, že by se to mohl vrátit? Obává se i toho, že to prostě pejskem už má v sobě a kdykoliv to může mít zpět nebo může být i tzv.pasivním přenašečem, co myslíte? Děkuji.

Já myslím vyšetření zda to nezatížilo játra atd., protože se to kombinovalo léčba s štěn.očkováním, ta léčba tabletama je dost drastická, i máchadla, sourozenci odešli dřív? než v 7 týdnech, to těžko, a neměli to...( v 7 to váš budoucí dostal žejo...), ostatním se to vyhlo, tomuhle ne, proč? protože to může být štěně s hodně špatnou imunitou...jen můj pohled, ůvaha. Solidnost je jen...slovo, moje zkušenost.
pokud štěně je očkované proti plísni s přeoč.protiplísni (v tu dobu se nesmísoučasně běžné štěn. očkování), protože by to štěně nezvládlo, dostalo hodně zabrat.Cokoliv jsem vám napsala, vám třeba někdo rozmluví.Mám s plísní zkušenost, až po vyhoštění výstavníchkoček které si ji přinesli jako "kousnutí na ocásku má od sourozenců"a do tří dnů se obsypaly, se přestala plísen dělat očkovaným kvůli tomu fenám při hárání, staroušovi, a dětem.Záleží asi i co je to za plísen, ale pokud má organizmus k jakékoliv plísni vnímavost a ostatní sourozenci ne, bude tam něco špatně.

Přidejte reakci

Přidat smajlík