Založení chovatelské stanice - musím být členem klubu?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2015 14:39
kykyna

XXX.XXX.153.126

Kdybych chtěla založit CHS a mít štěňátka, musím být členem klubu? Myslela jsem, že ne, ale nyní mi bylo řečeno, že ano...

20.2.2015 15:06
lev

XXX.XXX.253.186

Nemusíte, kluby jsou povinny poskytovat servis nečlenům, jenže stejně musíte dodržovat stejné všechny podmínky, co se chovu daného plemene týká, a to v případě nečlena za rozhodně větší sumu. Takže záleží na tom o jaké plemeno se jedná, o jaký klub se jedná a co se vám vyplatí.

20.2.2015 15:15
kykyna

XXX.XXX.153.126

Tak zatím jsem viděla, že bonitace pro člena 300kč, pro nečlena 600kč - to je pořád menší rozdíl než výše členského příspěvku. Ostatní věci zatím nevím. Ale do klubu se mi moc nechce.

20.2.2015 15:23
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Pokud chcete štěnatka tak poplatky nejsou jen bonitace ale plati se tež za kryci list, kontrolu vrhu a pp štěnat a a většinou je jina sazba a pro člena klubu a jina pro nečlena.

20.2.2015 15:29
kykyna

XXX.XXX.153.126

Jsou to pěkný mrchy, aby donutili lidi zapsat se do jejich spolku.. Vím, že tyto poplatky jsou.

20.2.2015 15:58
lev

XXX.XXX.253.186

Ono to není jen o bonitaci, ale někdo s vámi bude chtít i psát smlouvu a za tu chtěj prachy, atd, atd. V podstatě výdělečná činnost pro klub.

20.2.2015 19:22
petr33

XXX.XXX.168.4

kykyna napsal(a):
Tak zatím jsem viděla, že bonitace pro člena 300kč, pro nečlena 600kč - to je pořád menší rozdíl než výše členského příspěvku. Ostatní věci zatím nevím. Ale do klubu se mi moc nechce.

Budete mít jednou dražší veškeré poplatky např. v našem klubu jsou poplatky - bonitace člen 250, - Kč (nečlen 500, - ), krycí list - 140, - Kč ( nečlen 280, - Kč ), poplatek klubu za každé odchované štěně 170, - Kč ( nečlen 340, - ) - při pěti štěňatech je to už pěkný rozdíl. Jinak v našem klubu může být kontrola vrhu veterinářem - takže jedině tam by nečlen nezaplatil víc. Ale některé chovatelské kluby stále kontrola vrhu poradcem chovu - také vás vyjde dvakrát tolik než člena klubu. Takže u nás, když si to spočítám - členský příspěvek je 500, - Kč za rok, tak se vyplatí být členem klubu ( 3 krát za rok chodí tištěný zpravodaj ), i když odchováte jen jeden vrh za rok. Při dvou a více vrzích není o čem diskutovat. A jinak teoreticky samozřejmě členem být nemusíte, ale vím, že prakticky s tím dělají některé kluby potíže a naschvály, takže je lepší být členem ( a při odchování i jednoho vrhu ročně se to vyplatí).

20.2.2015 19:34
awake

XXX.XXX.115.136

Nebo pokud chcete odchovat jen jeden jediný vrh Vašeho plemene, můžete být členem klubu jen na jeden rok. Na jaře můžete uchovnit (pokud nemáte na chov i svod) a do konce roku odchovat vrh. Jinak nechápu co Vám na členství v klubu tak moc vadí

20.2.2015 19:51
kykyna

XXX.XXX.153.126

Děkuji za odpovědi. Mám ještě čas zvažovat. Hezký večer všem.

20.2.2015 19:58
kykyna

XXX.XXX.153.126

Možná neprojdeme bonitací a nebo zjistíme, že naše holka za to z chovného hlediska nestojí a bude po rozhodování smajlík
Jinak mě kluby (co jsem dosud slyšela od známých) přijdou jako takové zvláštní instituce, kde se lidi pomlouvají a napadají a mnohdy musíte skákat jak oni pískají. Ale možná to tak není...

20.2.2015 20:10
bilusik

XXX.XXX.89.112

kykyna napsal(a):
Možná neprojdeme bonitací a nebo zjistíme, že naše holka za to z chovného hlediska nestojí a bude po rozhodování smajlík
Jinak mě kluby (co jsem dosud slyšela od známých) přijdou jako takové zvláštní instituce, kde se lidi pomlouvají a napadají a mnohdy musíte skákat jak oni pískají. Ale možná to tak není...

Jako nečlen budete mít akorát vše dražší a stejně budete muset dělat v chovu vše jako jako člen klubu - jak oni pískají. Žádné výhody ani nějakou svobodu jako nečlen nezískáte. Nevím, čeho se jako začátečník a laik při vstoupení do klubu obáváte. Podle mne má vstoupení do klubu spíše výhody než nevýhody a jako člen můžete hlasováním na členských schůzích chod v klubu ovlivnit, jako nečlen nemůžete ovlivnit nic a jen zvenčí nadávat, jak to v klubu dělají špatně.

20.2.2015 20:16
awake

XXX.XXX.115.136

Byla jsem ve čtyřech klubech. Nyní jsem člen dvou a "jen" platím členské příspěvky. Na schůze nejezdím, co se v klubech děje mě po pravdě nezajímá. A ano vím že mě někteří chovatelé před lety pomlouvali. Vadilo jim, že jsem prodávala štěňata moc levně. Ale to nemá s členstvím v klubu nic společného. Když Vás bude chtít někdo pomluvit udělá to stejně ať jste v klubu nebo ne

20.2.2015 20:54
kykyna

XXX.XXX.153.126

awake napsal(a):
Byla jsem ve čtyřech klubech. Nyní jsem člen dvou a "jen" platím členské příspěvky. Na schůze nejezdím, co se v klubech děje mě po pravdě nezajímá. A ano vím že mě někteří chovatelé před lety pomlouvali. Vadilo jim, že jsem prodávala štěňata moc levně. Ale to nemá s členstvím v klubu nic společného. Když Vás bude chtít někdo pomluvit udělá to stejně ať jste v klubu nebo ne

Děkuji - oběma posledním příspěvkům. Asi je rozhodnuto.

21.2.2015 11:05
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Pokud chcete mít CHS, nastudujte si něco o genetice barev, chování, chorob, nastudujte řády všech klubů které vaše plemeno zastřešují, nastudujte si něco o odchovu štěňat, o výživě chovných zvířat, o nákladech na chovná a nechovná zvířata, zařiďte si prostory pro chov a odchov...a pak jako poslední krok to vše můžete hodit pod papír ;-).

21.2.2015 12:07
kykyna

XXX.XXX.76.90

Wau... ale pravdu máte, to ano smajlík Jen trochu nevím, kde začít... Nechtěl/a byste se mi ozvat na mail? Vypadáte, že víte, co říkáte smajlík reproduktor@seznam.cz.

27.2.2015 09:06
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Zdravím Vás, Kykyno.

Bohužel nechovám FCI plemeno a navíc, nerozdávám rady zdarma. Mne to také stálo mnoho času, peněz a vůle.

Přidejte reakci

Přidat smajlík