kykyna
napsal(a):
Tak zatím jsem viděla, že bonitace pro člena 300kč, pro nečlena 600kč - to je pořád menší rozdíl než výše členského příspěvku. Ostatní věci zatím nevím. Ale do klubu se mi moc nechce.
Budete mít jednou dražší veškeré poplatky např. v našem klubu jsou poplatky - bonitace člen 250, - Kč (nečlen 500, - ), krycí list - 140, - Kč ( nečlen 280, - Kč ), poplatek klubu za každé odchované štěně 170, - Kč ( nečlen 340, - ) - při pěti štěňatech je to už pěkný rozdíl. Jinak v našem klubu může být kontrola vrhu veterinářem - takže jedině tam by nečlen nezaplatil víc. Ale některé chovatelské kluby stále kontrola vrhu poradcem chovu - také vás vyjde dvakrát tolik než člena klubu. Takže u nás, když si to spočítám - členský příspěvek je 500, - Kč za rok, tak se vyplatí být členem klubu ( 3 krát za rok chodí tištěný zpravodaj ), i když odchováte jen jeden vrh za rok. Při dvou a více vrzích není o čem diskutovat. A jinak teoreticky samozřejmě členem být nemusíte, ale vím, že prakticky s tím dělají některé kluby potíže a naschvály, takže je lepší být členem ( a při odchování i jednoho vrhu ročně se to vyplatí).
Možná neprojdeme bonitací a nebo zjistíme, že naše holka za to z chovného hlediska nestojí a bude po rozhodování
Jinak mě kluby (co jsem dosud slyšela od známých) přijdou jako takové zvláštní instituce, kde se lidi pomlouvají a napadají a mnohdy musíte skákat jak oni pískají. Ale možná to tak není...
kykyna
napsal(a):
Možná neprojdeme bonitací a nebo zjistíme, že naše holka za to z chovného hlediska nestojí a bude po rozhodování
Jinak mě kluby (co jsem dosud slyšela od známých) přijdou jako takové zvláštní instituce, kde se lidi pomlouvají a napadají a mnohdy musíte skákat jak oni pískají. Ale možná to tak není...
Jako nečlen budete mít akorát vše dražší a stejně budete muset dělat v chovu vše jako jako člen klubu - jak oni pískají. Žádné výhody ani nějakou svobodu jako nečlen nezískáte. Nevím, čeho se jako začátečník a laik při vstoupení do klubu obáváte. Podle mne má vstoupení do klubu spíše výhody než nevýhody a jako člen můžete hlasováním na členských schůzích chod v klubu ovlivnit, jako nečlen nemůžete ovlivnit nic a jen zvenčí nadávat, jak to v klubu dělají špatně.
Byla jsem ve čtyřech klubech. Nyní jsem člen dvou a "jen" platím členské příspěvky. Na schůze nejezdím, co se v klubech děje mě po pravdě nezajímá. A ano vím že mě někteří chovatelé před lety pomlouvali. Vadilo jim, že jsem prodávala štěňata moc levně. Ale to nemá s členstvím v klubu nic společného. Když Vás bude chtít někdo pomluvit udělá to stejně ať jste v klubu nebo ne
awake
napsal(a):
Byla jsem ve čtyřech klubech. Nyní jsem člen dvou a "jen" platím členské příspěvky. Na schůze nejezdím, co se v klubech děje mě po pravdě nezajímá. A ano vím že mě někteří chovatelé před lety pomlouvali. Vadilo jim, že jsem prodávala štěňata moc levně. Ale to nemá s členstvím v klubu nic společného. Když Vás bude chtít někdo pomluvit udělá to stejně ať jste v klubu nebo ne
Děkuji - oběma posledním příspěvkům. Asi je rozhodnuto.
Pokud chcete mít CHS, nastudujte si něco o genetice barev, chování, chorob, nastudujte řády všech klubů které vaše plemeno zastřešují, nastudujte si něco o odchovu štěňat, o výživě chovných zvířat, o nákladech na chovná a nechovná zvířata, zařiďte si prostory pro chov a odchov...a pak jako poslední krok to vše můžete hodit pod papír ;-).