Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2015 18:10
kunesek

XXX.XXX.200.45

Dobrý den, prosím o radu. Sousedi mají asi tříletou tibeťanku. Bydlí hned naproti, chodívám jí krmit když odjedou pryč. Odmala byla chronická útěkářka, což vyřešili elektrickým plotem, ale jak vyřešit její noční štěkání? Přes den je většinou v klidu, chrápe, ale kolem šesté večer spustí ten svůj nepříjemný štěkot, Vydrží i půl hodiny v kuse a většinou je to celou noc, budí mě to pravidelně několikrát za noc. Nejsem nějaký městský "trávníkář" ale ona prostě blafe jen tak, nikde nic a ona sedí a blafe. ptám se zde na radu, protože se to postupem zhoršuje, sousedka je dobrá kamarádka, řešili sme to. Když blafla občas za noc když se něco dělo, tak nám to nevadilo, máme taky dva pesany, ale co jí poradit ted, když už nám to vadí a nemůžeme se vyspat? Díky za rady verča.

22.2.2015 18:20
Clayton

XXX.XXX.235.145

Já bych jí koupila hovězí kost nebo něco, čemu neodolá a vydrží to dlouho a ať si to kouše a nemá čas štěkat.Ale asi to není dlouhodobé řešení.Neštěká z nudy?Neříkejte, že unavený, sotva se doplazící pes domů ještě má sílu vyštěkávat.

22.2.2015 18:28
pidla

XXX.XXX.106.11

kunesek napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu. Sousedi mají asi tříletou tibeťanku. Bydlí hned naproti, chodívám jí krmit když odjedou pryč. Odmala byla chronická útěkářka, což vyřešili elektrickým plotem, ale jak vyřešit její noční štěkání? Přes den je většinou v klidu, chrápe, ale kolem šesté večer spustí ten svůj nepříjemný štěkot, Vydrží i půl hodiny v kuse a většinou je to celou noc, budí mě to pravidelně několikrát za noc. Nejsem nějaký městský "trávníkář" ale ona prostě blafe jen tak, nikde nic a ona sedí a blafe. ptám se zde na radu, protože se to postupem zhoršuje, sousedka je dobrá kamarádka, řešili sme to. Když blafla občas za noc když se něco dělo, tak nám to nevadilo, máme taky dva pesany, ale co jí poradit ted, když už nám to vadí a nemůžeme se vyspat? Díky za rady verča.

Přes den v klidu chrápe, tak se nedivte, že v noci štěká...

22.2.2015 18:35
imattree

XXX.XXX.109.4

A není opravdu něco, co ji k tomu štěkání provokuje? Naši psi třeba štěkají na v noci na pytlík šustící ve větru za plotem, apod. Někdy se v noci rozštěkají určitým směrem a já musím jít a zkontrolovat a jakmile tam projdu, tak i když nic nenajdu, tak toho nechají, protože jsem to já jako vůdce smečky schválil

22.2.2015 18:46
scylla

XXX.XXX.150.32

Víte, kdo je to tibetská doga? K čemu byla vyšlechtěná a jaké je její normální chování?

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2015 19:04

Tibetská doga, jako plemeno se soumračnou aktivitou, nepotřebuje ničím provokovat, štěká, že tam je a hlídá, preventivně, zvlášť temperamentnější jedinci.
Co s tím:
- na noc brát domů (za prvé tam bude rušit jenom domácí, za druhé tam nebude mít tolik rušivých vlivů jako venku a za třetí to domácí budou moci řešit operativně)
- naučit povel "ticho", odstěhovat se za fenkou na zahradu a tam ho uplatňovat (až tak srandu si nedělám, já na svého aktivního pastevce řvu z okna ložnice - když teda spí venku) - pokud to ale neřešili od štěněte, tak to bude fakt složité...
- v každém případě přes den unavit!

22.2.2015 19:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.28

Můžou ji snad na noc zavírat a nerušit lidi, kteří se potřebují vyspat.

22.2.2015 20:03

Mám 4 letého psa tibetské dogy a štěkání v noci je pro ně typické.Vstávala jsem k už od štěněte několik měsíců abych ho naučila štěkat jen když se něco děje.Jde to, ale chce to trpělivost a vytrvalost.Co neznám, že by někdy chtěl utéci, ale to je o vztahu psa k majiteli a o tom, jak se mu věnuje.Ten náš se od domu nehne ani když se zapomene zavřít bránka.To u ní sedí a štěká a hlásí.že je otevřeno.

22.2.2015 20:39
koňadra

XXX.XXX.128.51

Clayton napsal(a):
Já bych jí koupila hovězí kost nebo něco, čemu neodolá a vydrží to dlouho a ať si to kouše a nemá čas štěkat.Ale asi to není dlouhodobé řešení.Neštěká z nudy?Neříkejte, že unavený, sotva se doplazící pes domů ještě má sílu vyštěkávat.

Bez urážky - trochu naivní představa. Jsem přesvědčená, že nějaká kost opravdu feně nezabrání štěkat. Zvládne obojí. A unavit psa tak, že se sotva doplazí domů KAŽDÝ DEN, tak to je také nereálné. Dost pochybuji, že by majitelé feny měli tolik času (3-5 h denně 365 dní v roce!) a i kdyby ho měli, že by ho vůbec chtěli obětovat na svého psa tak, aby ho opravdu unavili do bezvědomí. A stejně si myslím, že si fena chvíli schrupne a po půlnoci začne zase štěkat. Povahu tibetské dogy neznám, ale jestli tady někteří píší, že je to její způsob hlídání, pak majitelům asi nezbývá nic jiného, než ji na noc zavírat v domě. Ovšem když si ji pořídili právě na hlídání... Jak píše "jiva" ještě by to mohla zachránit výchova, ale jestli už na ní není pozdě. V každém případě by to byla velká dřina proti tomu začít u štěněte - ve chvíli, kdy se začalo takto projevovat. Jinak ale zadavatelku "kunesek" lituji. Taky jsem to zažila, když jsem jezdila k rodičům a jejich sousedi měli na zahradě nevychovaného knírače. Usínám a sousedův pes začne štěkat. To mě probere, chvíli čumím do tmy, pes přestane. Mám blbé spaní, jsem ráda, když konečně usnu a když mě něco probudí, tak je to ještě horší. Takže když konečně začnu zase usínat, opět štěkot... a nebo už spím a štěkot mě probudí uprostřed noci... je to prostě hrozné. Nejvíc mě dostávalo to, že samotným majitelům to prostě vůbec nevadilo! A to měli ložnici také do zahrady.

23.2.2015 06:57

A unavit psa tak, že se sotva doplazí domů KAŽDÝ DEN, tak to je také nereálné. Dost pochybuji, že by majitelé feny měli tolik času (3-5 h denně 365 dní v roce!) a i kdyby ho měli, že by ho vůbec chtěli obětovat na svého psa tak, aby ho opravdu unavili do bezvědomí
Nejde o únavu do bezvědomí, ale o nějaký řád, do kterého patří aktivita a spánek. Pokud je ta tibeťanka jenom na zahradě, tak její jedinou aktivitou je holt to noční hlídání . Se svým velmi temperamentním pastevcem chodím každý den (365 dní v roce, v přestupném dokonce 366 ), když nebudu počítat "metabolické" procházky tak na velkou odpolední (1-2hod) a menší večerní, a po večeři zalehne a chrupe jak jezulátko. Samozřejmě, když spí venku, tak pokud někdo jde kolem, tak hlásí, ale můj povel "SPÍM" nemůže nerespektovat . A to je pastevec, jehož "stand by" režim vypadá tak, že na napružených nožkách skáče u plotu a číhá na kohokoliv a cokoliv

17.3.2015 14:31
koseva2

XXX.XXX.56.80

Dobrý den,
mám též Tibetskou dogu a na noc dávám protištěkací obojek.

17.3.2015 15:26
myjka

XXX.XXX.97.34

Človek si kúpi psa, čo v noci šteká a potom mu dáva protištekací obojok. :) Pobavilo ma to. :).

17.3.2015 18:13
kiko967

XXX.XXX.148.130

U nás mají sousedé také tibetskou dogu a vydrží štěkat i celý den, nedá se to poslouchat

Přidejte reakci

Přidat smajlík