Váha u štěněte Husky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2015 17:56
brunno

XXX.XXX.125.16

Ahoj,

mám tří týdny malou fenku husky. Přebral jsem ji celkem v nedobrém stavu, soudím-li zpětně.
Měla v sobě snad 10 deseticentimetrových škrkavek, nedokončena očkování... Nyní po lítání po zvěrolékařích vypadá lépe.

Nyní ve třech měsících váží 3.2kg. Krmím ji superpremiovými granulemi pro štěňata. Váha mi ale na psa, který má v dospělosti vážit kolem 25kg, moc nesedí. Je pravdou, že dám-li ji maso, může mi utrhnout ruce a pokusím-li se ji ho "ochutnat", nebojí se ohnat, což se monentálně snažím eliminovat.

Doporučenou denní dávku, psanou výrobci na granulích, má klidně na tři dny. Nyní ji k té dávce přidávám jednu masovou kapsičku. S celkem pozitivní zpětnou vazbou.
Zvěrolékař na váhu nic nenamítal.

Budu rád za veškeré rady a tipy.

Díky moc!

28.2.2015 17:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Proč by měl vet něco namítat.
Je mu to fuk.
Nebo je spokojen - nakupujete-li u něj .

28.2.2015 18:00
pidla

XXX.XXX.106.11

Jakou značkou granulí krmíte? "Superprémiové granule" je docela široký pojem... A proč vlastně nekrmíte masem, když se v granulích nimrá a sežere sotva třetinu, co má podle dávkování mít?

Jinak samozřejmě že si žrádlo hlídá. To je naprosto normální chování, zvlášť u podvyživeného štěněte ze špatných podmínek. Pokud ji začnete normálně krmit masem a postupně ji naučíte, že ruka blížící se k misce nic nevezme, ale naopak něco dobrého přidá, tak to brzy vymizí.

28.2.2015 18:03
brunno

XXX.XXX.125.16

Proč nekrmíme masem? Protože nám vet říkal, že granule jako plnohodnotné krmivo stačí. A že chceme-li jimi krmit, má si zvyknout.

Od něj krmivo nekupuji. Krmím Britem.

28.2.2015 18:09
pidla

XXX.XXX.106.11

brunno napsal(a):
Proč nekrmíme masem? Protože nám vet říkal, že granule jako plnohodnotné krmivo stačí. A že chceme-li jimi krmit, má si zvyknout.

Od něj krmivo nekupuji. Krmím Britem.

Jo, no. K tomu nemám co dodat. Máte podvyživené štěně ze špatných podmínek, váží třetinu toho, co by měla, granulí sežere jen tolik, aby úplně nechcípla hlady... ale holt si musí zvyknout

Vybodněte se na instantní jídlo a dejte té chuděře normálně nažrat.
http://manwe.eu/index.php/co-najdeme-v-granulich.

28.2.2015 18:22
brunno

XXX.XXX.125.16

Paráda, dík za tip.

Jsem ochoten zkusit cokoli, hlavně ať se z toho vyhrabe.

Dík!

28.2.2015 18:29
pidla

XXX.XXX.106.11

brunno napsal(a):
Paráda, dík za tip.

Jsem ochoten zkusit cokoli, hlavně ať se z toho vyhrabe.

Dík!

Tak to je fajn! Uvidíte, že na mase z ní bude úplně jinej pes ;-) Pročtěte si ten web o BARFu, na který jsem dávala odkaz výš, je tam dost důležitých informací o složení krmné dávky, aby štěňulce nic nechybělo ani nepřebývalo. Je tam i kalkulačka. I když zrovna v tomhle případě bych dávala o dost víc, než je "tabulková" dávka vypočítaná kalkulačkou - pro štěně se udává denní dávka 4-6% z hmotnosti, ale třeba můj štěník měl v tomhle věku 10% a i tak z něj trčely žebra.

Přidejte reakci

Přidat smajlík