Ahojky lidičkové co vlastníte tyto úžasné pastevecké psy jako jsou kavkazáci, šarplaninci, jihorusové, kuvasz, středoasiati...Jak se svími miláčky chodíte na procházky?Na volvo, na vodítku, stopovačce nebo na volno jen s EO a košíkem?Jaké třeba používáte obojky?
A co povely ? jaké umí vaši psiska ?
My chodíme ven na stopovačce s košíkem a tam kde mám rozhled koš sundávám obojek máme řetízkový s velkými oky nastaven na nestahování.A povely ? tak tady jsou ty naše: Sedni, lehni, zůstaň, Ke mně!, dej pac, hop (na ramena), volno, vstaň, stůj, čekej, pomalu, hop (překážka), pusť, k noze
A umíme vylízt i na pařez, padlý strom atp...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahojky, mám fenku a psa...fena nesnáší malé ušňafané psy, takže venčíme na vodítku...obojky široké kožené nebo nylon...na delší procházky chodíme za město na volno..není problém.
Bohužel fenka musí mít při procházení, pro nás rizikových oblastí s "agresiními" krysaříky ohlávku halti, protože pokud na nás malý pes zaútočí, což je min. v 80% případů, jde mu okamžitě vysvětlit, jak se má chovat...pes je trouba, kterej jí poslechne na slovo a udržet dvě telata je pro mě opravdu nadlidský výkon. Jinak pokud jdu s každým psem extra není problém, jen musím dávat pozor, aby se k nim cizí člověk nepřiblížil s úmyslem je pohladit, to potom obzvlášť pes okamžitě dělá bu bu bu.
Chodíme do lesa a starší fena se od nás nehne, ani v případě, že je v blízkosti zvěř, nebo člověk, malá to je rapl, na tu musíme dávat pozor a včas ji zastavit.Po městě je pochopitelně na vodítku.