Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2015 11:33
Paprinka

XXX.XXX.28.23

Dobrý den,

máme doma už téměř 2 měsíce štěně buldoka, příští týden mu budou 4 měsíce. Tak poslední týden (možná i dva) má lehčí problémy se stolicí. Vyprazdňuje se asi 4-5x denně, z čehož je většinou alespoň jedna-dvě stolice denně takové kašovité (nenazývala bych to přímo průjmem, ale stolice není tvrdá a nedrží tvar), ostatní stolice přes den vypadají normálně, takže to není konstantní stav který by trval vždy.
Krmíme TOTW granulemi s tím, že mu každý den přidáme alespoň něco navíc od zeleniny přes tvaroh po maso. Takto jsme ale krmili od začátku, co ho máme, problémy se objevily až teď. Napadá mě jen jedna věc, která se změnila - od začátku jsme krmili příchutí granulí "High prairie", ale bylo nám doporučeno zařadit na střídačku i další příchuť "Pacific stream" kvůli předcházení alergií, kterou jsme zařadili přávě tak před těmi 2 týdny... Je možné, že má problémy se stolicí z toho? Nikdy z ničeho předtím průjmy neměl a já nedokážu identifikovat, po čem je má a tohle je jediná příčina, co mě napadá. Z čeho by to mohlo být? A máme se obávat a navštívit veterináře? (Jezdíme do vedlejšího města, takže je to pro nás docela cesta a nechce se mi tam jet, pokud to není nutné).
Ještě dodám, že jí a pije normálně, nezvrací a problémy s plynatostí také nemá. Prospívá hezky a vyhublý také není.

Děkuji.

8.3.2015 13:12
tapina

XXX.XXX.11.8

Pokud jinak vypadá zdravě, problémy jsou opravdu jen lehčí, jak píšete, ve stolici není krev nebo nemáte jiné neblahé podezření, myslím, že s návštěvou veterináře můžete počkat.

Možná si na to nové krmení ještě úplně nezvyklo, nebo možná časem zjistíte, že toto krmivo nesedí, ale ještě bych počkala. Asi týden jste míchali se starým krmivem? Nebyla teď někdy v těch 14dnech i odčerveno, očkováno, ošetřeno proti blechám?

8.3.2015 13:16
Paprinka

XXX.XXX.42.65

Děkuji moc za odpověď.
Právě že těch asi 14 dní stále mícháme, nepřesli jsme na nové krmivo plně a ani jsme naplánovali, chtěli jsme pravidelně střídat příchute třeba ráno jednu, v poledne jinou atd, ale asi to je chyba a je to příčinou, protože mě jiná nenapadá. Máme radši krmit jedním třeba měsíc v kuse a pak další měsíc v kuse? Ještě jednou je pro připomenutí jedna se teď o stejné krmivo TOTW, jen jiná příchuť...
A očkování i odčervení proběhlo naposledy téměř před měsícem. Jen teď prezubuje, ale tam bych příčinu nehledala, ji normálně, jde pouze o tu stolici, která je nepravidelně lehce prujmovita...

8.3.2015 13:17
Paprinka

XXX.XXX.42.65

*další měsíc v kuse jiným.

8.3.2015 13:31
tapina

XXX.XXX.11.8

Ohledně toho střídání granulí ráno jedny, večer jiné, myslím si, že asi takto střídat to není úplně ono, ale na granule teda nejsem zrovna expert. Jiná receptura nemusí být jen příchuť, i jiné výživové parametry. To Vám tu určitě poradí někdu v tomto ohledu sečtělejší. Ve 4 měsících se zažívání ještě vyvíjí, musíte krmit po menších dávkách a častěji, taky by třeba taky mohl být problém, že třeba štěně dostalo víc, než bylo schopné v tu dobu strávit.

8.3.2015 13:36
Paprinka

XXX.XXX.42.65

Dobře, snad nám tu někdo ohledně střídání granulí poradi, jak na to. Vrátím se zpět na pár dní pouze k té staré příchuti, kterou byl krmen od malička a uvidíme, jestli potíže ustanou, pokud ano, příčina je jasná...
Jinak k tomu dávkování - my krmime dle instrukcí chovatelky, od které máme stěně, takto: dáváme 3x denně vic než dost a stěně sní vždy kolik potřebuje. Někdy si jen tak trochu zobne, někdy sní normálně a někdy celou misku, podle toho, jak má hlad. Nepřejídá se a opravdu sní vždy tak, jak chce a málo kdy dojí vše. Necháváme misku s jídlem tak cca 10 minut na zemi a když už se k ní nevrací během té doby, bereme pryč a nedostává až do dalšího krmení. Ale tam fakt problém není, je velký výškou i váhou tak, jak má být, ani hubený, ani tlusťoch :).

8.3.2015 14:21
tapina

XXX.XXX.11.8

Nemyslela jsem tím, že byste ho překrmovali, že by byl tlustý. Myslela jsem jen v tom konkrétním okamžiku, říkala jste, že za stolice je "jiná" jen někdy - tak třeba se předtím "nafutroval" trošku víc, protože právě ráno si dal málo.

Fenku, co máme teď, jsem v 4 měsících krmila 5x denně po trochách, vždy snědla vše,3x od 6. měsíce. Dnes v dospělosti, krmím 2xdenně. Měla jsem psíka, kterého jsme museli krmit i v dospělém věku 3x denně, protože jinak měl řidší stolici a neprospíval, ale když jsme to samé krmení rozdělili, bylo vše ok.

Nebo nemohlo by to být ještě tím, že dostal v dalším krmení z toho, co předtím nedojedl, v tom bylo trošku, co už předtím nedojedl - že by to třeba bylo zkažené?

(Neberte to zle, snažím se vymyslet, čím by to ještě mohlo být. Kamošky pes měl v misce granule třeba 3 5 dnů a postupně to uzobával - přece ty drahé granule nebude vyhazovat. Ale když se pak na to člověk podíval, no hnus.).

8.3.2015 15:01
Paprinka

XXX.XXX.42.65

To ne, dostává pokaždé nové, max ten jeden den (třeba co nesní ráno, dostane na oběd a k tomu dosypeme nové :) každopádně takto krmime už od mala a průjmy nemíval.
Ale určitě děkuji za všechnu pomoc a rady, jak už jsem psala předtím zkusím vysadit tu novou příchuť granulí a napíšu sem pak, jestli to pomohlo. Jestli ne, uvažovala bych o návštěvě veteriny nebo minimálně telefonátu, protože pak už mě vážně nic nenapadá :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2015 15:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nechala bych vyšetřit trus - giardie, kokcidie, přemnožené klostridie, e.coli...

Přidejte reakci

Přidat smajlík