Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2015 12:33
Christie13

XXX.XXX.2.254

Dobrý den jaký je podle vás nejlepší a nejkvalitnější obojek ?

8.3.2015 12:47
pidla

XXX.XXX.106.11

Neexistuje jeden obojek, který by vyhovoval všem majitelům a všem psům. Velikost a temperament psa, vychovanost, délka a typ srsti... a v neposlední řadě vzhled obojku.

Jinak pro mě je nejlepší obojek žádný. Nepřekáží, nezapařuje se pod ním srst...

8.3.2015 12:49
Christie13

XXX.XXX.2.254

pidla napsal(a):
Neexistuje jeden obojek, který by vyhovoval všem majitelům a všem psům. Velikost a temperament psa, vychovanost, délka a typ srsti... a v neposlední řadě vzhled obojku.

A co když potřebujete někam jet ?

8.3.2015 12:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Štěně roste .

8.3.2015 12:52
Christie13

XXX.XXX.2.254

rapotacka11 napsal(a):
Štěně roste .

No roste no :D.

8.3.2015 12:54
pidla

XXX.XXX.106.11

Christie13 napsal(a):
A co když potřebujete někam jet ?

Myslíte když potřebuju mít psy na vodítku, třeba v MHD? Tak používám lovecké vodítko:
http://www.bracco.cz/8199-nylon-do-ruky-s-moxon-sm-/14421-bracco-tracker-2-x-doraz-paroh-ruzne-barvy-prumery-a-delky/.

8.3.2015 12:56
tapina

XXX.XXX.11.8

Asi je to věc osobní preference, typu srsti psa atd. My máme hladkosrstou, celkem poslušnou fenu, vodíme jí na vodítku i na volno, ale zkrátka nemá obojek jen jako ozdobu.

Obojek mám nejradši silný kožený přírodní 4,5cm, hladký, nezničitelný, z používáním získává "patinu". Když prší má nylonový. Z nylonových je pro nás naprosto bezkonkurenční http://www.wasco.cz/obojek-nylon-reflex-2-5-cm-40-65-cm/?variantId=7490 je měkký, nekroutí se a je neuvěřitelně levný. Původně jsem ho kupovala jako nouzovku, ale velmi se osvědčil. Vloni jsme ho prali pořád dokola, a ty reflexní proužky vydržely celou dobu, trošku vybledl. V tomto designu máme i obyčejné krátké vodítko a je taky super, je taky vyztužené, takže se nesukuje a neřeže do ruky. Jinak máme ještě polostahovák od hurtty, dobrý, drahý "na lepší příležitosti".

8.3.2015 12:59
tapina

XXX.XXX.11.8

pidla napsal(a):

Souhlas, ale v některých městech (stále pořád ještě) musí být pes pohybující se na veřejných prostranstvích opatřený známkou, čip nečip. Známku psovi do ucha asi nedáte ;-).

8.3.2015 13:14
pidla

XXX.XXX.106.11

tapina napsal(a):
Souhlas, ale v některých městech (stále pořád ještě) musí být pes pohybující se na veřejných prostranstvích opatřený známkou, čip nečip. Známku psovi do ucha asi nedáte ;-).

To ne, no smajlík U nás po mně známku nikdy nikdo nechtěl. A to se se mnou strážníci dali do řeči několikrát, obdivovali psy, házeli jim míček...

8.3.2015 13:57
tapina

XXX.XXX.11.8

pidla napsal(a):
To ne, no smajlík U nás po mně známku nikdy nikdo nechtěl. A to se se mnou strážníci dali do řeči několikrát, obdivovali psy, házeli jim míček...

To je super :) no, nás taky nikdy nijak neprudili, fenku podrbali, pochválili. U nás je třeba, krom povinnosti té známky, vyhláškou vyhrazený volný pohyb psů jen na některých místech, ale sám strážník, aniž bych se ho na to ptala, mi řekl, že měl taky pejska, a že pejsek, co poslouchá, může chodit navolno všude :)
Kontrolovali nás ještě ve městě, kde jsme byli na návštěvě, ale taky mi to přišlo spíš ve smyslu, chcem si podrbat pejska a pokecat.
Jednou dokonce díky naší fence i jaksi neformálněji proběhla silniční kontrola.
Ale to už je úplně OT.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2015 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

Mám na psech obojky z kulaté kůže, a nedám na ně dopustit - naši "lachtani" bydlí v potoce, a tyhle obojky se neodrbou, psi o nich ani neví, nezapařují ani necuchají srst, a vodítko jde na ně cvaknout kamkoliv, takže není třeba hledat kroužek :

http://1url.cz/igdf.

8.3.2015 19:39
Monika333

XXX.XXX.49.24

My mame obojky na zakazku z www.4dox.cz se jmenem i cislem...lze si navolit vse co je libo..
Zapinaci, pres hlavu, do vody...apod. A maji vydrz ;).

10.3.2015 14:57
MV_1984

XXX.XXX.59.156

My používáme obojky Red Dingo. Dají se postupně zvětšovat. Kupoval jsem ho tady. http://www.shopforpets.cz/nylonove-obojky-2/.

12.3.2015 21:34
nexxi

XXX.XXX.228.56

Za nás můžu doporučit obojky od manmatu..mám na fenu polostahovák, protože když se lekne, má tendence se vyvlíkat a prchat domů - tady nehrozí. máme od manmatu obojek, vodítko, sedák, postroj, tahací šňůru.. a kdybych u vodítek nestřídala vzory, tak máme všechno původní už skoro šest let.. fakt můžu všem jenom doporučit.nezničitelný.

12.3.2015 23:28
kopek

XXX.XXX.236.191

Christie13 napsal(a):

Môj...
Používam obojky z materiálu "biothane" a som spokojný.

12.3.2015 23:37
Clayton

XXX.XXX.128.226

kopek napsal(a):
Môj...
Používam obojky z materiálu "biothane" a som spokojný.

Jo, jo, krásně se udržuje.Doporučuju.

12.3.2015 23:39
kopek

XXX.XXX.236.191

Clayton napsal(a):

Len vodítka z tohoto materiálu sú neskladné.

13.3.2015 14:42
Clayton

XXX.XXX.128.226

kopek napsal(a):
Len vodítka z tohoto materiálu sú neskladné.

To jsem nezkoušela, ale věřím, že jsou jaksi ''špatně ohebné''.

13.3.2015 22:09
Clayton

XXX.XXX.136.144

Jo, a my používáme mimo jiné taky značku Red Dingo.Máme od nich obojky, vodítka, postroje a známky.Spony jsou extrémně pevné, ač se nezdají.Pes (35kg) za postroj rád brutálně škube a vydrží.Obojek taktéž zvládá nepředvídané trhy a cuky.Máme je už rok a půl a když se občas vyperou, jsou zase jako nové.Za mě

14.3.2015 13:00
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Za mě jednořadé řetízkové stahovací obojky s velkýmy oky (mám je dané na psech na nestahovaní).Na jezevčíka mám řetízkový dvouřadý polostahovák :).

14.3.2015 17:55
Clayton

XXX.XXX.142.105

Teď mě napadlo, NEKUPUJTE Trixie!To jsou nejhorší a nejnekvalitnější obojky a vodítka.Kamarádka měla nylonový obojek a tomu v sekundě ''praskl'' ten kroužek, kam se zapíná vodítko.Vodítko jsem měla já (pro štěně, jako nácvik) a když štěně jen trochu zatáhlo za druhým psem, urvalo se.Prostě se přetrhlo v tom místě, kde je sešité s karabinou, na konci.Ve zverimexu mi ho strašně doporučovali a říkala jsem si, že na stěně to stačí;nestačí.

14.3.2015 18:06
tapina

XXX.XXX.211.177

Clayton napsal(a):

Teď na to koukám, mají biothane a biothane beta. O kterém je řeč? Můžu si tu snadnou údržbu a nenasákavost představit tak, že když by byla urousaná stopovačka, mohla bych jí třeba jen otřít hadrem a byla by čistá a suchá? Je to hladké nebo to má nějakou strukturu? Je to lehčí/těžší než nylon? Díky

14.3.2015 19:21
ivulka2

XXX.XXX.155.174

kobylatko napsal(a):
Za mě jednořadé řetízkové stahovací obojky s velkýmy oky (mám je dané na psech na nestahovaní).Na jezevčíka mám řetízkový dvouřadý polostahovák :).

Za mě taky jednořade řetizkove obojky akorat ja zas preferuji s malé članky jelikož do obojku s velkymy oky se mi parkrat dostal prst a pes se v tu chvilu otočill bolest snad nemusim popisovat.

14.3.2015 19:30
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tak já mám psy s delší srstí a od malých oček by ji měli vyškubanou a polámanou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2015 08:54

Christie13 napsal(a):

Máš štěně, štěně roste. neřeš ted který je nekjvalitnější, časem přijdeš na to co potřebuješ, na cvičení apod. Kup obyčejný hladký kožený obojek s přeskou, ne stahovací a ne ty látkové s umělohmotným zapínáním co ti rupne když to nejmíń čekáš Než štěně vyroste několikrát ho ještě vyměníte.

obojkomaniacka

3.11.2015 11:52
obojkomaniacka

XXX.XXX.12.157

Podle mě jen nej obojek jakýkoliv z materiálu Biothane, což je patentovaný materiál, který snese velkou zátěž, je omyvatelný a mají super barvičky. Koupila jsem ho zde http://www.dogs4u.cz/kategorie/obojky/biothane-obojky/biothane-glossy-obojek-klasicky a doporučuju kudy chodím, dokonce vám jej upraví na míru pokud je třeba, já jsem například poprosila o zdvojený kroužek na tu mou tahavou potvoru :).

30.3.2016 09:41
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Máte někdo zkušenosti s obojkem od Mystaff? Hledám nejlépe nylonový pevný kvalitní obojek. Nejradši bych s přaskou (kovovou) ale bojím se, aby vydržela. Mám zkušenosti s obojkem red dingo s plastovou přaskou, který fakt vydržel hodně, a kdyby jsme ho neztratili máme ho doteď, ale chtěla bych širší obojek.

Doma mám ještě 5cm široký softsheelový obojek, ten jsem objednala přes nějaké stránky na Facebooku, ale je na nic, už několikrát se mi přaska rozepla.

Jinak mám ještě vyhlídnutý od Magu, to vím že hodně lidí chválí, ale tam asi není možnost té přasky.

Nebo doporučíte jiný obojek, široký 3 - 4 cm, pevný, aby se dal prát?

30.3.2016 09:50

marcelaamax napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s obojkem od Mystaff? Hledám nejlépe nylonový pevný kvalitní obojek. Nejradši bych s přaskou (kovovou) ale bojím se, aby vydržela. Mám zkušenosti s obojkem red dingo s plastovou přaskou, který fakt vydržel hodně, a kdyby jsme ho neztratili máme ho doteď, ale chtěla bych širší obojek.

Doma mám ještě 5cm široký softsheelový obojek, ten jsem objednala přes nějaké stránky na Facebooku, ale je na nic, už několikrát se mi přaska rozepla.

Jinak mám ještě vyhlídnutý od Magu, to vím že hodně lidí chválí, ale tam asi není možnost té přasky.

Nebo doporučíte jiný obojek, široký 3 - 4 cm, pevný, aby se dal prát?

Ten kovový trojzubec vs. voda není úplně ideální, po praní by se měl promazat. Krom toho váha na 3 cm šíři je přes 70 deka u těch, co prodává pethardware. Za mě je nej s dotažením přímo na krku.

http://obojky.wbs.cz/princip/p6285160_original.jpg

Pokud byste chtěla, aby vydržel cokoliv, tak bych šla po bronzovém kování. To pak odchází jen popruh a kování se dá opětovně použít. Ušije to každá švadlena.

https://www.pethardware.com/media/product_images/solid-brass-tri-glide-2377-m.JPG.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Používám jen a pouze řetízkáče - malý i velký očka.

30.3.2016 09:59
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

No já bych doporučil "martingale" obojky. Třá na chrťáky jsou hodně široké a kovové přasky a oka jsou tam vždy. Peru normálně v pračce. A jsou pevné, prostě držáky. Dělají se i kožené a kdo ví jaké ještě.

30.3.2016 10:30
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ten kovový trojzubec vs. voda není úplně ideální, po praní by se měl promazat. Krom toho váha na 3 cm šíři je přes 70 deka u těch, co prodává pethardware. Za mě je nej s dotažením přímo na krku.

http://obojky.wbs.cz/princip/p6285160_original.jpg

Pokud byste chtěla, aby vydržel cokoliv, tak bych šla po bronzovém kování. To pak odchází jen popruh a kování se dá opětovně použít. Ušije to každá švadlena.

https://www.pethardware.com/media/product_images/solid-brass-tri-glide-2377-m.JPG.

A to se musí pokaždé když to psovi chcete sundat nebo nandat povolit nebo utáhnout? Protože psovi nandávám ten obojek za den několikrát tak je pro mě lepší, abych ho jen zacvakla. Sakra tak já nevím

30.3.2016 10:33
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

No, řetízkáč používám jen na cvičení. Pes se mi z něj dokáže vyvlíknout. Musím ho mít větší, protože v jednom místě má širokou hlavu, na krk ho přetáhnu jen tak tak, ale na druhou stranu to jde snadněji a mohl by se vyvlíknout.

A jelikož se občas zapomene a cukne, tak mi nepřijde ten kovový vhodný a radši bych opravdu nylonový nejlíp s nějakým polstrováním

30.3.2016 10:38

marcelaamax napsal(a):
A to se musí pokaždé když to psovi chcete sundat nebo nandat povolit nebo utáhnout? Protože psovi nandávám ten obojek za den několikrát tak je pro mě lepší, abych ho jen zacvakla. Sakra tak já nevím

Tak jo, je to spíš obojek na výpravy. Ale dotažení je hned, jde o zvyk. A kování na x generací, extra pevné, voda nic, používají kromě horolezců i potápěči.

30.3.2016 10:38

Máme jeden krásnej obojek martingale odsud http://www.kozeneobojky.cz/cs/ doporučuji

30.3.2016 10:40
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Děkuji za typ, ty martingale se líbí. Jen nevím jak velký vybrat

30.3.2016 10:43

marcelaamax napsal(a):
Děkuji za typ, ty martingale se líbí. Jen nevím jak velký vybrat

Pokud opravdu nevíte, stačí jim zavolat, jsou moc ochotní, pokud se nedovoláte, budou nejspíše na nějaké psí akci, poté pán volá nazpět a paní šije obojky, takže na velikosti se dá normálně domluvit.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 10:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

marcelaamax napsal(a):
No, řetízkáč používám jen na cvičení. Pes se mi z něj dokáže vyvlíknout. Musím ho mít větší, protože v jednom místě má širokou hlavu, na krk ho přetáhnu jen tak tak, ale na druhou stranu to jde snadněji a mohl by se vyvlíknout.

A jelikož se občas zapomene a cukne, tak mi nepřijde ten kovový vhodný a radši bych opravdu nylonový nejlíp s nějakým polstrováním

Ze stahovacího (řetízkového) dobře nasazeného obojku se nelze vyvlíknout...
Logicky je stahovací obojek vždy o něco větší než je krk.
Na pastevci mám 65 cm, a když obojek stáhnu na 2 prsty (tedy velkost pevného obojku), tak by mu stačil 55cm obojek...

30.3.2016 10:49
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Ze stahovacího (řetízkového) dobře nasazeného obojku se nelze vyvlíknout...
Logicky je stahovací obojek vždy o něco větší než je krk.
Na pastevci mám 65 cm, a když obojek stáhnu na 2 prsty (tedy velkost pevného obojku), tak by mu stačil 55cm obojek...

Nevím, třeba mám špatnou velikost, ale pokud ho mám zapnutý na nestahování tak se mi párkrát vyvlíknul. Ale je to jedno, stahovák stejně nechci smajlík

30.3.2016 10:50

Pokud opravdu nevíte, stačí jim zavolat, jsou moc ochotní, pokud se nedovoláte, budou nejspíše na nějaké psí akci, poté pán volá nazpět a paní šije obojky, takže na velikosti se dá normálně domluvit.

Jj, taky doporučuji. Já si to doma všechno spíchnu sama, ale ti, co u kozeneobojky nakupují, jsou maximálně spokojeni. Vč. oblečení lze všechno na individuální domluvě.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

marcelaamax napsal(a):
Nevím, třeba mám špatnou velikost, ale pokud ho mám zapnutý na nestahování tak se mi párkrát vyvlíknul. Ale je to jedno, stahovák stejně nechci smajlík

Aha a jsme u toho...
Pokud ho máš nastavený na nestahování, tak je jasné, že se vyvlíkne...

30.3.2016 10:53
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Aha a jsme u toho...
Pokud ho máš nastavený na nestahování, tak je jasné, že se vyvlíkne...

No, a na stahování obojek používat nechci

30.3.2016 10:54

marcelaamax napsal(a):

A navíc dole máte orientační rozměry dle obvodu krku
http://www.kozeneobojky.cz/cs/kozene-obojky-s-brokatem/360-brocade-gold-luxury.html.

30.3.2016 10:56
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

A navíc dole máte orientační rozměry dle obvodu krku
http://www.kozeneobojky.cz/cs/kozene-obojky-s-brokatem/360-brocade-gold-luxury.html.

Jé díky, no tak to vypadá, že pro nás bude XXL. Obvod krku má cca 45, ale je mu 8 měsíců, takže mu krk ještě poroste.

30.3.2016 11:12
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Jé díky, no tak to vypadá, že pro nás bude XXL. Obvod krku má cca 45, ale je mu 8 měsíců, takže mu krk ještě poroste.

Mrkněte na buff dog wear- udělají, co sa vymyslíte. Klidně i jméno. Šířka, délka, barva, materiál. My jsme moc spokojení.

30.3.2016 11:16
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
Mrkněte na buff dog wear- udělají, co sa vymyslíte. Klidně i jméno. Šířka, délka, barva, materiál. My jsme moc spokojení.

Nemůžete sem prosím hodit odkaz? smajlík

30.3.2016 11:23
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):

Www.canis-bull.cz.

30.3.2016 11:32
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):

Akorát mají o trošičku delší dodací doby než píšou. Objednávala jsem kámošce něco k narozkám a teď mi to leží doma. Je to šířka 5cm, délka vel.60 se softshellem. Kdyby náhodou ;-) vím, že zrovna Vám jsem psala, že se mi doma válí nějakej postroj, když jste se dotazovala.
No jsem líná dát to někam na bazar smajlík

30.3.2016 11:40
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
Akorát mají o trošičku delší dodací doby než píšou. Objednávala jsem kámošce něco k narozkám a teď mi to leží doma. Je to šířka 5cm, délka vel.60 se softshellem. Kdyby náhodou ;-) vím, že zrovna Vám jsem psala, že se mi doma válí nějakej postroj, když jste se dotazovala.
No jsem líná dát to někam na bazar smajlík

Koukám, že je to skoro stejné jako MAG, nebo právě ten Mystaff, a v jaké barvě máte?

30.3.2016 11:46
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Koukám, že je to skoro stejné jako MAG, nebo právě ten Mystaff, a v jaké barvě máte?

Na lícu černý nylon, ve spodu sytě žlutý softshell.

Já bych ho dala třeba i později k vánocům, jenomže jsem k tomu měla objednané i vodítko a to nakonec nebylo vůbec.

30.3.2016 11:49
tapina

XXX.XXX.211.145

Jinak naše fenka má růžový nylon s fialovým fleecem 4cm. Celkem úleťárna ;-).

30.3.2016 11:49
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
Na lícu černý nylon, ve spodu sytě žlutý softshell.

Já bych ho dala třeba i později k vánocům, jenomže jsem k tomu měla objednané i vodítko a to nakonec nebylo vůbec.

Je pěkný, ale bohužel mám tmavého psa a tak chci nějaký výraznější aby na něm vynikl.

Tak to asi nebudou moc spolehliví, když nakonec vodítko nebylo ne?

30.3.2016 11:52
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):

Fenka pěkná Růžovou barvu celkově nemusím

30.3.2016 11:55
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Je pěkný, ale bohužel mám tmavého psa a tak chci nějaký výraznější aby na něm vynikl.

Tak to asi nebudou moc spolehliví, když nakonec vodítko nebylo ne?

Oni to vodítko měli jako výprodej, to se stát může. Bylo bavlněné. Máp právě taky na svou fenu, tak mě to udivilo, jaký je to fajn materiál, tak jsem to chtěla kamarádce koupit taky.

30.3.2016 11:57
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Fenka pěkná Růžovou barvu celkově nemusím

Jo já taky ne, ale byla to taková recese, k určité příležitosti. Ale i tak ho občas vytáhnu, lidem se líbí smajlík Jinak máme kožený, ten je 100% nej.

30.3.2016 11:58
aha

XXX.XXX.41.2

tapina napsal(a):
Www.canis-bull.cz.

Taky se přidávám s doporučením, momentálně se mi vyřizuje objednávka. Už mám od nich kožený a momentálně se mi šije textilní. Obojky mám na bulinu.

30.3.2016 12:02
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Http://www.canis-bull.cz/happy-bull/eshop/4-1-Voditka-nylonova-popruhova/0/5/567-Voditko-prepinaci-cernozluty-d-2-5m-bavlneny Tak teď koukám, že třeba tohle bavlněné vodítko je přímo z MAGu.

Jé vy jste dobrá! Možná nakonec mají to samé. Tak to je super. Děkuji moc.

30.3.2016 12:04

tapina napsal(a):

Nevyžíral vám náhodou můj pes taštičku s pamlsky? Cca v létě na psí louce na Letné...

30.3.2016 12:10
tapina

XXX.XXX.211.145

Nevyžíral vám náhodou můj pes taštičku s pamlsky? Cca v létě na psí louce na Letné...

Je to možné. V létě jsme na letné byli. Psů tam bylo mraky. Byli jsme tam taková tlupa s podobnými kříženci - ostatní běžoví a celozrzaví.

Měli jsme sušené ryby a piškoty.

30.3.2016 12:13
tapina

XXX.XXX.211.145

Hoďte sem foto, ať můžeme identifikovat pachatele ;-).

30.3.2016 12:15

Christie13 napsal(a):

Nejpraktičtější a nejspolehlivější je dobře zvolený řetízkový obojek. Můžete vymýšlet co chcete, řetízek všechno trumfne.

30.3.2016 12:17
tapina

XXX.XXX.211.145

Nejpraktičtější a nejspolehlivější je dobře zvolený řetízkový obojek. Můžete vymýšlet co chcete, řetízek všechno trumfne.

Podle mě to má každý jinak. Mně třeba vadí, že kovový špiní srst.

30.3.2016 12:17

Byli jsme okolo poledne sami na té psí louce na prd. Multitasking nezvládám, v tom jsem trochu chlap a když mám psa, tak kolem moc nevnímám. Ale jak fušuji do výroby obojků, tak ten mi zůstal v paměti. Taštička Lacoste, červená, tuším.

30.3.2016 12:18
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Tenhle dotaz je starý, já se tady ptala dneska, abych nezakládala nové vlákno. Ale řetízkový obojek nechci.

30.3.2016 12:20
tapina

XXX.XXX.211.145

Byli jsme okolo poledne sami na té psí louce na prd. Multitasking nezvládám, v tom jsem trochu chlap a když mám psa, tak kolem moc nevnímám. Ale jak fušuji do výroby obojků, tak ten mi zůstal v paměti. Taštička Lacoste, červená, tuším.

No tak to jste potkali našeho sourozence - podle té taštičky teda asi. Bývají tam docela často.

30.3.2016 12:20
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
Podle mě to má každý jinak. Mně třeba vadí, že kovový špiní srst.

O to mě nejde, mám tmavého psa. Oni ty kvalitnější asi srst nešpiní.

Ale nějaký textilní nebo kožený obojek mi přijde šetrnější pro psa. Ono pokud má už někdo staršího vychovaného psa tak je to jedno, ale já mám pubertálního divočáka .

A asi je to i věc vkusu, mě se ty nylonové širší obojky na psech prostě líbí smajlík

30.3.2016 12:21

tapina napsal(a):
No tak to jste potkali našeho sourozence - podle té taštičky teda asi. Bývají tam docela často.

Tak to jó. Ale byla to holka.

30.3.2016 12:21

marcelaamax napsal(a):
Tenhle dotaz je starý, já se tady ptala dneska, abych nezakládala nové vlákno. Ale řetízkový obojek nechci.

Proč? Já bych řekla, že na pita je ideální.

30.3.2016 12:23
tapina

XXX.XXX.211.145

Jinak basenji je nádhernej. Když jsem byla děcko, u nás paní měla dva, takové celkem veliké, urostlé, samovenčící. Tak mě teď po letech překvapilo, když jsem potkala pár takovýchhle "drobečků". Úžasný pes.

30.3.2016 12:25
tapina

XXX.XXX.211.145

Tak to jó. Ale byla to holka.

6holek 2kluci smajlík

30.3.2016 12:25
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Proč? Já bych řekla, že na pita je ideální.

Nechci ho mít na stahováku, a pokud ho mám zaplý na nestahování, tak se mi pes vyvlíkne (třeba i špatná velikost, nevím). A jak jsem psala výše, nepřijde mi moc šetrný ke krku psa a ty nylonové obojky se mi na psech líbí víc smajlík

Kovový obojek máme na cvičák a nebo pokud jdeme třeba jen na zahradu, nebo k rybníku ve vesnici tak mu ho občas dám. Ale na nějaké větší výlety chci právě ten nylonový.

A ještě dodám, že poslední dobou se mi zdá, že pes začal chápat, že pokud mu dám kovový obojek tak se jde cvičit (dřív jsem to neřešila). Takže ho možná z těch procházek vypustím úplně.

30.3.2016 12:26

Kdo by chtěl železo na krku.

30.3.2016 12:28
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
O to mě nejde, mám tmavého psa. Oni ty kvalitnější asi srst nešpiní.

Ale nějaký textilní nebo kožený obojek mi přijde šetrnější pro psa. Ono pokud má už někdo staršího vychovaného psa tak je to jedno, ale já mám pubertálního divočáka .

A asi je to i věc vkusu, mě se ty nylonové širší obojky na psech prostě líbí smajlík

No a kde ten kvalitnější sehnat? Vystřídala jsem 3 a pak jsem to vzdala. I dřív ovčanda měla od kováku srst špinavou a to tolik nevadilo, protože nebyla bílá.

Vaše volba - estetika, šetrnost -

30.3.2016 12:30
tapina

XXX.XXX.211.145

Kdo by chtěl železo na krku.

No vy jste tu ještě chyběla

30.3.2016 12:31

S tím se nějak nemůžu ztotožnit - pokud potřebuji psa chytit za obojek tak ten řetízkáč na chlupatci hledám a hledám a hledám...Navíc kupříkladu pro reaktivního psa to je hodně špatně, neb z řetízkáče na nestahování se vyvlíkne, a na stahování je to přilívání vody do ohně...nemluvě o možnosti poškození průdušnice.

30.3.2016 12:34
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Můžu se zeptat, kde jste sehnala ten postroj? Nutně takový potřebuji, neb ten co máme ji dře podpaží a já bych právě potřeboval takový, který ji spíná až tam, kde přesně u Vás.

30.3.2016 12:38
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
No a kde ten kvalitnější sehnat? Vystřídala jsem 3 a pak jsem to vzdala. I dřív ovčanda měla od kováku srst špinavou a to tolik nevadilo, protože nebyla bílá.

Vaše volba - estetika, šetrnost -

Http://www.gappay.cz/ Já mám odsud. Ale mám tmavého psa tak fakt nevím, jestli špiní nebo ne.

30.3.2016 12:39

tapina napsal(a):
No vy jste tu ještě chyběla

ten váš psík je taaak krásnej. nesmím se už dívat, já pak chci všecko domů
krk zčerná od i kvality, páč hliník je snad ve všem nebo co
a nikdy jsem nepobrala na co je kovový obojek.

30.3.2016 12:39
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

ten váš psík je taaak krásnej. nesmím se už dívat, já pak chci všecko domů
krk zčerná od i kvality, páč hliník je snad ve všem nebo co
a nikdy jsem nepobrala na co je kovový obojek.

Tak ono třeba na zkouškách pes kovový stahovák mít musí (zapnutý na nestahování).

30.3.2016 12:41
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Http://www.gappay.cz/ Já mám odsud. Ale mám tmavého psa tak fakt nevím, jestli špiní nebo ne.

Špiní.

To je jedno. My máme kožený přírodní a nylonové. Ty nebarví. Cvičák už jsme taky vzdali. Ale říkala jsem si, třeba když se chodíme koupat, že by ten kovový mohl být lepší.

30.3.2016 12:43

marcelaamax napsal(a):
Tak ono třeba na zkouškách pes kovový stahovák mít musí (zapnutý na nestahování).

Tím ale ztratil smysl, ne ?

30.3.2016 12:46

Ne, neb smyslem takového obojku na zkouškách/závodech je to, že se pod něj nic neschová.

30.3.2016 12:47
tapina

XXX.XXX.211.145

Jako člověk s kapucí byste měla vědět, že není nad pořádný řetěz na krku ;-)

Ono to u těch zkoušek je historicky, mj. prej i proto aby bylo jasné, že třeba nemá elektrický obojek ( tak mi to vysvětlili na cvičáku).

30.3.2016 12:47
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
Špiní.

To je jedno. My máme kožený přírodní a nylonové. Ty nebarví. Cvičák už jsme taky vzdali. Ale říkala jsem si, třeba když se chodíme koupat, že by ten kovový mohl být lepší.

Http://www.gappay.cz/poslusnost/obojky-retizkove-hs/hs-obojek-dlouhy-clanek-curogan-63cm?_SID=U i tenhle špiní?

Já na koupání sundávám obojek úplně. Do kovového bych se bála aby si pes třeba při plavání nezasekl dráp.

30.3.2016 12:49
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):

Ono to u těch zkoušek je historicky, mj. prej i proto aby bylo jasné, že třeba nemá elektrický obojek ( tak mi to vysvětlili na cvičáku).

Jo, taky to tak chápu. Protože třeba ostnáč na kterým je nylonový kryt opravdu v některých případech poznat moc nejde.

30.3.2016 12:50
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Http://www.gappay.cz/poslusnost/obojky-retizkove-hs/hs-obojek-dlouhy-clanek-curogan-63cm?_SID=U i tenhle špiní?

Já na koupání sundávám obojek úplně. Do kovového bych se bála aby si pes třeba při plavání nezasekl dráp.

Jo bohužel jo. Jestli chcete, máme taky v šuplíku smajlík

30.3.2016 12:52
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

tapina napsal(a):
Jo bohužel jo. Jestli chcete, máme taky v šuplíku smajlík

Koukám máte slušnou zásobu Kovový stahovák se mi určitě bude do budoucna hodit, protože z toho co má vyroste. Teď máme tuším 55cm.

30.3.2016 12:53

tapina napsal(a):

tak já už jedu vyšší kapucářskou

30.3.2016 12:56
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):

Spíš jsem myslela, když jdeme od vody, aby se jí pod tím obojkem, jak je nedoschlá, nepařila kůže. Tak máme takový ten úplně nejobyčejnější tenký nylonový, viz úplně původní vlákno.

30.3.2016 12:58
tapina

XXX.XXX.211.145

marcelaamax napsal(a):
Koukám máte slušnou zásobu Kovový stahovák se mi určitě bude do budoucna hodit, protože z toho co má vyroste. Teď máme tuším 55cm.

Jo, my máme hrozně blbostí i od dřívějších psů - každý měl jinou velikost. Dost jsem toho dala do útulku, ale některý věci je mi líto a některý pro ně fakt nejsou.

30.3.2016 13:00
tapina

XXX.XXX.211.145

tak já už jedu vyšší kapucářskou

Musíte vyfotit na psovi (nebo na sobě), jinak to neplatí ;-)

P.S. jaký používáte bičík?

30.3.2016 13:06

tapina napsal(a):
Musíte vyfotit na psovi (nebo na sobě), jinak to neplatí ;-)

P.S. jaký používáte bičík?

granule již mě stály tolik, že na bičík nezbylo

postroj vtip, nepoužívám...by mě odtáhla do prahy a tam piti žerou jiným psům součástky, bojím :D.

30.3.2016 13:11

S tím se nějak nemůžu ztotožnit - pokud potřebuji psa chytit za obojek tak ten řetízkáč na chlupatci hledám a hledám a hledám...Navíc kupříkladu pro reaktivního psa to je hodně špatně, neb z řetízkáče na nestahování se vyvlíkne, a na stahování je to přilívání vody do ohně...nemluvě o možnosti poškození průdušnice.

To je fakt zajímavé - psů jsem měla několik, i velká chlupatá plemena, ale vámi popisovaný problém neměl ani jeden. Jestli hledám v srsti řetízek nebo kožený obojek je fuk, to vyjde nastejno. Ani jeden pes neměl tendence se vyvlékat, a to s obojkem na nestahování chodili v drtivé většině. A nebyli to vždy mírní beránci, přesto nikdy poškozenou průdušnici neměli.
Možná by člověk neměl být zbytečně moc úzkostlivý. Spíš je to o preferencích majitele...

30.3.2016 13:12
tapina

XXX.XXX.211.145

granule již mě stály tolik, že na bičík nezbylo

postroj vtip, nepoužívám...by mě odtáhla do prahy a tam piti žerou jiným psům součástky, bojím :D.

Bacha na to, v Praze je strašlivý pit pit gang - žerou lidi i jiné psy - a začínají u ledvinek. A nejhorší je, že se třeba i maskujou za jiné psy.

30.3.2016 13:14

tapina napsal(a):

Tapino, viděla jste někdy v poslední době řetízkové obojky? Jsou tenké a lehké a přitom pevné... Ale vy jste proti nim ze zásady, že.

30.3.2016 13:17
tapina

XXX.XXX.211.145

Tapino, viděla jste někdy v poslední době řetízkové obojky? Jsou tenké a lehké a přitom pevné... Ale vy jste proti nim ze zásady, že.

Ne, my tu máme s megiii takovou soukromou srandičku.

Já proti nim mám jen tu jedinou věc, co jsem napsala (barví). Tedy pokud pes už umí nebo nemusí chodit na vodítku.

30.3.2016 13:18
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

To je fakt zajímavé - psů jsem měla několik, i velká chlupatá plemena, ale vámi popisovaný problém neměl ani jeden. Jestli hledám v srsti řetízek nebo kožený obojek je fuk, to vyjde nastejno. Ani jeden pes neměl tendence se vyvlékat, a to s obojkem na nestahování chodili v drtivé většině. A nebyli to vždy mírní beránci, přesto nikdy poškozenou průdušnici neměli.
Možná by člověk neměl být zbytečně moc úzkostlivý. Spíš je to o preferencích majitele...

No mě se z něho pes opravdu už párkrát vyvlíknul.

A ano, je to o preferencích majitele. Já ten obojek nechci ještě z jednoho důvodu, psala jsem to tuším už v jiném vlákně. Mám doma ještě 11ti letého psa, který kovový obojek nosil velkou část života. Teď nevím kolik mu přesně bylo, když mu začali problémy v oblasti krku (to jsem také popisovala v jiném vlákně - ale zjednodušeně začal chraptět jako by mu v krku něco vadilo. Podstoupili jsme několik vyšetření, ale na nic se nepřišlo. Jediná poslední možnost bylo - a teď si jako na potvoru fakt nevzpomenu jak se tomu říká - podívat se psovi pod narkózou kamerou do krku. To už jsme nepodstoupili.

Když jsme to konzultovali s veterinářem, který z toho byl celkem zaskočený a řešil to s veterináři na jiných klinikách, tak jedna z příčin, která je napadla byl právě ten obojek. Není to jisté, není to potvrzené, může to být z úplně jiné příčiny. Ale je to možné. Dnes už pes může chodit pouze na postroji, s obojkem už to nedá.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 13:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

tapina napsal(a):
Ne, my tu máme s megiii takovou soukromou srandičku.

Já proti nim mám jen tu jedinou věc, co jsem napsala (barví). Tedy pokud pes už umí nebo nemusí chodit na vodítku.

Ty kvalitní (např. HS) nebarví

30.3.2016 13:23
marcelaamax

XXX.XXX.214.173

Na ty jsem tu dávala odkaz a tapina psala, že je má vyzkoušené a i ty barví.

30.3.2016 13:23
tapina

XXX.XXX.211.145

Tak jsem asi smolař smajlík

30.3.2016 13:29
tapina

XXX.XXX.211.145

Nemá se to třeba nějak naolejovat? My máme i náhubek který by neměl barvit a taky barví. Budeme kvůli tomu kupovat pogumovaný. Ale kdyby byl na to nějaký fígl, moc ráda se to dozvím. Můj pes je na inkriminovaných místech bílý, takže uznávám, od gappay/h.sprenger barví míň, ale barví.

30.3.2016 13:40

Kdo ví jestli to nebarví jen nějakému typu srsti ?

30.3.2016 13:43

No jasně, jen bílou srst .

30.3.2016 13:45

tapina napsal(a):
Nemá se to třeba nějak naolejovat? My máme i náhubek který by neměl barvit a taky barví. Budeme kvůli tomu kupovat pogumovaný. Ale kdyby byl na to nějaký fígl, moc ráda se to dozvím. Můj pes je na inkriminovaných místech bílý, takže uznávám, od gappay/h.sprenger barví míň, ale barví.

Olejovat ne! Vždyť by vám klouzal obojek v ruce! A ve výsledjku barvil víc, protože na mastnotu by se chytala špína a prach, a to smíchané dohromady by byl pěkný humus.

30.3.2016 13:45
tapina

XXX.XXX.211.145

Nebo že by za to mohly lektiny? Podle mě je to klidně možné. Holt metaloproteinázy. Ale nemůžeme to všechno tak zlehčovat. Nebo jo?

Neregistrovaný uživatel

30.3.2016 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

tapina napsal(a):
Špiní.

Kožený přírodní nebarví?
No, živě jsem si vzpomněla, jak jsem se nechala ukecat do koženého černého vodítka...
Byla sem na výstavě, bylo vedro, člověku se potili ruce a domů jsem šla modrá, vodítko barvilo naprosto bezvadně!

S těma řetízkáčema, barví asi jak kterej, kupuju od Gappaye, Dog Tracu, HST a stalo se mi zatim jen jednou, že barvil...

30.3.2016 13:48
tapina

XXX.XXX.211.145

Olejovat ne! Vždyť by vám klouzal obojek v ruce! A ve výsledjku barvil víc, protože na mastnotu by se chytala špína a prach, a to smíchané dohromady by byl pěkný humus.

Jo, já fakt nevím. Třeba s tím náhubkem mě to ale štve hodně. To je jedno, obejdem se bez toho.

30.3.2016 13:50

tapina napsal(a):
Nebo že by za to mohly lektiny? Podle mě je to klidně možné. Holt metaloproteinázy. Ale nemůžeme to všechno tak zlehčovat. Nebo jo?

Naopak, musíme !
stejně za to můžou pitové, barví to jen jim

30.3.2016 13:53

tapina napsal(a):
Jo, já fakt nevím. Třeba s tím náhubkem mě to ale štve hodně. To je jedno, obejdem se bez toho.

Nedivím se, že vám to barvení vadí. Zkuste obalit kov, který se dotýká srsti, nějakou lepící páskou,...

30.3.2016 13:54
tapina

XXX.XXX.211.145

Kožený přírodní nebarví?
No, živě jsem si vzpomněla, jak jsem se nechala ukecat do koženého černého vodítka...
Byla sem na výstavě, bylo vedro, člověku se potili ruce a domů jsem šla modrá, vodítko barvilo naprosto bezvadně!

S těma řetízkáčema, barví asi jak kterej, kupuju od Gappaye, Dog Tracu, HST a stalo se mi zatim jen jednou, že barvil...

Přírodní = nebarvený. Nebarví. Důkaz viz foto. Podívejte, jak je jetý, a flauš vespodu má furt stejnou barvu.

30.3.2016 13:58
tapina

XXX.XXX.211.145

tapina napsal(a):
Přírodní = nebarvený. Nebarví. Důkaz viz foto. Podívejte, jak je jetý, a flauš vespodu má furt stejnou barvu.

Barvené samozřejmě barvit budou a není to vada výrobku, stejně jako u obuvi.

Ten náš byl půvidně úplně světle béžový a za leta chytil takovouhle patinu. Ztmavl, změkl, ztenčel, vytáhl se. Vlastnosti kůže. Ale je nej. A ošetřuji ho, tím ztmavl taky.

30.3.2016 14:01
tapina

XXX.XXX.211.145

Naopak, musíme !
stejně za to můžou pitové, barví to jen jim

V tom případě by ta moje ale měla být barevná maximálně napůl. Nebo že by mě někdo podvedl? Nebo co tím chcete říct?

30.3.2016 14:33
Clayton

XXX.XXX.104.9

My jsme vás taky potkali cestou na Letnou, u Rudolfina na tom trávníku. Pamatuju si to podle toho postroje, nevím proč.

30.3.2016 14:37
Clayton

XXX.XXX.104.9

A obojky s kovovou sponou šijou třeba na Mooria...
http://www.mooria.eu/cz.

30.3.2016 14:48

Aliens_II napsal(a):
Můžu se zeptat, kde jste sehnala ten postroj? Nutně takový potřebuji, neb ten co máme ji dře podpaží a já bych právě potřeboval takový, který ji spíná až tam, kde přesně u Vás.

Postroj je plodem půlročního zkoumání, zkoušení a testování vč. konzultace s vet, prokládáno honičkami po bytě s cílem odchytit zvíře za účelem zaměření.

Hodně podobný, který se nekroutí, a možná i s lepší oporou pod hrudníkem je David od kozeneobojky. Navíc vypisujete přesné míry psa, tak by měl skutečně sedět.4 cm šíře, kolem hrudníku 3 cm, vše taky polstr. Vypadá, že netlačí na ramena, ale ani na krk.
http://www.kozeneobojky.cz/cs/33-postroje.

30.3.2016 14:52
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Postroj je plodem půlročního zkoumání, zkoušení a testování vč. konzultace s vet, prokládáno honičkami po bytě s cílem odchytit zvíře za účelem zaměření.

Hodně podobný, který se nekroutí, a možná i s lepší oporou pod hrudníkem je David od kozeneobojky. Navíc vypisujete přesné míry psa, tak by měl skutečně sedět.4 cm šíře, kolem hrudníku 3 cm, vše taky polstr. Vypadá, že netlačí na ramena, ale ani na krk.
http://www.kozeneobojky.cz/cs/33-postroje.

Nó, David. Tak přece. Nu dobrá tedy. Asi budem měřit. Vezmu růžový?

30.3.2016 14:57

Clayton napsal(a):
My jsme vás taky potkali cestou na Letnou, u Rudolfina na tom trávníku. Pamatuju si to podle toho postroje, nevím proč.

Ááá, pamatuji! A ve finále jste to hlásili, že pokračujete na Letnou.

30.3.2016 14:57

Aliens_II napsal(a):
Nó, David. Tak přece. Nu dobrá tedy. Asi budem měřit. Vezmu růžový?

Myslím, že si s nimi klidně můžete domluvit i nějakou fešnou stuhu.

30.3.2016 16:46
tapina

XXX.XXX.211.145

to každopádně.

31.3.2016 12:51
L(phi)

XXX.XXX.125.67

Jasne ze ked to ide cez hlavu jednym smerom pri navliekani, tak to musi ist aj druhym - ak je zapnuty len o nestahovaci kruzok.
Ja zapinam retiazku o kruzok + jeden clanok kusok dalej na obojku, a z toho sa uz nevyvlecie, netreba hned stahovanie.

21.4.2017 17:44
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Http://eshop.mushgo.cz/standardni-obojky/ruffwear-obojek-knot-a-collar/

Co říkáte na tento obojek? Naposledy jsem tady sháněla široký nylonový obojek a teď pro změnu hledám něco tenkého, lehkého, ale pevného . Chci to teď na jaro a léto na tůry a jelikož pes nosí ještě postroj tak opravdu jen něco tenkého a lehkého, u vody postroj sundávám a právě bych chtěla aby mu zůstal obojek, na kterém bude známka, se kterým bude moc bez problémů do vody. Tenhle se mi celkem zalíbil, nemáte s ním někdo zkušenost?

Jen teda ta cena za "kus provázku" , ale pokud bych věděla, že fakt vydrží tak bych do toho šla.

notregistered

21.4.2017 18:36
notregistered

XXX.XXX.211.63

Vždyť ho ty uzly a spony budou otravovat.

21.4.2017 18:55

Taky mi přijde že to nemůže být tak uplně pohodlný. A za tu cenu?

notregistered

21.4.2017 19:02
notregistered

XXX.XXX.211.63

Tyto najdete v každém zverimexu a 1,2 x 60 cm stojí 60kč.

21.4.2017 19:23
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Mě právě připadá že by mohl být pohodlný, když nebude úplně napevno, líbí se mi tam to na tu znamku.,..Ale ta cena no..

21.4.2017 19:31

marcelaamax napsal(a):
Mě právě připadá že by mohl být pohodlný, když nebude úplně napevno, líbí se mi tam to na tu znamku.,..Ale ta cena no..

Jednak to vypada dost nepohodlně, druhak ta cena... Třeťak, aby měl po koupání pes kus mokrýho lana kolem krku, to by taky nemuselo dělat dobrotu zejména kolem uzlů. To radši obyčejný kvalitní řetízkáč. A známky (předpokládám s tlf na majitele a tak) seženete za pár korun i do zásoby.

21.4.2017 19:43
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Jo známky máme o ty nejde, šlo mi o to "kolečko" na které se tam dá známka upevnit. Ale za tu cenu to asi opravdu nestojí.

notregistered

21.4.2017 19:45
notregistered

XXX.XXX.211.63

Kolečko na klíče provléknete přece do jakéhokoli vlákna.

21.4.2017 20:52

K vodě je nejpraktičtější řetízkáč.

24.3.2018 22:48
MarieBarkova

XXX.XXX.90.197

Ahoj, já jsem nejvíce spokojená s obojkem z 4dox, přijde mi fajn, že na něm je vyšité i moje telefonní číslo, pejskovo datum narození a jméno - vypadá hezky, je originální, sedí výborně (máme ten polostahovací) takže za nás super.

8.3.2019 14:44
Myskada25

XXX.XXX.165.241

Záleží jak máš velkého psa, jestli tahá atp. Já mám stafbulla a největší službu nám dělají tady ty obojky www.exo-eko.cz/obojek-hidream-profusion-cactus-p194163. Jdou rychle zapnout i odepnout a když se mi to prase v něčem vyválí, tak se dají hezky očistit a dobře se udržují.

8.3.2019 15:31
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.107.57

Nám šili na všechny psy (všechno krátká a střední srst i s podsadou) z hofero.cz a naprostá spokojenost - máme celokožené ze dvou vrstev, dvojí prošití s tištěným jménem a tel číslem. Všechen bordel jde krásně umýt, barvy jsou pořád pěkný, nesmrdí, nedrolí se a to jim dávají pěkně zabrat i ve všech možných kalužích atp...jsme spokojeni

Ze cvičáku mám kladné ohlasy i na obojky MAG (šité na míru z nějaké tkaniny), ale nemám ozkoušené a sama bych do látkového asi nešla.

9.3.2019 08:09
sisi58

XXX.XXX.191.1

Myskada25 napsal(a):
Záleží jak máš velkého psa, jestli tahá atp. Já mám stafbulla a největší službu nám dělají tady ty obojky www.exo-eko.cz/obojek-hidream-profusion-cactus-p194163. Jdou rychle zapnout i odepnout a když se mi to prase v něčem vyválí, tak se dají hezky očistit a dobře se udržují.

Myslím, že po takové době už majitel obojek neshání. Ale je možné, že vaší nabídkou pomůžete někomu jinému.

9.3.2019 10:05
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Tohle už je zase další reklama .

Přidejte reakci

Přidat smajlík