Sušené maso?
Máte někdo zkušenosti s tímto http://www.dogginoshop.cz/MAX-drcene-susene-maso-15kg-d84.htm ? Jak je to stou krmnou dávkou? Zdá se mi hrozně malá. A jak je to s kvalitou?
michaelo
napsal(a):
Není to kompletní krmivo, takže plus nějaké přílohy, zelenina, případně ovoce.
To mi je jasné, k čerstvému masu taky přidávám. Vy s tím máte zkušenosti? Nevíte jak je na tom s kvalitou? Ta krmná dávka mi taky příjde hrozně malá i když jsou k tomu přílohy. Četla jsem že po tom mají psi průjem tak nevím.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koukla jsem na to, nemusí to být špatné, asi zkusím, myslím, že BARFOVANÝ pes s tím nebude mít problém, co se stolice týká, horší to bude s, granuláčkem", krmím syrové, vařené, i granule 2-3x týdně, veškerou zeleninu, ryby, vejce, jogurty, moje fena s tím nemá problém, dávka je nižší proto, že je to v sušeném stavu. Nikdy jsem nic neodvažovala, ani granule, krmím podle kondice a zátěže psa, každý je originál a potřebuje něco jiného, nedá se to tak natabulkovat. Ale díky za dobrý tip, vyzkouším to sušené.
napsal(a):
Koukla jsem na to, nemusí to být špatné, asi zkusím, myslím, že BARFOVANÝ pes s tím nebude mít problém, co se stolice týká, horší to bude s, granuláčkem", krmím syrové, vařené, i granule 2-3x týdně, veškerou zeleninu, ryby, vejce, jogurty, moje fena s tím nemá problém, dávka je nižší proto, že je to v sušeném stavu. Nikdy jsem nic neodvažovala, ani granule, krmím podle kondice a zátěže psa, každý je originál a potřebuje něco jiného, nedá se to tak natabulkovat. Ale díky za dobrý tip, vyzkouším to sušené.
Já právě taky tak, to sušené maso se mi celkem líbí ale mám strach že to nesedne. Na cesty atd. kde nemůžu mít čerstvé maso tak bych to vyřešila tímhle.
kerrynekk
napsal(a):
Já právě taky tak, to sušené maso se mi celkem líbí ale mám strach že to nesedne. Na cesty atd. kde nemůžu mít čerstvé maso tak bych to vyřešila tímhle.
Veškeré sušené maso, které se v ČR prodává je zbytkový odpad vzniklý při získávání živočišných tuků. Neobsahuje takřka vitamíny, způsobuje průjmy.
Krmila jsem tím, už více raději ne, stolice řidší, ne přímo průjem, ale i tak. Fena hodně prděla, ten puch byl šílenej, nejsem citlivka, ale na syrovým mase z ní tohle nikdy nevycházelo. První várka (asi 3 měsíce zpět) byla pěkná, nesmrděla, žádné velké kusy. Druhá byla šílená, smrdělo to, byly tam velké kusy, které byly ostré, byly tam rybí kosti, kolikrát jsem se o ně popíchala, když jsem to vybírala, byly tam jakoby kousky alobalu či plastu, nevím, jak to popsat... No, brát to už nebudu.
Krmila jsem s rýží.
Teď si vařím hovězí a vepř.-hovězí mletiny, smíchám to s rýží, zavařím a mám krmení. Takové domácí, konzervy´´. Plus do KD přidávám vitamíny. Krmila jsem syrovým, ale zatím nemám kde skladovat maso, takže musím volit toto.
colectiv
napsal(a):
Krmila jsem tím, už více raději ne, stolice řidší, ne přímo průjem, ale i tak. Fena hodně prděla, ten puch byl šílenej, nejsem citlivka, ale na syrovým mase z ní tohle nikdy nevycházelo. První várka (asi 3 měsíce zpět) byla pěkná, nesmrděla, žádné velké kusy. Druhá byla šílená, smrdělo to, byly tam velké kusy, které byly ostré, byly tam rybí kosti, kolikrát jsem se o ně popíchala, když jsem to vybírala, byly tam jakoby kousky alobalu či plastu, nevím, jak to popsat... No, brát to už nebudu.
Krmila jsem s rýží.
Teď si vařím hovězí a vepř.-hovězí mletiny, smíchám to s rýží, zavařím a mám krmení. Takové domácí, konzervy´´. Plus do KD přidávám vitamíny. Krmila jsem syrovým, ale zatím nemám kde skladovat maso, takže musím volit toto.
Vážně to byl takový hnus? Chtěla jsem to koupit když třeba pojedeme na dovolenou kde nemám jak skladovat maso jelikož krmím syrovým tak jsem hledala nějakou náhražku. Ale tohle si už určitě nekoupím. To raději nějakou konzervu s vysokým obsahem masa. Díky
kerrynekk
napsal(a):
Vážně to byl takový hnus? Chtěla jsem to koupit když třeba pojedeme na dovolenou kde nemám jak skladovat maso jelikož krmím syrovým tak jsem hledala nějakou náhražku. Ale tohle si už určitě nekoupím. To raději nějakou konzervu s vysokým obsahem masa. Díky
Jo, ze svojí zkušenosti bych to nedoporučila. Jak říkám, kvalita jim asi kolísá - myslím tím, čistotou´´, ale prděla po každém balení.
Na cesty buď ty kupované konzervy - třeba zrovna od Maxe si barfaři (i lidi krmíci granulemi) dost chválí, Grand jsou taky ucházející, Animoda a další. Nebo si udělejte domácí - a máte jistotu, že víte, co v tom je. Sice to zabere chvilku času, ale výsledek stojí za to. :).
hanitchka.m
napsal(a):
Kupované sušené - fena na granulích i feny na barfu - průjem, nadýmání.
Na cesty raději zavařit nebo nasušit vlastní
Zajimalo by me, i kdyz odpoved asi znam, jak je na tom nutricne susene vs. varene maso - co je pro psa lepsi? Za predpokladu, ze oboji bude udelano z kvalitniho masa a spravneho postupu pripravy. Susene psovi da vice, ze? Zachova si vice prospesnych latek?
colectiv
napsal(a):
Zajimalo by me, i kdyz odpoved asi znam, jak je na tom nutricne susene vs. varene maso - co je pro psa lepsi? Za predpokladu, ze oboji bude udelano z kvalitniho masa a spravneho postupu pripravy. Susene psovi da vice, ze? Zachova si vice prospesnych latek?
Sušené maso v případě, že je opravdu sušené, je pro psa samozřejmě lepší.
Takové ale u nás nelze koupit, to si musíte udělat sám.
Kellner
napsal(a):
Sušené maso v případě, že je opravdu sušené, je pro psa samozřejmě lepší.
Takové ale u nás nelze koupit, to si musíte udělat sám.
Ráda bych se zeptala, jaké maso sušíte? Chtěla bych psovi takto udělat nějaké pamlsky, máme sušičku tak bych to zkusila v tom. Jde jakékoli maso? jen nakrájet a dát sušit?
Jo, minule muž psovi snědl ze sušičky celé patro zadního hovězího, psích vyčítavých oček nedbaje.
Mně sušené maso jen tak přírodní nechutná, mám ho raději marinované (marinuje se noc před sušením ve směsi koření a sójovky).
O jeho trvanlivosti ale nemám šajn, u nás nikdy tak dlouho nevydrželo.

lesnížínka
napsal(a):
Hodím to sem. Někdo někam jste psali, že sušené maso sežere manžel Sušíte si tedy někdo i maso pro sebe? Nějak ochucené, nebo takhle natur, jako psovi? Já to nechci pro sebe, byl dotaz u zahrádkářů, tak chci pomoct a nemohla jsem to tu najít.
Hovězí můžete osolit, opepřit, potřít olejem, popř. nějaké bylinky. Trochu uležet. Ale maso má v sobě soli přirozeně dost, zrovna kravku psovi sežeru skoro všechnu i bez ochucení. Když vezmu na venčení, tak on vypadá, že se každou chvíli rozbrečí, a okolí kouká dost podezřívavě, když mu to zobu.
lesnížínka
napsal(a):
Hodím to sem. Někdo někam jste psali, že sušené maso sežere manžel Sušíte si tedy někdo i maso pro sebe? Nějak ochucené, nebo takhle natur, jako psovi? Já to nechci pro sebe, byl dotaz u zahrádkářů, tak chci pomoct a nemohla jsem to tu najít.
Ještě teda sušičku pořád nemám ;-), ale taky mě zaujala domácí výroba - syn běhá takové ty překážkové závody a prý je to dobrý doping v cíli . http://g.cz/udelejte-si-domaci-susene-maso/.
evis
napsal(a):
Ještě teda sušičku pořád nemám ;-), ale taky mě zaujala domácí výroba - syn běhá takové ty překážkové závody a prý je to dobrý doping v cíli . http://g.cz/udelejte-si-domaci-susene-maso/.
Díky za odkaz Já si popravdě jerky koupila ze zvědavosti kdysi před 20 rokama, když to sem přišlo a nechutnalo mi to ani náhodou. Myslím, že ty byly něčím ochucené, ale nepamatuju se. Domácí si myslím, by byly o něčem jiném. My syrové maso nejíme, takže zkoušet nebudu. Až vyzkoušíte, dejte info
lesnížínka
napsal(a):
Díky za odkaz Já si popravdě jerky koupila ze zvědavosti kdysi před 20 rokama, když to sem přišlo a nechutnalo mi to ani náhodou. Myslím, že ty byly něčím ochucené, ale nepamatuju se. Domácí si myslím, by byly o něčem jiném. My syrové maso nejíme, takže zkoušet nebudu. Až vyzkoušíte, dejte info
Já do dneška vzpomínám na zájezd do Itálie..domů na cestu jsme dostali housku a tam byl vložený plátek šunky, asi to byl Pršut, když tak zpětně uvažuju, no, když jsem kousla, nešlo to urvat zuby, vytáhla jsem to celé a mordovala se s tím do úmoru po zbytek cesty domů tak nevím proč evokuje mě to s tím sušeným masem tímhle směrem . Třeba to bude jedlejší
Mika1258

XXX.XXX.168.198
jo nakrájet na plátky. Máme doma infra sušičku yden, takže ta jede neustále. Na sušeném masu ujíždí nejen pes, ale i celá rodina.