Přivolání - jak na to?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2015 16:59
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Mam pejska černý chodský pes kříženej s NO.Jsou mu 2 roky a pořád nemáme přivolání na procházky s nim nechodim jenom já a ostatní to od něj nevyžadujou.Vyzkoušela jsem snad všechno, ale nikdy to neni 100%.Teď zkoušim bublifuk, ale ten když nevidí tak nepříde.Už se mi stalo, že i když bublifuk viděl tak nepřišel.Na cvičáku byl tam si s nim paní taky nevěděla rady...

10.3.2015 18:13
tapina

XXX.XXX.211.177

Dobrý den, o přivolání s bublifukem jsem ještě neslyšela, jak by to mělo fungovat? No různých rad a metod je spousta, zkuste si znovu něco přečíst, znovu si nechat poradit. Vyberte si 1 postup. Začněte úplně od začátku. Pes k Vám musí mít nějaký vztah. Musí Vás následovat. Omezte počet lidí, kteří psa něco učí na 1. Trénuje ho po chvilkách, víckrát za den, skončete dobře provedeným, už neopakujte. Jistěte se, aby se přivolání vždy povedlo. Choďte na rozmanitá místa, ale trénujte zprvu na klidných.

10.3.2015 18:19
aneta filipek

XXX.XXX.47.146

Bublifukem sem to nikdy neskousela prectisi na ky rady na intenetu nebo to dej fb lidi ti tam mozna poradi.

10.3.2015 18:23
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Pejsek miluje bublinky a pak ho většinou nic jinýho nezajímá u nás nešel ani pamlsek, maso, hračka jak pískací tak normální, uzel... To následuje vždycky se bohybuje okolo mě, když chodim po zahradě tak mam ocásek, ale to přivolání prostě ne.Boužel já sem ve škole a babi s nim chodí na procházky a tohle po něm nevyžaduje ona je toho názoru, že pes se cvičit nepotřebuje "že se vycvičí sám" a co se stane když uteče za timhle psem nebo, když honí cyklisty, nebo de k timhle lidem babi jim řekne, že nic nedělá a ještě se diví proč jsou ty lidi naštvaný...Takže se sní nijak nedomluvim a myslíte, že by to takhle nějak mohlo fungovat, že já po něm chci něco jinýho než babi a že mě bude poslouchat?

10.3.2015 18:54
tapina

XXX.XXX.211.177

Vy ho na ten pamlsek, hračku, ale nemáte lákat, má ji mít za odměnu. Zkuste teda nejdříve cvičit na ne úplně dlouhém vodítku, tak cca 3m. Prohraje si s ním na zahradě. Vezměte ho ven, na vodítku, povoďte ho chvíli, než si vše počichá, zklidní se, ale Vy určuje směr procházky. Doveďte ho na klidné místo a začněte trénovat, zastavte se, zavolejte radostně pejska jménem, když se otočí, řekněte 'ke mně' a zacupitejte pár kroků pozadu. Půjde k vám, když ne, trošku si pomozte vodítkem, už mějte v ruce, co má rád, až bude u Vás, tak pochvalte hezky a mlsek mu dejte. Nenechte ho hned odběhnout. Klidně ještě jednou pochvalte a pak ukončete, třeba řekněte 'jdeme'. Pokračujte v procházce, za chvíli znova. Po pár procházkách uvidíte, že to chápe, ale přesto ještě pracuje v tomto stylu. Pak podobně na dlouhém vodítku, nejdříve na klidných místech, postupně ztěžuje. Vždy chvalte. No babička Vám to asi bude trochu ztěžovat. Aspoň si vymyslete jiný povel než babička používá k přivolání. Chce to denně tak aspoň 3 procházky, ve kterých ho tak 5x zavoláte. Ne jednu, na které ho budete volat 30x. Jak váš učili přivolání na cvičáku?

10.3.2015 19:11
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Ukázat pamlsek a přivolat potom schovat se, popojít dozadu a nic nefungovalo na vodítku poslouchal na volno už ne, ale boužel procházku 3krát denně nestihnu to až o prázdninách teď sem ráda když s nim du jednou denně.

10.3.2015 19:31
tapina

XXX.XXX.211.177

No to máte pak fakt těžký. Ono stačí ty dvě procházky půl hodinu a jedná velká. Možná i v té jedné to zvládnete. Ale musíte si říct, že dokud to nebude umět suverénně, prostě ho z vodítka nepouštíte. Resp. pustit můžete, ale nemůžete čekat, že přijde, tzn.ne volat. Když začnete znovu, nemůžete dopustit, aby na zavolání jednou přišel, jednou ne. Ale jestli je pes nejvíc s babičkou, asi by s ním měla pracovat ona, tak, aby s ním byla spokojená ona. Mojí babičce stačí taky málo smajlík

10.3.2015 19:44
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Je nejvíc s ní, protože je v důchodu a tím pádem celý den doma babi je spokojená tak ona to bere co se stane když uteče za srnkou, prohání kola a motorky tak ho buď s sebou nevezmu, nebo si ho vezmu na vodítku (pes jí na vodítku nerespektuje), kolikrát de na procházku bez vodítka a bez obojku, kde má kdyby se ztratil tel.číslo a majitelem psa neni babi, ale taťka a my chceme, aby pes uměl aspoň přivolání a chodit u nohy..

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2015 20:21

Ve dvou letech už to bude chtít opravdu hodně trpělivosti a hlavně vědět jak na něj v ohledu na povahu a na to, že volnost je mu téměř nadevše.Pokud je majitelem babička, dost si v tomto směru zahrává, pes může buď něco provést, pak se nedoplatí nebo se stane něco psovi.Pamatuji jak moje teta jako důchodkyně měla také nevychovaného psa, hrozně tahal na vodítku, štěkal snad na všechno z vodítka ho v životě nemohla pustit a já se jen modlila aby se jí někdy nevysmekl a neutek, nedopadlo by to dobře.Přesto byl pro tetu ten nejchytřejší a nejšikovnější pes, z takových majitelů mě je vždy na nic! ať si pořídí raděj kočku.

10.3.2015 20:51
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Za to nemůže babička.
Píšeš: mám psa
Psala jsem Christie 13, to co je velmi časté a běžné !

Přátelství Ti nedá zadarmo, ani za misku granulí.
Abys sem za 2 měs. nepsala, že má raději mamku a že nemá přivolání...
Musí Tě milovat a pak přiletí, nemysli, že ho vycepíruješ...
Myslíš, že si ho dokážeš získat ?

Cvičák viděl ? (moc práce ?)
Přivolání je to první, co se štěně učí !
Na 2 letech ?

10.3.2015 21:00
tapina

XXX.XXX.211.177

Záleží na tom, jak moc Vám na pejskovi záleží. Zkuste babi citlivě vysvětlit, jak moc Vás to trápí, že s tím něco musíte dělat. Poproste ji, aby teď měsíc (ono to může být dýl, ale to neříkejte) nechala venčit jen Vás. Berte pejska i na různá pro něj neobvyklá místa, nebo si s ním třeba jen sedněte u rušné cyklostezky, na náměstí. Vše z klidem, jednak si zvykne, prohlídne si věci, za kterými třeba ze zvědavosti letěl, jednak pochopí, že Vy určujete směřování Vaší dvojice. To, že za Vámi chodí po zahradě jak ocásek, je protože zahradu má okoukanou, čeká od Vás nějakou zábavu, ale po venku má spoustu jiných lepších věcí. Musíte to vzít úplně od začátku, nejde jen o přivolání, to bude zlatý hřeb Vaší práce. Moc Vám držím palce.

10.3.2015 21:19
tapina

XXX.XXX.211.177

rapotacka11 napsal(a):
Za to nemůže babička.
Píšeš: mám psa
Psala jsem Christie 13, to co je velmi časté a běžné !

Přátelství Ti nedá zadarmo, ani za misku granulí.
Abys sem za 2 měs. nepsala, že má raději mamku a že nemá přivolání...
Musí Tě milovat a pak přiletí, nemysli, že ho vycepíruješ...

Cvičák viděl ? (moc práce ?)
Přivolání je to první, co se štěně učí !
Na 2 letech ?

Myslíte, že je ta Vaše reakce k něčemu? No možná ty moje jsou taky o ničem, ale myslím si, že snad i to, že to chce řešit, žádá řadu, je nějaká snaha. Třeba se nad tím zamyslí víc zeširoka... Píše, že na cvičáku byli. Možná rady, postupy k přivolaní dostane, ale jak si získat psa? Možná si o přivolání někde přečetla - upoutat pozornost - proto ty bublinky smajlík Ale četla, přemýšlela o tom! Žádný určený z nebe nespadl, ten pes se z toho ve 2 letech taky nezblázní, když to jeho žití dostane konečně nějaký řád. Věřím, že pokud má opravdu zájem, zvládne to.

10.3.2015 21:26
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Tapina
Myslíte, že je ta Vaše reakce k něčemu?
- - - - - - - - - -
Jasně že ne. není.
Poradíte Vy a dobře.

10.3.2015 21:38
tapina

XXX.XXX.211.177

rapotacka11 napsal(a):
Tapina
Myslíte, že je ta Vaše reakce k něčemu?
- - - - - - - - - -
Jasně že ne. není.
Poradíte Vy a dobře.

Tak jsem to nemyslela, je mi jasný, že řady po netu jsou na nic. Na druhou stranu tento styl odpovědí, jak píšete Vy, člověku nedodává, kór když není zvyklý chodit na diskuze. Když odpovíte něco konkrétního, může to třeba pomoct v hledání cesty, ne?

10.3.2015 21:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Toto není odpověď ?
Musí Tě milovat a pak přiletí...

10.3.2015 21:58
tapina

XXX.XXX.211.177

rapotacka11 napsal(a):
Toto není odpověď ?

Ok, ale co ten zbytek - odsudek, pohrdání. Tím celou kvalitu odpovědi zabijete.

11.3.2015 06:29

rapotacka11 napsal(a):
Toto není odpověď ?

Bych nebyla tak patetická, stačí psa naučit správnou reakci na daný povel - jako reflex

11.3.2015 06:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

To rozhodně.
Ale ona asi nezvládne ani jedno.
(a může za to babča a spol)

11.3.2015 06:39

Moníísek napsal(a):
Ukázat pamlsek a přivolat potom schovat se, popojít dozadu a nic nefungovalo na vodítku poslouchal na volno už ne, ale boužel procházku 3krát denně nestihnu to až o prázdninách teď sem ráda když s nim du jednou denně.

Moníísek, přivolání můžeš učit i doma v obýváku a tam možná lépe, protože psa nic zajímavého neruší.
Povel ho uč:
- když k tobě sám o sobě běží (neboli přiřadíš povel už probíhajícímu chování)
- když ho pro příchod namotivuješ (i třeba v rámci hry)
- je dobré se jistit stopovačkou, aby ti nemohl nepřijít
- dobrý by byl postup (pokud je žravý) - jen tak mu dej pamlsek a běž od něj, s velkou pravděpodobností si k tobě půjde pro další = příchod ke kterému ty opět přidáš povel
Klikr nepoužíváš?

Zpočátku se soustřeď jenom na radostný příchod - přiřítění se psa, nějaké předsednutí či co budeš chtít uč až bude pes spolehlivě přibíhat.

11.3.2015 14:15
Moníísek

XXX.XXX.1.239

rapotacka11 napsal(a):
To rozhodně.
Ale ona asi nezvládne ani jedno.
(a může za to babča a spol)

To je rada díky moc ste mi pomohla to bych chtěla vidět vás.. ale vy asi ani nemáte psa?

11.3.2015 14:21
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moníísek, přivolání můžeš učit i doma v obýváku a tam možná lépe, protože psa nic zajímavého neruší.
Povel ho uč:
- když k tobě sám o sobě běží (neboli přiřadíš povel už probíhajícímu chování)
- když ho pro příchod namotivuješ (i třeba v rámci hry)
- je dobré se jistit stopovačkou, aby ti nemohl nepřijít
- dobrý by byl postup (pokud je žravý) - jen tak mu dej pamlsek a běž od něj, s velkou pravděpodobností si k tobě půjde pro další = příchod ke kterému ty opět přidáš povel
Klikr nepoužíváš?

Zpočátku se soustřeď jenom na radostný příchod - přiřítění se psa, nějaké předsednutí či co budeš chtít uč až bude pes spolehlivě přibíhat.

My nemáme psa vevnitř, ale to je jedno.. klikr nepoužívám takhle sem to taky dělala doma, na klidných místech poslouchá, ale jakmile se tam objeví pes, člověk, srnka... tak já prostě neexistuju s timhle si právě ta paní na cvičáku nevěděla rady, několikrát jsme to zkoušeli, ale jakmile se tam objevil pes tak neposlouchá domnívali sme se, že to má z toho když byl malej sme si ho vzali od jedný paní když mu byl měsíc (jinak by ho utratili) a on nesměl dlouhou dobu k psům... a tu stopovačku zkusim a moc děkuju za radu.

11.3.2015 14:26
Moníísek

XXX.XXX.1.239

tapina napsal(a):
Záleží na tom, jak moc Vám na pejskovi záleží. Zkuste babi citlivě vysvětlit, jak moc Vás to trápí, že s tím něco musíte dělat. Poproste ji, aby teď měsíc (ono to může být dýl, ale to neříkejte) nechala venčit jen Vás. Berte pejska i na různá pro něj neobvyklá místa, nebo si s ním třeba jen sedněte u rušné cyklostezky, na náměstí. Vše z klidem, jednak si zvykne, prohlídne si věci, za kterými třeba ze zvědavosti letěl, jednak pochopí, že Vy určujete směřování Vaší dvojice. To, že za Vámi chodí po zahradě jak ocásek, je protože zahradu má okoukanou, čeká od Vás nějakou zábavu, ale po venku má spoustu jiných lepších věcí. Musíte to vzít úplně od začátku, nejde jen o přivolání, to bude zlatý hřeb Vaší práce. Moc Vám držím palce.

To nepude babi má svojí pravdu a řekne mi, že dřív se psi na vesnicích necvičili tak nechápe proč teď a bude si to furt dělat po svým a pes za babi uteče vždycky, když po něm něco chci, protože ví, že babi mu nechá volnost a mě musí poslouchat... Takže teď na procházky chodíme jenom samy.. a díky za rady.

12.3.2015 09:41
pidla

XXX.XXX.106.11

Moníísek napsal(a):
Mam pejska černý chodský pes kříženej s NO.Jsou mu 2 roky a pořád nemáme přivolání na procházky s nim nechodim jenom já a ostatní to od něj nevyžadujou.Vyzkoušela jsem snad všechno, ale nikdy to neni 100%.Teď zkoušim bublifuk, ale ten když nevidí tak nepříde.Už se mi stalo, že i když bublifuk viděl tak nepřišel.Na cvičáku byl tam si s nim paní taky nevěděla rady...

Tohle by především chtělo změnit cvičák. Používat různé a zajímavé odměny (včetně třeba i toho bublifuku) je fajn věc, ale vždycky by to měla být až odměna za uposlechnutí, ne lákadlo! To by vám měli přesně ukázat na tom cvičáku.
Odkud jste?

Jinak si nemyslím, že to, že po něm babička poslušnost nevyžaduje, nutně znamená, že nebude poslouchat i s někým jiným. Pes moc dobře pozná, s kým je a jaký "režim" u toho daného člověka platí.

12.3.2015 09:42
pidla

XXX.XXX.106.11

Moníísek napsal(a):
My nemáme psa vevnitř, ale to je jedno.. klikr nepoužívám takhle sem to taky dělala doma, na klidných místech poslouchá, ale jakmile se tam objeví pes, člověk, srnka... tak já prostě neexistuju s timhle si právě ta paní na cvičáku nevěděla rady, několikrát jsme to zkoušeli, ale jakmile se tam objevil pes tak neposlouchá domnívali sme se, že to má z toho když byl malej sme si ho vzali od jedný paní když mu byl měsíc (jinak by ho utratili) a on nesměl dlouhou dobu k psům... a tu stopovačku zkusim a moc děkuju za radu.

Pokud si paní na cvičáku neví rady s něčím tak naprosto základním, jako je pozornost v přítomnosti jiného psa, tak to opravdu chce jiný cvičák!

12.3.2015 16:37
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Jsme od Klatov a na cvičák už nechodíme to by prostě nešlo.. A dneska sem byla za psem asi po 3 dnech (mam angínu) a tak aktivní přivolání sem u něj snad ještě neviděla sice to bylo na zahradě, ale dneska byl fakt zlatej.

15.3.2015 20:49
Jája 007

XXX.XXX.13.199

tapina napsal(a):
Myslíte, že je ta Vaše reakce k něčemu? No možná ty moje jsou taky o ničem, ale myslím si, že snad i to, že to chce řešit, žádá řadu, je nějaká snaha. Třeba se nad tím zamyslí víc zeširoka... Píše, že na cvičáku byli. Možná rady, postupy k přivolaní dostane, ale jak si získat psa? Možná si o přivolání někde přečetla - upoutat pozornost - proto ty bublinky smajlík Ale četla, přemýšlela o tom! Žádný určený z nebe nespadl, ten pes se z toho ve 2 letech taky nezblázní, když to jeho žití dostane konečně nějaký řád. Věřím, že pokud má opravdu zájem, zvládne to.

Přesně tak! neee, že se člověk bude bát sem napsat.
Zavalí ho vlna arogance a ponížení. To je opravdu pomoc.

15.3.2015 21:51
anonymx

XXX.XXX.224.71

Ale v diskuzich vam nikdy nikdo v nicem se psem nemuze a ani nedokaze. Nezlobte se, ale maximalne par tech co o psech neco vedi vam napisi svuj nazor na rovinu a ostatni, kteri toho moc nevedi trousi pofiderni moudra.

15.3.2015 22:30
Jája 007

XXX.XXX.13.199

anonymx napsal(a):
Ale v diskuzich vam nikdy nikdo v nicem se psem nemuze a ani nedokaze. Nezlobte se, ale maximalne par tech co o psech neco vedi vam napisi svuj nazor na rovinu a ostatni, kteri toho moc nevedi trousi pofiderni moudra.

Mně zase spousta "pofiderních" a arogantních přijde právě od těch "odborníků".
Od toho je založeno tohle forum, aby si lidé pomáhali a vzájemně sdělovali své cenné poznatky a rady a ne aby byl zadavatel tématu úplně ubyt argumenty a nemohl ve finále chovat ani housenky..

15.3.2015 23:21
anonymx

XXX.XXX.224.71

Moniisku, ja osobne jsem tisickrat radsi, kdyz mi.nekdo rekne pravdu i velmi neprijemnou nez zbytecne placani. A mimochodem, kdyz prijdes ke psovi po 3 dnech, tak te vita a na radost a ze k tobe behal na zahrade je naprosto normalni ale bohuzel to nema s privolanim ani jeho nacvikem moc spolecneho.

16.3.2015 20:34
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Jako mě ty reakce pomohli.Teď s nim pracuju pořádně a to přivolání je furt lepší a lepší dokonce jsme dneska i běhali u nohy (což je taky problém).. bez vodítka a chodil fakt pěkně a jak jste to napsal/a, že přídu po 3 dnech tak to zní, jako že sem tyran. Samozřejmě pes nebyl na zahradě sám chodila s nim babi.

16.3.2015 21:26
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Já hraju odmala s naším jezevčíkem přivolávací hru na zahradě. Nejdřív jsem odměňovala pamlsky, pak na střídačku pamlsek a pochvala a teď už jenom pochvala. Pes pobíhá na zahradě. Já zavolám Alfe a dávám pozor aby se na mě v tu chvíli díval a viděl pamlsek. Pro pamlsek se přerazí. Takže na 99% přijde. Další fáze schovat pamlsek, ale když přijde na přivolání dostane pamlsek. Zase volám, když nedělá nic důležitýho a vidí na mě. Pak místo pamlsku velká pochvala. Protože když je jenom pamlsek, tak pes vidí že pamlsek nemáte a proč by teda chodil. Pak jsme hráli hru, já zavolám Alfe, Alf přijde a já ho začnu ze srandy zlobit a provokovat. Prostě ví, že když přijde, bude sranda. Teď už volám i na kontrolu, když ho nevidím. Zavolám Alfe a on se odněkud vynoří. Ale minimálně pokaždý pochválím.
Takže ho namotivujte čímkoli co má rád, na co se těší. Ať vidí že když přijde bude sranda nebo minimálně pochvala.

16.3.2015 22:25
kopek

XXX.XXX.236.191

Čo tak skúsiť urobiť pre psa čas strávený s vani za vzácny ? Nech sa o ten čas musí "biť" ? Teda nebudem psa presviedačať, že musí ku mne prísť - nemusí. Ale ukážem mu, že sa to vždy oplatí. A nech sa on "bije" o môj čas...

17.3.2015 17:16
Moníísek

XXX.XXX.1.239

Díky za rady vyzkouším to.

Přidejte reakci

Přidat smajlík