Chci se zeptat, jak dlouho vydrzi pouzitelne hracky vasim psum. U nas plysove a latkove hracky nevydrzi nic, jsou rozkousane a roztrhane do 10 minut, takze ty uz nekupuji. Ale dnes jsem koupila gumovou cinku na konci s vystupky, nadseni bylo velike, ale do 2 minut (nekecam) zacala fenka ty vystupky odkusovat, takze hracka letela do kose. Nastesti stala "jen " 60 korun, ale bylo mne lito jak penez, tak Tifanky, ktera byla nadsena a najednou byla zmatena, ze jsme ji hracku museli vzit. Samozrejme jsme nabidli k odlakani pozornosti jinou, ale stejne ji hledala. Pritom na pohmat byla ta hracka z pevne gumy a podobne vystupky uz ma na jine a tam je to v pohode. Mate tip na nejake vetsi, psim zubum odolne hracky. Nemusi vydrzet na veky, ale aspon nejakou dobu by to bylo fajn.
A je pro psa kong zabavny i nenaplneny? Nechceme ji pres den zbytecne prikrmovat. Jeste me tak napadlo, dala by se ta hracka vubec reklamovat ? Nemam to v planu, stejne jsem si nevzala ucet a uz je v kosi, ale treba jindy. Prece hracka pro psa by mela neco vydrzet, ne? Nerikam, ze bych reklamovala znicenou hracku za dva tydny, ale pokud ji jork zacne cupovat behem par minut...
tiffany
napsal(a):
Ještě fotka.
Tahle hračka je enormně zničitelná už od pohledu.
Nám vyhovují mimo zmíněných Kongů různé tzv. dentální hračky (z tvrdé gumy). Například:
http://www.krmivo-pes.cz/psi/hracky/dentalni-krouzek-zeleny-s-matou-12cm-trixie/
http://www.psikralovstvi.cz/index.php?main_page=index&cPath=9_217 (máme tu kost i rugby míč)
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/15-1-ZBOZI-PODLE-VYROBCU/0/5/78-Kong-micek-plnitelny-Medium
A super hračky jsou fleecová přetahovadla. Stačí vzít kus fleecu, nastříhat na pruhy, splést do copánku a konce pevně zauzlovat. Vydrží strašně moc.
tiffany
napsal(a):
Chci se zeptat, jak dlouho vydrzi pouzitelne hracky vasim psum. U nas plysove a latkove hracky nevydrzi nic, jsou rozkousane a roztrhane do 10 minut, takze ty uz nekupuji. Ale dnes jsem koupila gumovou cinku na konci s vystupky, nadseni bylo velike, ale do 2 minut (nekecam) zacala fenka ty vystupky odkusovat, takze hracka letela do kose. Nastesti stala "jen " 60 korun, ale bylo mne lito jak penez, tak Tifanky, ktera byla nadsena a najednou byla zmatena, ze jsme ji hracku museli vzit. Samozrejme jsme nabidli k odlakani pozornosti jinou, ale stejne ji hledala. Pritom na pohmat byla ta hracka z pevne gumy a podobne vystupky uz ma na jine a tam je to v pohode. Mate tip na nejake vetsi, psim zubum odolne hracky. Nemusi vydrzet na veky, ale aspon nejakou dobu by to bylo fajn.
Misto těchto hraček bych asi koupila kost velkou uměrně psovi, vydrži a je celkem bezpečna.
ivulka2
napsal(a):
Misto těchto hraček bych asi koupila kost velkou uměrně psovi, vydrži a je celkem bezpečna.
Fenka je na barfu, kosti i na okusovani a zabaveni dostava, ale extra nadsena z nich neni, kolikrat ji necha lezet a ani si ji nevsimne. Je celkem hyperaktivni, venceni ma dostatecne i hlavu zamestnavame, ale jsme radi, kdyz se taky obcas zabavi s hrackou.
tiffany
napsal(a):
Fenka je na barfu, kosti i na okusovani a zabaveni dostava, ale extra nadsena z nich neni, kolikrat ji necha lezet a ani si ji nevsimne. Je celkem hyperaktivni, venceni ma dostatecne i hlavu zamestnavame, ale jsme radi, kdyz se taky obcas zabavi s hrackou.
Tak zkuste ruzne žvykaci kosti či uzene apodobne smrady pořad mi to připadne lepši než gumove hračky ktere muže rozkousat a sežrat.
Clayton
napsal(a):
Mému psovi je to jedno.Hlavně, že to může oslintávat.Je to normální gumová hračka.Teď mají nově takový velký, velmi pevný, průsvitný, gumový balón, ve kterém je tenisák.To je sranda. Zábava, která ho jen tak neomrzí.Ten tenisák tam vidí, ale nedostane ho ven.
Zdravím, prosím nenašla byste někde odkaz na ten průsvitný balon, ve kterém je tenisák? Hledám nějakou odolnou hračku, a tahle se mi zdá už od popisu zajímavá
Predpokladam, ze pujde o tohle
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/4-1-HRACKY/0/5/1677-KONG-Jumbler-mic-Large-X-Large
Jen bych si davala pozor, at si o to pes neznici zuby.
My si nemuzeme vynachvalit tyhle malinke micky - http://www.spokojenypes.cz/dentafun-na-cisteni-zoubku/dentafun-mic-s-matou-5-cm-trixie?id=71880
Pes to miluje, ma to jak zvykacku, ani jednou to neprokousla. Ale ja psovi hracky bez dozoru nenechavam a taky ji nic nenechavam dlouho. Stejne mi vsechny hracky porad nosi a sama si nehraje s nicim :) Na to jsou kosti, ktere musim pri kousani drzet.
beastije
napsal(a):
Predpokladam, ze pujde o tohle
http://www.psihratky.cz/hracky-pro-psy/eshop/4-1-HRACKY/0/5/1677-KONG-Jumbler-mic-Large-X-Large
Jen bych si davala pozor, at si o to pes neznici zuby.
My si nemuzeme vynachvalit tyhle malinke micky - http://www.spokojenypes.cz/dentafun-na-cisteni-zoubku/dentafun-mic-s-matou-5-cm-trixie?id=71880
Pes to miluje, ma to jak zvykacku, ani jednou to neprokousla. Ale ja psovi hracky bez dozoru nenechavam a taky ji nic nenechavam dlouho. Stejne mi vsechny hracky porad nosi a sama si nehraje s nicim :) Na to jsou kosti, ktere musim pri kousani drzet.
Jé děkuji, to vypadá fakt supeer ta hračka. Jinak ten míček si mylsím, že by zachvilku zničil, měl něco podobného a moc dlouho to nevydrželo :-D právě hledám něco, s čím si bude moc hrát i bez mého dozoru. Máme jeden míček s doživotní garancí vrácení peněz při zničení, a ten jediný drží, jinak všechno zničil.
Uživatel s deaktivovaným účtem

U nas překvapivě přežívá míček Chuckit! Glow, ten svítící, když nepočítám Kong.
kobylatko
napsal(a):
U nás vedou bavlněné uzle
Tak ty u nás bohužel ne...Jednou mi ho skoro celý sežral, už jsem volala veterináři, říkal, že z toho může být průser, že se to může omotat ty nitě a tak, takže kdyby z něj nic nevyšlo, bude natelefonu. Naštěstí v noci začal blít (ke mě do postele) a všechno bylo venku :D.
napsal(a):
Ty jo, tak možná taky koupím, na večerní venčení bude fajn. Takhle každou chvíli svítím mobilem a hledám Sakra, ten musel bejt hodnej, že bude mít takovejch dárků :D.

marcelaamax
napsal(a):
Ty jo, tak možná taky koupím, na večerní venčení bude fajn. Takhle každou chvíli svítím mobilem a hledám Sakra, ten musel bejt hodnej, že bude mít takovejch dárků :D.
Mně se zase dobře hledá pod každou skříní nebo pod postelí, když si ho tam zakopne (samozřejmě cíleně, zmeťour) a pak dělá scény, že ho potřebuje vyndat.
Sem si tak jednoho dne řekla že bych mu mohla udělat čínku.Už jí má dva roky , sice už je okousaná ale furt drží.
aha

XXX.XXX.41.2
napsal(a):
Chuckit nám kupodivu taky vydržel dlouho - od štěňátka asi až do roka, a to je o říct..:).
U nás nevydrží vůbec nic. Takže za hračky ušetřím docela dost. Postupně přecházíme - smotané staré ponožky, starý ručník zauzlovaný, prázdné petky a pak už investuji do výcvikových pomůcek. Ta euforie, kdy jsem sama byla nadšená z krásných hraček a podlehla a 600, - bylo za 3 vteřiny v pr...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Máme hračky Orbee-Tuff a opravdu drží a co pak ještě vydrží jsou provazy
Jinak plyšáci u nás nemaj šanci, stejně tak jako levné gumové hračky...
aha

XXX.XXX.41.2
Zeměkoule (menší velikost) Orbee-Tuff zlikvidována za půl hodiny.. Pán nám jí vyměnil za větší - balónek zatím drží, ale "pevnina" ze zeměkoule nějak mizí.. No nacházím jí druhý den, až projede celým trávícím traktem..
kobylatko
napsal(a):
Sem si tak jednoho dne řekla že bych mu mohla udělat čínku.Už jí má dva roky , sice už je okousaná ale furt drží.
Nemáte strach z těch třísek?
Taky jsme měli činku, fenka měla očividně radost, ale za chvíli z činky lítaly třísky, které ona požírala. Fakt jí to asi bavilo, ale já měla z třísek v trávicím traktu strach, tak jsem činku odebrala a vyhodila.
Znám bulíka, který si takhle okusoval polena, třísky dlabal a dožil se 12ti let. Ale já má strach i z dřevěného kolíčku na prádlo, který fenka ráda okusuje.
aha

XXX.XXX.41.2
Fiona.Praha
napsal(a):
Taky jsme měli činku, fenka měla očividně radost, ale za chvíli z činky lítaly třísky, které ona požírala. Fakt jí to asi bavilo, ale já měla z třísek v trávicím traktu strach, tak jsem činku odebrala a vyhodila.
Znám bulíka, který si takhle okusoval polena, třísky dlabal a dožil se 12ti let. Ale já má strach i z dřevěného kolíčku na prádlo, který fenka ráda okusuje.
Moje bulina je taky požírač, žere vše, co se jí dostane do hledáčku a musím zaklepat - zatím žádný problém, i když se někdy zdá, že je to taková mašinka na výrobu nábytku . Cíleně ale nedávám polínka ke kousání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
aha
napsal(a):
Zeměkoule (menší velikost) Orbee-Tuff zlikvidována za půl hodiny.. Pán nám jí vyměnil za větší - balónek zatím drží, ale "pevnina" ze zeměkoule nějak mizí.. No nacházím jí druhý den, až projede celým trávícím traktem..
Jj, pevninu už taky nemáme ale tvar to drží
Fiona.Praha
napsal(a):
Tak ono je jedno jestli to je čínka, polínko z kůlny nebo větev v lese, výjde to na stejno , no ale zatím sem si nevšimla že by žral třísky nebo s dřeve tak všeobecně že by byl problém, ale nikdy neříkej nikdy že .
Tak my máme chronického kousače, dokáže celé hodiny kousat a kousat a osvědčily se nám tyto kosti
http://pethome.cz/cs/psi/1188-hracka-pes-kost-dentalni-cokoladova-13cm-kar-1ks-4016598451717.html
je to jako z umělé hmoty a po měsících dennodenního kousání mají kosti pouze trochu ožužlané konce.
kobylatko
napsal(a):
Tak ono je jedno jestli to je čínka, polínko z kůlny nebo větev v lese, výjde to na stejno , no ale zatím sem si nevšimla že by žral třísky nebo s dřeve tak všeobecně že by byl problém, ale nikdy neříkej nikdy že .
Já mám strach, protože fenka ty třísky žvýká a polyká.
Bulík je taky žvýkat a polykal, ale všem to bylo jedno.
U nás docela drží kost lano, který jsme kupovali https://www.obleckypropsy.cz/oblecky-pro-psy/psi-hracky ono se to nezdá ale taky dost záleží, kde nějakou tu hračku kupujete...

verca.fontanka
napsal(a):
U nás docela drží kost lano, který jsme kupovali https://www.obleckypropsy.cz/oblecky-pro-psy/psi-hracky ono se to nezdá ale taky dost záleží, kde nějakou tu hračku kupujete...
Máte jako že jinak jedovatý smrdící tenisák než na tržnici ?
https://www.obleckypropsy.cz/oblecky-pro-psy/psi-hracky/tenisak-s-pretahovadlem.
Já se taky přidávám s doporučením Kongu. Máme klasický červený Kong a pak od nich ještě gumový talíř. Nezničitelné a krásně to obojí skáče. Teď máme ještě nově takový lehký kroužek od Britu, myslím, že v eshopu se to jmenoval floating ring. Je to podobný materiál jako puller. Skvěle lítá i plave na vodě. Zatím vypadá taky nezničitelně.

Estrella
napsal(a):
Já se taky přidávám s doporučením Kongu. Máme klasický červený Kong a pak od nich ještě gumový talíř. Nezničitelné a krásně to obojí skáče. Teď máme ještě nově takový lehký kroužek od Britu, myslím, že v eshopu se to jmenoval floating ring. Je to podobný materiál jako puller. Skvěle lítá i plave na vodě. Zatím vypadá taky nezničitelně.
No už to vypadalo, že Brita nezmíníte.
tiffany
napsal(a):
A je pro psa kong zabavny i nenaplneny? Nechceme ji pres den zbytecne prikrmovat. Jeste me tak napadlo, dala by se ta hracka vubec reklamovat ? Nemam to v planu, stejne jsem si nevzala ucet a uz je v kosi, ale treba jindy. Prece hracka pro psa by mela neco vydrzet, ne? Nerikam, ze bych reklamovala znicenou hracku za dva tydny, ale pokud ji jork zacne cupovat behem par minut...
Já do Konga nic nedávám, psisko to baví, i když je prázdný. Buď ho jen tak žvejká a nebo si s ním třeba veleze na schody, pouští ho dolů a honí ho :D Ten Kong talíř teda pro něj není tak zábavný sám o sobě, ale na házení a přetahování super.
verca.fontanka
napsal(a):
Co ještě od nich máte?
Fakt nenápadná reklama

Fiona.Praha
napsal(a):
Co ještě od nich máte?
Fakt nenápadná reklama
Nápadná !
https://www.necopropsa.cz/goughnuts?fbclid=IwAR16ea0jQPcqf2-7lVZyVrJAQCQs9iLSu2o3V1eQXeCySo9sMXnKTQJzboE
Prosím nemáte náááhodou někdo zkušenost s těmito hračkami pro extrémní ničitele? Jestli opravdu vydrží?
Když vidím, jak je to tam prokousané až k tomu červenému jádru, tak mi to zase až tak odolné nepřijde . Navíc už jsme měli balonky s doživotní záruku - několikrát nám je po pár hodinách měnili za nové, až nakonec doživotní záruku zrušili, tak aby to nedopadlo stejně .
https://www.jarmy.cz/springy
Docela mě zaujali tyhle springy na přetahování, já vím, ta cena je šílená. Ale objevuje se stále víc a víc lidí, které si je nemohou vynachválit, hlavně majitelé bullů, že je mají už fakt dlouho, pořád "v zátěži" a hračky furt drží. Naši psi milují přetahování, no budou vánoce
U uzlů se kolikrát bojím, aby se jim tam nezahákl blbě zub a nevyrvali si ho, a pak taky uzel nepruží, tohle se mi líbí, že pruží.
Prozatím mám objednané na zkoušku tuhle levnější verzi, tak jsem zvědavá, jestli to vydrží .
https://fera24.cz/kong-tug-pretahovadlo-33-x-11-x-3-cm.html
Edit.: jo a už jsme zase u toho nakupování drahých a zbytečných hraček

Ustřihnu rukáv od staré teplákovky, uprostřed udělám uzel. Vezmu starou podkolenku, špičku vycpu a za vycpávkou udělám uzel. Zničí to, ale to je mi jedno. Najdu staré rifle a udělám podobnou věc z nohavice.
A absolutně nezničitelný je černý, gumový granát pro atletiku ( hod granátem ).
Pár hraček jsem koupila ( v pomatení mysli ). Kong - radši má granule ukryté v několika papundeklových ( lepenka se správně říká ) krabicích.
Míček na šnůrce - ukousla míček a šňůrku rozebrala na nitě......
No mě není jedno, že to zničí, protože jsou schopni to pak i sežrat.
Takže proto se snažím kupovat takové hračky, které nezničí.
Zrovna přetahovat se jsou schopni i několik hodin, v podstatě pořád, dokud to neukoncim, a nějaká látka atd , to bych mohla dělat pořád do kola. Navíc bych se i bála o ty zuby. Ale samozřejmě každý ať si to dělá tak, jak uzná za vhodné :).
Kdybych věděla, že ta hracka tahání mých psů fakt vydrží a nebudu muset za pár měsíců kupovat novou, tak těch 1500 klidně investuji.
marcelaamax
napsal(a):
No mě není jedno, že to zničí, protože jsou schopni to pak i sežrat.
Takže proto se snažím kupovat takové hračky, které nezničí.
Zrovna přetahovat se jsou schopni i několik hodin, v podstatě pořád, dokud to neukoncim, a nějaká látka atd , to bych mohla dělat pořád do kola. Navíc bych se i bála o ty zuby. Ale samozřejmě každý ať si to dělá tak, jak uzná za vhodné :).
Kdybych věděla, že ta hracka tahání mých psů fakt vydrží a nebudu muset za pár měsíců kupovat novou, tak těch 1500 klidně investuji.
Mě teď kong docela zklamal - koupila jsem tuhle prý odolnou hračku, a za hodinu bylo vymalováno... ⚰️🕯️
https://m.heureka.cz/hracky-pro-psy/kong-dotz-circle-large/
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Mě teď kong docela zklamal - koupila jsem tuhle prý odolnou hračku, a za hodinu bylo vymalováno... ⚰️🕯️
https://m.heureka.cz/hracky-pro-psy/kong-dotz-circle-large/
Jo jo, tahle nám taky nevydrzela. Teda ono držela dost dlouho, do té doby, než se právě o ni začali psi tahat. Nejdříve šla ta vrchní vrstva, no a pak už to šlo celé. Ale u ní přímo psali, že není na přetahování.
Tak jsem právě zvědavá na tuhle přímo na tahání.
Jinak máme klasické černé kongy, kost, takové "UFO" ve kterém je tenisák a píská, to teda dávám jen pod dozorem a nenechám je k tomu lehnout a hryzat. A pak dva červené míčky, které už teda nepiskaji, ale drží.
marcelaamax
napsal(a):
Jo jo, tahle nám taky nevydrzela. Teda ono držela dost dlouho, do té doby, než se právě o ni začali psi tahat. Nejdříve šla ta vrchní vrstva, no a pak už to šlo celé. Ale u ní přímo psali, že není na přetahování.
Tak jsem právě zvědavá na tuhle přímo na tahání.
Jinak máme klasické černé kongy, kost, takové "UFO" ve kterém je tenisák a píská, to teda dávám jen pod dozorem a nenechám je k tomu lehnout a hryzat. A pak dva červené míčky, které už teda nepiskaji, ale drží.
Tak to kolečko zrušila naše nejhodnější fena, když si ho sama žulala na pelíšku - v momentě, kdy načla tu červenou vrstvu, tak bylo po žížalách.
To ufo s míčkem uvnitř zase zkoušela kamarádka pro maliňáka, a taky to nedopadlo🙄

napsal(a):
Ustřihnu rukáv od staré teplákovky, uprostřed udělám uzel. Vezmu starou podkolenku, špičku vycpu a za vycpávkou udělám uzel. Zničí to, ale to je mi jedno. Najdu staré rifle a udělám podobnou věc z nohavice.
A absolutně nezničitelný je černý, gumový granát pro atletiku ( hod granátem ).
Pár hraček jsem koupila ( v pomatení mysli ). Kong - radši má granule ukryté v několika papundeklových ( lepenka se správně říká ) krabicích.
Míček na šnůrce - ukousla míček a šňůrku rozebrala na nitě......
Však ten granát je Kong :-) akorát že granát vydrží víc :-) U nás ty tvrdé věci, co se nedají rozebírat, nikoho nezajímají.
Ale máme takový záhadný kruh, voní vanilkou, a na to se pes pověsí a děláme kolotoč.. a neprasklo to. Asi 150kč? Ještě jsou takové činky a míčky..
https://www.azkrmiva.cz/hracka-pes-kruh-guma-plovaci-vanilk.-16-cm-sp.html?gclid=EAIaIQobChMIl8-_y6_96wIVDbTVCh1coQ79EAQYAiABEgIV7vD_BwE
No je fakt, že naše ta hracka zas tak nezaujala (měli jsme čtverec místo kolečka), takže to moc nedrtili 😀
A u toho ufa věřím tomu, že by to zničili. Právě proto to beru jen ven a nebo na zahradu pod dohledem.
Ale co drží fakt spolehlivě a hryzou to jako šílení je ten černý Kong a černá kost, kost mají radši 😁.
marcelaamax
napsal(a):
https://www.jarmy.cz/springy
Docela mě zaujali tyhle springy na přetahování, já vím, ta cena je šílená. Ale objevuje se stále víc a víc lidí, které si je nemohou vynachválit, hlavně majitelé bullů, že je mají už fakt dlouho, pořád "v zátěži" a hračky furt drží. Naši psi milují přetahování, no budou vánoce
U uzlů se kolikrát bojím, aby se jim tam nezahákl blbě zub a nevyrvali si ho, a pak taky uzel nepruží, tohle se mi líbí, že pruží.
Prozatím mám objednané na zkoušku tuhle levnější verzi, tak jsem zvědavá, jestli to vydrží .
https://fera24.cz/kong-tug-pretahovadlo-33-x-11-x-3-cm.html
Edit.: jo a už jsme zase u toho nakupování drahých a zbytečných hraček
Zdravím za Jarmy.cz :-)
Distribuci Springy do Čech jsme s manželem vyjednali z jediného důvodu - máme doma stafíka, který zlikviduje vše /co se týče hraček, ničeho jiného si nevšimne :-) / takže jsme už x let ve fázi hledání něčeho, co vydrží a Springy zatím splňuje vše, co od něj očekáváme (+ víme, že např. 2 stafíkům drží už přes 3,5 roku).
Koupě Springy je určitě větší investice, ale věřím, že pokud si ho pořídí někdo, kdo má závisláky na přetahování, tak se mu to vyplatí.
Nechci tu z toho dělat reklamní příspěvek, ale pokud by Vás něco o Springy zajímalo, tak jukněte na FB Springy Dog CZ - dáváme tam fotky a videa od zákazníků, příp. klidně napište zprávu.
Hezký večer, Lucka

Mě by zajímala záruka :-) Ne, spíše materiál.
Byly hračky, kterým dávali doživotní (ale neřekli, jestli život hračky, psa nebo můj, to jsou hrozně těžké hračky, které mi tím hromobitím do podlahy drásaly nervy) záruku.
Např. míček drží skvěle už čtyři roky. První den si míčkem megínka hodila o zem, o zeď, pak z něj kousek ukousla, nekvičelo to, tak to nechala ležet. A tak tam leží dodnes.
napsal(a):
Mě by zajímala záruka :-) Ne, spíše materiál.
Byly hračky, kterým dávali doživotní (ale neřekli, jestli život hračky, psa nebo můj, to jsou hrozně těžké hračky, které mi tím hromobitím do podlahy drásaly nervy) záruku.
Např. míček drží skvěle už čtyři roky. První den si míčkem megínka hodila o zem, o zeď, pak z něj kousek ukousla, nekvičelo to, tak to nechala ležet. A tak tam leží dodnes.
Teď moc nechápu dotaz :-) Zajímá vás tedy materiál? Výrobcem je uváděn přírodní kaučuk, což samozřejmě není nic objevného, ale přesné složení u těchto věcí výrobci logicky nechtějí zveřejňovat. A záruka - záměrně tyto pomůcky/hračky nejsou prezentovány jako nezničitelné, protože pokud je necháte psovi bez dozoru a ten se bude systematicky věnovat hlodání, tak je velmi pravděpodobné, že je v té užší části časem překouše. Ale jako pomůcka pro hru a výcvik vám vydrží. V Itálii jsou Springy populární už x let, takže info o výdrži máme hlavně od nich + nejstarší jsou v Čechách cca 3 roky a slouží a když bych vám sem dala fotku, tak by bylo vidět, že to není případ - jednou si potrénuju a 3 roky si toho nevšimnu :-)
marcelaamax
napsal(a):
No je fakt, že naše ta hracka zas tak nezaujala (měli jsme čtverec místo kolečka), takže to moc nedrtili 😀
A u toho ufa věřím tomu, že by to zničili. Právě proto to beru jen ven a nebo na zahradu pod dohledem.
Ale co drží fakt spolehlivě a hryzou to jako šílení je ten černý Kong a černá kost, kost mají radši 😁.
Ja budu asi zase za kacíře, ale na přetahování stačí ten ringovej rugby pešek od gappaye za 250 Kč, nebo klasický míček za 180 Kč, a několik let vydrží taky, když se psovi nenechá bez dozoru😉
Když chci aby se mi psi přetahovali spolu, tak svážu 2 míčky, a každý má jeden👍
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ja budu asi zase za kacíře, ale na přetahování stačí ten ringovej rugby pešek od gappaye za 250 Kč, nebo klasický míček za 180 Kč, a několik let vydrží taky, když se psovi nenechá bez dozoru😉
Když chci aby se mi psi přetahovali spolu, tak svážu 2 míčky, a každý má jeden👍
Pešek asi ano, ale že by míček vydržel x let při přetahování 2 bullů? Kdyby to tak bylo, tak proč by se vymýšleli nové a nové věci?

Jde o to, jestli se přetahují, nebo každý kouše jeden kousek provázku :-) To je přece trochu nesmysl, proč by nějaký kruh měl vydržet víc kousnutí než míček?
Spíše to bude naopak, protože kruh není vzhledem ke konstrukci odolnější v tahu.
A ten provaz.. když zatočíte papír, nepřetrhnete jej.
Vtip je v jednolité hračce. Nesmí mít výstupky, otvory, vrstvy.
Proč se vymýšlí nové? Protože jsme konzumenti. A ženské. U nás žádnou novou hračku nepotřebujeme, máme tenisáky, plyšáky a klacky. Ale že bych žádnou novou nekoupila? Furt a furt.
Moc toho už nevymyslíte, ne zdr. nezávadného, proto ten kaučuk - přírodní.
Pešek to taky nemusí vydržet, pořád je to pytlík z juty s určitou hustotou tkaniny. Větší mezera - dřív to chcípne. První, co udělá můj pes - ukouše poutko a pak rozebere pytlík. Takže hračka vydrží, když bude pes pod dozorem a naučí se, kde se tlamičkou chytit. To je celé.
napsal(a):
Jde o to, jestli se přetahují, nebo každý kouše jeden kousek provázku :-) To je přece trochu nesmysl, proč by nějaký kruh měl vydržet víc kousnutí než míček?
Spíše to bude naopak, protože kruh není vzhledem ke konstrukci odolnější v tahu.
A ten provaz.. když zatočíte papír, nepřetrhnete jej.
Vtip je v jednolité hračce. Nesmí mít výstupky, otvory, vrstvy.
Proč se vymýšlí nové? Protože jsme konzumenti. A ženské. U nás žádnou novou hračku nepotřebujeme, máme tenisáky, plyšáky a klacky. Ale že bych žádnou novou nekoupila? Furt a furt.
Moc toho už nevymyslíte, ne zdr. nezávadného, proto ten kaučuk - přírodní.
Pešek to taky nemusí vydržet, pořád je to pytlík z juty s určitou hustotou tkaniny. Větší mezera - dřív to chcípne. První, co udělá můj pes - ukouše poutko a pak rozebere pytlík. Takže hračka vydrží, když bude pes pod dozorem a naučí se, kde se tlamičkou chytit. To je celé.
Tak to s vámi nesouhlasím, měla jsem xy míčků, přetahovadel a všeho možného a teda u některých míčků stačilo, že se na něj pes pověsil a protáhl šňůrku míčkem nebo to prostě v hubě přežvekl a bylo vymalováno. A ruku v ruce s tím jde materiál - míček vyrobený z kdoví čeho v Číně se rozpadne jen se na něj Albert podívá, Springy je z materiálu, který se vlastnostmi vůbec nedá srovnávat.
Ale chápu, že pokud máte plemeno, které nemá tak razantní zákusy nebo sílu v tlamě, tak nějakou kvalitu a odolnost řešit nemusíte.
albertkh
napsal(a):
Pešek asi ano, ale že by míček vydržel x let při přetahování 2 bullů? Kdyby to tak bylo, tak proč by se vymýšleli nové a nové věci?
Nevím jak u bullů, ale z logiky věci není důvod aby vydržel míň, než ta kaučuková věc za 1500.
Ty klasické gappay míčky mám klidně i 5 let, zatimco jiné neznačkové míčky, co se tváří úplně stejně přežijou tak 2 tréninky.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevím jak u bullů, ale z logiky věci není důvod aby vydržel míň, než ta kaučuková věc za 1500.
Ty klasické gappay míčky mám klidně i 5 let, zatimco jiné neznačkové míčky, co se tváří úplně stejně přežijou tak 2 tréninky.
A míček zavěsíte na strom nebo ho dáte mezi dva stafordy a ti se mohou v klidu přetahovat? Myslím, že srovnáváme nesrovnatelné :-) Každá věc má své využití a své zájemce, ale v žádném případě nemám potřebu vám vnucovat svůj názor na tu kaučukovou věc :-) Hezký den, Lucka
albertkh
napsal(a):
A míček zavěsíte na strom nebo ho dáte mezi dva stafordy a ti se mohou v klidu přetahovat? Myslím, že srovnáváme nesrovnatelné :-) Každá věc má své využití a své zájemce, ale v žádném případě nemám potřebu vám vnucovat svůj názor na tu kaučukovou věc :-) Hezký den, Lucka
2 psi = 2 míčky svázané šňůrkami k sobě - zatím jsem neviděla na nic lepšího a efektivnějšího, ale třeba je to vaše vážně lepší, a Marcela nám tu pak napíše reference👍
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
2 psi = 2 míčky svázané šňůrkami k sobě - zatím jsem neviděla na nic lepšího a efektivnějšího, ale třeba je to vaše vážně lepší, a Marcela nám tu pak napíše reference👍
Já to taky nechci nikomu vnucovat a ani tvrdit, že je to top, když to nemám ani vyzkoušené. Jen se mi to pro mé psy prostě jeví jako ideální .
O pešky nenechávám psy tahat vůbec, z jistých osobních důvodů :-) .
Dva balónky svázané k sobě - zákonitě mi to psi nebudou držet za balonky, ale budou rvát a žužlat šňůrku. Takže bych pořád měnila šňůrky. Pak se mi taky několikrát stalo, že balonekem šnůrka prolezla. A pokud mi balonek na šňůrce ukořistí pes, tak ho drží za provázek, lítá jako magor a švihá balonkem kolem sebe, a jak mu to bude chtít fena chytit, tak rovnou dostane jednu po hlavě a já s tím mám zkušenost taky, a fakt to bolí .
U těch springů vidím jako další výhodu to, že je můžu pověsit na strom a nechat psi tahat, posilovat. Jen pro upřesnění, nenechávám je viset ve vzduchu, ale jsou zadními nohami na zemi, předními těsně nad zemí a "pruží".
Nevím, jak pro jiná plemena, ale pro přetahování bullů se mi to zdá prostě super. Určitě pak napíšu reference, ale až po vánocích .
marcelaamax
napsal(a):
Já to taky nechci nikomu vnucovat a ani tvrdit, že je to top, když to nemám ani vyzkoušené. Jen se mi to pro mé psy prostě jeví jako ideální .
O pešky nenechávám psy tahat vůbec, z jistých osobních důvodů :-) .
Dva balónky svázané k sobě - zákonitě mi to psi nebudou držet za balonky, ale budou rvát a žužlat šňůrku. Takže bych pořád měnila šňůrky. Pak se mi taky několikrát stalo, že balonekem šnůrka prolezla. A pokud mi balonek na šňůrce ukořistí pes, tak ho drží za provázek, lítá jako magor a švihá balonkem kolem sebe, a jak mu to bude chtít fena chytit, tak rovnou dostane jednu po hlavě a já s tím mám zkušenost taky, a fakt to bolí .
U těch springů vidím jako další výhodu to, že je můžu pověsit na strom a nechat psi tahat, posilovat. Jen pro upřesnění, nenechávám je viset ve vzduchu, ale jsou zadními nohami na zemi, předními těsně nad zemí a "pruží".
Nevím, jak pro jiná plemena, ale pro přetahování bullů se mi to zdá prostě super. Určitě pak napíšu reference, ale až po vánocích .
My ty psy odmala učíme, že za šňůrku se to nebere, takže to máme v pohodě.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jasný, však každý to máme jinak a myslím, že i od toho se odráží to, kdo jaké hračky potřebuje, preferuje, co se komu zdá vhodnější :-)
Já to vyzkouším a uvidím :-) . Jen si teda nejsem vůbec jistá velikostí. Pro SBT většina lidí bere M, ale když k tomu mám 30 kg xAST, tak nevím, zda bude stačit L? To XL se mi zdá už obří. Edit.: dotaz na Lucku

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jak komu se to povede naucit
Nicmene i tak - vydrzi micek veky, neb snurka se neprekusuje - kdo prekousne prohral

albertkh
napsal(a):
Tak to s vámi nesouhlasím, měla jsem xy míčků, přetahovadel a všeho možného a teda u některých míčků stačilo, že se na něj pes pověsil a protáhl šňůrku míčkem nebo to prostě v hubě přežvekl a bylo vymalováno. A ruku v ruce s tím jde materiál - míček vyrobený z kdoví čeho v Číně se rozpadne jen se na něj Albert podívá, Springy je z materiálu, který se vlastnostmi vůbec nedá srovnávat.
Ale chápu, že pokud máte plemeno, které nemá tak razantní zákusy nebo sílu v tlamě, tak nějakou kvalitu a odolnost řešit nemusíte.
Mám čivavu, ona toho moc nepokouše..
Máme hračky z TPR, to se občas něco ukouslo... vyhozeno do koše.. a z přírodního kaučuku. No a ten je prostě jeden. Ještě jsou dobré takové ty staré špunty do umyvadla, řetízek se blbě kouše .. ale to bude syntetika, myslím.
Já Vám neříkám, že je to nanic hračka, jen to, že když je něco tenkého dlouhého nebo kruhovité (nějaký otvor), tak to v tahu nevydrží to, co míček. Odporuje to tomu, co o fyzice vím, ale tak já toho třeba moc nevím..
Oboje z kaučuku. Z Itálie si kupuji takové ty "plně" biodegrabilní věci na podlahu, praní a tak. Jestli mají tyhle hračky podobné založení a složení, tak beru :)
Jestli se to tam někde prodává dlouho, tak není třeba nic tajit, patent je dvacet let, vzor jinak...... tak já si to vygůglím, no.
Díky.
Má tady někdo hračky od Goughnut? Na rozdíl od Springy, Suma-plast apod. jsou bez příchutě, jinak to bude dost podobné?
https://www.necopropsa.cz/goughnuts/tug-pretahovaci-osmicky
https://1url.cz/azD6O
napsal(a):
Mám čivavu, ona toho moc nepokouše..
Máme hračky z TPR, to se občas něco ukouslo... vyhozeno do koše.. a z přírodního kaučuku. No a ten je prostě jeden. Ještě jsou dobré takové ty staré špunty do umyvadla, řetízek se blbě kouše .. ale to bude syntetika, myslím.
Já Vám neříkám, že je to nanic hračka, jen to, že když je něco tenkého dlouhého nebo kruhovité (nějaký otvor), tak to v tahu nevydrží to, co míček. Odporuje to tomu, co o fyzice vím, ale tak já toho třeba moc nevím..
Oboje z kaučuku. Z Itálie si kupuji takové ty "plně" biodegrabilní věci na podlahu, praní a tak. Jestli mají tyhle hračky podobné založení a složení, tak beru :)
Jestli se to tam někde prodává dlouho, tak není třeba nic tajit, patent je dvacet let, vzor jinak...... tak já si to vygůglím, no.
Díky.
Má tady někdo hračky od Goughnut? Na rozdíl od Springy, Suma-plast apod. jsou bez příchutě, jinak to bude dost podobné?
https://www.necopropsa.cz/goughnuts/tug-pretahovaci-osmicky
https://1url.cz/azD6O
Z materiálu, ze které je Springy se dělají součástky do lanovek, takže o jeho kvalitě a výdrži, to něco vypovídá.
A pokud bychom měli o jejich kvalitě pochyby, tak se na nějakou jejich distribuci vykašleme, protože máme firmu s trošku jiným zaměřením, než jsou psí věci, ale zájem o ně byl, ale lidi odrazovalo objednávání ze zahraničí, tak jsme jim to trošku ulehčili.

To já mám s hračkama jiný problém...pes si z hračkama moc nehraje, vyjímečně nějaké potahání o uzlík a že třeba 2x doběhne pro míček...nebaví ho to, ale co ho baví je vzít hračku...míček, pískací, plyšáka... a snažit se to rozebrat na atomy.
Problém je, že když už najdu hračku, která toto vydrží, tak se o ní pes přestane zajímat....už si jí ani nevšimne.
Takže když mu chci udělat radost, tak volím zlatý střed....hračka kterou rozebere, ale není to za pár sekund, ale vydrží třeba 10-15 minut.

jedinkrát jsem koupila "odolnou" hračku - modrý kong s tenisákem uvnitř. Žádná extra odolnost nebyla garantovaná - ale vydržel psí zuby slušně. Co nevydržel, bylo sluníčko - přes letní žár se na zahradě zcela zdeformoval...
Nejoblíbenější míč je ten na házenou - i když je totiž prokousaný, drží stále tvar... a dá se "žužlat".
Plyšáci jsou nej - ale je to otázka pár vteřin... nejdřív jdou oči čumáky, pískátka... a pak vybouchne zbytek. Nic nežere, vše vzorně plive. Zajímavé je, že odliší (nejen on, ale i jeho předchůdkyně) hračky své od hraček vnoučat. Fakt nekrade - i když možnosti má značné...
napsal(a):
jedinkrát jsem koupila "odolnou" hračku - modrý kong s tenisákem uvnitř. Žádná extra odolnost nebyla garantovaná - ale vydržel psí zuby slušně. Co nevydržel, bylo sluníčko - přes letní žár se na zahradě zcela zdeformoval...
Nejoblíbenější míč je ten na házenou - i když je totiž prokousaný, drží stále tvar... a dá se "žužlat".
Plyšáci jsou nej - ale je to otázka pár vteřin... nejdřív jdou oči čumáky, pískátka... a pak vybouchne zbytek. Nic nežere, vše vzorně plive. Zajímavé je, že odliší (nejen on, ale i jeho předchůdkyně) hračky své od hraček vnoučat. Fakt nekrade - i když možnosti má značné...
Ten modrý průhledný míč kamarádčim maliňák taky rozebral na atomy
Nám to "ufo" drží, ale jak jsem psala, nenechavam psy ho hryzat.
A naopak ty červené míčky i koušou, ale drží, a to se priznam, že jsem jim zrovna moc času nedávala. Ale zase jako nekoušou to jako černé kongy tím stylem, že by k tomu zalehli a hodinu jeli..
neverend

XXX.XXX.213.247
My máme "úchylku" na PETky. Takový biodrtič odpadu, ale bohužel místo kontejneru mám hromadu flašek u vrat.😀 Jinak úplně nejlepší hračka je prý pošťačka a cyklysti. Nějak s ní ale odmítají hrát "na babu".😀
marcelaamax
napsal(a):
Jasný, však každý to máme jinak a myslím, že i od toho se odráží to, kdo jaké hračky potřebuje, preferuje, co se komu zdá vhodnější :-)
Já to vyzkouším a uvidím :-) . Jen si teda nejsem vůbec jistá velikostí. Pro SBT většina lidí bere M, ale když k tomu mám 30 kg xAST, tak nevím, zda bude stačit L? To XL se mi zdá už obří. Edit.: dotaz na Lucku
Je pravda, že XL už je hodně široké v průměru, takže pokud by mělo být využíváno i k zavěšení na strom, tak si myslím, že stafbulinka by úplně nadšená nebyla, xAST by to dal v pohodě :-) když by to měli jen na přetahování na zemi, tak by čubina šla na užší část a bylo by to v pohodě, ale zase je škoda se ochuzovat o jeden způsob využití. Resp. dá se to odhadnout třeba podle toho, zda máte zkušenost s pullerem, protože velikost Standard je dost podobná Springy XL - co se týká šířky.
albertkh
napsal(a):
Je pravda, že XL už je hodně široké v průměru, takže pokud by mělo být využíváno i k zavěšení na strom, tak si myslím, že stafbulinka by úplně nadšená nebyla, xAST by to dal v pohodě :-) když by to měli jen na přetahování na zemi, tak by čubina šla na užší část a bylo by to v pohodě, ale zase je škoda se ochuzovat o jeden způsob využití. Resp. dá se to odhadnout třeba podle toho, zda máte zkušenost s pullerem, protože velikost Standard je dost podobná Springy XL - co se týká šířky.
Jj, pullery mame. A pro fenu zrovna máme standard, občas si hraje i s Maxi. Jenže už je máme dlouho, a jaksi se časem průměr zmenšil 😀
Jo jo jsem na FB, i v te skupině. Napíši SZ :)
Jo a kecám, ten průměr se vlastně zvětšil, myslím 😀
Tak zase můžu ne/doporučit nějaké hračky .
https://fera24.cz/kong-squeezz-stick-rozm.-l-cs.html?gclid=CjwKCAiA25v_BRBNEiwAZb4-ZUYXoynxwpZzG30_cUgxvH_Az8UQypZLQgwSdUoeEIYVKHGWp3p2CBoCxKgQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Tuhle hračku nedoporučuji - pes ji kousal asi dvě minuty a už se začala "drolit" a bylo po ní. Připadá mi, že je to stejný matroš jako u balonku (ten ale nebyl od Kongu), u kterého garantovali doživotní záruku. Po tom, co jsem ho během měsíce asi čtyřikrát měnila mi paní ve zverimexu oznámila, že doživotní záruka se zrušila .
https://fera24.cz/kong-extreme-pneu-m-l.html?gclid=CjwKCAiA25v_BRBNEiwAZb4-ZWD5oBvGXQAl4X8wvcjyBHjWJM8_jMa77t3jCaSpZPRNPexzZalKhRoCD_MQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds S tímhle si zatím hraje jen fena a dobrý, drží. Ale myslím, že pes by to asi zničil. Je to takové "slabší" než klasický černý kong, ale myslím, že menšího psa vydrží.
https://www.dobra-miska.cz/hracka-pes-kost-termoplasticka-guma-25cm-tyrkys-zolux?gclid=CjwKCAiA25v_BRBNEiwAZb4-ZcqF7yKbyroNdOJb3y91K-_mcbK9rpE6MuPrdZdUBV6pp3DtVsi7exoC23wQAvD_BwE
Téhle hračce jsem moc nedávala, ale překvapila a drží, a to si s ní hraje pes. Píská (ale to i ta "tyčka" od kongu pískala) takže on si s tím rád píská a pak nemá tendence to tak hryzat. Ale včera už dopískala, tak si říkám, že je po ní a ona dneska zase píská . Určitě bych to neřadila mezi nezničitelné hračky, to zase ne, ale lepší než obyč pískací hračky.
Pak máme ještě takové plyšové "něco" , ono to vlastně ani není plyšové Je to hodně tvrdé, takže snad chvíli taky vydrží - ale to má teda striktně jen fena a pes má zákaz.
No a pak máme ještě dvě frisbee - jedno červené od kongu a druhé nevím jaká je zančka, ale uprostřed je "blikátko" a ve tmě bliká. To teda bereme jen ven a tam psi neničí. I když to blikátko bude asi trochu problém - uprostřed je taková jako kulička, ve které to blikátko je, a fena má tendence to brát právě za to a pak si zkousnout. Tak uvidíme
Já pro drsnější psy nedoporučuji tyhle hracky:
Životnost u nás cca 20 minut
https://www.familydogs.cz/Kong-Dotz-Kruh-hracka-pro-psy-L-d19544.htm
Životnost do 20 minut:
https://www.krmiva-pucalka.cz/hracky-pro-psy/kong-jumbler-hracka-pro-psy-gumovy-mic-rugby-m-l-17-5-x-11-cm
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Já pro drsnější psy nedoporučuji tyhle hracky:
Životnost u nás cca 20 minut
https://www.familydogs.cz/Kong-Dotz-Kruh-hracka-pro-psy-L-d19544.htm
Životnost do 20 minut:
https://www.krmiva-pucalka.cz/hracky-pro-psy/kong-jumbler-hracka-pro-psy-gumovy-mic-rugby-m-l-17-5-x-11-cm
Psala jsem už v jiném vlákně, tak to "přeneseme" sem, ať tam nejsme OT.
Jakou jste měla velikost té hračky s tenisákem? My máme tuhle, tu největší https://www.hafhaf-shop.cz/hracky-pro-psy/kong-jumbler-disc-velky/, a drží. Ono je to kolečko fakt tvrdý, jde i špatně zkousnout, aby pískalo - fena to třeba vůbec nedá, jen pes. Myslím, že čím větší, tím menší pravděpodobnost zničení . Já se sice snažím hlídat, ale občas si to taky chvilku hryžou při nepozornosti. Já to doporučuji jako hračku na ven. Pokud bych to psům dala domů a oni k tomu vyloženě lehli a jeli, tak to asi rozeberou...Zkoušet to nebudu
Tu druhou taky nedoporučuji.

Jak to má členitý povrch - lze za něco chytit - tak se s tím loučím, no :-)
To, co je z TPR, počítejte, že si pes kousíček odlomí. A třeba sní.
Nějak přestávám věřit, že se na všechny "kongy" používá přírodní kaučuk, stejná kvalita, zpracování, nevím, ale některé jsou lesklé a některé matné a jeden vybouchne za půl hodiny a další drží rok?
Zůstanu u polínek. Jedno už mi pes donesl až ke krbu, je to na dobré cestě, ještě 4 kubíky.
marcelaamax
napsal(a):
Psala jsem už v jiném vlákně, tak to "přeneseme" sem, ať tam nejsme OT.
Jakou jste měla velikost té hračky s tenisákem? My máme tuhle, tu největší https://www.hafhaf-shop.cz/hracky-pro-psy/kong-jumbler-disc-velky/, a drží. Ono je to kolečko fakt tvrdý, jde i špatně zkousnout, aby pískalo - fena to třeba vůbec nedá, jen pes. Myslím, že čím větší, tím menší pravděpodobnost zničení . Já se sice snažím hlídat, ale občas si to taky chvilku hryžou při nepozornosti. Já to doporučuji jako hračku na ven. Pokud bych to psům dala domů a oni k tomu vyloženě lehli a jeli, tak to asi rozeberou...Zkoušet to nebudu
Tu druhou taky nedoporučuji.
Nevím, jaký velikosti jsou, ale byl ten míč docela velkej - i něco
menší než běžný kopačák.
To kolečko začalo uhryznutím těch cuplíků - ty padly hned v prvnich minutách, a pak rozebrali a atomy ten červený povrch, tak jsem ho z toho sundala, a pak padl i ten černý vnitřek, 🙄
Že stejného materiálu všechny kongy určitě nejsou. Sami někde uvádějí, že černý je nejodolnější, červený méně.
No a takové ty pískací hracky, ty ufa a tak, tak to je úplně jiný matros.
Třeba ta červená tyčka, přesně jak píšete, to pes na kousne a už se odlomuji kousky a drolí se to. Ale třeba to UFO vůbec, tam je silnější vrstva bych řekla.
Když jsem u těch polinek, nedávno jsem někde narazila na olivove polinko, ktere bylo určené přímo pro psy a stalo cca 500 😳😀. Nevíte někdo, jestli je to fakt takovy zázrak? 😆
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Nevím, jaký velikosti jsou, ale byl ten míč docela velkej - i něco
menší než běžný kopačák.
To kolečko začalo uhryznutím těch cuplíků - ty padly hned v prvnich minutách, a pak rozebrali a atomy ten červený povrch, tak jsem ho z toho sundala, a pak padl i ten černý vnitřek, 🙄
Jo jo ta druhá u nás taky byla rychlá, tu vrchní vrstvu natrhli a pak už to jelo, ale pak to přestalo pískat a psy to přestalo zajímat, teď už se to jen valí někde venku.
A UFO vyndám jen když jsem tam s nima no 😁

Olivové :-) polínko :-) asi bude pružnější než smrk :-) Viděla jsem někde kávové polínko za 300,
my jsme fakt tak mimo, že koupíme cokoli, co má nápis "pro psy a pro alergiky" :-)
Nám teda bříza slouží dobře, platím 1000kč za kubík naštípaný, rovnaný :-)
Jasan, třešeň, lípa.
Megí ničí hračky, které jsou blbé - aportovací látkový odolný bumerang rozbila hned, pískací nesmysl jak z poutě má asi ráda, protože z něj neutrhla ani látkovou mašličku a chodí a píská, za chvíli poletí z okna. Kdo ví, jestli to není i o vůni, může to být psu nesympatické?
Tak to hodim jako tip i sem...
Tohle jsou taky relativně odolné hračky https://www.spokojenypes.cz/hracky-pro-psy/?par=znacka|west-paw#bonuspage=1&t=pr .
Máme Qwizl a drží už půl roku, má jen pár mělkých škrábanců na povrchu. Daj se do něj dát mlsky, nejčastějc dávám kousky sušených střívek. Ten otvor je užší a má drážky, takže tam drží i menší mlsky.

marcelaamax
napsal(a):
Že stejného materiálu všechny kongy určitě nejsou. Sami někde uvádějí, že černý je nejodolnější, červený méně.
No a takové ty pískací hracky, ty ufa a tak, tak to je úplně jiný matros.
Třeba ta červená tyčka, přesně jak píšete, to pes na kousne a už se odlomuji kousky a drolí se to. Ale třeba to UFO vůbec, tam je silnější vrstva bych řekla.
Když jsem u těch polinek, nedávno jsem někde narazila na olivove polinko, ktere bylo určené přímo pro psy a stalo cca 500 😳😀. Nevíte někdo, jestli je to fakt takovy zázrak? 😆
Mělo by vydržet víc, je to "hustší" dřevo. Ale stejně poslouží i obyčejný český kořen ze stromu. Takový ten "samorost".
Gaara

XXX.XXX.41.51
U nás - plyšáci asi 15 minut, gumová pískátka 1 den (do prokousnutí, do úplného zničení asi 4 dny). Jediné hračky, které vydrží klidně 2 měsíce, jsou ty zajímavé jako třeba svítící balónek :D

https://www.superzoo.cz/hracka-mic-baseball-s-matou-denta-fun-trixie-7cm/#
https://www.superzoo.cz/hracka-pro-psy-pretahovadlo-trixie-dentafun-24cm/
míček je velký,(nevím co to je těch 7 cm) že je s mátou koukám až tady.... nám to stačí....pak máme dva na pamlsky, jeden gumový a jeden velký tvrdý plastový-strašně hlučný...
napsal(a):
https://www.superzoo.cz/hracka-mic-baseball-s-matou-denta-fun-trixie-7cm/#
https://www.superzoo.cz/hracka-pro-psy-pretahovadlo-trixie-dentafun-24cm/
míček je velký,(nevím co to je těch 7 cm) že je s mátou koukám až tady.... nám to stačí....pak máme dva na pamlsky, jeden gumový a jeden velký tvrdý plastový-strašně hlučný...
Jo tak ty modré míčky máme taky, asi tři, různé tvary. A koukám, že jsou s mátou, tak moji psi asi nemají rádi mátu, protože to jsou snad jediné hračky, kterých si ani nevšimnou . Takže jo, ty nám taky drží pořád vcelku

U nás jsou oblíbené na ven-přetahovačka a poběhání, provázkový si berem ven častěji, někdy i jen míček, cíleně doma ničí jen plyšáky a lepenkové krabice, různé uzle, co má, tak těch si všimne, když jí je nabídnu k přetahování, někdy si z rozvernosti donese nějaký míček co po bytě najde, párkrát ho pokutálíme a jinak si hrájem spíš venku...doma jen když se nudí a pořád za mnou chodí, tak jí nohou tahám za s sebou po bytě míček na provázku- jako se přetahujem a já můžu rukama třeba vařit....

Potřebovala bych poradit peška pro psa.Koupila jsem od Trixie,ale asi po 10min.kousání a přetahování se začal párat ve švu,tak ho musím reklamovat.Doma mám jeden letitý,ale ten je hodně tvrdý a pes o něj moc nestojí.Potřebovala bych poradit měkčí,ale aby vydržel našeho poděse čuvače.Nemá někdo tip.

gappay nebo raddog jutový
a ten druhý píší, že má ringovou látku, což nevím, co je, ani jak je to tvrdé, počítám, že tvrdší než juta, ale jutové hračky mi teda vydržely i naši hru na kolotoč - pes visí za hubu

Mně se na takovéhle domácí blbnutí se štěnětem osvědčila samodomo tvorba. Staré, vyřazené džíny. Nohavice důkladně nacpat starými tričkami, na koncích nohavice zašít nebo nastřihnout a udělat uzel. Téměř nezničitelné, když to bude jen na přetahovací hru a ne k žužlání. Coby bonus máte peška opravdu dlouhého, měkkého a zároveň širokého pro psa do huby.
Klasické kvalitní pešky jsou na gappay nebo hst, ale to by mohlo být pro krasavce také tvrdé, záleží, na co je přesně potřebujete.
Dobrá jsou na blbnutí fleesová pletená přetahovadla. Nebo pešek smotaný z ponožek.
Jutové či kožené pešky jsou sice tvrdší, ale z počátku ne tak moc. Stářím a absorbovanými kemry tuhnou, to možná bude problém toho vašeho.
napsal(a):
gappay nebo raddog jutový
a ten druhý píší, že má ringovou látku, což nevím, co je, ani jak je to tvrdé, počítám, že tvrdší než juta, ale jutové hračky mi teda vydržely i naši hru na kolotoč - pes visí za hubu
Ringová látka není tvrdá - je to jak taková silnější riflovina, a vydrží toho víc než juta, protože z toho pes nevytáhne "nitě" . Na tom peškovi od gappay nebo HST můžete dělat psovi nejen kolotoč, ale klidně i centrifugu, a v poutkách ani jinde nepovolí👍

Díky za tipy.Podívám se a něco tomu kousalovi vyberu.
Vyzkoušela jsem spousty pesku (vcetne Gappaye) a nejvic nám vyhovuje pesek bull sport z guamani, používá se i na závodech.
Pokud ho psovi zavesujete, nebo ho má pod dozorem, tak docela vydrží, ale není to hracka na to, aby ji pes cupoval, to pak nevydrží žádný. Jinak se o něho psi tahají hodiny, třeba i na závodech, to vydrží, poutko nebo tak nepovolí, ale jakmile pes poutko nebo růžek peska nakousne, tak už to jede.
https://www.guamani.cz/Pesky-ringove.html
napsal(a):
Díky za tipy.Podívám se a něco tomu kousalovi vyberu.
Jako pokud mu to necháte napospas na zahradě, tak to samozřejmě sežere, ale na přetahování, nebo i drsné hry pod dohledem to vydrží víceméně všechno.
Anebo pak obyčejný velký látkový uzel ze zveráku - stojí kolem stovky, a snese toho celkem dost
marcelaamax
napsal(a):
Vyzkoušela jsem spousty pesku (vcetne Gappaye) a nejvic nám vyhovuje pesek bull sport z guamani, používá se i na závodech.
Pokud ho psovi zavesujete, nebo ho má pod dozorem, tak docela vydrží, ale není to hracka na to, aby ji pes cupoval, to pak nevydrží žádný. Jinak se o něho psi tahají hodiny, třeba i na závodech, to vydrží, poutko nebo tak nepovolí, ale jakmile pes poutko nebo růžek peska nakousne, tak už to jede.
https://www.guamani.cz/Pesky-ringove.html
Však na guamani mají ty pěšky od výrobce Z Polytanu - to je slovenský konkurent HST a Gappay. Tam nebude v kvalitě žádný rozdíl 😉
marcelaamax
napsal(a):
Mě se víc osvědčil ten Z polytanu, Gappay nám tak nevydržel. Ale možná je zas ten Z polytanu tvrdší. A myslím, že je líp (vic) prosity, ale oba doma teď nemám, abych porovnala 😀, jen nám fakt vydrží dýl no. A třeba někomu zas víc vyhovuje ten Gappay 😉
Tak on už dávno není jediným výrobcem v Čechách Gappay - ti byli sice první, ale HST, Raddog, DogTrace a další české firmy mu hodně zdatně konkurují, a spoustu věcí mají i lepších + samozřejmě slovenský Z Polytanu. Ony se ty firmy stejně mezi sebou různě kopírují🤫. Ale ty slováky mám taky v oblibě👍

Tak jsem ho vyměnila za peška od HST,tak snad to bude dobrý.Pes ho nemá na zahradě,má ho jen na hraní se mnou.
Máme od vánoc pár nových hraček, tak připíšu naše zkušenosti, kdyby někdo sháněl něco, co trochu vydrží (teda jak co) .
Tak nejdřív tohle od Kongu https://www.krmivo-pes.cz/psi/hracky/hracka-guma-jumbler-tri-l-xl-kong/ , to teda nedoporučuji, hrála si s tím fena, možná tak 10 minut, a ne nějak vyloženě, že by to hryzala za účelem to zničit, no a jedna strana hračky se úplně rozlepila. Zkusila jsem to teda slepit, ale od té doby jsem to psům ještě nedala, moc tomu nevěřím .
Další je tenhle míč od Kongu https://www.pejskovice.cz/hracky-pro-psy/hracka-guma-flexball-mic-kong/ , ten můžu doporučit. Je fakt tvrdej a drží i nějaké to kousání. Pes měl nejdřív problém míč nabírat, jak nejde pořádně smáčknout, fena přišla hned na to, že ho musí vzít za tu díru .
Pak Orbee Tuff míček https://www.kockapes.com/aportovaci-hracky-2/orbee-tuff-diamond-ball-ocelovy-10cm--5-5-/ , na něj byly samé dobré recenze. No a moje psi nejdřív nějak moc nezajímal, takže jsem nemohla posoudit. Teď už si s ním ale začali hrát, a občas k němu zalehnou a koušou, míč zatím drží.
Pak tu máme úplně obyčejný děrovaný míč ze zverimexu, u nás poslední dobou hodně oblíbená hračka , ten teda není nezničitelnej, máme už druhý. To máme jako venkovní hračku, dobře se hází a dobře se chytá za letu, je lehoučkej, a dobře se nosí i na procházky, dá se přicvaknout na karabinu. První nám rozkousala štěňata, tenhle zatím drží.
No a ještě tenhle míč https://www.mall.cz/hracky-psy/gimborn-hracka-plastovy-mic-plnitelny-vodou-178-cm , ten je teda asi opravdu nezničitelný - až na ten provaz samozřejmě. Taky venkovní hračka a psy docela baví. Jen bych to asi úplně nedoporučila u větších psů, kteří to někam narvou do kouta a budou se snažit zvednout - aby si neobrousili zuby. Ideálně asi jako hračka pod dozorem.
A poslední vánoční věc není hračka, ale sedací vak, ten byl teda mimochodem kupovaný pro nás, ale posuďte samy, jak to dopadlo .
GAELLE
napsal(a):
Paráda. Ale koukám ty hračky pro bully se dost prodraží
Nejenom pro bully...pokud chci hračku, kterou ještě ten den nevyhodím, musím si holt připlatit.
Poměrně dlouhej čas jsem byla nepoučitelná a cestou z nákupu jsem kupovala různé levnější hračky u nás v chovatelských potřebách. Dost často se stávalo, že než jsem vybalila z tašek zbytek nákupu, hračka už byla rozebraná na prvočinitele nebo aspoň tak načatá, že jsem ji musela zabavit.
Kong je dražší značka, ale zas to až na výjimky jsou odolné funkční věci. V případě hraček u mě platí , že nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.
Já taky přidám recenzi - na loňském psím dnu jsem kupovala pískací žábu od Manahu (mají i jiná zvířata).
https://www.manahu.cz/afp-zaba-bezpecna-plysova-piskaci-hracka-pro-psy-24-cm
Přestože až dosud ze všech plyšáků udělala předložku ke krbu, tohle je pořád celé. Nevím, jestli je to tak odolné anebo je to díky tomu, že to píská - možná to považuje za "štěně" a hračky "štěňata" se netrhají, to dá rozum
Paní prodávající mě ale ubezpečila, že i když to zničí, nic se neděje, má to nějakou nezávadnou rostlinnou výplň.
Jojo; co jsem se nakupovala levných hraček, které vydržely par minut . Ono ani ty extra odolné některé nevydrží na furt, nejsou nesmrtelné, ale vydrží podstatně déle a vyplatí se to.
Jo fena měla třeba obyc plyšovou kachnicku s piskatkem, od chovatelky, a na tu byla opatrná a vydržela snad tři roky. Ale mel ji zakázanou pes . A co obyčejného nám jeste celkem drzi jsou piskaci balonky, fakt nějaké úplně obyčejné za par korun, a pes je nosí v hube porad, mame je doma. Hodně si s nima píská, jemně je okusuje, a kdyby chtěl, zničí je hned. Ale mame jich několik už fakt dlouho. A vždycky jednou za par měsíců jeden ten míček vezme a v minutě ho rozcupuje .
marcelaamax
napsal(a):
Jojo; co jsem se nakupovala levných hraček, které vydržely par minut . Ono ani ty extra odolné některé nevydrží na furt, nejsou nesmrtelné, ale vydrží podstatně déle a vyplatí se to.
Jo fena měla třeba obyc plyšovou kachnicku s piskatkem, od chovatelky, a na tu byla opatrná a vydržela snad tři roky. Ale mel ji zakázanou pes . A co obyčejného nám jeste celkem drzi jsou piskaci balonky, fakt nějaké úplně obyčejné za par korun, a pes je nosí v hube porad, mame je doma. Hodně si s nima píská, jemně je okusuje, a kdyby chtěl, zničí je hned. Ale mame jich několik už fakt dlouho. A vždycky jednou za par měsíců jeden ten míček vezme a v minutě ho rozcupuje .
Zkoušela jsi nakonec ten Goughnut? :) My ho totiž máme a Hachiho vůbec nebaví :D Ale to samé i ostatní nezničitelné hračky
Tu máme taky, jen ne žábu, ale koníka. Už je načatej, ale chystám se ho ještě zašít.
Moje psy nejvíc baví plyšáci, ale likvidujou je, a Efíka míčky. Quiíka míčky moc neberou až na tenhle https://www.spokojenypes.cz/dog-fantasy-eva-micek-fialovy-7-cm/ , je lehoučkej, zatím drží, ale je notně děravej.
Z plyšáků celkem držel tenhle, https://www.spokojenypes.cz/zolux-bobr-hracka-pro-psy-hneda-24-cm/ , ale chlupy jsou jen na volno provlečený pevnou síťovanou látkou, takže Qui přišel na to, že se dají lehce vytáhnout a hračku celkem slušně oholil, než jsem mu jí zabavila.
Edit: zmizela mi citace, byla to reakce na Terven
Terven
napsal(a):
Nejenom pro bully...pokud chci hračku, kterou ještě ten den nevyhodím, musím si holt připlatit.
Poměrně dlouhej čas jsem byla nepoučitelná a cestou z nákupu jsem kupovala různé levnější hračky u nás v chovatelských potřebách. Dost často se stávalo, že než jsem vybalila z tašek zbytek nákupu, hračka už byla rozebraná na prvočinitele nebo aspoň tak načatá, že jsem ji musela zabavit.
Kong je dražší značka, ale zas to až na výjimky jsou odolné funkční věci. V případě hraček u mě platí , že nejsem tak bohatá, abych kupovala levné věci.
Já taky přidám recenzi - na loňském psím dnu jsem kupovala pískací žábu od Manahu (mají i jiná zvířata).
https://www.manahu.cz/afp-zaba-bezpecna-plysova-piskaci-hracka-pro-psy-24-cm
Přestože až dosud ze všech plyšáků udělala předložku ke krbu, tohle je pořád celé. Nevím, jestli je to tak odolné anebo je to díky tomu, že to píská - možná to považuje za "štěně" a hračky "štěňata" se netrhají, to dá rozum
Paní prodávající mě ale ubezpečila, že i když to zničí, nic se neděje, má to nějakou nezávadnou rostlinnou výplň.
Náš pes žádnou hračku nikdy nezničil. Nejraději měl stejně tenisák a odvíčkovávat petky to byly jeho jediné hračky do 9 let.
Oblíbenou gumovou " kost" a peška jsem mu dala do hrobu.

GAELLE
napsal(a):
Náš pes žádnou hračku nikdy nezničil. Nejraději měl stejně tenisák a odvíčkovávat petky to byly jeho jediné hračky do 9 let.
Oblíbenou gumovou " kost" a peška jsem mu dala do hrobu.
Argo 😍 byl to krásný hafan....
Jo tak ne každej pes je ničitel. Předchozí pes v dospělosti taky moc hraček nezničil. A třeba současné feny rodičů nezničily hračku ani jedna snad nikdy. A to se jim po zahradě válí takové ty pískací kachny latexové, a podobné hračky, kde u nás stačí jednou kousnutí a vteřina . To samé plyšáci, ani ty feny neroztrhají.
PumaCZ
napsal(a):
Zkoušela jsi nakonec ten Goughnut? :) My ho totiž máme a Hachiho vůbec nebaví :D Ale to samé i ostatní nezničitelné hračky
Hele já ho nakonec nezkoušela. My teď doma hodně jedeme v naplňování a mražení kongů a těch obyč balonkách, je mi tak trochu záhadou, že ty balonky nezničí . A ještě se chystám na takovou plnící hračku od West paw a nějaké lízací podložky, ať netočím v mrazáku pořád jen kongy .
marcelaamax
napsal(a):
Hele já ho nakonec nezkoušela. My teď doma hodně jedeme v naplňování a mražení kongů a těch obyč balonkách, je mi tak trochu záhadou, že ty balonky nezničí . A ještě se chystám na takovou plnící hračku od West paw a nějaké lízací podložky, ať netočím v mrazáku pořád jen kongy .
West Paw jsme měli a docela vyzdželi, takže ty můžu doporučit zase já, měli jsme tux a tizzy :) Jinak kongy také plníme, máme tři a když je nejhůř, tak mu jeden vytáhneme :D Jen mám strach, aby se mu neomrzeli
U nás jak je v tom zradlo, tak omrzení nehrozí 🤣. Od West Paw chci prave něco takového, aby to šlo taky naplnit zradlem a zamrazit.
Rumbl máme také, ale jen bacha, je dost těžký a dost skáče, takže ho doma nedávám. Dokáže se odrazit dost vysoko, bohužel. Tux jsem také zamrazovala, ale je na rozdíl od Kongů dost přístupný, takže moc dlouho nevydržel. Podobné to bude i s Topple, protože mají ten otvor prostě dost velký. Ale určitě vydrží déle než náš Tux, jelikož je i podstatně větší. Tizzy klidně zaamrazit jde, super je, že mu překřížíš "nožičky" a pes musí přijít na to, jak mu je otevřít, aby se dovnitř dostal, ale ten prostor na pamlsky je docela malý. Já mu tam cpala na kousky nalámané sušené hovězí srdce, játra a plíce a docela ho to na chvilku zabavilo :)
Ještě dotaz, co dáváš za náplň? My nejčastěji tvaroh s konzervou, ale dávala jsem i tvaroh ochucený medem či javorovým sirupem s kousky ovoce.
Super, díky za postřehy. Já dávám nejčastěji nějakou konzervu a do toho třeba zapíchám pár nějakých pamlsků, tyček, aby trčely ven. Někdy dávám i mleté maso, nebo tavený sýr. Tvaroh jsem nezkoušela, dobrej nápad .
A lízací podložky si nezkoušela? Chci vyzkoušet, ale bojím se, že to spi budou chtít sežrat a roztrhat celé . Koukala jsem na nějaké s přísavkami na zem, což by bylo asi ideální, aby to prostě hned celé nevzali a nezačali kousat. Právě jsem koukala, že i to se dá mrazit.

marcelaamax
napsal(a):
Super, díky za postřehy. Já dávám nejčastěji nějakou konzervu a do toho třeba zapíchám pár nějakých pamlsků, tyček, aby trčely ven. Někdy dávám i mleté maso, nebo tavený sýr. Tvaroh jsem nezkoušela, dobrej nápad .
A lízací podložky si nezkoušela? Chci vyzkoušet, ale bojím se, že to spi budou chtít sežrat a roztrhat celé . Koukala jsem na nějaké s přísavkami na zem, což by bylo asi ideální, aby to prostě hned celé nevzali a nezačali kousat. Právě jsem koukala, že i to se dá mrazit.
Já koupila na zkoušku nejlevnější malé lízací talířky od Trixie, taky jsem se obávala, že nepřežijou a zatím je to v pohodě. Psi fakt jen lížou a vůbec nemají tendenci brát to do huby, což mě překvapuje zvlášť u toho mladého tajtrdlíka, který jinak demoluje a žere kdeco.
napsal(a):
Já koupila na zkoušku nejlevnější malé lízací talířky od Trixie, taky jsem se obávala, že nepřežijou a zatím je to v pohodě. Psi fakt jen lížou a vůbec nemají tendenci brát to do huby, což mě překvapuje zvlášť u toho mladého tajtrdlíka, který jinak demoluje a žere kdeco.
No, já u našich psů tuším, že ty tendence mít budou . Ono hlavně psa celkově u hlavolamů musím hlídat, protože by nejradši celý ten hlavolam vzal a všechno z něj vyklepal . Máme jeden takový, do kterého pes musí strčit, a když ho jakoby šoupne a jede rovně, tak vypadne pamlsek. Pes měl tendence ho vzít celý do huby a hodit s tím o zem . Nebo protihltací miska, tu jsme jednou zkoušeli - taky na to šel svojí logikou, misku otočil a vysypal .
Když to nebude zamrazené, tak věřím tomu, že to bude normálně v klidu lízat, protože to v pohodě půjde. Ale jakmile to bude zamrazené, tak tuším ty tendence, že to celé vezme a bude cupovat, aby to z toho dostal rychleji . Ale tak bude to pod dozorem a bude se to muset naučit.

marcelaamax
napsal(a):
No, já u našich psů tuším, že ty tendence mít budou . Ono hlavně psa celkově u hlavolamů musím hlídat, protože by nejradši celý ten hlavolam vzal a všechno z něj vyklepal . Máme jeden takový, do kterého pes musí strčit, a když ho jakoby šoupne a jede rovně, tak vypadne pamlsek. Pes měl tendence ho vzít celý do huby a hodit s tím o zem . Nebo protihltací miska, tu jsme jednou zkoušeli - taky na to šel svojí logikou, misku otočil a vysypal .
Když to nebude zamrazené, tak věřím tomu, že to bude normálně v klidu lízat, protože to v pohodě půjde. Ale jakmile to bude zamrazené, tak tuším ty tendence, že to celé vezme a bude cupovat, aby to z toho dostal rychleji . Ale tak bude to pod dozorem a bude se to muset naučit.
Aha, já jsem to zatím nemrazila, možná se pak budu divit😁
Jdu to prubnout, večer pak napíšu výsledek pozorování 😉
marcelaamax
napsal(a):
Lízací podložku máme, také s přísavkami, ale přesně jak říkáš, musí se u toho pes trochu kontrolovat, aby to nezačal kousat. A Hachiho docela rychle omrzela, prostě u ní moc dlouho nevydržel :/ Měla jsem na ní namazané burákové máslo a tak půlku s klidem nechal.

@marcelaamax A co K9 connectables? Mají díly i s přísavkou, dá se to různě obměňovat…
https://funkydog.cz/collections/interaktivni-hracky-k9-connectables

napsal(a):
@marcelaamax A co K9 connectables? Mají díly i s přísavkou, dá se to různě obměňovat…
https://funkydog.cz/collections/interaktivni-hracky-k9-connectables
Hračky K9 connectables máme až na jednu všechny, můžu poreferovat mám i nafocené různé varianty. Je to vlastně takové psí lego na plnící hračky

napsal(a):
Hračky K9 connectables máme až na jednu všechny, můžu poreferovat mám i nafocené různé varianty. Je to vlastně takové psí lego na plnící hračky
A dobrý, že jo? Chystám se to koupit, ale zatím mám rozhodovací paralýzu stran výběru dílů. Určitě chci přísavku, a dál už je to složité. 😂
Ale ty části těch hraček jsou spíše menší, ne? Jak je to malý a dá to pes poradne do huby, tak se bojim, ze to zničí 🤣. A hlavně většinou podobne hračky baví, dokud je v nich jídlo a pak buď nebaví a Nebo se k nim lehne a jede se v hryzání za účelem rozebrat😀.
Im, prosím prosím o recenzi 🙏🏼
Mám se osvědčily tyhle velké hračky Kong. Kachna drží bez jakékoli vady už měsíce.

Megý mě s tim určitě vyhodí, ale vypadá to hezky :-)
https://www.youtube.com/watch?v=PlP7JEA_-Ns&ab_channel=RLDogTraining
marcelaamax
napsal(a):
Ale ty části těch hraček jsou spíše menší, ne? Jak je to malý a dá to pes poradne do huby, tak se bojim, ze to zničí 🤣. A hlavně většinou podobne hračky baví, dokud je v nich jídlo a pak buď nebaví a Nebo se k nim lehne a jede se v hryzání za účelem rozebrat😀.
Oni tam píšou, že je to určené na pamlsky. A pokud pes pamlsky vyžere, nenechávat ke hraní. Stejný, jako třeba lízací podložky. Nezničitelnost nezaručujou.

marcelaamax
napsal(a):
Mají to ve třech velikostech.

napsal(a):
Megý mě s tim určitě vyhodí, ale vypadá to hezky :-)
https://www.youtube.com/watch?v=PlP7JEA_-Ns&ab_channel=RLDogTraining
Já bych asi měla obavy o ten tenký prostřední díl, jinak se mi to dost líbí...

napsal(a):
Já mám obavy o peněženku :D ta formička na kostičky :-) tyhle kostičky jsem někde viděla... v lidlu... Essential je má. No, je to hezky barevné, zapadá to do sebe, takže se to třeba nebude válet všude :D Úplně to vidím... jenom dvě kostičky v celý hračce, to vážně?! (můj pes) Takže musím pořídit celé lego. Nemusim, mého psa vše baví asi tak pět vteřin.
Ale hrozně závidím Vám všem :-)

Tak posílám recenzi na K9
mají ve třech velikostech, my máme M (11kg psík) a je myslím do 25kg. Což by podle mě stačilo. Máme všechno kromě tmavě modrého válce.
Ten válec, zubáči a hlavolam PRO jsou odolnější. Nám je to teda jedno, pro něj je to pevné a odolné všechno. Hračky neničí a nemá silný stisk. Navíc jsem vzala velikost M 10-25kg protože to S je tak pro jorkšíry - doporučila mi to paní z eshopu.
Dá se to různě propojovat a pokaždé vlastně máte jinou zábavu. Když naplním téměř všechny (nemrazím) tak má půl hodiny co dělat. Než všechno porozporuje, vybere mňamky a povylizuje. Chvilku si to klidně může kousat i prázdné, myslím že by to vydrželo. Pokud nemá pes moc silný stisk.
Moj nej je ten hlavolam PRO a k tomu ta startovací sada. Nebo míč a na to napojit tu startovací sadu.
Je to super, akorát mě zklamalo že míč je plastový - tudíž docela hlučný. Ale nevadí, používám když nikoho nerušíme. Perfektní je že můžete nastavit více úrovní vypadávání pamlsků a ještě můžete ztížit tím že na míč napojíte několik hraček.
Potom co mě zklamalo že ti zubáči jsou opravdu hodně pevní a kvůli tomu jdou špatně napojovat na ostatní díly - já třeba jsem slabotina a nemám sílu je nacpat na ten míč. Tak propojuju zubáče s hlavolamem PRO nebo startovací sadou. To je tak asi jediné negativní. Jinak skvělé, krásně zabaví.
Mám k tomu i ty přísavky, a opravdu to drží ikdyž na ně napojím několik hraček. Což mě překvapilo mile. Dříve jsem přísavku kupovala a ta letěla brzy do koše. Už ani nevím co tehdy bylo za firmu.
Pošlu fotky.

napsal(a):
Myslíte tu žlutou kost? Je pevná, akorát ten materiál na mě působí jako plast. Je to tak tvrdé. Ale dávám do těch otvorů na vylizování a je dobrá na propojení dalších dílů.

marcelaamax
napsal(a):
Tak hlásím, že všichni psi dostali zamražený jogurt v lízacím talířku a soustředěně lížou už asi 20 minut. Aktuálně jsou tak ve třetině a zatím žádný pokus jít do toho zubama👍
Tenhle obyčejný.
https://www.happyzoo.cz/lizaci-talirek-trixie-junior-na-pamlsky-pastiky-15cm/d-63988/?gclid=CjwKCAiA6seQBhAfEiwAvPqu1wiX7HmbnhJB7dOoBHlDmN06k9ULsaXzVp-5Hc4sL5Ng9JAdrfo4AxoC1QsQAvD_BwE

napsal(a):
Tak hlásím, že všichni psi dostali zamražený jogurt v lízacím talířku a soustředěně lížou už asi 20 minut. Aktuálně jsou tak ve třetině a zatím žádný pokus jít do toho zubama👍
Tenhle obyčejný.
https://www.happyzoo.cz/lizaci-talirek-trixie-junior-na-pamlsky-pastiky-15cm/d-63988/?gclid=CjwKCAiA6seQBhAfEiwAvPqu1wiX7HmbnhJB7dOoBHlDmN06k9ULsaXzVp-5Hc4sL5Ng9JAdrfo4AxoC1QsQAvD_BwE
Má tenhle talířek nějakou přísavku zespodu? Jakmile to bude žížale jezdit po místnosti, tak do toho půjde zubama. Dívala jsem se, mají ještě talířky ve tvaru kosti a ty mají zespodu přísavky, ale tenhle za pajdu by jí stačil.

napsal(a):
Má tenhle talířek nějakou přísavku zespodu? Jakmile to bude žížale jezdit po místnosti, tak do toho půjde zubama. Dívala jsem se, mají ještě talířky ve tvaru kosti a ty mají zespodu přísavky, ale tenhle za pajdu by jí stačil.
Nemá přísavku, ale kdovíjak to po podlaze nejezdí. Není to klouzavá tvrdá umělá hmota, ale cosi ohebného a trochu přilnavého.

napsal(a):
Nemá přísavku, ale kdovíjak to po podlaze nejezdí. Není to klouzavá tvrdá umělá hmota, ale cosi ohebného a trochu přilnavého.
Díky, jdu nakupovat ...
Terven
napsal(a):
Oni tam píšou, že je to určené na pamlsky. A pokud pes pamlsky vyžere, nenechávat ke hraní. Stejný, jako třeba lízací podložky. Nezničitelnost nezaručujou.
Jo už to čtu pořádně, předtím jsem jen rychle omrkla fotky... Takže to je myšlené jako hlavolam, který naplním, psi ho vyžerou a zase uklidím, tak to mě upřímně úplně nezaujalo, ale nic proti, ani nedokážu vysvětlit proč , nějak to ve mě úplně nevzbuzuje důvěru, že by to přežilo naše psi, ale třeba to je jen můj pocit . Ale Im moc díky za recenzi.
A Ir.ma též díky, já radši vezmu něco s těma přísavkama, u psa fakt tuším, že do toho půjde zubama, když to půjde jednoduše zvednout ze země.
Jinak včera večer jsme po dlouhé době vytáhli interaktivní hračku - pes musí donést balonek a pustit ho přímo do otvoru, balonek proletí zase ven, spodem, a hned vedle vypadnou pamlsky. Máme to doma už dlouho, ale ani jeden pes to nechápal. Tak včera se nám konečně zadařilo a psi už to začínají chápat . Ale musím říct, že to byl boj, samy by na to nepřišli (to by to dřív rozebrali), takže jsem na to šla přes povely - podej balonek, drž, tady pojď a dej . Pak vždycky radost, že už to pes chápe - třeba jednou to tam donesl úplně sám. No a pak najednou zase stojí, čumí a vůbec neví . Dneska to chvíli zkusíme zase, musíme to doladit. Jo a když jsem to kupovala, tak moje představa byla taková, že to bude k ničemu, psi hned pochopí, o co jde, a budou tam balonek nosit do zblbnutí pořád, no tak ono ne .
napsal(a):
Ono je u relaxačního čmuchání i lízání pravidlo, že pes by měl být na neklouzavé podložce, aby to plnilo účel. Má to mimo jiné sloužit k uvolnění, psychickému i fyzickému, a to jde blbě, když pes musí stabilizovat polohu na klouzající podlaze. Obzvlášť u toho lízání, kdy musí více zabírat.
Jsem vycepovaná z fb skupiny, jakmile někde vidím video lízajícího nebo čmuchajícího psa na lině, praští mě to do očí.
A fakt je rozdíl v uvolnění psa a v držení těla, úplně jinak si to užívá, když mu to neklouže.

Terven
napsal(a):
Ono je u relaxačního čmuchání i lízání pravidlo, že pes by měl být na neklouzavé podložce, aby to plnilo účel. Má to mimo jiné sloužit k uvolnění, psychickému i fyzickému, a to jde blbě, když pes musí stabilizovat polohu na klouzající podlaze. Obzvlášť u toho lízání, kdy musí více zabírat.
Jsem vycepovaná z fb skupiny, jakmile někde vidím video lízajícího nebo čmuchajícího psa na lině, praští mě to do očí.
A fakt je rozdíl v uvolnění psa a v držení těla, úplně jinak si to užívá, když mu to neklouže.
Počítám, že psovi to budu dávat do předsíně na hrubou dlažbu, kde mu to neklouže, ale měla jsem obavu, aby mu neujížděla ta miska, když se do ní pořádně opře ...

Terven
napsal(a):
Lízací podložku máme asi rok, je super, využívám ji docela často. Já teda nic nemrazím, ale i tak vylizuje 15min. Dokud není jak z myčky Takže účel to splní. Akorát teda v té fb skupině jsem taky, přijde mi že tam některé věci řeší až extrémně, že to až přehání. A to já jsem detailistka
Je to opravdu rozdíl jestli stojí na lině nebo třeba koberci? Nepřijde mi že by se mu to vozilo, stojí pevně.
Ta podložka má protiskluzovou úpravu vespod takže se na tom lině ani nehne.
napsal(a):
Lízací podložku máme asi rok, je super, využívám ji docela často. Já teda nic nemrazím, ale i tak vylizuje 15min. Dokud není jak z myčky Takže účel to splní. Akorát teda v té fb skupině jsem taky, přijde mi že tam některé věci řeší až extrémně, že to až přehání. A to já jsem detailistka
Je to opravdu rozdíl jestli stojí na lině nebo třeba koberci? Nepřijde mi že by se mu to vozilo, stojí pevně.
Ta podložka má protiskluzovou úpravu vespod takže se na tom lině ani nehne.
Na lině a na koberci je dle mýho obr rozdíl. Ony možná ani tolik nejezdí ty podložky...a i kdyby trochu jezdily, nevadilo by to tolik. Horší je, že jezdí psí tlapy, resp, aby nejezdily, pes musí zatínat svaly, které by zatínat neměl, vynakládá zbytečnou energii na stabilizaci těla.
Já to doma pozoruju- ono se nám to nezdá, ale na lině se psi pohybujou fakt blbě, tlapy kloužou, při prudších pohybech to ujíždí...pes musí aktivovat stabilizační svalíky skoro jako vy, když jdete po ledě.
Pravidelně se účastníme on-line her, mám nakoukáno hodně videí našich i cizích a fakt je poznat, pokud pes stojí na něčem, co neklouže.
Taky si myslím, že neřeším extrémně, ale zrovna tohle mi přijde dost zásadní. Pokud mi teda nejde jenom o to, nějak - jakkoliv zabavit psa, aby dal pokoj.
To je výborná studnice inšpirace!
Ad ty rychle zničitelný hračky - u nás už asi nikdy nikdo nepřekoná mámin rekord, když při nákupu kdesi v supermarketu koupila pro Ešátora tehdy jakejsi dětskej míč do vody (ne nafukovací, trošku víc odolnej, už nafouknutej). Já jí říkala mezi dveřma, ať mu to tady doma nedává, že to obratem zařve, ať počká až k tý vodě, že bude čurina, páč tam to pes nechytí . Ona chtěla vidět, jak má pejsáček tu radost z nový hračky. Čutla balon do prostoru, pejsáček vyskočil a ešče než dopadnul na zem ozvalo se PRÁSK! a balon byl placatej Neměl radost ani pejsáček, ani máteř. Jen já, protože jsem se zadostiučiněním dcéry, která může peskovat matku za neschpnost, pravila: "Sem Ti to řikala, tetkon neřvi!"

Zrzavci
napsal(a):
Terven prosím na tu žábu jsem shodou okolností koukala o víkendu - je to fakt odolný? Ta krůta flekatá má čelisti jak Megí.
A co toho Duraspikes dinosaura nebo co to je, jak nahoře doporučovala Marcelka?
Terven
napsal(a):
Se zeptám, zda je to tak velkej prohřešek. Já jsem teď v době kovidování vytvořila ohaříkům vyblemtávadla z pet lahví. prostě jsem zmaskakrovala, zmačkala petlahve a do záhybů rozmatlala třebas tvaroh.
Já to teda nebrala jako, že to mají na uvolnění, ale na zábavu, abych od nich měla chvíli pokoj, páč na místě v době nemoci byli víc, než dost a já jim chtěla udělat taky nějakou zábavu který se nebudu muset zůčastnit,páč už jsme byli fšicí zprůzelý. To by snad v tomhle směru - kdyby to měla být čistě jen hra, zábava a ne relaxační cvičení, vadit nemělo, že ne?
napsal(a):
A co toho Duraspikes dinosaura nebo co to je, jak nahoře doporučovala Marcelka?
Dinosaura jsem ešče neviděla....jdu hledat.
edit, dinosaura jsem zatím nenašla, musím až doma, ale to udělátko na balonky, jak má marcela to mě zaujalo!!
MAAAAAARCELOOOOOOOOOOOOOOO kde jste, prosím, koupila tu udělátko, jak si do toho čoklidi dávaj sami balonek, to by Rumíček byl Blažej, kdyby něco takovýho měl.

Asi takhle... když to pes bude chtít zničit, tak to zničí.
Psi zvyklí na lízací podložky, oni to umí, si prostě hrají tak nějak jinak... a tohle není hra, jde o to - vydolovat jídlo.
Takže tahle hračka, jak říká Terven - sežrat jídlo a sebrat hračku.
Co by to mohlo zachránit - když jich bude takhle pospojovaných víc, takže se pes nedostane k těm slabým částem. Ty by megý ukousala jako první, protože ona nesnese, že někde něco vyčnívá :D Zrzavci, nesmějte se jí.
Lino - mám vzorkaté. Jak se to uklízí? Debullně. Ale neklouže. A přemýšlím, když to není hladká plocha, esi na tom přísavka bude držet. Teoreticky... čím větší, tím víc drží?
Kdyby se někdo nudil, tak z látky na batohy, na jejíž název si teď nevzpomenu, s vysokou gramáží by šel vyrobit míč... čím méně končetin, očiček a spojů, tím víc vydrží.
Zrzavci
napsal(a):
Dinosaura jsem ešče neviděla....jdu hledat.
edit, dinosaura jsem zatím nenašla, musím až doma, ale to udělátko na balonky, jak má marcela to mě zaujalo!!
MAAAAAARCELOOOOOOOOOOOOOOO kde jste, prosím, koupila tu udělátko, jak si do toho čoklidi dávaj sami balonek, to by Rumíček byl Blažej, kdyby něco takovýho měl.
Koupila jsem to z druhé ruky za par korun, ale na netu jsem našla něco podobného https://www.petcenter.cz/flamingo-interaktivni-hracka-pro-psa-tenisak-18cm/?gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqScnlFlUbcqT3LMnTJADDS_dUuX3w6_Lc2TjbNcTpNe0FK5oi8FptMaAm-xEALw_wcB , plus já se ještě chystám na tohle se zvoneckem 😀
https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/hracky_pro_psy/interaktivni_hracky/dalsi/496255?variantid=496255.0&mkt_source=1305053&gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqToalr6f6YqVb6qJ4VdhtUtITKCUtU26fm6VF8zbtViPjl-WmPuk6saAjw2EALw_wcB
Edit.: jo a ten dinosaur nám nakonec zase tak dlouho nevydržel. Nejdřív fena ukusovala ty gumové cuplíky, takže jsem musela hlídat a hned uklízet a pak v něm udělala jednu mini dírku a už to jelo 😀. Ale pro “citlivější” psy to určitě chvíli vydrží.

To je tedy dinosauří podvod, ještě jsem si ho tehdy poznamenala, že ho třeba koupím. Ale třeba to zkusím i tak, až bude pro koho nakupovat.
Zrzavci
napsal(a):
Se zeptám, zda je to tak velkej prohřešek. Já jsem teď v době kovidování vytvořila ohaříkům vyblemtávadla z pet lahví. prostě jsem zmaskakrovala, zmačkala petlahve a do záhybů rozmatlala třebas tvaroh.
Já to teda nebrala jako, že to mají na uvolnění, ale na zábavu, abych od nich měla chvíli pokoj, páč na místě v době nemoci byli víc, než dost a já jim chtěla udělat taky nějakou zábavu který se nebudu muset zůčastnit,páč už jsme byli fšicí zprůzelý. To by snad v tomhle směru - kdyby to měla být čistě jen hra, zábava a ne relaxační cvičení, vadit nemělo, že ne?
Tak jasně, důležitý je, co od toho očekáváte. Pokud jenom to zabavení, tak vám to účel plní a na klouzavý lino pes neumře, zvlášť, pokud se na něm pohybuje většinu času.
Psí hlavolamy se dělí na tzv. mozkolamy a na relaxační - těm se říkà "ham a vím". U těch prvních se pes musí trochu namáhat, vyvíjet úsilí. Pes může být při jejich řešení vzrušený.
Ty relaxační by mu neměly dát skoro žádnou práci, tam se využívá uklidňujíciho vlivu čmuchání nebo lízání. Zajímavý je u toho pozorovat psí ocas - měl by být svěšený, uvolněný. Ocas nahoře nebo ocas mávajíci je známkou vzrušení.
Tyhle relaxační čmucho nebo lízo hrátky se používají ke zklidnění reaktivvců, labilních psú po traumatu, k navození klidu po skončení tréninku.
Mně osobně by ty klouzající packy vadily, kazilo by mi to účel, ale jak už jsem psala, záleží, co od toho chcete vy.
Já klouzavý podlahy pro psy nemám ráda obecně, taky jsem kvůli tomu pořídila vetbedky a pěnovou puzzle plochu jako cvičební plac
Zrzavci
napsal(a):
Terven prosím na tu žábu jsem shodou okolností koukala o víkendu - je to fakt odolný? Ta krůta flekatá má čelisti jak Megí.
Píšou a říkají, že je to odolný dost.
Vikina si, co se týče ničení hraček nezadá s bullama😀, tady mám ale podezření, že to neničí z důvodu, že to píská. Pískajíci hračky jsou "štěňata" a ty se nežerou, to dá rozum.
Nicméně odolnější než běžnej plyšák to rozhodně bude.

Terven
napsal(a):
Na lině a na koberci je dle mýho obr rozdíl. Ony možná ani tolik nejezdí ty podložky...a i kdyby trochu jezdily, nevadilo by to tolik. Horší je, že jezdí psí tlapy, resp, aby nejezdily, pes musí zatínat svaly, které by zatínat neměl, vynakládá zbytečnou energii na stabilizaci těla.
Já to doma pozoruju- ono se nám to nezdá, ale na lině se psi pohybujou fakt blbě, tlapy kloužou, při prudších pohybech to ujíždí...pes musí aktivovat stabilizační svalíky skoro jako vy, když jdete po ledě.
Pravidelně se účastníme on-line her, mám nakoukáno hodně videí našich i cizích a fakt je poznat, pokud pes stojí na něčem, co neklouže.
Taky si myslím, že neřeším extrémně, ale zrovna tohle mi přijde dost zásadní. Pokud mi teda nejde jenom o to, nějak - jakkoliv zabavit psa, aby dal pokoj.
Děkuju, ráda si nechám poradit. Máme všude lino a dlažbu v koupelně. Tak není moc možností. Ale zkusím mu dát pod podložku a kolem ní protiskluzové podložky co používám do vany třeba to bude stačit a budu pozorovat rozdíl.
Někdy dávám k uklidnění když hárají fenky a je nervózní, tak tam určitě potřebuju aby se opravdu zrelaxoval. Jinak jen na zabavení, ne zbavení se ho ale prostě aby měl i další zábavu kromě procházek, her atd.
Zapojim sa😉Nefret dostala od mojej kolegyne loptičku značky Dog Fantasy a som prekvapená,aká je pevná. Hviezda si ju samozrejme hneď zamilovala a vyzerá to tak,že to hneď nevybuchne.
Terven
napsal(a):
Tak jasně, důležitý je, co od toho očekáváte. Pokud jenom to zabavení, tak vám to účel plní a na klouzavý lino pes neumře, zvlášť, pokud se na něm pohybuje většinu času.
Psí hlavolamy se dělí na tzv. mozkolamy a na relaxační - těm se říkà "ham a vím". U těch prvních se pes musí trochu namáhat, vyvíjet úsilí. Pes může být při jejich řešení vzrušený.
Ty relaxační by mu neměly dát skoro žádnou práci, tam se využívá uklidňujíciho vlivu čmuchání nebo lízání. Zajímavý je u toho pozorovat psí ocas - měl by být svěšený, uvolněný. Ocas nahoře nebo ocas mávajíci je známkou vzrušení.
Tyhle relaxační čmucho nebo lízo hrátky se používají ke zklidnění reaktivvců, labilních psú po traumatu, k navození klidu po skončení tréninku.
Mně osobně by ty klouzající packy vadily, kazilo by mi to účel, ale jak už jsem psala, záleží, co od toho chcete vy.
Já klouzavý podlahy pro psy nemám ráda obecně, taky jsem kvůli tomu pořídila vetbedky a pěnovou puzzle plochu jako cvičební plac
Jo, já od toho očekávala právě to zabavení se, protože už nám hrabalo a chtěla jsem něco novýho. Nicméně - když koukám na video, který jsem si shodou okolností natočila, abych to mohla přiložit do článku, ocásky mají krásně uvolněně svěšený.
Jojo, rozdělení hlavolamů znám a praktikuju, jen jsem si říkala, když to tak v tý skupině je hodně řešený, jestli to má nějaký třebas ergonomický nebo nevím psycho důležitý důvod. Takže cajk.
No my jsme teď v takovém provizoriu rekonstrukce, že moc některé věci jinak řešit nejdou, nicméně lino nemámě nějak šíleně klouzavé , naopak. Tam ujížděla ta petka - i když v podstatě, jak koukám na to video, tak ani ta v podstatě ne :-), Taliprd to přišpendlila tlapou - hodně je používá a Rumíček si to natlačil k lince. Nicméně to není do budoucna marný nápad s tou puzzle plochou - díky.
marcelaamax
napsal(a):
Koupila jsem to z druhé ruky za par korun, ale na netu jsem našla něco podobného https://www.petcenter.cz/flamingo-interaktivni-hracka-pro-psa-tenisak-18cm/?gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqScnlFlUbcqT3LMnTJADDS_dUuX3w6_Lc2TjbNcTpNe0FK5oi8FptMaAm-xEALw_wcB , plus já se ještě chystám na tohle se zvoneckem 😀
https://www.bitiba.cz/shop/doplnky_potreby_pro_psy/hracky_pro_psy/interaktivni_hracky/dalsi/496255?variantid=496255.0&mkt_source=1305053&gclid=Cj0KCQiAjc2QBhDgARIsAMc3SqToalr6f6YqVb6qJ4VdhtUtITKCUtU26fm6VF8zbtViPjl-WmPuk6saAjw2EALw_wcB
Edit.: jo a ten dinosaur nám nakonec zase tak dlouho nevydržel. Nejdřív fena ukusovala ty gumové cuplíky, takže jsem musela hlídat a hned uklízet a pak v něm udělala jednu mini dírku a už to jelo 😀. Ale pro “citlivější” psy to určitě chvíli vydrží.
Mááárceloooooooooooo, to je boží to vídejo, já to taky nutně potřebuju. Myslim, že to potřebuju hodně nutně, páč zrovna budou narozeniny. Moje. A já už šécko mám, tak nejradši dostávám dárky pro čokle. Dinosaurusa teda nechci, ale todle udělátko potřebuju. Pro Rumíčka, on je takovej můj vědátor.
Jak jste psala, že jste očekávala, že to pochopí hned - ono se pes musí nejdřív naučit dávat ty balonky do něčeho - Já třebas začínám s vanou . Pro úplně nechápavce jako je Tali, je to ideální. Naučím tam psa, něco někam dávat a pak to přenesu na bedýnku, na koš na papír, na igelitovou tašku s umělou hmotou (a pak je právě nutim, aby správně třídili odpad - papír do koše, kelímky vod jogurta do tašky, jako ta Popelka ) a nakonec je naučím ukládat venku balonek do igelitovýho pytliku, abych na tu jejich hnusobnou voslizlost nemusela vůbec sahat :-)
No takže oni nejdřví museli přijít na to, jak a proč, aby je to mohlo začít bavit. ale jak koukám na matku pluku, baví jí to pěkně

"do igelitovýho pytliku, abych na tu jejich hnusobnou voslizlost nemusela vůbec sahat :-)"
Vidíte, kdybyste měla házedlo, co maj švihlí raslové, tak nemusíte do ilegality :-)

..dnes dorazila látková kostička z Manahu, která byla rozebrána za cca 10 minut na prvocinitele....ja musím luxovat, protože se z ní vytrousily bílé kuličky a takový jakoby prach...
napsal(a):
..dnes dorazila látková kostička z Manahu, která byla rozebrána za cca 10 minut na prvocinitele....ja musím luxovat, protože se z ní vytrousily bílé kuličky a takový jakoby prach...
Prodáváme převratnou hračku pro psy. Jmenuje se „Pomsta páníčkům“. Zabaví jak psy, tak jejich páníčky, na dlouhé chvíle. Perfektní hračka pro dlouhé zimní večery.
https://www.manahu.cz/afp-kost-bezpecna-plysova-piskaci-hracka-pro-psy-17-cm
Neváhejte, obohaťte svůj život o příjemné chvíle ve společnosti spokojeně vrnícího vysavače!

Varaxi
napsal(a):
Prodáváme převratnou hračku pro psy. Jmenuje se „Pomsta páníčkům“. Zabaví jak psy, tak jejich páníčky, na dlouhé chvíle. Perfektní hračka pro dlouhé zimní večery.
https://www.manahu.cz/afp-kost-bezpecna-plysova-piskaci-hracka-pro-psy-17-cm
Neváhejte, obohaťte svůj život o příjemné chvíle ve společnosti spokojeně vrnícího vysavače!
..až se mi zatemnilo před očima.....nejstrasnějsi je ten prach co z toho vypadal....kuličky motylovi chutnaly.....
napsal(a):
ahá ahá ahááááá, tak tu kupovat teda nebudu. Jdu do sekáče, to má stejnej efekt, ba spíš lepší. Než dojde na to že sněží i v létě chvíli to trvá.
Tak jsme vyzkoušeli lízací podložky a dobrý. Zamrazené vydržely cca 20 minut. Nebyly ani tendence to celé vzít do huby a rozkousat , akorát fena na to ze začátku šla tak, že to nelízala, ale jakoby zubama škrábala, vykusovala, ale nakonec na to přišla . Zelená podložka dobrý, ta drží, ale ta oranžová teda občas popojede, taky má nějaký protiskluz zespoda, ale nedrží to tolik.

marcelaamax
napsal(a):
Tak jsme vyzkoušeli lízací podložky a dobrý. Zamrazené vydržely cca 20 minut. Nebyly ani tendence to celé vzít do huby a rozkousat , akorát fena na to ze začátku šla tak, že to nelízala, ale jakoby zubama škrábala, vykusovala, ale nakonec na to přišla . Zelená podložka dobrý, ta drží, ale ta oranžová teda občas popojede, taky má nějaký protiskluz zespoda, ale nedrží to tolik.
Ty soustředěné pohledy 😀 a zabaví se, že?
Zrzavci
napsal(a):
Takže aktualizuju, nejen pro Zrzavce
Žába Manahu cca po sedmi měsících intenzivních pokusů o zabití došla újmy.
Nejdřív jsem koukala, že Vikina má nalepeno cosi na fousech, vypadalo to jako smola. Ale nebylo to cítit jako smola, tak jsem si řekla, že bůhví co to je a vyhodila jsem to. Trochu mě překvapilo, že během dne měla na fousech ještě jednou to samý, ale pořád jsem ještě neřešila.
Teprve, když s tím přišla i další den, začala jsem pátrat - byl to takovej lepivej žmolek. A zjistila jsem, že žába má díru.
Výplň prý by měla být nezávadná, na bázi luštěnin. Sympatický je, že se z toho po prokousnutí nic nesype. Po setkání s psíma slinama se z toho udělá mírně lepivej žmolek. Pokud by to sežrala, nic by se nejspíš nestalo.
Uvažuju, že podobnou hračku koupím znova. Sice stála kolem 400,- , ale když uvážím, že za to je víc než půlrok poměrně intenzivního hraní, tak mi to až tak moc nepřijde, porovnám-li to s levnějšíma hračkama, který buď zničila hned první den anebo nám doma leží bez povšimnutí.
Když jsme u těch hraček, co vydržely - koupila jsem v Acitonu takový zelený obyčejný míč s "uchem", asi za 50 Kč. Brala jsem ho spíš pro radost, psi jsou nadšení, když dovezu novou hračku, a počítala s tím, že vydrží pár minut. A musím teda říct, že jsme ho měli snad rok, a poslední měsíce to byla psů nejoblíbenější hračka, o kterou se hooodně tahali, a ten míč držel , jsem to nechápala . Nemám ho teda ani pořádně vyfocený, jen při akci . Asi to nebude odolná hračka, spíš náhoda, pokaždé teď koukám, že bych ho vzala znovu, ale od té doby ho neměli (když jsem tam byla).

Taky se přidávám, u našich satanů je to s hračkami také začarované. Nevydrží a nevydrží. A to máme dva bráchy barzojíky. Problém trošku je, že bráchova hračka je vždycky ta lepší, (a to kupujeme dvojmo), ani tak nevyřešené, nejlepší je vlastnit všechny 😁

Taky se přidávám, u našich satanů je to s hračkami také začarované. Nevydrží a nevydrží. A to máme dva bráchy barzojíky. Problém trošku je, že bráchova hračka je vždycky ta lepší, (a to kupujeme dvojmo), ani tak nevyřešené, nejlepší je vlastnit všechny 😁. Náš problém, v letu se o ně tahají, zatím každou do 2 dnů roztrhli. Jediné co vydrželo - pešek a lanové přetahovadlo - újmy ucházející, ale zas prý nejsou tak zábavné. Kdo vymyslí odolné plyšáky pro satany bude milionář.
Náš problém, v letu se o ně tahají, zatím každou do 2 dnů roztrhli. Jediné co vydrželo - pešek a lanové přetahovadlo - újmy ucházející, ale zas prý nejsou tak zábavné. Kdo vymyslí odolné plyšáky pro satany bude milionář.
Myslím, že odolné plyšáky nikdo nevymyslí , ale pokud to nemusí být plyšák, tak na tahání je super tohle, a fakt to drží, máme to už několik let. U nás je taky nejoblíbenější tahání, a to s těmi hračkami fakt jako škubou a hooodně se tahají. Ale zas nevím, jestli to pro ty vaše bude zábavné , naším psům je jedno, co to je, hlavně, že se o to dá tahat
https://www.zvireci-potreby.cz/kong-tug-pretahovadlo-pro-psy-velikost-33x11x3-cm-p4246?gclid=Cj0KCQjwl7qSBhD-ARIsACvV1X19KrbcY7Rh6LaM-9WYobGMKmnImDaS-LQVYo57rmjNONcISejCb1kaAsInEALw_wcB

Děkuji moc za odkaz, ale problém s klukama je, že sice se cítí jako bul psi, ale tlamy na to nemají. Tvrdé věci právě moc netáhnou. Ale vyzkoušíme a dáme vědět.
marcelaamax
napsal(a):
Máme stejnou! U nás vydržela 25 minut, což není vůbec zlý :) Teď máme objednanou ještě Industripet LickiMat Wobble, tak dám vědět, jak drží ta :)

napsal(a):
Tenhle obyčejný.
Podávám zprávu o lízací podložce, kterou avizovala ir.ma. Je naprosto super, po místnosti necestuje a žížala jí kupodivu nežere, ačkoliv všechno ostatní okamžitě testuje na skus. Sledovala jsem při vylizování ocas, jak tady někdo radil, a skutečně je krásně svěšený
Jinak žížala bohužel miluje plyšáky, nejnovější zábava je ukusovat potkanům z Ikea pacičky. Potkani už pomalu docházejí

PumaCZ
napsal(a):
Máme stejnou! U nás vydržela 25 minut, což není vůbec zlý :) Teď máme objednanou ještě Industripet LickiMat Wobble, tak dám vědět, jak drží ta :)
LickiMat mají teď novinku "Ufo", tak jen dávám info, kdyby někoho zajímala podložka s přísavkami. Chci ji koupit housce na nácvik sprchování.
https://www.instagram.com/tv/Cb0vb45DVSv/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
A ještě tip pro kousače - pro psy, kteří mají tendenci podložku kousat, teď dělají takové boxíky ("Indoor Keeper" / "Outdoor Keeper"), do kterých se podložka vloží.

Nemáte někdo zkušenost s touto nebo podobnou hračkou?
https://www.psihratky.cz/Dentalni-rugby-mic-s-prisavkou-zelena-barva-d6071.htm
Jak dobře drží přísavka? Je reálné přicucnout to na betonovou (“hrubší”) dlaždici?