Neustálé zvracení - už si nevím rady

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.3.2015 18:21
dasule94

XXX.XXX.142.52

Dobrý den,

mám dotaz ohledně svého pejska. Mám dvouletou fenečku mopsíka, pořídila jsem si ji když byla stará 2 měsíce, podle majitelů a očkovacího průkazu měla být řádně očkována a odčervená, bohužel 3 dny na to jsme museli s fenečkou jet na pohotovost. Náš pan veterinář zjistil, že je plná parazitů a že nebyla nikdy odčervena, řádně ji tedy odčervil a oočkoval. Několik měsíců poté probíhalo vše v pořádku, dosud chodíme řádně na odčervování a očkování. Bohužel asi v necelém roce začaly problémy, fenečka měla neustále stejné granule a najednou, pokaždé když je snědla, do necelých dvou minut, je celé vyzvracela, takhle to probíhalo asi týden, když jsem s ní šla k lékaři, prohlédl ji a řekl, že je v pořádku, že nevidí nic divného a jen mi navrhl ať jí udělám kuřecí vývar s rýží. Po celou dobu této diety to bylo v pořádku, ale jakmile jsem ji do nich začala sypat i granule (jiný druh, protože jsem se bála, že po těch starých - Royal Canin bude opět zvracet), tak začala opět zvracet. Asi za dva dny to bylo v pořádku a jedla normálně - cca týden, poté to opět trvalo.. vždycky 3 - 4 dny. Měnila jsem granule, hledala jsem granule, které by jí vyhovovaly, granule navrhnuté veterináři, které byly určené pro psy s citlivým trávením, nejrůznější značky a kvality, bohužel ani to nepomohlo.. když už to bylo například týden a něco v pořádku, pak nastaly zase 2 - 3 dny plné zvracení. Už asi půl roku má granule ProPlan Duo Délice, po kterých asi 4 měsíce nezvracela, poté ale začala a známá pejskařka mi poradila koupit polohovací misku, aby se jí do tlamičky nedostalo tolik vzduchu a od té doby to zase bylo super. Teď ale bohužel už asi týden zase trvá to zvracení. Nezvrací žaludeční šťávy nebo něco, prostě to jídlo co sní.. celé granule zase zpátky vyzvrací - jako bulimička. Ještě podotknu, že v 9ti měsících byla vykastrována. Už si vážně nevím rady, žádný veterinář mi nepomůže, vždy jí jen ohmatají břicho, poradí mi dietu, která stejně nepomáhá a dále se tím nezaobírají.

Prosím, budu ráda za jakýkoliv názor, děkuji.
Dáša.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.3.2015 18:31

Jestli jsem dobře četla, tak přirozenou stravu nezvrací. Tak jí nedávejte granule. Místo, abyste zkoušela různé typy granulí, tak jí vařte. Maso s přílohou, drůbeží, vnitřnosti, vepřový ořez, rýži, těstoviny, ovesné vločky, do toho přidávat zeleninu, nejčastěji asi mrkev. Než přišly granule na svět, tak jsme takto krmili taky. Takové chlupaté mulce z jatek - to byla nějaká dobrota !

11.3.2015 18:34
dasule94

XXX.XXX.142.52

Vyzkouším to, děkuji za radu. Cením si toho.

11.3.2015 18:37
dasule94

XXX.XXX.142.52

I když je pravda, že stravu, kterou jsem jí dávala během diety - zeleninový vývar s rýží, začala po nějakém čase zvracet také.

11.3.2015 22:09
pidla

XXX.XXX.106.11

dasule94 napsal(a):
I když je pravda, že stravu, kterou jsem jí dávala během diety - zeleninový vývar s rýží, začala po nějakém čase zvracet také.

Zeleninový vývar s rýží? To má být dieta pro psa? Pes je masožravec, čistě rostlinnou stravu nestráví. Já bych přešla na stravu z libového masa (např. krůtího) s malou zeleninovou přílohou - bezva je třeba podušená dýně. Ale příloha by měla být tak cca čtvrtina dávky, zbytek je maso. Pokud bude na téhle dietě dejme tomu měsíc OK, tak lze postupně a pomalu přidávat další potraviny, až se dostanete na normální pestrou stravu.

A každopádně je potřeba fenku důkladně vyšetřit. Nějaké ohmatání břicha je nanic. Krev, RTG, kontrastní RTG, sono, případně endoskopie.

11.3.2015 22:36

Tak, jak píše pidla. Granule bych vyhodila, přešla na přirozenou stravu, těstoviny vynechat úplně, když příloha, tak rozvařená kulatá rýže, vařené oves vločky, ze zeleniny pyré z červené řepy, jablko, mrkev apod.a hlavně nasadit kvalitní probiotika. Nejsem sice vet., ale to se mi nezdá, tak časté zvracení, určitě bych nechala udělat gastro- endoskop a přesně to vyšetření, jak píše pidla dole.

11.3.2015 22:45
noemi

XXX.XXX.64.236

Prostě jste si koupili psa od množitele...takže klasika, hlavně, že jste ušetřili...bože, kdybyste si raději vzali psa z útulku, ale když ty štěňátka jsou tak krásná...a ještě ušetříte.

Nemohla jsem si odpustit úvod, protože tohle je tady stále dokola.

Psa vezměte k veterináři, který zvíře pořádně vyšetří, ne, jen ohmatá...prostě, co jste ušetřili, teď dáte několikanásobně, ale alespoň budete vědět, jak na tom fenečka je.

Odkud jste?...nemáte tam nějakého vyhlášeného, zkušeného veterináře?

Jinak zkuste po kouscích klidně povařené maso, postupně můžete zkusit podat i syrové, nasekané na kousky než si zvykne...rýži úplně vynechejte a pokud sní k kousek zeleniny, tak klidně, ale není úplně důležitá...naše ji taky nechce.

Dívala jste se na složení granulí, které jí dáváte?...netuším, jestli je to přesně ono, ale vyskočilo na mne tohle: Složení: hovězí (17%), pšenice, kukuřice, dehydrované drůbeží bílkoviny, živočišný tuk, pšeničný lepek, sušená řepná dužina, kukuřičná krupice, rýže (4%), minerální látky, vnitřnosti, propylenglykol, sušená vejce, rybí tuk, sladová mouka

Pšenice, kukuřice, řepa - máte psa nebo slepici?...

Nevím, jestli bude fungovat rada, kterou jsem kdysi někde četla, ale když povaříte kuřecí křídla v tlakovém hrnci, rozvaří se i kosti /nezkoušela jsem/, můžete zkusit dávat po trošce...nebo pro začátek oberte jen maso...k tomu třeba kupte hovězí srdíčko nebo něco z krůty.

Naše fena žere syrové...k tomu se taky můžete dopracovat. Nicméně pro začátek bych to povařila, ať to není po tom "zrní" pro pejska moc velký šok .
Ještě mě napadlo - u našeho psa funguje na spravení zažívání klasický bílý jogurt (třeba Activia) - nezkoušela jste?

Vyzkoušejte nejdříve tohle, krmte klidně 3x denně po menších dávkách...když se opět vyvrbí problém, tak šupajdit k odborníkovi. Plus nechat udělat krevní testy.
Ještě můžete zkusit hodit dotaz na MVDr. Štourače, ale takhle na dálku bez vyšetření by byl zázrak, kdyby poradil něco, co trávení napraví úplně...www.bonoda.cz.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2015 08:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

A není tu možnost, že fenka žere, nenažraně" - granule víceméně, vdechuje" - hltá? Psi, kteří žerou tímhle způsobem jídlo právě vzápětí vyzvrátí. Nevím, co je ta, polohovací miska", ale předpokládám, že je to možná právě na zabránění tomuhle?

12.3.2015 09:10

Ahojky, nedávno jsem řešila podobný problém u jednoho ze svých psů(granulky jsme zvraceli) Nebudu se dlouze rozepisovat...začala jsem krmit vařenou stravou... maso, rýže nebo těstoviny a zeleninka + minerály...a problémy vymizely již po prvním týdnu. Nevím zda to souvisí, u nás to zabralo.

12.3.2015 09:54
anonymx

XXX.XXX.27.66

Jestli zvrací ihned po nakrmení, může to mít několik příčin: hltá a tím spolyká množství vzduchu, přežírá se ( příliš velká dávka anebo může být nějaká závada v trávícím traktu. Zamyslete se, jestli zvrací i když má stravu kašovitou (tj. vylízá jí) nebo kousky, takže jí musí kousat. Oni mopsíci s tím krátkým čumákem občas takové problémy mají. Vidím to na tenhle problém, protože píšete, že to má zpravidla po granulích, které asi nejsou rozmočené a jak je spolyká větší, nutí jí to ke zvracení. Upravila bych krmení tak, aby ho musela spíše vylízat (kašovité) a krmila v malých dávkách 3x denně.

12.3.2015 11:24
lev

XXX.XXX.253.186

Prostě jsou psi, kterým granule nesednou. Pokud jí sedí vařená strava, není nic jednoduššího, než si uvařit na týden, dát zamrazit denní dávky a máte po starostech. U jednoho malého psa není velká spotřeba, nehledě na to, že jí můžete dát třeba i kousek chleba se sýrem, s medem, jogurt,.. de facto, pokud je na přirozené pestré stravě, cokoliv neslaného, nekořeněného a nepřeslazeného. Časem se dostanete na to, že budete krmit i syrovým, měla by jí stačit 2 kuřecí křídla na jedno krmení, ale musí se naučit kousat a ne zhltat. Dnes se dá sehnat maso v lidské spotřebě docela levně a možností je mnoho, proč zatěžovat psa i sebe zvracením.

14.3.2015 17:30
dasule94

XXX.XXX.142.52

Pes není z množírny! Je od dvou starších lidí, kteří měli fenku a pejska mopsíka a narodila se jim 2 štěňátka. Akorát hold oni neměli peníze na očkování a odčervování. Je sice bez papírů, ale levná nebyla, na cenu jsme rozhodně nekoukali!

Byla jsem s ní u veterinářů, udělali jí kompletní vyšetření a je v naprostém pořádku. U těchto psů je lepší prý dávat stravu vícekrát denně po malých dávkách, protože jsou nenažraní a hltají. Proto mi zvracela. Od té doby co to dělám takhle (2 a půl dne), tak je naštěstí klid. Navíc je u nich prý lepší jehněčí a rybí maso (granule) než kuřecí.. protože většinou psům kuřecí moc nesedne.

Každopádně děkuji za rady. Až na urážku, že jsem na ni chtěla ušetřit, jste ochotní a hodní. ;).

14.3.2015 17:36
pidla

XXX.XXX.106.11

dasule94 napsal(a):
Pes není z množírny! Je od dvou starších lidí, kteří měli fenku a pejska mopsíka a narodila se jim 2 štěňátka. Akorát hold oni neměli peníze na očkování a odčervování. Je sice bez papírů, ale levná nebyla, na cenu jsme rozhodně nekoukali!

Byla jsem s ní u veterinářů, udělali jí kompletní vyšetření a je v naprostém pořádku. U těchto psů je lepší prý dávat stravu vícekrát denně po malých dávkách, protože jsou nenažraní a hltají. Proto mi zvracela. Od té doby co to dělám takhle (2 a půl dne), tak je naštěstí klid. Navíc je u nich prý lepší jehněčí a rybí maso (granule) než kuřecí.. protože většinou psům kuřecí moc nesedne.

Každopádně děkuji za rady. Až na urážku, že jsem na ni chtěla ušetřit, jste ochotní a hodní. ;).

Neměli peníze ani na základní péči: očkování a odčervení, lhali vám o tom, že štěně očkované a odčervené bylo, zato si za něj nechali pořádně zaplatit... a podle vás to nebyli množitelé? K tomu nemám co dodat.
Držím palce, ať je fenečka v pořádku!

14.3.2015 18:05
bilusik

XXX.XXX.168.4

dasule94 napsal(a):

Kdo chce množit bezpapíráky, tak by holt na očkování a odčervení peníze mít měl. Štěňata mopsů bez PP se prodávají v cenách 5 až 7 tisíc Kč, v průměru kolem 6 - 6,5 tisíc Kč - 3 krát odčervit 2 štěňata je položka do 100, - Kč, když hodně tak do 150, - Kč. A jednou naočkovat ( ta první štěněčí vakcina ) stojí kolem 200, - Kč pro jedno štěně, maximálně 250, - Kč. Takže náklady na očkování a odčervení 2 štěňat jsou v tomto případě 600 - 700, - Kč, za krytí nic neplatili mají vlastního psa. Prodejní cena těchto dvou bezpapíráků kolem 12 tisíc Kč. Tak to nám chcete namluvit, že ti dvy starší množitelé bezpapíráků neměli 700, - Kč na odčervení a jedno očkování dvou štěňat ? Tak pokud tomu nedají základní odčervení a jedno očkování, tak ať nemnoží. Další trotl co podpořil množárnu bezpapíráků rádoby nemocného plemene, kde neodčervují a neočkují a teď tu brečí. Ve finálem jak už to bylo často vyjde pak nekvalitní drahý a nemocný bezpapírák s veterinární péčí dráž než štěně s PP. Tady to vydíte, že se nevyplatí šetřit na nepravém místě. A je lepší si koupit štěně s PP nebo si vzít raději nějakéjo mopsíka v nouzi ( nebo z útulku ) - na internetu je jich dost, stačí si zadat - mops v nouzi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík