Uživatel s deaktivovaným účtem

Na ten běh v hlubokém sněhu, písku, vodě bacha, to bych nedoporučovala. Obecně ne běh, ale přiměřený tah v chůzi nebo lehkém klusu.

S koloběžkou zkušenosti nemám (mám ráda svou zadnici ), ale tady je třeba si uvědomit, že klus-běh psa po tvrdém podkladu (tedy asfalt, beton) - taky není to pravé ořechové. Chce to po měkkém. Magika - nepřechází pes při běhu do "zajíčka"? (zadní nohy jdou téměř souběžně).
Můj pes (DKK A/C) mě tahá do kopečků a osvalený je pořádně. Běh hlubokým sněhem = kulhání.
napsal(a):
S koloběžkou zkušenosti nemám (mám ráda svou zadnici ), ale tady je třeba si uvědomit, že klus-běh psa po tvrdém podkladu (tedy asfalt, beton) - taky není to pravé ořechové. Chce to po měkkém. Magika - nepřechází pes při běhu do "zajíčka"? (zadní nohy jdou téměř souběžně).
Můj pes (DKK A/C) mě tahá do kopečků a osvalený je pořádně. Běh hlubokým sněhem = kulhání.
Samozřejmě že po měkkém, to jsem pokládala za takovou samozřejmost, že jsem to nenapsala. Les, louka... Dá trošku práce najít takové cesty, aby byly vhodné pro psí tlapky a zároveň průjezdné pro koloběžku (koloběžka má díky stupátku výrazně horší průjezdnost terénem než kolo), ale jde to.

napsal(a):
Mám zkušenost u jednoho psa s DKK 4/4, majitelé s ním začali tahat pneu, ale dopadlo to ještě hůř, pes po každém tahàní kulhal ještě 2 dny, takže nedoporučuji.
napsal(a):
Mám zkušenost u jednoho psa s DKK 4/4, majitelé s ním začali tahat pneu, ale dopadlo to ještě hůř, pes po každém tahàní kulhal ještě 2 dny, takže nedoporučuji.
Pokud pes není na tahání zvyklý, tak se samozřejmě musí začít hodně s citem a ne to hned na začátku přepálit! Svaly potřebují čas, aby se vybudovaly.
Já znám vícero psů s těžkou DKK (horší čtyřky), kteří jen díky tahání chodí bez problémů a výraznějšího kulhání i ve dvanácti, třinácti letech.
napsal(a):
Při cvalu přechází do "zajíčka" (podle mě tím ulevuje té špatné noze - má DKK 0/3), při klusu běhá normálně a je to pro něj bych řekla nejpřirozenější pohyb. Do cvalu bych se tedy nerada dostávala...
Měkký podklad beru jako samozřejmost. Jinak svaly nějaké má, není to tak že by nebyl nasvalený.

"Při cvalu přechází do "zajíčka" (podle mě tím ulevuje té špatné noze - má DKK 0/3), při klusu běhá normálně a je to pro něj bych řekla nejpřirozenější pohyb. Do cvalu bych se tedy nerada dostávala..."
přesně tak...
Mamutka
napsal(a):
Jsou i koloběžky speciální právě pro jízdu v terénu nebo na mushing. Jinak pokud jedu se psem po asfaltce, tak pes běží po krajnici, kde je tráva. Zkušenost s dysplazií ale nemám, tak ani neposoudím jestli je tahání na klouby dobrý.
Terénní/mushingové koloběžky sice jsou, ale i ty mají horší průjezdnost terénem než kolo. On není zase takový zásadní rozdíl, jestli je stupátko pět nebo sedm cm nad zemí, tak i tak se o kořeny a kameny zarážíte... nemluvě o bahnu, které na kole projedete, ale na koloběžce se od něj musíte odrazit nohou
pidla
napsal(a):
Terénní/mushingové koloběžky sice jsou, ale i ty mají horší průjezdnost terénem než kolo. On není zase takový zásadní rozdíl, jestli je stupátko pět nebo sedm cm nad zemí, tak i tak se o kořeny a kameny zarážíte... nemluvě o bahnu, které na kole projedete, ale na koloběžce se od něj musíte odrazit nohou
Horší průjezdnost než kolo samozřejmě mají, ale například taková Kostka mushing projede opravdu hodně složitý terén. Mluvím z vlastní zkušenosti. Jezdím stejné trasy na kole i na koloběžce a dá se to. Po pravdě raději na té koloběžce, protože je pomalejší a když nám přes cestu přeběhnou srny nebo pes chytí stopu, tak má člověk lepší těžiště na korigování situace Ano, blátíčku se občas nevyhneme, ale to se dá umýt.
Mamutka
napsal(a):
Horší průjezdnost než kolo samozřejmě mají, ale například taková Kostka mushing projede opravdu hodně složitý terén. Mluvím z vlastní zkušenosti. Jezdím stejné trasy na kole i na koloběžce a dá se to. Po pravdě raději na té koloběžce, protože je pomalejší a když nám přes cestu přeběhnou srny nebo pes chytí stopu, tak má člověk lepší těžiště na korigování situace Ano, blátíčku se občas nevyhneme, ale to se dá umýt.
S tím blátem jsem ani neměla na mysli umazání, ale to, že se od něj nedá pořádně odrazit, protože noha na něm podkluzuje. Ale jinak jo, já taky radši koloběžku než kolo. A to mám Kostku Tour, tedy stupátko o kus níž, než má Kostka Mushing. Ale mně nižší stupátko vyhovuje, protože na ní jezdím i do práce, na mushingové koloběžce bych se bez psa příšerně nadřela. Naštěstí kousek od nás jsou moc pěkné, upravené travnaté cesty, bez šutrů a kořenů - ideální na scootering: http://www.kolovraty.cz/volnocasove-aktivity/turistika
Jen jsem zadavatelku chtěla upozornit na určitá specifika koloběžkování, která se člověk jinak nikde nedočte...
pidla
napsal(a):
S tím blátem jsem ani neměla na mysli umazání, ale to, že se od něj nedá pořádně odrazit, protože noha na něm podkluzuje. Ale jinak jo, já taky radši koloběžku než kolo. A to mám Kostku Tour, tedy stupátko o kus níž, než má Kostka Mushing. Ale mně nižší stupátko vyhovuje, protože na ní jezdím i do práce, na mushingové koloběžce bych se bez psa příšerně nadřela. Naštěstí kousek od nás jsou moc pěkné, upravené travnaté cesty, bez šutrů a kořenů - ideální na scootering: http://www.kolovraty.cz/volnocasove-aktivity/turistika
Jen jsem zadavatelku chtěla upozornit na určitá specifika koloběžkování, která se člověk jinak nikde nedočte...
Souhlas
No my tu moc udržované cesty nemáme, takže volba byla jasná a když se mi čubina fláká, tak je to opravdu dřina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Běh bych zpočátku vůbec nedoporučovala, je to přece jen namáhavější a hlavně pro psa, co ho už evidentně noha bolí. Dostatečně dlouhá normální chůze do kopce. Pokud by byl schopný trochu tahat(uměl to) koupit postroj a pás s amortizérem a ať vás trošku táhne. Můj samojed se u toho taky nějak nepředře, pokud už se mu nechce, klidně šlape vedle mne a netahá - rozhodně ho nenutím...o to víc pak tahá z kopce
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Běh bych zpočátku vůbec nedoporučovala, je to přece jen namáhavější a hlavně pro psa, co ho už evidentně noha bolí. Dostatečně dlouhá normální chůze do kopce. Pokud by byl schopný trochu tahat(uměl to) koupit postroj a pás s amortizérem a ať vás trošku táhne. Můj samojed se u toho taky nějak nepředře, pokud už se mu nechce, klidně šlape vedle mne a netahá - rozhodně ho nenutím...o to víc pak tahá z kopce
Tak na procházky chodíme a já osobně nedám pěšky tolik km kolik by byl schopný ujít zapřažený on...
Spíš mě zajímají nějaké jiné varianty než dogtreking
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Že chodíte, o tom nepochybuju jen zdůrazňuju ty kopce. Chodit roviny pro psa opravdu nic není, to taky nemám šanci ujít. Ale jde o ten kopec, popř. tah do kopce. Nevím ale odkud jste, jestli tam nějaké pořádné kopce máte? A navíc, by to bylo asi příjemnější a míň divné jak chodit po okolí se psem, tahajícím za sebou pneumatiku
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Že chodíte, o tom nepochybuju jen zdůrazňuju ty kopce. Chodit roviny pro psa opravdu nic není, to taky nemám šanci ujít. Ale jde o ten kopec, popř. tah do kopce. Nevím ale odkud jste, jestli tam nějaké pořádné kopce máte? A navíc, by to bylo asi příjemnější a míň divné jak chodit po okolí se psem, tahajícím za sebou pneumatiku
Kopce tu bohužel moc nemáme.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Taky si myslím My máme u berňáka problémy se zápěstím - takže v konečném důsledku podobné. Zkusím dát na lokty, babskou radu", která pomohla nám(a fůře lidem s tenisovým loktem) Pomáhá kopřivový čaj, ale musel by pes vypít tři hrníčky denně. I když je opravdu celkem chutný, můj pes to nepil. Shodou okolností jsem měla pro sebe uvařený kopřivový sirup. Dávala jsem mu dvakrát denně cca 5ml stříkačkou do huby(je to dobré, sladké, rozhodně neprotestoval ) a cca po 14 dnech přestal kulhat. Ještě týden jsem dávala a přerušila - žádné bylinky se nemají dávat dlouhodobě. Je to půl roku a zatím nezakulhal. A to jsme měli diagnózu: degenerativní změny zápěstí s výrůstkama. Na kontrolním rentgenu jsme nebyli(ani nepůjdem, snášel narkózu strašně špatně) podstatné je, že nejeví známky bolestivosti a běhá jak jinoch
pidla
napsal(a):
V tom případě hodně pomáhá tah. Tahání pneumatiky, saní, koloběžky... Plus běh v hlubokém sněhu, písku, mělké vodě apod.
Voda ano, hluboký sníh nebo písek určitě ne, běh u čehokoli po tvrdém je vůbec nevhodný. Pohyb v terénu tempem, které si pes zvolí (pokud není magor), ne změny směru a tempa, ne poslušnost - změny poloh a obrany. Plavání, chůze ve vodě, vytrvalostní chůze nebo klus podle tempa psa. Ověřeno a doporučeno vynikajícím ortopedem.