Lososový olej - vhodný pro psa?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.3.2015 08:25
brunno

XXX.XXX.125.16

Ahoj,

je dobrý lososový olej pro tříměsíční štěně husky?

Krmím Britem Care a mám podávat i kloubní výživu? Glukosaminu je tam 310mg/kg.

Díky.

14.3.2015 10:32
aneleh

XXX.XXX.128.47

Já nedám dopustit na lososový olej od Essential - je 100% lososový bez příměsí sojového nebo jakéhokoli jiného a naši psi vypadají skvěle. Dostávají ho denně jak dospěláci, tak štěňata - už od prvního příkrmu nebo příjezdu k nám domů...
Známým, co mají fenu huskyho jsme ho doporučili taky a jsou moc spokojení - čubině se extrémně zlepšila kvalita i hustota srsti během jediné výstavní sezony to bylo hrozně znát...
S BC zkušenost nemám, krmíme kvalitnější granule...

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2015 10:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Brit care krmím labradora, od štěněte ted je mu 16 měsíců a dobrý, po jiných granulích měl zažívací potíže. přidávám mu k tomu i maso, zeleninu, přílohy a dávám teda i kloubní výživu alavis na radu veta.Lososový olej s tím nemám zkušenosti ale taky už sem nad ním přemýšlela že ho zkusíme.

14.3.2015 10:50
pidla

XXX.XXX.106.11

brunno napsal(a):
Ahoj,

je dobrý lososový olej pro tříměsíční štěně husky?

Krmím Britem Care a mám podávat i kloubní výživu? Glukosaminu je tam 310mg/kg.

Díky.

To je to tříkilové štěně, které granulí sežere jen takovou trošičku, aby úplně neumřelo hlady? To olejem ani kloubní výživou fakt nezachráníte...

14.3.2015 11:56
brunno

XXX.XXX.125.16

Zachránili jsme to právě vařeným a přemražovaným masem, vývarem podlívám granule, do toho přidám zeleninu, těstoviny a na kusy nakrájené to maso. Granulí dávám jen tak, abych nemusel vyhodit úplně celý pytel. Výsledek uplně vylízaná miska.
Vyměnili jsme i veterináře (zapomněl jsem se zeptat právě na tu kloubní výživu a olej.) Teď vážíme 5.6kg. :)
Jen mám zas strach, jestli to není nebezpečný takový rychlý váhový nárůst. Ale z podváhy jsme díky masu venku. A jo, jsem blb, že jsem mu to nedával dřív.

Neregistrovaný uživatel

14.3.2015 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

brunno napsal(a):
Zachránili jsme to právě vařeným a přemražovaným masem, vývarem podlívám granule, do toho přidám zeleninu, těstoviny a na kusy nakrájené to maso. Granulí dávám jen tak, abych nemusel vyhodit úplně celý pytel. Výsledek uplně vylízaná miska.
Vyměnili jsme i veterináře (zapomněl jsem se zeptat právě na tu kloubní výživu a olej.) Teď vážíme 5.6kg. :)
Jen mám zas strach, jestli to není nebezpečný takový rychlý váhový nárůst. Ale z podváhy jsme díky masu venku. A jo, jsem blb, že jsem mu to nedával dřív.

Z podváhy určitě venku nejste, protože 12 týdenní štěně má vážit 2x tolik.

14.3.2015 11:58
brunno

XXX.XXX.125.16

Díky za zkušenosti!

14.3.2015 12:05
pidla

XXX.XXX.106.11

brunno napsal(a):

Tak to jo smajlík
Kloubní výživa je zbytečná, pokud štěně nemá problémy. O tom jsem se bavila přímo s ortopedy (MVDr. Skala a MVDr. Duchek) a shodli se, že je to jen tahání peněz z kapes důvěřivých zákazníků, ale žádný vliv na vývin chrupavky to nemá.
Lososový olej je fajn věc. Samozřejmě s mírou.
Čeho bych se ale trošku bála, je to, že při popisované stravě nebude mít dostatek vápníku a dalších minerálů. Zvlášť při tom aktuálním překotném růstu. Štěně potřebuje nejen "pěkné čisté" maso - svalovinu, ale i kosti, vnitřnosti, chrupavky, kůže, šlachy... prostě veškerý "bordel" okolo. Kosti pochopitelně syrové! Pročtěte si všechny články pod hlavičkou BARF na stránkách http://manwe.eu/
Těstoviny bych vynechala, nebo hodně omezila. Nejsou v nich žádné výživné látky, jen "prázdné" kalorie - zase, přispívá to k rychlejšímu růstu, ale na úkor správného vývinu kostí a kloubů.

14.3.2015 12:32
scylla

XXX.XXX.150.32

Kloubní výživa je právě ten "bordel", ty chrupavky, kůže a šlachy, mimochodem.

14.3.2015 12:43
pidla

XXX.XXX.106.11

scylla napsal(a):
Kloubní výživa je právě ten "bordel", ty chrupavky, kůže a šlachy, mimochodem.

Ne tak docela. Kloubní výživa je jen jedna či dvě látky, uměle z toho "bordelu" vyextrahované. To, co na tom "bordelu" prospívá, je ale taky všechno ostatní - aminokyseliny, mastné kyseliny, minerály, vitamíny, nestravitelná "vláknina" ("vláknina" v uvozovkách, protože tento termín označuje nestravitelné rostlinné polysacharidy, kdežto tady mluvím o nestravitelných látkách živočišného původu, jako je například keratin)...

22.3.2015 15:49
iwuskkaa

XXX.XXX.124.1

Brit Care má již v sobě lososový olej, po delší době uvidíte že je srst lesklá a jemná, takže není potřeba již přidávat a když by jste na tom trval tak v malém množství. A co se týče kloubní výživy pokud nebude mít problémy, tak je zbytečná.

Přidejte reakci

Přidat smajlík