Středně silné se středně velkou karabinou. V čem je problém?
Materiál, šířka, délka, to si snad každý určuje sám. Tady vám nikdo nevidí do hlavy, navíc každému vyhovuje něco jiného. My se neshodneme ani v rodině a každý člen má nějaké svoje oblíbené vodítko. Já používám dvoumetrové ploché, můj muž kulaté třímetrové.
Moníísek
napsal(a):
V tom, že nevim jaké, proto se ptam tady, jestli nějaké obyč, přepínací, vysouvací...
To vám ale opravdu nikdo neřekne. To musíte vědět vy, jak přesně vodítko používáte a co od něj očekáváte. Jestli váš pes chodí u nohy, nebo jestli vás obíhá, zamotává se kolem stromů atd. Jestli potřebujete, aby měl na vodítku metr prostoru, nebo patnáct metrů...
U nás na venčení flexina. Pes si může poodběhnout vyprázdnit se za příkopu - je tak zvyklý.
Ale zpravidla mám s sebou ještě přepínací vodítko. Nosím sepnuté do kříže jako kabelku. Dá se upravit na potřebnou délku, bývá v různých provedeních - od tenkých po "festovní", kulaté nebo ploché. Mně vyhovuje ploché, segře kulaté - často je to o zvyku.
Máme ale taky pevné metrové vodítko - opět ploché.
Každý bude preferovat něco jiného...holt vyberte, zkuste, když nebude vyhovovat, budete mít 2 typy ...univerzální rada v tomto, i jiných směrech, většinou neexistuje.