Problém se zadní nohou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2015 05:34
faraolka

XXX.XXX.10.7

Zdravím a zároveň prosím o řadu či zkušenost s něčím podobným.
Mám skoro 8 letého křížence belgického ovčáka malinois. Mám Ho od jeho půl roku z děsných podmínek. Celý život bez problemu. Nyní zjištěny cysty na prostatě a byla doporučená kastrace. Nyní nás však začala trápit zadní noha. Je to klasický hyperaktivní maliňák. Při házení balónku už mi běhal po třech, pravá zadní nahoře, ale absolutně ho to nezajímalo od tě doby pajdá nebo skáče o třech. Přítel si toho už prý všiml včera. Nic ho na omak nebolí a ač si toho vědom vůbec Ho to neomezuje...pokud to dnes bude stejně ták jedeme na veterinu. Jen by mě zajímalo jestli se s tím někdo setkal, jelikož absolutně nedává znát nějakou bolest.

18.3.2015 06:13
scylla

XXX.XXX.150.32

Na veterinu jděte v každém případě a určitě mu neházejte balonek, když nemůže chodit. Že je pes magor do běhání neznamená, že mu to musíte umožnit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.3.2015 06:29

"Jen by mě zajímalo jestli se s tím někdo setkal, jelikož absolutně nedává znát nějakou bolest."
ano, tohle je u psů dost zrádné. Jinak to může souviset i s tou prostatou. A běžte za ortopedem, mého psa taky vyšetřoval "prostě" veterinář a pes pak běhal rok s roztrženou šlachou neb to vet nepoznal...stav kloubu po operaci pak ortoped klasifikoval jako "masakr"

18.3.2015 06:43
faraolka

XXX.XXX.10.7

Asi j asi jsem se špatně vyjádřila. Začal mi běhat po trech cca půl hodinové procházce a když jsem mu naposled hodila balónek, oběhl celou louku a již měl zadní zvedlou. Samozdřejmě jsem mu balónek hned vzala, nohu prohlédla jestli si něco nezapíchl do packy. A v klidu jsme šli domů. Šel hodně houpavým krokem a když se chtel rozklusat už ji zvedal a to jsem ho musela mírnit. Když si něco chtěl označkovat a chtěl se držet na té bolavé noze, neudržel se a spadl. Přítel mi na tou řekl, že se mu zdálo už v pondělí, že na nohu mírně dopadá...to znamená, že s větším pohybem se to zhoršilo. Omlouvám se za špatné vyjádření, opravdu nejsem magor, abych psovi o třech házela balónek...

18.3.2015 06:50
pidla

XXX.XXX.106.11

Nedává znát bolest? To, že kulhá a na nohu nedošlapuje, je jasná známka bolesti. Jak jinak by to měl dávat najevo?
Jděte k ortopedovi, ne k normálnímu vetovi.

18.3.2015 07:13

faraolka napsal(a):
Mám skoro 8 letého křížence belgického ovčáka malinois. Mám Ho od jeho půl roku z děsných podmínek. Celý život bez problemu. Nyní zjištěny cysty na prostatě a byla doporučená kastrace. Nyní nás však začala trápit zadní noha. Je to klasický hyperaktivní maliňák. Při házení balónku už mi běhal po třech, pravá zadní nahoře, ale absolutně ho to nezajímalo od tě doby pajdá nebo skáče o třech. Přítel si toho už prý všiml včera. Nic ho na omak nebolí a ač si toho vědom vůbec Ho to neomezuje...pokud to dnes bude stejně ták jedeme na veterinu. Jen by mě zajímalo jestli se s tím někdo setkal, jelikož absolutně nedává znát nějakou bolest.

V osmi letech pes stárne a pravděpodobně se mu začínají projevovat nějaké potíže, dkk, artroza. K tomu je jaro a u našich psů jsem vždycky na jaře zaznamenala zhoršení.Nechte ho pár dní v klidu s omezením pohybu.veterinář ho samozřejmě prohlédnout může, jestli pes neměl třeba nějaký úraz, ale bez rtg stejně nic moc nepozná.pravděpodobně vám dá něco proti bolesti nařídí klid a doporučí kloubní výživu.

18.3.2015 07:26
faraolka

XXX.XXX.216.10

pidla napsal(a):
Nedává znát bolest? To, že kulhá a na nohu nedošlapuje, je jasná známka bolesti. Jak jinak by to měl dávat najevo?
Jděte k ortopedovi, ne k normálnímu vetovi.

Promačkala jsem mu celou nohu od tlapky až nahoru a nic..vubec mu dotek nevadí a v klidu stojí...

18.3.2015 07:27
faraolka

XXX.XXX.216.10

Ortoped je určitě diobtá volba...může mi někdo doporučit z okolí Prahy?

18.3.2015 07:30
pidla

XXX.XXX.106.11

faraolka napsal(a):
Ortoped je určitě diobtá volba...může mi někdo doporučit z okolí Prahy?

MVDr. Čáp na Poděbradské, MVDr. Skala - Na Hrádku, MVDr. Musil v Českém Brodě.

18.3.2015 07:31
faraolka

XXX.XXX.216.10

pidla napsal(a):
MVDr. Čáp na Poděbradské, MVDr. Skala - Na Hrádku, MVDr. Musil v Českém Brodě.

Moooc děkuji.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2015 07:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

faraolka napsal(a):

Měla jsem úplně stejný příznaky u feny (taky BOM), taky při běžným vyšetření nevykazovala žádnou bolestivost, ale skákala po 3. Nakonec to byla natažená achillovka, se kterou bohužel bojujeme dodnes, protože se to furt vrací
Pokud jdete na veterinu, tak navštivte rovnou ortopeda, protože normální veterinář tohle většinou nezjistí, a napíše vám jenom Rimadyl a klid, aniž by vůbec věděl co psovi doopravdy.

18.3.2015 08:45
faraolka

XXX.XXX.10.7

.Jejda zajedeme radeji přímo k ortopedovi... Doufám, že to nebude nic vážného... Jinak přikládám foto mé směsky bom s německou dogou.

Neregistrovaný uživatel

18.3.2015 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

faraolka napsal(a):
.Jejda zajedeme radeji přímo k ortopedovi... Doufám, že to nebude nic vážného... Jinak přikládám foto mé směsky bom s německou dogou.

Pěknej mamlas!

18.3.2015 16:20
faraolka

XXX.XXX.10.7

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pěknej mamlas!

Děkuji teď mi volal přítel, že teď vůbec nekulhá, že chodí úplně normálně a to jsme dnes na 21 hodinu objednání nevím jestli tam tedy jet či ne..půjdu s ním ven a uvidíme jak we mi bude jevit.

18.3.2015 22:30
faraolka

XXX.XXX.14.4

Tak jsme zpět z veterinu... Podezření na záda se po rentgenu nepotvrdilo zato máme DKK 4/4

Neregistrovaný uživatel

19.3.2015 01:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7

faraolka napsal(a):
Tak jsme zpět z veterinu... Podezření na záda se po rentgenu nepotvrdilo zato máme DKK 4/4

No tak to teda potěš koště, to mě moc mrzí ,
ale okud ty klouby nemá úplně vymletý, tak při úpravě zátěže a přidání chodra může dožít v relativní pohodě - kyčle nejsou taková trgedie jako třeba lokty nebo páteř.

19.3.2015 04:50
faraolka

XXX.XXX.14.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
No tak to teda potěš koště, to mě moc mrzí ,
ale okud ty klouby nemá úplně vymletý, tak při úpravě zátěže a přidání chodra může dožít v relativní pohodě - kyčle nejsou taková trgedie jako třeba lokty nebo páteř.

Nikdy jsem nežila v iluzi, že je má čistý, ale toto mne ani ve snu teda nenapadlo má je fakt hrozný takový hřiby no... Zrengenoval jsme ho bez narkozy, což beru tedy jako velký úspěch. Ale na rentgenu jsou vidět i ty cysty, takže kastrace je jasná. A omezení zátěže ? To bude mazec hyperaktivní malina, která má 43 kg...opravdu lepší páteř to bez diskuze, ale jsem hotová.

19.3.2015 05:42
faraolka

XXX.XXX.32.254

Jinak...byli jsme ve stodůlkách u pana Musálka a 100% spokojenost. Moc sympatický a ochotný s největším ohledem na psa. Na rentgenu jsme byli tak půl hodiny mezi dvěma snímky 20 minut pauza. Bářovi bylo hrozný vedro a vůbec se mu to nelíbilo. Naprostý klid, abych si ho napolohovala. Za snímek páteře a kyčlí cca 600kč. Celková částka 2300kč. Je jasne, že návštěva to nebyla a nebude poslední, ale určitě vím, že jinam už určitě nepůjdeme. Jinak nám řekl, že by mu aktivitu ani tak neměnil. Byl překvapen, jak vitální je to pes a řekl, že je tak nadherně nasvalen, že je to možná důvod, proč neměl problémy dříve...

19.3.2015 09:14

faraolka napsal(a):
Jinak...byli jsme ve stodůlkách u pana Musálka a 100% spokojenost. Moc sympatický a ochotný s největším ohledem na psa. Na rentgenu jsme byli tak půl hodiny mezi dvěma snímky 20 minut pauza. Bářovi bylo hrozný vedro a vůbec se mu to nelíbilo. Naprostý klid, abych si ho napolohovala. Za snímek páteře a kyčlí cca 600kč. Celková částka 2300kč. Je jasne, že návštěva to nebyla a nebude poslední, ale určitě vím, že jinam už určitě nepůjdeme. Jinak nám řekl, že by mu aktivitu ani tak neměnil. Byl překvapen, jak vitální je to pes a řekl, že je tak nadherně nasvalen, že je to možná důvod, proč neměl problémy dříve...

Ve stodúlkách ve vetcentru ? nebo můžete mě prosím upřesnit kde má pan doktor ordinaci. Taky uvažuju o rtg pro psa kter chovný nebude, jen pro info a bylo by super to udělat bez narkozy.

19.3.2015 09:19
faraolka

XXX.XXX.216.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ve stodúlkách ve vetcentru ? nebo můžete mě prosím upřesnit kde má pan doktor ordinaci. Taky uvažuju o rtg pro psa kter chovný nebude, jen pro info a bylo by super to udělat bez narkozy.

Ano ve vetcentru. A raději pana Musálka nežli pana Duchka..možná jen osobní názor..pan Musálek je jednička ač jsem šla z veteriny zničená, na druhou stranu v klidu a pohodě díky jeho chování a skvělým přístupem.

19.3.2015 09:25

faraolka napsal(a):
Ano ve vetcentru. A raději pana Musálka nežli pana Duchka..možná jen osobní názor..pan Musálek je jednička ač jsem šla z veteriny zničená, na druhou stranu v klidu a pohodě díky jeho chování a skvělým přístupem.

Díky, do vetcentra normálně jezdíme, akorát pana doktora zatím neznám, moc dík za info

Srdicko na dlani

29.10.2015 18:43
Srdicko na dlani

XXX.XXX.207.3

Ráda jsem si přečetla váš dotaz a ráda si poslechnu i výsledek, moje 2 letá fena x BO má úplně to stejné, byla jsem s ní u veterináře - ortopeda, prohmatal jí, fena stála klidně, pod utišující injekcí provedl vyšetření rukama a nic, dostala léky na zánět, které brala 10 dní a nic, spíše se jí to zhoršilo. Fena nechodí normálním krokem ani klusem, jenom cvalem a nohu odlehčuje. Zítra ráno jdu opět k doktorovi, uvidíme, co jí řekne. Když to pomůže, dám vědět.

29.10.2015 18:50

Srdicko na dlani napsal(a):
Ráda jsem si přečetla váš dotaz a ráda si poslechnu i výsledek, moje 2 letá fena x BO má úplně to stejné, byla jsem s ní u veterináře - ortopeda, prohmatal jí, fena stála klidně, pod utišující injekcí provedl vyšetření rukama a nic, dostala léky na zánět, které brala 10 dní a nic, spíše se jí to zhoršilo. Fena nechodí normálním krokem ani klusem, jenom cvalem a nohu odlehčuje. Zítra ráno jdu opět k doktorovi, uvidíme, co jí řekne. Když to pomůže, dám vědět.

A RTG?

29.10.2015 19:48

"pod utišující injekcí provedl vyšetření rukama a nic"

proč "pod utišující injekcí"? To pak pes patřičně nereaguje, ne? Pokud teda vyšetření rukama znamená různé natahování a kroucení končetinou...

30.10.2015 06:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Srdicko na dlani napsal(a):

Bez rentgenu nic nezjistíte, také bych trvala na neurologickém vyšetření. Nechte zrentgenovat i páteř.

30.10.2015 08:15
faraolka

XXX.XXX.5.255

Chce to RTG... my jsme se tomu přizpůsobili a dobrý..pravidelný pohyb, ale musím ho trochu brzdit a dávám mi čas na odpočinek... od té doby nepajdal...jen se musí udržovat kondice..jakmile by mu ochably svaly zhoršilo by se to.

30.10.2015 19:19
Felow

XXX.XXX.188.103

faraolka napsal(a):

Být vámi tak bych to s panem doktorem určitě ještě probrala. Podle toho, jak jste popisovala průběh a nástup kulhání, tak bych neviděla jako prvotní příčinu špatné DKK. Ten důvod kulhání bude dle mého jinde. U špatného DKK nastupuje kulhání pozvolna a projevuje se v delším časovém horizontu. Jestli pejsek začal kulhat náhle a hned nosit nohu nahoru a došlap se projevuje bolestivě, tak bych spíš měla podezření na prasklá nebo natržený křížový vaz, který se však obvykle z normálního rentgenu nepozná, protože na něm jsou vidět poute kosti (tvrdé tkáně) a ne měkké tkáně (vazy, šlachy). Zde je potřeba diagnostikovat dle snímků z CT nebo alespoň dle Sono projekce.To, že pejskovi bylo objeveno špatné DKK nemusí opravdu s jeho nynějším stavem souviset, spíš dle tohoto rentgenového nálezu je patrné, že z důvodu špatného postavení(zakloubení) kyčelního kloubu bude mít tento pejsek díky své velké aktivitě dispozice právě k ůrazům kolene(křížový vaz, luxace pately apod.), protože noha je ve špatném postavení a trpí tím i další její klouby, vazy a šlachy.

30.10.2015 20:43
faraolka

XXX.XXX.22.21

Je to již přes půl roku a musím zaťukat je klid...podáváme kloubni výživu jinak nic vic a pes absolutně bez jakýchkoliv příznaků nějakého problému...zpětně si člověk hodně věcí uvědomí jako třeba, že často na procházce na louce kde s balónkem lítal lehal a hazel zadní na stranu a já to brala jako že je jen zadýchaný a oni ho asi bolely nohy...upřímně jsem čekala, že se to bude pořád už jen zhoršovat, ale nic..

Přidejte reakci

Přidat smajlík