Nesamostatnost - pes nezvládá samotu

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2015 08:01
foxi

XXX.XXX.16.98

Dobrý den,
ráda bych se zeptala zkušenějších co se psem, který nezvládá samotu? Máme téměř ročního německého pinče, který nedokáže být doma delší dobu sám.
Pokud jsem s ním doma vydrží celý den na svém místě. I mé odchody na kratší dobu bezproblémově zvládá, ale jakmile jsem pryč déle jak hodinu začne výt a naprosto demolovat vše k čemu se dostane.
Už si s ním opravdu nevím rady. Nechápu proč hodinu vydrží klidně ležet v pelechu, ale hodinu a půl už ne. Pes má dostatek pohybu i vyžití.
Pokud by mi tedy byl někdo schopen poradit co s takovým psem. Budu vděčná za každou radu. Sousedi začínají být nevrlí a popravdě ani mě už nebaví uklízet tu spoušť co natropí.

24.3.2015 12:58
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Pes trpí separační úzkostí. Demolováním se uklidňuje smajlík Odchody trénovat postupně, nepřicházet když vyje ale ve chvíli ticha a maxipochvala ! Nechávat mu v pelechu svoje nošené oblečení, hodně napachované, Kong naplněný ňamkou, puštěné rádio, televizi...

Nicméně kamarádka- výcvikářka to psa odnaučit nedokázala smajlík Je to o psychice.

24.3.2015 15:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

foxi napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala zkušenějších co se psem, který nezvládá samotu? Máme téměř ročního německého pinče, který nedokáže být doma delší dobu sám.
Pokud jsem s ním doma vydrží celý den na svém místě. I mé odchody na kratší dobu bezproblémově zvládá, ale jakmile jsem pryč déle jak hodinu začne výt a naprosto demolovat vše k čemu se dostane.
Už si s ním opravdu nevím rady. Nechápu proč hodinu vydrží klidně ležet v pelechu, ale hodinu a půl už ne. Pes má dostatek pohybu i vyžití.
Pokud by mi tedy byl někdo schopen poradit co s takovým psem. Budu vděčná za každou radu. Sousedi začínají být nevrlí a popravdě ani mě už nebaví uklízet tu spoušť co natropí.

Chovatelka "Conie" tuším má pinče i má snad cvičák (snad mi promine, že píšu za ni; a vím, že při separační úzkosti až tak na plemeni nezáleží, ale pinčové jsou dle mě dost společenští). Třeba na toto vlákno koukne... Navíc to, co píše "Lexaurin", je taktéž pravda.

Přidejte reakci

Přidat smajlík