Dobry den,
chtela bych poprosit o radu, ponevadz uz nevim, jak dal...
Mam uz dospeleho krysarika, ktery nauceny chodit curat i kakat na kockolit...Vetsinou dostava odmenu za vykakani a obcas i za vycurani i ted, kdyz uz je velka a ma to zafixovane. Problem nastane ale vzdy, kdyz jsem v praci.. (a obcas i v noci) Dojit se vycurat na kockolit i v me nepritomnosti neni problem, ale vykakat se tam nedojde-to udela (pouze) na koberci... Vi, ze to nema, protoze jakmile prijdu z prace domu a ona se opet vykakala mimo, tak me prijde privitat a pak hned bezi zalezt do pelicku (v pripade, ze nic neudelala, tak me po prichodu bourlive vita)... Uz jsem zkousela vynadat ji (to ale pak vedlo k tomu, ze mela strach, jakmile jsem prichazela z prace), vynadat ji az za dyl, kdyz vitaci proces po prichodu domu uz byl za nami, nedelat nic a proste to uklidit(ale i tak, kdyz to mlcky uklizim, tak se provinile kolem plazi)...proste uz nevim jak jinak... Pristihnout ji pri cinu bohuzel nemam sanci...
Predem dekuji za jakekoliv napady a rady...
Na to bohuzel nemam cas...to je i duvod, proc ji mam naucenou na kockolit...Idealni vzdy je, kdyz se mnou rano vstava, nazere se granuli a pak se hned i vykaka(ze to stihne, nez odejdu do prace)-jenze to je vyjimecne-protoze spi...vyleze z pelechu jen, kdyz odchazim, aby si dosla pro pamlsek, ktery dostava pri mem odchodu z domu...
Ja vim, ze to asi dela naschval, ale ona opravdu vi, ze to dela spatne...mi je ji vzdycky lito, kdyz prijdu, ponevadz je tak provinila a bazliva(plazi se kolem me a zaleze do pelisku..)..fakt nevim co(a to nastesti netrpi na strevni potize
pavi
napsal(a):
Na to bohuzel nemam cas...to je i duvod, proc ji mam naucenou na kockolit...Idealni vzdy je, kdyz se mnou rano vstava, nazere se granuli a pak se hned i vykaka(ze to stihne, nez odejdu do prace)-jenze to je vyjimecne-protoze spi...vyleze z pelechu jen, kdyz odchazim, aby si dosla pro pamlsek, ktery dostava pri mem odchodu z domu...
Ja vim, ze to asi dela naschval, ale ona opravdu vi, ze to dela spatne...mi je ji vzdycky lito, kdyz prijdu, ponevadz je tak provinila a bazliva(plazi se kolem me a zaleze do pelisku..)..fakt nevim co(a to nastesti netrpi na strevni potize
Nezlobte se, mam dve deti,3 psy, do prace chodim na 7, zadny muj pes nechodi na kockolit, mate to uz v nazvu KOCKOlit!, tedy pro kocky. Vstavam v 5 abych vyvencila smecku a to jdu na 2x. Odpo a vecer taktez.Pokud na jednoho nemate cas, mela jste si poridit plysoveho.Jo a zrat davejte vecer.
Je dobře, že s ní odpoledne trávíte čas a ona se vyběhá, ale tady je zřejmě problém, že cca 16 hodin (8 v noci a 8 když jste v práci) je na ní moc dlouho mezi, čtyřmi stěnami, To že to dělá rok, rok a půl je známkou toho, že dospěla. Schválně...zkuste to aspoň jednou vyzkoušet. Přivstaňte si o chvíli dříve a vyzkoušejte to ;).
pavi
napsal(a):
Prosim, nezlobte se na, chtela jsem se pouze zeptat na radu...nic spatneho v tom nebylo...
A sice mate pravdu, ze v nazvu je kockolit a ne psolit, ale verte, ze jsou duvody, kdy se k alternativam clovek uchyli...i prestoze si je vedom toho, jak ma vypadat ideal...
Pokud ta alternativa psovi vyhovuje, proc ne. Zde tomu tak evidentne neni.Pes dostane do tapek povrch, na kterem se venci a pak to pousti tam- kde ten povrch citi.Ja mela stene od chovatelu zvykle konat potrebu na stary koberec, no mazec ji to odnaucit, ale hura, umi to.Pro psa je prirozenost cichat pachy a odkladat sve exkrementy pro ostatni psy jako pesemesky.Nedivila bych se, kdyby to delal jako znak submise.Evidentne vam nerozumi a spis se vas boji.Trestat za neco, co pes udelal davno je hloupost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
pavi
napsal(a):
Zkusit muzu...prave z toho duvodu jsem se chtela zeptat, co by stalo zato vyzkouset...dekuju.
Zkusit... ?
To, že se pes chovaný v bytě MUSÍ několikrát denně venčit je dávno vyzkoušený! To už je lidská hloupost tak daleko, že se něco na tak základního musí člověk ptát na diskuzi...?
OK, neznáme detaily jak píšete. Můžete mít nějaký vážný důvod, i když si neumím představit jaký důvod může vést k tomu, že nemůžete být ráno se psem deset minut venku aby se vyprázdnil. Jediná rada je ráno vstát o čtvrt hodiny dřív a každý den zkoušet a zkoušet až se vyprázdní. Taky neděláme ráno hodinové vycházky. Vyběhneme na zahradu, psi se vyvenčí, očuchají co v noci kočky poskákaly a jde se domů. Ale venčí se pak během dne. Nejsou doma osm hodin.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
pavi
napsal(a):
Zeptam se jinak...proc se pes dojde vykakat spravne na zachudek, kdyz je nekdo doma, a kdyz je sam doma, tak proc ne? (curani je v jakekoliv situaci bez problemu)...
To netušíme, ale kdyby byl před Vašim odchodem vyvenčený, tak nebudete muset tento rébus řešit
pavi
napsal(a):
Zeptam se jinak...proc se pes dojde vykakat spravne na zachudek, kdyz je nekdo doma, a kdyz je sam doma, tak proc ne? (curani je v jakekoliv situaci bez problemu)...
Něco o tom, že pes je smečkové zvíře a o samotě bývá ve stresu, jste už někdy někde slyšela? Bobek na koberci je jen projev stresu, nic víc.
A proti tomu stresu (nejen proti bobkování, ale proti celkové nepohodě psa) právě hodně pomáhá psa před odchodem pořádně vyvenčit, zaměstnat a utahat. Jednu dobu jsem vstávala ve čtyři, aby byli psi před mým odchodem do práce aspoň ty dvě hodinky venku. Protože mi na nich záleží a nejsem líná připravit se o své pohodlí, když je to v jejich zájmu.
pavi
napsal(a):
Protože to celé, jak jste ho navykla/navykli je úplně špatně. Pes nemá co mít doma nějaký "záchůdek", kočkolity a jiné nesmysly. I když je to krysařík, tedy velikostí blízko ke kočce, je to pořád PES a ne kočka a je třeba respektovat hodně jiný způsob života a chování kočky a psa (možná se ani ta věc nejmenuje kočkolit jen tak ze srandy). Pes potřebuje společnost, pohyb venku, potřebuje si při venčení značkovat teritorium (zvlášť samec) a ne se jen tak vysr_t do nějaké misky. Vždyť to je proti rozumu! Neznám vaše pohnutky, ale proč jste si tedy pořizovala psa, když ho nechodíte venčit odpovídajícím způsobem?
To, že jde na kočkolit, když jste doma, bere pes jako nouzovku. Ono taky co mu zbývá, když s ním nikdo nejde ven, celý život je tak navyklý a dokážu si představit, že ho za to ještě chválíte, když tam čůrá.
Vždy jsem měl a mám na hony odlišná plemena, ale bylo období, kdy jsem bydlel v bytě a měli jsme čivavu, no a představte si, že jsme doma neměli kočkolit, plenku ani jinou zhovadilost, čivava chodila nejméně 3x denně na pořádné procházky a žádné čúrání se doma nekonalo. Tak to bylo od jejích 2 měsíců a vůbec by mě nenapadlo, že by nechodila ven a měla by mít doma "záchůdek". Udělejte z vašeho krysaříka zase zpátky psa a uvidíte, jak bude i on šťastnější.
pavi
napsal(a):
Dobry den,
chtela bych poprosit o radu, ponevadz uz nevim, jak dal...
Mam uz dospeleho krysarika, ktery nauceny chodit curat i kakat na kockolit...Vetsinou dostava odmenu za vykakani a obcas i za vycurani i ted, kdyz uz je velka a ma to zafixovane. Problem nastane ale vzdy, kdyz jsem v praci.. (a obcas i v noci) Dojit se vycurat na kockolit i v me nepritomnosti neni problem, ale vykakat se tam nedojde-to udela (pouze) na koberci... Vi, ze to nema, protoze jakmile prijdu z prace domu a ona se opet vykakala mimo, tak me prijde privitat a pak hned bezi zalezt do pelicku (v pripade, ze nic neudelala, tak me po prichodu bourlive vita)... Uz jsem zkousela vynadat ji (to ale pak vedlo k tomu, ze mela strach, jakmile jsem prichazela z prace), vynadat ji az za dyl, kdyz vitaci proces po prichodu domu uz byl za nami, nedelat nic a proste to uklidit(ale i tak, kdyz to mlcky uklizim, tak se provinile kolem plazi)...proste uz nevim jak jinak... Pristihnout ji pri cinu bohuzel nemam sanci...
Predem dekuji za jakekoliv napady a rady...
Promiňte, ale u některých dotazů přemýšlím, zda jsou myšleny vážně nebo jsou provokací... Váš mezi ně patří. Proč si pořizujete psa, když nemá možnost jít 16hod v kuse ven?
Tak mě jen napadá - aspoň do práce si ji brát nemůžete? Anebo třeba zajet domů v době obědové pauzy (na kterou má každý nárok), pokud to nemáte x kilometrů, a vyvenčit ji aspoň těch 20 - 30minut?
Nezlobte se za nazory, které se vám tu dostávají. Mají totiž pravdu. Já stávala i kolem třetí abych mohla psa řádně vyvenčit. Ale jeden zážitek a néé hezký jsem taky měla. Kdyz jsem bydlela s přítelem přišel čas konce našeho vztahu. Byly to jen hádky, nepříjemné prostředí, křičení a blbé nálady. Můj velmi cidtotny pes začal dělat doma hovínka a dokonce i louže. Dávám mi velmi razantně najevo, že se toto prostredi velmi nelíbí. Přítel prohlásil děj toho vořecha do útulku a to byla poslední kapka. V minutě měl zabaleno a vykopla jsem Ho. Od té doby mi to pes už nikdy neudělal. Poslouchejte svého psa, jemu se toto opravdu nelíbí. Kočkolid neosuzuji, ale néé aby nahrazovalo venčení, ať se pes vycůrá behem dne, ale prostě to nemůže nahradit procházky...jestli nemůžete rano venčit, dejte pejska nekomu, kdo vi, jak se o něj postarat. To se opravdu nezlobte.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vyvenčení ráno je taková samozřejmost, že nechápu, že to může někomu přijít zatěžko. Jinak
( po raní procházce ) bych zkusila dát pejska do místnosti bez koberce a záchůdek mu tam nechat.
Dovedu si představit, že toho má někdo ráno hodně, dojíždí, spěchá na spoj. Ale nedovedu si představit, že před odchodem nezajistí komfort zvířatům, která chová !
Kdybyste napsala, že nemůžete přijít z práce dřív - to bych pochopila, ale ráno - to záleží na vás v kolik hodin vstanete !

Ještě mě napadla jedna věc : Náš kocourek nikdy nekadí do kočkolitu dvakrát. Když tam má nevyhozený bobek, tak chodí, mňučí a šmejdí po koutech. Nemůže to být tak, že čistotná čubinka tam ráno udělá bobek a odpoledne už jde na koberec ?
Takže, kdyby ten raní udělala venku, měla by na odpolední čistý kočkolit !
Koberec připomíná trávu. Jaký povrch si vybere pes ke konání potřeby venku ? Nevím o žádném psovi, který by chodil do "pískoviště" konat svoji potřebu. Snažte se porozumět svému psovi. Jo jo, člověk si nezodpovědně pořídí živou bytost a místo aby vše řádně nastudoval dopředu, snaží se sobě vše ulehčovat. Sobecké. Aneb jak říká Malý princ : "Jsi zodpovědný za to, cos k sobě připoutal".
napsal(a):
Ještě mě napadla jedna věc : Náš kocourek nikdy nekadí do kočkolitu dvakrát. Když tam má nevyhozený bobek, tak chodí, mňučí a šmejdí po koutech. Nemůže to být tak, že čistotná čubinka tam ráno udělá bobek a odpoledne už jde na koberec ?
Takže, kdyby ten raní udělala venku, měla by na odpolední čistý kočkolit !
Náš pes kupříkladu ani nečurá a nekálí na jedno místo- tzn- někde se vyčurá a kadí jinde !

Kamarád stejný problém s dvojicí čivav...stejná rada jako už se tady několikrát opakovala...vyvenčit venku...moc času to nezabere.
Lexaurin
napsal(a):
Ještě mě napadá, že by to zadavatelka mohla řešit tím, že přestane krmit. Nejpohodlnější se zaručeným výsledkem a pes přestane i znečišťovat kočkolit...
Neraďte takové věci, ještě se jimi zadavatelka začne řídit, ptž to nepochopí...
Když není ochotná ráno vyvenčit psa...
Mmch. jak já bych si přála psa! Mám lepší podmínky než zadavatelka, ale stále nejsou tak dobré, aby se pes měl u mě dobře a měl vše vyhovující. Takže holt psa nemám, mám dva kocoury, které miluji. A třeba někdy přijdou i ty podmínky pro psa. Ale teď to prostě nejde, tak přes to nejede vlak.
Lexaurin
napsal(a):
Koberec připomíná trávu. Jaký povrch si vybere pes ke konání potřeby venku ? Nevím o žádném psovi, který by chodil do "pískoviště" konat svoji potřebu. Snažte se porozumět svému psovi. Jo jo, člověk si nezodpovědně pořídí živou bytost a místo aby vše řádně nastudoval dopředu, snaží se sobě vše ulehčovat. Sobecké. Aneb jak říká Malý princ : "Jsi zodpovědný za to, cos k sobě připoutal".
Ještě si dovolím doplnit něco - už jsem to tu psala dříve, možná na "Kočkách", teď nevím...
V té citaci je ještě jedno důležité slůvko: „Stáváš se NAVŽDY zodpovědným za to, cos k sobě připoutal.“.
Nessinka

XXX.XXX.172.101
Ja mam taky krysarika a kaka venku o sto set a mame casu na venceni habskuk a stejne se obcas vyprdne na koberec ackoliv ma moznost a je i maucena na plinu...a jsme doma kdyz to udela...taky nechapu...
Nessinka
napsal(a):
Ja mam taky krysarika a kaka venku o sto set a mame casu na venceni habskuk a stejne se obcas vyprdne na koberec ackoliv ma moznost a je i maucena na plinu...a jsme doma kdyz to udela...taky nechapu...
Co nechápete? Naučila jste ji, že doma se kadit může...tak to když chce klidně udělá.

je i maucena na plinu...a jsme doma kdyz to udela...taky nechapu...
Taky nechápu ....ještěže nemáte dva bernardýny jako já
Tady bych chtěla apelovat na propagátory učení psa na plínu, nic proti tomu, ať si to každej dělá jak chce. Ale pak mi vysvětlete, jak je možný, že když jsou dotazy na to, že pes vykonává potřebu i doma (samozřejmě mám na mysli dospělého-tak starého psa, který už ovládá pořádně svěrače, zdravého psa a dále do toho nepočítám třeba psy z útulku, co se musí naučit čistotě, protože je to nikdo nenaučil, byli třeba venkovní),
tak proč je 100% dotazů je od majitélů pidi plemen....jestli mi nějaký dotaz od majitele dogy unikl, tak se omlouvám....jako fááákt si nemyslím, že je to neschopností psa se to naučit.
Za mě je důvod jediný....plína...ono někteří psi to možná pochopí, ale jak je vidět, tak spousta to pobere tak, že se může venčit i doma a je to ok.....
napsal(a):
Tady bych chtěla apelovat na propagátory učení psa na plínu, nic proti tomu, ať si to každej dělá jak chce. Ale pak mi vysvětlete, jak je možný, že když jsou dotazy na to, že pes vykonává potřebu i doma (samozřejmě mám na mysli dospělého-tak starého psa, který už ovládá pořádně svěrače, zdravého psa a dále do toho nepočítám třeba psy z útulku, co se musí naučit čistotě, protože je to nikdo nenaučil, byli třeba venkovní),
tak proč je 100% dotazů je od majitélů pidi plemen....jestli mi nějaký dotaz od majitele dogy unikl, tak se omlouvám....jako fááákt si nemyslím, že je to neschopností psa se to naučit.
Za mě je důvod jediný....plína...ono někteří psi to možná pochopí, ale jak je vidět, tak spousta to pobere tak, že se může venčit i doma a je to ok.....
přesně zatím jsem nečetla ani neslyšela že by se doma venčili velcí psi. a jinak vám moc přeju že zavřeli obchody. co fenka jak je na tom ??? moc na vás myslím

napsal(a):
...když já si tak nějak nedokážu představit ani nechápu i u pidiplemen.....měla jsem jorkšířici nyní papillona, když si představím co toho oba nachodí a občuchají aby se uspokojivě vyvenčili, tak mi hlava nebere, že je pes celoživotně odsouzen konat potřeby doma na plenu - za prvé to musí být po hygienické stránce takové domácnosti děsivé a jednak se přeci takové zvíře nemůže nikdy pořádně vyvenčit.....
napsal(a):
...když já si tak nějak nedokážu představit ani nechápu i u pidiplemen.....měla jsem jorkšířici nyní papillona, když si představím co toho oba nachodí a občuchají aby se uspokojivě vyvenčili, tak mi hlava nebere, že je pes celoživotně odsouzen konat potřeby doma na plenu - za prvé to musí být po hygienické stránce takové domácnosti děsivé a jednak se přeci takové zvíře nemůže nikdy pořádně vyvenčit.....
Jo, je to pro toho psa absolutně nepřirozené. Další věc: kolikrát se mu stane, že jak je naučený kadit na kraji cesty do keřů, tak tam zajede, ale nejde mu to, tak přešlapuje, pošlapkává dál a dál, už je na cestě, moje hudrání, že mu vypadne bobek už na cestu, mu je v té chvíli jedno, protože mu nejspíš visí na papírovém kapesníku a nemůže to dodělat. Já bobek pak musím kopat do keřů. A to v bytě teda vypadá jak?!?

napsal(a):
Já si ani nemyslím, že je k tomu odsouzen...ona i cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Takže si myslím, že nejdřív je to klasika....necháme štěňátku plínu, protože už nám skončila "mateřská dovolená", co jsme si vzali po přivezení štěněte a musíme do práce, tak je jasný, že to štěně nevydrží a je tudíž lepší, když mu dáme plínu, aby se mohlo vyvenčit na nějaké místo, kde to páníčkům nevadí, no a jak malej štuc roste, tak mu tu plínku necháme, aby měl tu možnost stále.
Ono se pak s pejskem i normálně ven chodí, ale dle mého pak už pejsek nedělá rozdíl, kde se vyvenčit, jestli doma nebo venku. Další problém pak může být u bázlivých pejsků, kteří potřebu pak raději vykonají, když se vrátí z venku....v klidu doma v bezpečí.
Takže to není o tom, že jsou celoživotně odsouzeni konat potřebu na plínu...oni můžou vykonat potřebu venku, protože páník s ním vyběhne na venčící procházku, ale zároveň mu nepřijde nesprávný se vyvenčit i doma.
Prostě mi argumenty lidí popsané výše, co vlastní pidi pejsky v tomhle režim, připadají naprosto mimo mísu, protože pořád mají doma psy...a prostě mi nikdo nevysvětlí, jaký je v tomto rozdíl mezi čivavou a vlkodavem.....za mě žádný.
Navíc já sama si neumím představit, že bych přivezla štěně a po čtrnácti dnech dovolené, co jsem si k tomuto účelu vzala, bych ho nechala osm hodin samotné doma.
Já vím, že to by si psa defakto nemohl pořídit nikdo, kdo chodí do práce. ...kdo teda nemá nikoho, kdo by štěně alespoň přišel vyvenčit, nakrmit, pohrát si a nebo si nemůže odskočit z práce dom, třeba místo pauzy na oběd.
Ale proboha lidi, jak to děláte??
Štěně je pro mě záhul, neustálý kolotoč venčení, papání, hraní, spinkání, vychovávání a u dvouměsíčního štuce jsou ty intervaly střídání těchto činností kraťoučké...během dvou až tří hodin, proběhnou všechny a jede se na novo, to není dospělý pes, který po odchodu páníčka do práce zalehne a defakto celý den prospí........ono se časem ty intervaly prodlužují, ale už jenom to krmení, já krmím štěňata 5x denně.....

GAELLE
napsal(a):
přesně zatím jsem nečetla ani neslyšela že by se doma venčili velcí psi. a jinak vám moc přeju že zavřeli obchody. co fenka jak je na tom ??? moc na vás myslím
Zatím se držíme, ale zhoršuje se to, na zápěstí jí ta boule roste...asi vlivem osteosarkomu narůstá kost...dle mého laického soudu, ale fena toho dost proleží, ale jinak se chová normálně, má zájem o jídlo, o mazlení, ještě pořád má tu "jiskru v oku" a když běží hlídat, tak se mi tají dech, aby si při tom sprintu nezlomila nohu....zatím nemá ani žádné projevy metastáz na plicích. Tak za nás asi dobrý. Teď už mi tady stepovala, že jako už je pomalu čas jít se uložit do postele na večerní pomazleníčko...tak to máme tak hoďku, hoďku a půl co dělat, protože jí prostě teď mazlim, dokud mi sama neřekne "tak dobrou a spinkáme"...dřív jsem to říkávala já jí
napsal(a):
Zatím se držíme, ale zhoršuje se to, na zápěstí jí ta boule roste...asi vlivem osteosarkomu narůstá kost...dle mého laického soudu, ale fena toho dost proleží, ale jinak se chová normálně, má zájem o jídlo, o mazlení, ještě pořád má tu "jiskru v oku" a když běží hlídat, tak se mi tají dech, aby si při tom sprintu nezlomila nohu....zatím nemá ani žádné projevy metastáz na plicích. Tak za nás asi dobrý. Teď už mi tady stepovala, že jako už je pomalu čas jít se uložit do postele na večerní pomazleníčko...tak to máme tak hoďku, hoďku a půl co dělat, protože jí prostě teď mazlim, dokud mi sama neřekne "tak dobrou a spinkáme"...dřív jsem to říkávala já jí
aspoň že tak. Držte se a hlavně ať to ona zvládá co nejdéle...................

lesnížínka
napsal(a):
Jo, je to pro toho psa absolutně nepřirozené. Další věc: kolikrát se mu stane, že jak je naučený kadit na kraji cesty do keřů, tak tam zajede, ale nejde mu to, tak přešlapuje, pošlapkává dál a dál, už je na cestě, moje hudrání, že mu vypadne bobek už na cestu, mu je v té chvíli jedno, protože mu nejspíš visí na papírovém kapesníku a nemůže to dodělat. Já bobek pak musím kopat do keřů. A to v bytě teda vypadá jak?!?
....navíc papillon je pes a to je doba než vše dostatečně občurá - doma opravdu nepředstavitelné.....s bobkem to má zase tak, že vždycky nacpe zadničku někam do křoví a tam to vyhodí......tuhle tak pěkně vyzdobil keř......

napsal(a):
Já si ani nemyslím, že je k tomu odsouzen...ona i cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Takže si myslím, že nejdřív je to klasika....necháme štěňátku plínu, protože už nám skončila "mateřská dovolená", co jsme si vzali po přivezení štěněte a musíme do práce, tak je jasný, že to štěně nevydrží a je tudíž lepší, když mu dáme plínu, aby se mohlo vyvenčit na nějaké místo, kde to páníčkům nevadí, no a jak malej štuc roste, tak mu tu plínku necháme, aby měl tu možnost stále.
Ono se pak s pejskem i normálně ven chodí, ale dle mého pak už pejsek nedělá rozdíl, kde se vyvenčit, jestli doma nebo venku. Další problém pak může být u bázlivých pejsků, kteří potřebu pak raději vykonají, když se vrátí z venku....v klidu doma v bezpečí.
Takže to není o tom, že jsou celoživotně odsouzeni konat potřebu na plínu...oni můžou vykonat potřebu venku, protože páník s ním vyběhne na venčící procházku, ale zároveň mu nepřijde nesprávný se vyvenčit i doma.
Prostě mi argumenty lidí popsané výše, co vlastní pidi pejsky v tomhle režim, připadají naprosto mimo mísu, protože pořád mají doma psy...a prostě mi nikdo nevysvětlí, jaký je v tomto rozdíl mezi čivavou a vlkodavem.....za mě žádný.
Navíc já sama si neumím představit, že bych přivezla štěně a po čtrnácti dnech dovolené, co jsem si k tomuto účelu vzala, bych ho nechala osm hodin samotné doma.
Já vím, že to by si psa defakto nemohl pořídit nikdo, kdo chodí do práce. ...kdo teda nemá nikoho, kdo by štěně alespoň přišel vyvenčit, nakrmit, pohrát si a nebo si nemůže odskočit z práce dom, třeba místo pauzy na oběd.
Štěně je pro mě záhul, neustálý kolotoč venčení, papání, hraní, spinkání, vychovávání a u dvouměsíčního štuce jsou ty intervaly střídání těchto činností kraťoučké...během dvou až tří hodin, proběhnou všechny a jede se na novo, to není dospělý pes, který po odchodu páníčka do práce zalehne a defakto celý den prospí........ono se časem ty intervaly prodlužují, ale už jenom to krmení, já krmím štěňata 5x denně.....
...souhlasím.....

napsal(a):
...myslím na vás obě..držte se.....
napsal(a):
přesně
Z

XXX.XXX.150.114
Ahoj, mám trošku podobné téma, tak se přidávám. Máme doma 2 psy. Německýho vlčího špice skoro 4 roky a fenku mopse od prosince. Měla 8 měsíců, když jsme si jí brali. Za pár dní ji bude rok. Nežila předtím v moc dobrých podmínkách a pravděpodobně vykonávala potřebu úplně všude. Aspoň to tak prvních pár dní u nás vypadalo. Čůrat jsme jí odnaučili docela brzo, v noci nás i vzbudí a jdu s ní ven. Chodíme několikrát denně. Ale bobek doma občas udělá. I třeba do půl hodiny po procházce. Venku za bobek dostává pamlsek a pochvalu. I vidí u druhyho psa, že to nedělá a pak je smutnej, když ona jo. Nějak už nevím co s ní. Jak jí to naučit. Samozřejmě doma nemám žádnou plínu a podobný nesmysly. Jsem toho docela odpůrce.
Děkuju za rady a tipy.
Z.

Musíte prostě hlídat. Jakmile se chystá vykadit doma, šup s ní ven, a dokončit dílo může venku. Musíte uhlídat všechny momenty, sledovat ji. Zpočátku to bude pakárna, ale když budete důslední a odchytíte všechno, brzy pochopí, že venku je na to víc klidu.
Z

XXX.XXX.150.114
Děkuji za rady. Snažím se hlídat, bohužel ne vždy se mi povede jí odchytit. Ale když jí vidím, tak hned běžíme ven.
Paradoxně po tak krátký době po návratu z vycházky to udělá, když jsme venku přes 2 hodiny a venku se taky vykadi. A není to každý den pravidelně. Jsou třeba i dva týdny, kdy neudělá nic a pak dva dny za sebou zase.
Dlouho? 3 měsíce mi nepřijdou zas tak dlouho na to, aby se odnaučila vše, co byla zvyklá dělat 8 měsíců, ale tak asi máte pravdu. Proto už žádám o radu :)

Z
napsal(a):
Děkuji za rady. Snažím se hlídat, bohužel ne vždy se mi povede jí odchytit. Ale když jí vidím, tak hned běžíme ven.
Paradoxně po tak krátký době po návratu z vycházky to udělá, když jsme venku přes 2 hodiny a venku se taky vykadi. A není to každý den pravidelně. Jsou třeba i dva týdny, kdy neudělá nic a pak dva dny za sebou zase.
Dlouho? 3 měsíce mi nepřijdou zas tak dlouho na to, aby se odnaučila vše, co byla zvyklá dělat 8 měsíců, ale tak asi máte pravdu. Proto už žádám o radu :)
Dle mého jsou dva způsoby nebo kombinace způsobů, které byly už popsány výše.
Buď být na prochajdě dokud se fena nevyprázdní a nebo doma nějakej ten čas po procházce sledovat, jestli se nechystá udělat bobek a hned jí popadnout a tradá ven.
A snad jen takový postřeh od štěňat i těch odrostlejších....není vždycky čas být každé venčení venku omega dlouho a některá štěňata jsou tak zaměstnaná tou procházkou, že "nemají čas" se vyvenčit, takže já to učím už odmala venčení na povel.....prostě tady budeme (na plácku, na loučce) a uděláme čurinky murinky a kakinky makinky a pak se teprve půjde poznávat svět a nebo na zahradě, budeme si hrát, ale nejdřív pěkně vyvenčit až pak zábava.....u dospělých psů už to pak neřešim, ale u štěňat pěkně na povel, neb v noci, když je zima a hnusně je to k nezaplacení.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!