Uživatel s deaktivovaným účtem

Ketlie
napsal(a):
Dobrý den, jaký máte názor na tablety pro psy proti blechám a klíšťatům?Případně které tablety koupit (je více značek) a kde je koupit.Všem děkuji.
Kupovala jsem Comfortis u svého veterináře. Pro psa 25 kilo za 288, -. Účinek dobrý. Je ale riziko, že citlivější pes může tabletu vyzvracet - kdyby celou, dá se znova. Ale co když vydáví jen žaludeční šťávy ? Vstřebala už se účinná látka ?
Toto jsem teď vygooglila, třeba to pro někoho bude užitečné:
Obvyklý protibleší a protiklíštěcí program doporučovaný naším pracovištěm
PES
Comfortis(jen blechy), aplikace 1 x za měsíc.200-300 Kč podle velikosti psa(1,5-36 kg)/měsíc
Trifexis(jen blechy), aplikace 1 x za měsíc.265-320 Kč podle velikosti psa(3,9-36 kg)/měsíc
Bravecto(blechy i klíšťata), aplikace 1 x za 3 měsíce. Cena zatím není dostupná
obojek Scalibor, pokryje celou sezonu. Cena 460-500 Kč/6 měsíců, dle délky obojku
spot on Bob Martin/Vetcare(permethrin). U psa do 15 aplikovat 1 kapsli za měsíc, v balení 6 dávek, což pokryje celou sezonu.Cena 550 kč/6 měsíců. Pes nad 15 kg vyžaduje aplikaci dvojnásobné dávky, cena je pak 1100 Kč/6 měsíců.
spot on Activyl(permethrin +indoxakarb) 1 kapsli za měsíc.Balení po jedné kapsli však majitele nenutí k pravidelnému opakování aplikace, což vede dříve či později k tvrzení, že daný preparát nefunguje.Cena 200-340 Kč/měsíc, pro psy 2-60 kg.
Kočka
Comfortis(jen blechy).200-230 Kč dle velikosti kočky (1,2-8,5 kg)/měsíc
obojek Bolfo, pokrývá celou sezónu.Bajky o oběšení koček na obojku tohoto typu jsou opravdu dílem více než Ezopovým.Spíše může být obojek ztracen.(295 Kč/6 měsíců)
spot on Frontline Combo(Fipronil, methopren)Nutnost opakovat celou sezonu v intervalech 1x za 3 týdny.(209 kč/3 týdny)
spot on Amflee(Fipronil).Nutnost aplikovat po celou sezonu v intervalech 1 x za 3 týdny(110 kč/3 týdny)
UPOZORNĚNÍ:
Na trhu je nepřeberné množství všemožných spot on přípravků(kapky mezi lopatky)pro kočky.Všechny obsahují vždy jako základní lék Fipronil, pouze Frontline Combo je ještě rozšířen o methopren.Jedná se tedy o výrobky jiných firem s odlišným názvem, ale s identickým složením.Kočky(felidae obecně) jiné antiparazitární prostředky netolerují a jsou pro ně životu nebezpečné
Zdroj:
http://www.veterinastrakonice.cz/blechy-a-klistata-v-roce-2014.
Právě jsem narazila na tyto medajlonky http://catandogs.jex.cz/ Máte s tím někdo zkušenosti?Co si o tom myslíte?
Ketlie
napsal(a):
Právě jsem narazila na tyto medajlonky http://catandogs.jex.cz/ Máte s tím někdo zkušenosti?Co si o tom myslíte?
Kousek mosazného plíšku v hodnotě koruna padesát, prodávaný za tisícovku. Účinné je to zhruba stejně, jako kterákoliv jiná známka na obojku.
pidla
napsal(a):
Kousek mosazného plíšku v hodnotě koruna padesát, prodávaný za tisícovku. Účinné je to zhruba stejně, jako kterákoliv jiná známka na obojku.
Toto (viz níže) jsem vykopírovala z reklamy na ten plíšek a zajímalo by mě, jestli jim někdo na takovou ptákovinu skočí a vrazí tak šílené peníze do hliníkového plíšku (tímto Vás opravuji - dle údajů výrobce nejde o mosaz, ale o hliník , který se evidentně odstěhoval nikoli do Humpolce, nýbrž do Rakouska, kde medailónek vyrábějí).
"Jak medailónek CatanDog´s funguje?
Jak se zvíře pohybuje, pohybuje se i medailónek a vlivem magnetického pole Země vznikají skalární vlny, které kolem zvířete utvoří slabé elektromagnetické pole, toto elektromagnetické pole stačí k odpuzení drobných parazitů, jako jsou blechy, klíšťata, komáři a další.
Tyto vlny nemůžeme vidět, ale fungují - odpudí drobné parazity od našich domácích mazlíčků. /CatanDog´s parazity nezabíjí/
Elektromagnetické pole, které utvoří medailónek CatanDog´s, neškodí zvířatům ani lidem.
CatanDog´s je vhodný pro všechny psy, kočky i další domácí zvířata, všech velikostí, hmotnosti, věku /i pro čerstvě narozené/, včetně březích, kojících, nemocných a rekonvalescentů.".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
fikovnice
napsal(a):
Toto (viz níže) jsem vykopírovala z reklamy na ten plíšek a zajímalo by mě, jestli jim někdo na takovou ptákovinu skočí a vrazí tak šílené peníze do hliníkového plíšku (tímto Vás opravuji - dle údajů výrobce nejde o mosaz, ale o hliník , který se evidentně odstěhoval nikoli do Humpolce, nýbrž do Rakouska, kde medailónek vyrábějí).
Jak se zvíře pohybuje, pohybuje se i medailónek a vlivem magnetického pole Země vznikají skalární vlny, které kolem zvířete utvoří slabé elektromagnetické pole, toto elektromagnetické pole stačí k odpuzení drobných parazitů, jako jsou blechy, klíšťata, komáři a další.
Tyto vlny nemůžeme vidět, ale fungují - odpudí drobné parazity od našich domácích mazlíčků. /CatanDog´s parazity nezabíjí/
Elektromagnetické pole, které utvoří medailónek CatanDog´s, neškodí zvířatům ani lidem.
CatanDog´s je vhodný pro všechny psy, kočky i další domácí zvířata, všech velikostí, hmotnosti, věku /i pro čerstvě narozené/, včetně březích, kojících, nemocných a rekonvalescentů.".
Ty bláho!
Nevím co hulí, ale chci to taky!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
fikovnice
napsal(a):
Že bysme daly brčko?
Tak tohohle možná napůl, a i tak by to bylo dost
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
fikovnice
napsal(a):
To jo, ale představte si to - navždy zbaveni veškerých parazitů a u lidí to možná rozšíří na to, že to léčí i všechny možné nemoci!
Tohleto zkoušel Desenský, když prodával za těžký love zázračný tachyóny, co je nakoupil za pár korun v hračkárně, a když je měl pes na obojku, tak byl najednou psychicky vyrovnaný a poslušný .
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tohleto zkoušel Desenský, když prodával za těžký love zázračný tachyóny, co je nakoupil za pár korun v hračkárně, a když je měl pes na obojku, tak byl najednou psychicky vyrovnaný a poslušný .
Tak jsem musela vygooglit slovo "tachyón" a nějak nechápu, jak takovou "věc" mohl Desenský prodávat.
"Slovník cudzích slov tvrdí, že tachyón je predpokladaná častica, ktorej rýchlosť je vyššia než rýchlosť svetla. Termín sa teda najčastejšie vyskytuje v kvantovej fyzike a s obľubou po ňom siahnu aj autori vedecko-fantastickej literatúry, pretože pôsobí odborne a tajuplne zároveň.".
fikovnice
napsal(a):
Tak jsem musela vygooglit slovo "tachyón" a nějak nechápu, jak takovou "věc" mohl Desenský prodávat.
"Slovník cudzích slov tvrdí, že tachyón je predpokladaná častica, ktorej rýchlosť je vyššia než rýchlosť svetla. Termín sa teda najčastejšie vyskytuje v kvantovej fyzike a s obľubou po ňom siahnu aj autori vedecko-fantastickej literatúry, pretože pôsobí odborne a tajuplne zároveň.".
I když...U Desenského by mě vpravdě nemělo překvapit ani kdyby prodával třeba Mléčnou dráhu...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
fikovnice
napsal(a):
To nechápal nikdo příčetný, a přesto se našli retardi, co to koupili a věřili (jednoho znám osobně) !
... já mám pro tohle jednoduchý vysvětlení - Rudla je ve stejný sektě, jako ti Rakušáci se zázračnýma přívěskama (možná je dokonce její guru), anebo mají aspoň stejného dealera

A o tom, jak lidi vkládali tisícovky do desek s jakousi rašelinou a věřili, že se jim rozmnoží, jste neslyšeli ? Samo se nerozmnožřili a navíc toho podvodníka, který desky vlastnil, už nikdy neviděli. Blbost lidská nezná mezí.
fikovnice
napsal(a):
Odkdy se vlastně na ZŠ přestala učit fyzika?
Vlaštovi
č
níkový olej
V jednom z prvních ro
č
ník
ů
Medu
ň
ky poradil
č
tená
řů
m lé
č
itel pan Josef Filip z
Prahy následující ú
č
inný a ov
ěř
ený recept na olej z vlaš
ť
ovi
č
níku proti klíš
ť
at
ů
m,
komár
ů
m a velkým mouchám. Doufáme, že tento recept t
ř
eba vyzkoušíte a že vám i
v budoucnu pom
ů
že p
ř
edejít nep
ř
íjemným setkáním s klíš
ť
aty...
A panu Filipovi i po letech d
ě
kujeme!
Celý vlaš
ť
ovi
č
ník promyjte, nast
ř
íhejte do zava
ř
ovací sklenice, zalijte
jedlým olejem, uzav
ř
ete ví
č
kem a postavte na okno, na slunce na 8-10 dní. Pak
slijte do menších lahvi
č
ek. Pro t
ř
i osoby sta
č
í 50 ml na celé léto. P
ř
ed
procházkou do p
ř
írody si tímto olejem namažte ruce, nohy až po kole
na a t
ř
eba
i krk. Klíšt
ě
se vám vyhne.
Mám to léta vyzkoušené. Potírám tím i psa na hlav
ě
a zespodu a bezvadn
ě
to
funguje.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
začátek
napsal(a):
Vlaštovi
č
níkový olej
V jednom z prvních ro
č
ník
ů
Medu
ň
ky poradil
č
tená
řů
m lé
č
itel pan Josef Filip z
Prahy následující ú
č
inný a ov
ěř
ený recept na olej z vlaš
ť
ovi
č
níku proti klíš
ť
at
ů
m,
komár
ů
m a velkým mouchám. Doufáme, že tento recept t
ř
eba vyzkoušíte a že vám i
v budoucnu pom
ů
že p
ř
edejít nep
ř
íjemným setkáním s klíš
ť
aty...
A panu Filipovi i po letech d
ě
kujeme!
Celý vlaš
ť
ovi
č
ník promyjte, nast
ř
íhejte do zava
ř
ovací sklenice, zalijte
jedlým olejem, uzav
ř
ete ví
č
kem a postavte na okno, na slunce na 8-10 dní. Pak
slijte do menších lahvi
č
ek. Pro t
ř
i osoby sta
č
í 50 ml na celé léto. P
ř
ed
procházkou do p
ř
írody si tímto olejem namažte ruce, nohy až po kole
na a t
ř
eba
i krk. Klíšt
ě
se vám vyhne.
Mám to léta vyzkoušené. Potírám tím i psa na hlav
ě
a zespodu a bezvadn
ě
to
funguje.
No, jestli je tohle začátek, tak se docela bojím, co bude pokračovat...
To se vám to tak rozhodilo samo, nebo je to nějaký rébus?
napsal(a):
A o tom, jak lidi vkládali tisícovky do desek s jakousi rašelinou a věřili, že se jim rozmnoží, jste neslyšeli ? Samo se nerozmnožřili a navíc toho podvodníka, který desky vlastnil, už nikdy neviděli. Blbost lidská nezná mezí.
Ne, o tom jsem neslyšela...a upřímně - tak nějak mi není líto těch lidí, kteří zloději peníze dobrovolně dali. Lidská blbost je vážně nekonečná...
Ale ten tachyón mi stejně nejde z hlavy. Tak když jsem vygooglila, co tachyón je - navíc výraz používaný v kvantové fyzice, tak za a) co to tedy vlastně Desenský prodával? a za b) lidi vážně nejsou schopni si během pár desítek sekund vygooglit, že tachyón zřejmě není "věc", která by šla koupit, nosit na krku a už vůbec ne pomáhat od agresivity (nebo co že to Des. proklamoval za účinek)?
fikovnice
napsal(a):
Ne, o tom jsem neslyšela...a upřímně - tak nějak mi není líto těch lidí, kteří zloději peníze dobrovolně dali. Lidská blbost je vážně nekonečná...
Ale ten tachyón mi stejně nejde z hlavy. Tak když jsem vygooglila, co tachyón je - navíc výraz používaný v kvantové fyzice, tak za a) co to tedy vlastně Desenský prodával? a za b) lidi vážně nejsou schopni si během pár desítek sekund vygooglit, že tachyón zřejmě není "věc", která by šla koupit, nosit na krku a už vůbec ne pomáhat od agresivity (nebo co že to Des. proklamoval za účinek)?
Nechci se Desenského zastávat, s jeho metodama obvykle nesouhlasím, ale s "tachyonem" (čtu o tom tady prvně), ale zamyslete se, tak blbý to fakt není.
Pracuju ve zdravotnictví, kde vidím, jakej efekt má placebo. A tohle je úplně to samo.
Největší efekt ve výcviku psa má sebevědomí a rozhodnost psovoda. Pes vycítí pochybnosti i slabost a zvysoka na vás kašle. Jenže pokud někdo na tachyony věří, nasadí to psovi na krk, jak začne se psem jednat? Jakoby prostě bylo jasné a dané (protože to pan Desenský slíbil), že pes bude v klidu, nekousne, nezavrčí, poslechne a s tímhle pocitem v hlavě jde ke psovi. A myslím si, že tuhle změnu v postoji psovoda pes prostě pozná.
Jeden příklad "tachyonu" z praxe. Známá chodí s EO jen pro svůj pocit, v životě psovi ranu nedala, ale má ho "kdyby náhodou" (ona to takhle nevnímá, řekne, že chce mít psa pod kontrolou a ne furt na šňůře). Ale ten její pes poslouchá jak hodinky, sebevědomá panička, pohodovej pes. Ale nedejbůh, jak obojek jednou nebyl po ruce, taková změna v chování paničky, až jsem nechápala a pes taky ne
Tož takhle to vidím já
Připoměli jste mi tou zdejší diskuzí, jak nedávno na mě na internetu vyskočila reklama na nějakou šťastnou paní, která za dva dny zhubla 23kg...
a věřím tomu, že se najde dost lidí, kteří si to zázračné něco impulsivně objednají a až pak se nad tím zamyslí a dojde jim jaká je to hrozná hovadina-někdy jim to ani nedojde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
mgtka
napsal(a):
Připoměli jste mi tou zdejší diskuzí, jak nedávno na mě na internetu vyskočila reklama na nějakou šťastnou paní, která za dva dny zhubla 23kg...
a věřím tomu, že se najde dost lidí, kteří si to zázračné něco impulsivně objednají a až pak se nad tím zamyslí a dojde jim jaká je to hrozná hovadina-někdy jim to ani nedojde.
To jí jeden den amputovali jednu nohu, a druhý den druhou, ne?
hanitchka.m
napsal(a):
Nechci se Desenského zastávat, s jeho metodama obvykle nesouhlasím, ale s "tachyonem" (čtu o tom tady prvně), ale zamyslete se, tak blbý to fakt není.
Pracuju ve zdravotnictví, kde vidím, jakej efekt má placebo. A tohle je úplně to samo.
Největší efekt ve výcviku psa má sebevědomí a rozhodnost psovoda. Pes vycítí pochybnosti i slabost a zvysoka na vás kašle. Jenže pokud někdo na tachyony věří, nasadí to psovi na krk, jak začne se psem jednat? Jakoby prostě bylo jasné a dané (protože to pan Desenský slíbil), že pes bude v klidu, nekousne, nezavrčí, poslechne a s tímhle pocitem v hlavě jde ke psovi. A myslím si, že tuhle změnu v postoji psovoda pes prostě pozná.
Jeden příklad "tachyonu" z praxe. Známá chodí s EO jen pro svůj pocit, v životě psovi ranu nedala, ale má ho "kdyby náhodou" (ona to takhle nevnímá, řekne, že chce mít psa pod kontrolou a ne furt na šňůře). Ale ten její pes poslouchá jak hodinky, sebevědomá panička, pohodovej pes. Ale nedejbůh, jak obojek jednou nebyl po ruce, taková změna v chování paničky, až jsem nechápala a pes taky ne
Tož takhle to vidím já
Pak je ale třeba to deklarovat jako pomoc pro člověka-chovatele a nikoli pro psa. Na psa placebo bezpochyby působit nebude. U lidí je kolem 30% placebo-pozitivních respondérů. No a dát za placebo (tj. jakýsi "tachyón") nekřesťanské peníze, to už pak právě hraničí dle mě s naivitou nakupujícího, eufemisticky řečeno .
fikovnice
napsal(a):
Pak je ale třeba to deklarovat jako pomoc pro člověka-chovatele a nikoli pro psa. Na psa placebo bezpochyby působit nebude. U lidí je kolem 30% placebo-pozitivních respondérů. No a dát za placebo (tj. jakýsi "tachyón") nekřesťanské peníze, to už pak právě hraničí dle mě s naivitou nakupujícího, eufemisticky řečeno .
Naprosto souhlasím do posledního puntíku, ale levný placebo prostě nefunguje tak dobře
Podívejte se, jakej byznys je homeopatie a jak jsou lidi spokojený za ty prachy.
Nebo ty úžasné hliníkové přívěsky proti klíšťatům, co vytvářej v srsti elektrostatický pole či co to deklaruje výrobce :D
Takovejch "tachyonů" máme kolem sebe stovky...
hanitchka.m
napsal(a):
Naprosto souhlasím do posledního puntíku, ale levný placebo prostě nefunguje tak dobře
Podívejte se, jakej byznys je homeopatie a jak jsou lidi spokojený za ty prachy.
Nebo ty úžasné hliníkové přívěsky proti klíšťatům, co vytvářej v srsti elektrostatický pole či co to deklaruje výrobce :D
Takovejch "tachyonů" máme kolem sebe stovky...
Jo jo, svatá pravda...
hanitchka.m
napsal(a):
Tož takhle to vidím já
Nojo. Placebo může fungovat ve vztahu člověk - pes. Ale ve vztahu pes - blechy (klíšťata) těžko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
samain
napsal(a):
Nojo. Placebo může fungovat ve vztahu člověk - pes. Ale ve vztahu pes - blechy (klíšťata) těžko.
To sice jo, ale těm, co to nabízejí jde hlavně o toho člověka, protože pes, blecha ani klíště jim za to ty prachy nedá
samain
napsal(a):
Ale Desenský nenabízí placebo na klíšťata, ale na poslušnost psa, což fungovat může bezvadně, protože problém je málokdy v psovi, ale spíš v psovodovi a je jedno, kdo to má na krku . To jen poznámka.
Co se klíšťat týče, tam je to jak píšete, když lidi zjistí, že je to na prd, peníze už jsou dávno v trapu.

tero
napsal(a):
Nezkoušeli jste ten přírodní repelent z rozmarýnu co koluje internetem? Zajímalo by mě jestli to funguje, nebo ne.
Chtěla jsem ho letos vyzkoušet.(hlavně v rámci úspor-pro mé 2 psy cca 500, -/měsíc )...švagrová má dva choďáky...každý den chodí do lesa přes louku a nedá na to dopustit...podotýkám, že pár klíšťat za sezonu mají, ale co je dnes stoprocentní...ke své hanbě musím přiznat, že jsem tedy, hlavně z lenosti, použila opět pipety, takže vlastní zkušenost nemám
petrbbbbbbb

XXX.XXX.22.184
Žádná chemie
karel beneš

XXX.XXX.208.208
Z loňska mám vynikající zkušenost s Bravecto. Pes opravdu nechytil ani jedno klíště během 3 měsíců účinnosti tablety. Navíc ji bez problémů sežral. Tableta hezky voní a pes se dožadoval další, Otravuje mě jen cena. U nás u veterináře stojí na 10-20 kg psa 800 Kč, na internetu se dá najít i za 670 Kč. S dopravou to pak vyjde skoro stejně. V Německu je ještě dražší.
Můj závěr - tableta funguje bezvadně, ale je drahá. Zvažte sami. Na sezónu potřebujete 2 ks.