Dobrý den,
pořídila sem si štěňátko čivavy, které je abnormálně malinké.Vzhledem k tomu, že nemám moc velké zkušenosti s malým plemenem potřebovala bych poradit. Nevím jestli je to úplně normální, když po každým jídle kaká. Mimo to mi 2 krát zůstal nehybně ležet a nemohl se zvednout na nožičky, až když sem mu dala trochu cukru běhal jako by se nic nestalo.Nevím jestli je to tím, že je tak malinkej a rychle se vyčerpá nebo je problém někde jinde. Nicméně po prvním problému sem navštívila veterináře a řekl mi, že pejsem je zdravej.Jen je malinkej a je úplně normální, když často kaká a čůrá.Neustále spinká a připadá mi smutnej.Vůbec si nehraje.Vyměnila sem také granule a začala mu dávat kuřecí maso, aby trochu zesílil.Nevím, jak často ho můžu krmit a co by bylo nejvhodnější pro takového mrňouse.
Budu vděčná za jakoukoli informaci.
Pokahontas
napsal(a):
Dobrý den,
pořídila sem si štěňátko čivavy, které je abnormálně malinké.Vzhledem k tomu, že nemám moc velké zkušenosti s malým plemenem potřebovala bych poradit. Nevím jestli je to úplně normální, když po každým jídle kaká. Mimo to mi 2 krát zůstal nehybně ležet a nemohl se zvednout na nožičky, až když sem mu dala trochu cukru běhal jako by se nic nestalo.Nevím jestli je to tím, že je tak malinkej a rychle se vyčerpá nebo je problém někde jinde. Nicméně po prvním problému sem navštívila veterináře a řekl mi, že pejsem je zdravej.Jen je malinkej a je úplně normální, když často kaká a čůrá.Neustále spinká a připadá mi smutnej.Vůbec si nehraje.Vyměnila sem také granule a začala mu dávat kuřecí maso, aby trochu zesílil.Nevím, jak často ho můžu krmit a co by bylo nejvhodnější pro takového mrňouse.
Budu vděčná za jakoukoli informaci.
Že po každém jídle kaká, je normální. Že jen spí, nehraje si a občas má kolapsové stavy, to normální rozhodně není! A není ani normální, že vám "chovatel" prodal takhle malé štěně. Zodpovědný chovatel si štěně nechá, dokud nedoroste váhy, ve které bez problémů zvládne přechod do nového domova.
Kolik váží? Čím krmíte a kolikrát denně?
Váží kolem 350 g a je narozen 13.1.2015.Krmila sem ho Brit Carem a teď Pro Planem a 2 krát denně mu dávám kuř.maso.Granulky má v misce stále a trochu mu je i namáčím.Je pravda, že teď posledních pár dní nekolaboval.Chuť k jídlu má stále.Hned jak se vzbudí běží k miskám.Pitný režim také dodržuje.
Diskusi sem si přečetla a je mi z toho nanic. Rozdíl je trochu v tom, že mé štěně chodí a na nohách se udrží. Nevím jaké velikosti jsou štěňata mini čivavy pro srovnání s mým štěnětem. Nicméně veterinář, kterého sem navštívila mně uklidnil, že vypadá normálně k jeho stáří a to jak se chová je také normální. Sem tedy trochu zmatená...
rapotacka11
napsal(a):
Tak se s ním nepárejte !
Nechte ho vyhladovět !
Říká Vám něco čivava Ondra ?
Zdravím Vás "Rapotacko11". Vy si zahráváte . On jednou někdo vezme ty Vaše rady vážně, i takoví lidé se najdou... .
Jinak je to smutné, nemám co dodat k tomu, co napsala "Pidla", jen bych teda určitě navštívila jiného veta než toho, který kolapsové stavy považuje za normální. Je to velmi pravděpodobně analogie hypoglykémického šoku třeba u diabetiků. Zvíře je tak maličké, že nemá z čeho brát zásoby energie. A mozek je na pokles cukru v krvi nejcitlivější, proto také příznaky hypoglykémie jsou často příznaky typu poruchy vědomí.
Pokahontas
napsal(a):
Rozhodně mám v plánu navštívit jiného veterináře a také sem uvažovala, že paní chovatelce štěně vrátím a budu chtít vrátit peníze.
Myslím, že to je nejrozumnější a asi bych tu paní ani nenazývala "chovatelkou". Ono, co mě ještě napadlo, je, že takto malincí psi mohou mít řady VVV (vývoj. vad) a klidně ty kolapsové stavy by také mohly být záchvaty epi, i když hypoglykémie je mnohem pravděpodobnější. Máte řádně napsanou smlouvu ošetřenou třeba pro tento případ?
Pokahontas
napsal(a):
Bohužel žádnou smlouvu nemám. Je to pejsek bez PP a cena byla 5 000, -.
Tak to se obávám, či jsem si celkem jistá, že svoje peníze už zpět neuvidíte. Je to tu pořád dokola... Já jsem daleka nějakého moralizování, ale sama teď vidíte, co jsou schopni množitelé vyprodukovat, a pokud si pejsana necháte, tak teď budou lítat tísicovky za vyšetření a ošetření u veta...a za chvilku budete na ceně čivavy s PP.
Pokahontas
napsal(a):
Poslechla sem si názor veterináře, který mne ujistil, že je vše v pořádku. Pokud bude zase kolabovat doporučil mi trochu medu nebo cukr.Co se týče krmení mi řekli známý, že se nesmí přecpávat a stačí mu 3 krát denně jíst. Ale on má hlad pořád
Jo, a krmit 3x denně pro malinký štěně s kolapsovými stavy, je málo! Teď přece není na pořadu dne řešit přecpávání.
Pokahontas
napsal(a):
Bohužel žádnou smlouvu nemám. Je to pejsek bez PP a cena byla 5 000, -.
Tak to se na vás ta množitelka vykašle a vůbec se s vámi nebude bavit. Psa se zbavila, nacpala si kapsu a to je přesně to o co jí šlo. Možná je štěně tak malé, protože vám lhala o datu jeho narození a ve skutečnosti nemělo v době odběru ani 8 týdnů. Lidi chtěj co nejmenší psy, tak množitelé schválně štěňata odstavují předčasně, co na tom, že to štěně třeba nepřežije, hlavně když se prodá
Pokahontas
napsal(a):
Rozhodně mám v plánu navštívit jiného veterináře a také sem uvažovala, že paní chovatelce štěně vrátím a budu chtít vrátit peníze.
Pokud "chovatelka" bude ochotná vzít štěně zpátky, vraťte ho! Pejsek Vám jde pravidelně do hypoglykemického šoku, s velkou pravděpodobností se u něj vyskytnou neurologické problémy a vývojové poruchy... Je to daň za přílišnou miniaturizaci, nezřídka dosahovanou záměrným "podtržením" štěněte (omezením krmných dávek, předčasným odtavem, manipulací s datem narození apod.). Takový pejsek vám místo radosti přinese jen spoustu trápení a výdajů za veterináře.
cheriss
napsal(a):
Tak to se na vás ta množitelka vykašle a vůbec se s vámi nebude bavit. Psa se zbavila, nacpala si kapsu a to je přesně to o co jí šlo. Možná je štěně tak malé, protože vám lhala o datu jeho narození a ve skutečnosti nemělo v době odběru ani 8 týdnů. Lidi chtěj co nejmenší psy, tak množitelé schválně štěňata odstavují předčasně, co na tom, že to štěně třeba nepřežije, hlavně když se prodá
Už jednou sem majitelku kontaktovala a byla celkem ochotná přispět na veterináře. Nicméně co si týče vrácení peněz bych asi neuspěla. Snad se vše srovná a prcek bude v pořádku. Dnes si trochu hrál což mně potěšilo.
ad krmení
Buď mu dávejte kvalitní granule (to ProPlan bohužel opravdu není) a nebo doma připravovanou stravu. Ale nemíchejte to dohromady. když mu dáte jen kuřecí prsa, bude mít zbytečně moc fosforu. Potřebuje taky vápník..
Doporučuju prostudovat www.manwe.eu, sloupeček o BARFu, čili doma připravované stravě. A nebo koupit opravdu kvalitní granule a zůstat u těch - Taste of the Wild, N&D, Essentials, Wolfsblut, Acana, Orijen, apod.
Na krmení ho určitě neomezujte, to vyběhá. Krmit takového skřítka jenom třikrát denně je holý nerozum.
umpa.lumpa
napsal(a):
ad krmení
Buď mu dávejte kvalitní granule (to ProPlan bohužel opravdu není) a nebo doma připravovanou stravu. Ale nemíchejte to dohromady. když mu dáte jen kuřecí prsa, bude mít zbytečně moc fosforu. Potřebuje taky vápník..
Doporučuju prostudovat www.manwe.eu, sloupeček o BARFu, čili doma připravované stravě. A nebo koupit opravdu kvalitní granule a zůstat u těch - Taste of the Wild, N&D, Essentials, Wolfsblut, Acana, Orijen, apod.
Na krmení ho určitě neomezujte, to vyběhá. Krmit takového skřítka jenom třikrát denně je holý nerozum.
Zrovna Pro Plany mi doporučili všichni proto sem je koupila. Zkusím koupit některé, které jste doporučili.
Pokahontas
napsal(a):
Zrovna Pro Plany mi doporučili všichni proto sem je koupila. Zkusím koupit některé, které jste doporučili.
No, nevím kdo všichni.. To asi nebudou moc pejskaři. A těma bych se určitě neřídila. Za moc peněz málo muziky. Zkuste polistovat i tady na ifauně témata o granulích a uvidíte, že nekecám.
Doporucila bych zkusit stene vratit.Mnozitele sazi na to, ze to nikdo nebude chtit udelat, protoze si kazdy utvori k miminu citovou vazbu.A proto mnozi dal.Koneckoncu serioznost poznate pokud stene vezme zpet.Pokud ne udelala bych takovym lidem negativni reklamu na internetu-se jmenem, adresou...
Jak uz se tu psalo, za usetrene penize za veterinare koupit stene s PP!
350g? Slušný chovatel nedá štěně z domu, dokud nemá aspoň dvakrát tolik! A žádné "miničivavy" neexistují, čivava je jen jedna. Naletěla jste množitelce, která vám prodala nemocné a/nebo podvyživené štěně zaostávající v růstu jako "miniraritu". Nejlíp uděláte, když štěně vrátíte, třeba i za tu cenu, že nedostanete zpět peníze. A pořídíte si zdravé, dobře živené štěně s PP po zdravotně vyšetřených rodičích - patelly, fontanela.
U takto maleho štěnatka bych granulky neměnila pejskovi to rozhodi zaživani.maso mužete davat a klidně pokud mu bude chutnat tak i jogurt, tvaroh žloutek, podstatne je pořad něco baštit.
Pokud štěnatko bašti tak bych mu daval 5-7 krat za den vždy tolik co sežere, granulky bych mi nenechavala v misce stabilně ale vždy jak se probudi tak bych mu dala at mate přehled kolik sni.
Vyhledem k hypoglikemickym stavum bych si koupila calo pet pastu a klidně pokud to jde bych davala trošku každou hodinu stači tak centimetr pasty maznout do tlamičky, mužete krom pasty davat i glukopur do vody nebo k piti davat slaby čaj s medem.
Tito prckove jsou na odchov složitějši.
Maso určitě, ale ne jen prsíčka - ta jsou prakticky bez tuku, hodí se na hubnutí, ale tohle štěndo docela určitě hubnout nepotřebuje, naopak. Dávejte třeba srdíčka, trochu pomletých krků...
Já bych naopak granule změnila, a to co nejdřív - takhle malé štěně na ně ještě není tolik navyklé, aby mělo problém se změnou, vždyť je baští maximálně tři týdny.
pidla
napsal(a):
Maso určitě, ale ne jen prsíčka - ta jsou prakticky bez tuku, hodí se na hubnutí, ale tohle štěndo docela určitě hubnout nepotřebuje, naopak. Dávejte třeba srdíčka, trochu pomletých krků...
Já bych naopak granule změnila, a to co nejdřív - takhle malé štěně na ně ještě není tolik navyklé, aby mělo problém se změnou, vždyť je baští maximálně tři týdny.
Ja osobně bych u takoveho prcka přešla na masko uplně takto aspon bych viděla co ji, maso jim většinou vic chutna.
Pro zadavatelku pokud si s tim chcete dat praci tak idealni je koupit kuřeci krky, srdička, žaludky a i ta prsa a toto vše syrové pomlet na masovém mlinku do toho přidat žloutek tuto směs krmit několikrat za den po teto směsi štěnik poroste a bude rychle sílit tohle davam svojim štěnatum od 3 tydne.
Ivulka2 moc děkuji za informace. Před chvilkou sem mluvila s chovatelkou a štěně si vezme zpět. Po našim rozhovoru si je 100% vědoma, že mi prodala nekvalitní štěně a vůbec nediskutovala o tom, že mi nevrátí peníze a ještě mi nabídla, že mi dá 3 měsíční štěně odchované + 2000, -. Zvláštní viďte
Pokahontas
napsal(a):
Ivulka2 moc děkuji za informace. Před chvilkou sem mluvila s chovatelkou a štěně si vezme zpět. Po našim rozhovoru si je 100% vědoma, že mi prodala nekvalitní štěně a vůbec nediskutovala o tom, že mi nevrátí peníze a ještě mi nabídla, že mi dá 3 měsíční štěně odchované + 2000, -. Zvláštní viďte
To jsou teda věci... Tohle je pro všechny strany opravdu nejlepší řešení. A ta množitelka by patřila nakopat do zadnice. Doufám, že neuvažujete o tom, že byste si od ní vzala to starší štěně.
Pokahontas
napsal(a):
Prosím Vás, nepodporujte takové množírny...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokahontas
napsal(a):
Možná ho někdo poptával a nabídl 7.
Tak fajn, dopadlo to (alespoň pro Vás) nejlépe jak mohlo. Přestože vracet štěně bude pro Vás moc těžké, pamatujte si, že Vy jste nic neprovedla a že nemůžete spasit celý svět!
Teď už jen dobře vybrat nové zdravé štěňátko z prověřeného registrovaného chovu! Nemáte-li vystavovatelské či chovatelské ambice, nemusí Vás dokonce stát o moc víc než bezpapírák:
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/45987507/Civava-s-PP.php
PS: U nás na sídlišti máme papírového čivaváka Diora. Je "krapet" přerostlý (nazadá si s mým pětikilovým číňanem), ale přesto nebo právě proto se to supr pejsek! Není to žádná křehotinka, vesele lítá a blbne s labradory či ovčáky.

Dior , u nás v domě máme Gucciho. Je to kříženec vydávaný za čivaváka. Se psy nelítá, ale celou zimu chodí v teplé bundičce s kapucí .
pidla
napsal(a):
To jsou teda věci... Tohle je pro všechny strany opravdu nejlepší řešení. A ta množitelka by patřila nakopat do zadnice. Doufám, že neuvažujete o tom, že byste si od ní vzala to starší štěně.
Ale jasně, že uvažuje ...a dostane přeci ještě zpět 2 tisíce .
Za příspěvek ohledně granulí poděkovala tomu, kdo jí doporučil ponechat ProPlan a neměnit ... obávám se, že radit zde je ztráta času .
noemi
napsal(a):
Ale jasně, že uvažuje ...a dostane přeci ještě zpět 2 tisíce .
Za příspěvek ohledně granulí poděkovala tomu, kdo jí doporučil ponechat ProPlan a neměnit ... obávám se, že radit zde je ztráta času .
Vážená Noemi byla bych vděčná, aby jste do konverzace nezapojovala pokud míníte urážet moji inteligenci! Je to trapné a nevhodné! Svoje výjevy si ventilujte na jiných stránkách viz. Facebook atd.

Pokahontas
napsal(a):
Rozhodně ne.Štěňátko si chovatelka vzala a peníze vrátila.
A obratem ho prodá dalším naivním zájemcům...
Myslim, ze Mame ten samy problem. Pred tydnem jsme si koupili sedmitydenni stene mini civavky vazi 300 gramu. Dvakrat se mi take nezvedl.. Davala jsem mu med s vodou sla pak byl v poradku.. Take porad spinka ale I si hraje.. Jen je fakt silence malinkej.. Ted si jeste Muslim, ze ma alergii..porad se skrabe a lize si pacicky a ma hrozny prujem.. Malo papa.. Mam o nej hrozny strach. Take je bez pp a platili jsme 5000..
Veronika098
napsal(a):
Myslim, ze Mame ten samy problem. Pred tydnem jsme si koupili sedmitydenni stene mini civavky vazi 300 gramu. Dvakrat se mi take nezvedl.. Davala jsem mu med s vodou sla pak byl v poradku.. Take porad spinka ale I si hraje.. Jen je fakt silence malinkej.. Ted si jeste Muslim, ze ma alergii..porad se skrabe a lize si pacicky a ma hrozny prujem.. Malo papa.. Mam o nej hrozny strach. Take je bez pp a platili jsme 5000..
Dobře vam tak měly jste se informovat před koupi štěněte ted si to doslova vyžerte chtěli jste něco co nenormální tedy mini čivavku tak ji mate a to se všemi riziky ktere k mini psikum patři tak si nezoufejte a uživejte si to přeji vám to i když toho štěněte je mi lito.
Veronika098
napsal(a):
vy jste si nic nenačetli? 300gr štěně normální člověk neprodá . Kdo ví kolik je mu ve skutečnosti týdnů . ještě podporovat množitele
Veronika098
napsal(a):
Takhle malí psi se prodávají od 8 týdnů, rozumný chovatel prodá až v 9-10 týdnech, kdy už je štěně zcela samostatné a nový majitel nebude mít hnedka starosti, kdyby náhodou ze stresu méně jedlo.
Vzít si štěně vážící 300 gramů je do nebe volající blbost. A nechápu, že to kdokoli udělá. To vám fakt přišlo ok, že je tak maličký ?!? A o věku bych taky polemizovala...buď je tak hrozně podtržené nebo o dost mladší než vám tvrdili...
Ale ke štěněti - musíte s ním k veterináři. Prvotní je zastavit průjem, štěně zavodnit (bude dehydratované) a poté kvalitně a často krmit a modlit se, aby to to malé tělíčko zvládlo. Vet by vám měl vše okolo poradit. No a vy se připravte na to, že těch pár tisíc, co jste ušetřili koupí psa bez PP zcela jistě necháte na veterině...ale komu není rady, tomu není pomoci.
Ahojky před 14 dni nám odešel pejsek Maltézáček, bylo mu 16,5 bez PP byl nádherný hodný a celkově zdráv. V této době už bych si psa bez PP nevzala to co potkávám na ulici je jeden kříženec vedle druhého. Proti voříškum nic nemám, ale když potkám Jack Russel Teriera který je mi ke kolenum má hunatý ocas a dlouhé uši jako jezevčík no je roztomiloučký, ale z puvodní rasou to nic nemá. Docela se bojíme i nějakého psa pořídit, že z toho bude kdoví co no bude tu s námi doufejme 15 let. A PP neni zárukou máme v rodině čivavku a nohy má dlouhé jako srna je pravda, že chovatelka vrátila celou částku a omlouvala se a prosila tetu at si pejska nechá. Tak ted babo rad asi pujdem do kočičky a budem ji vydávat za zvláštní psí rasu.
No to štěně jste si rozhodně neměla brát . Nic proti psům bez papiru ,ale když už tak pořádně prověřit návštěvou a pod.
Když už ale jste si ho vzala tak vracet není aspoň pro to štěně nejlepsi nápad. Není to věc a nemůže za to . Snad vám ta rádoby chovatka něco vrátí a přispěje na veterináře ale určitě byste už tomu štěněti ublížil víc vrácením i když na to máte právo .
Držím palce vám i štěněti . A pokud to nevyjde tak aspoň se člověk poučí. Mel by Teda

Za těch 5 let si to snad zadavatelka dávno vyřešila, ne?
No to štěně jste si rozhodně neměla brát . Nic proti psům bez papiru ,ale když už tak pořádně prověřit návštěvou a pod.
Když už ale jste si ho vzala tak vracet není aspoň pro to štěně nejlepsi nápad. Není to věc a nemůže za to . Snad vám ta rádoby chovatka něco vrátí a přispěje na veterináře ale určitě byste už tomu štěněti ublížil víc vrácením i když na to máte právo .
Držím palce vám i štěněti . A pokud to nevyjde tak aspoň se člověk poučí. Mel by Teda

Jan Jane
napsal(a):
..omlouvá se za palec nahoru, přehmátla jsem se.....reagovat jste měla před pěti lety, teď už je asi vše pořešeno...