Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím..pracuju v chov. potřebách a minimálně 2x do týdne mi chodí jedna úžasná zákaznice pít krev... chce vegetariánské granule pro psa.. náš obchodní řetězec je podle mojí vedoucí začne odebírat příští měsíc. Jelikož se o výživu trochu zajímám, koukla jsem i na strýčka googla a našla tyto granule, prodává je zoohit (10kg za 899, -) značka Yarrah Bio... když jsem viděla složení tak jsem si akorát řekla kolik pitomců už naletělo a tyhle granule koupilo...OK, chápu, že někdo nejí maso protože mu nedělá dobře - ale u psů se to dá přeci řešit monoproteinovými granulemi-jehněčím, nebo jsem slyšela od lidí krmící barfem že také alergie ustoupila poté co začali krmit syrovým masem... Takže to spíš chápu jako komplex páníčka, kterej je línej jak poleno aby psovi dělal pytlíky s masem, nebo našel vhodné granule, a raději si řekne že jeho pes bude stejně jako on vegetarián...
Nebo to někdo vidíte jinak? děkuji za názory.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Zdravím..pracuju v chov. potřebách a minimálně 2x do týdne mi chodí jedna úžasná zákaznice pít krev... chce vegetariánské granule pro psa.. náš obchodní řetězec je podle mojí vedoucí začne odebírat příští měsíc. Jelikož se o výživu trochu zajímám, koukla jsem i na strýčka googla a našla tyto granule, prodává je zoohit (10kg za 899, -) značka Yarrah Bio... když jsem viděla složení tak jsem si akorát řekla kolik pitomců už naletělo a tyhle granule koupilo...OK, chápu, že někdo nejí maso protože mu nedělá dobře - ale u psů se to dá přeci řešit monoproteinovými granulemi-jehněčím, nebo jsem slyšela od lidí krmící barfem že také alergie ustoupila poté co začali krmit syrovým masem... Takže to spíš chápu jako komplex páníčka, kterej je línej jak poleno aby psovi dělal pytlíky s masem, nebo našel vhodné granule, a raději si řekne že jeho pes bude stejně jako on vegetarián...
Nebo to někdo vidíte jinak? děkuji za názory.
Když je někdo vegetarián, tak ať si žere třeba listí, ale má si pořídit jako domácího mazlíčka králíka nebo kozu, a ne dělat vegetariána z masožravé šelmy!
... já taky nekrmím koně hovězím hrubomletým

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Když je někdo vegetarián, tak ať si žere třeba listí, ale má si pořídit jako domácího mazlíčka králíka nebo kozu, a ne dělat vegetariána z masožravé šelmy!
Fakt Vám to koně nežerou? to je divný, zkusim to dát svý kobyle :D... taky to nechápu..minule jí dobře sjel kolega, chtěla nějakého plyšáka pro svého psa - a máme takové ty imitace mrtvolkových kachen, skunků, slepic...tak jí k tomu zavedl a málem omdlela... nevim, to i plyšáka i představuje jako mrkvičku nebo kytičku? to už snad ani není zdravý...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Fakt Vám to koně nežerou? to je divný, zkusim to dát svý kobyle :D... taky to nechápu..minule jí dobře sjel kolega, chtěla nějakého plyšáka pro svého psa - a máme takové ty imitace mrtvolkových kachen, skunků, slepic...tak jí k tomu zavedl a málem omdlela... nevim, to i plyšáka i představuje jako mrkvičku nebo kytičku? to už snad ani není zdravý...
Fakt Vám to koně nežerou?
zatím ne, ale budou! Jako že já se jmenuju JÁ!

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fakt Vám to koně nežerou?
zatím ne, ale budou! Jako že já se jmenuju JÁ!
:D :D koně budou masožravý a na vyjížďkách budou lovit srny a divočáky! :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
:D :D koně budou masožravý a na vyjížďkách budou lovit srny a divočáky! :D.
Můj když byl hřebec, tak lovil psy, ale teď mu do lesa raději budu dávat náhubek
Jinak nevíte, jaká je ideální dávka sena pro psa 30 kg v střední zátěži?

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj když byl hřebec, tak lovil psy, ale teď mu do lesa raději budu dávat náhubek
Jinak nevíte, jaká je ideální dávka sena pro psa 30 kg v střední zátěži?
:D no náhubek bude potřeba to určitě.. s tím senem bych to určitě volila jako u králíka - 80% krmné dávky musí být kvalitní luční seno, zbylých 20% kvalitní krmná směska. Na srst bych samozřejmě dávala slunečnicová semínka či jiné olejniny... a nezapomeňte na udržování zdravého chrupu - na ohlodávání tvrdou mrkev či kus dřeva aby mu nepřerostly tesáky - ty u psa přeci nechceme...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
:D no náhubek bude potřeba to určitě.. s tím senem bych to určitě volila jako u králíka - 80% krmné dávky musí být kvalitní luční seno, zbylých 20% kvalitní krmná směska. Na srst bych samozřejmě dávala slunečnicová semínka či jiné olejniny... a nezapomeňte na udržování zdravého chrupu - na ohlodávání tvrdou mrkev či kus dřeva aby mu nepřerostly tesáky - ty u psa přeci nechceme...
Díky, moc jste mi pomohla - nepochybuju, že i té paní ze zveráku dobře poradíte

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky, moc jste mi pomohla - nepochybuju, že i té paní ze zveráku dobře poradíte
Myslim že tý už nepomůže vůbec nic :D za týden si jedu pro štěně a budu ho moci brát do práce - jakmile se objeví tak štěňátku budu dávat na kousky nakrájené libovoučké hovězí masíčko...ať s rozmyslí jestli se ještě někdy ukáže...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Myslim že tý už nepomůže vůbec nic :D za týden si jedu pro štěně a budu ho moci brát do práce - jakmile se objeví tak štěňátku budu dávat na kousky nakrájené libovoučké hovězí masíčko...ať s rozmyslí jestli se ještě někdy ukáže...
A tak to já bych tomu štěňátku dala třaba kus skeletu nebo stehna, ať s tím musí trochu zápasit, ať má paní trochu National Geographic:-P
nebo ji pošlete k nám na exkurzi - tam by se jí určitě moc líbilo:.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A tak to já bych tomu štěňátku dala třaba kus skeletu nebo stehna, ať s tím musí trochu zápasit, ať má paní trochu National Geographic:-P
nebo ji pošlete k nám na exkurzi - tam by se jí určitě moc líbilo:.
Juuu to jsou miláčkové malinkýý :) je fakt že až bude větší tak bude ležet vedle pokladny a žvýkat hovězí kyčelní kloub :3.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Juuu to jsou miláčkové malinkýý :) je fakt že až bude větší tak bude ležet vedle pokladny a žvýkat hovězí kyčelní kloub :3.
A nedal by si radši celer, a k tomu pro zabavení třeba nějakou knihu?
Přece ho nenecháte bavit se tak primitivně - co z něj vyroste... ?!

To je fakt - budu mu dělat tyčinky z mrkve, okurky, ředkve a řapíkatého celeru - k tomu trochu zakysané smetany aby neřvala že to má suchý :D a kniha je moc zastaralá, dostane elektronickou čtečku :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
To je fakt - budu mu dělat tyčinky z mrkve, okurky, ředkve a řapíkatého celeru - k tomu trochu zakysané smetany aby neřvala že to má suchý :D a kniha je moc zastaralá, dostane elektronickou čtečku :D.
No to je fakt, je 21. století, tak už může mít svůj tablet, a profil na Pejsbůku
Četla jsem o psu, který měl tolik zdravotních problémů způsobených alergiemi na všemožné druhy masa, že majitelům nezbylo nic jiného, než krmit vegetariánskými granulemi - už se nedalo najít absolutně žádné maso, na které by mu nevyšla alergie. Na vegetariánských granulích to bylo trochu lepší - ne o moc, ale aspoň něco. Veterinář mu dával maximálně několik měsíců života.
Pak si majitelé pořídili štěně a začali ho krmit BARFem. A staroch chodil po štěněti dojíždět misku. Nejdřív mu v tom chtěli bránit, ale pak si řekli, stejně je na umření, tak ať si aspoň pochutná. A začali mu dávat syrové taky. Pes se spravil, na příští prohlídce u veta byl prohlášený za naprosto zdravého a žil ještě několik let. Tož tak... Není alergie na maso, jako alergie na maso.
Chápu, že pes může mít alergii na to "něco", co v granulích imituje maso. Ale pokud má alergii i na normální syrové maso, tak to už není něco v pořádku a u mne by asi nežil. Jiná otázka je, pokud jsou lidé např. vegani a nutí k tomu i jejich psa nebo kočku. Mám to v rodině a je to tragédie. Došlo to tak daleko, že ta dotyčná se zbavila kočky (pro tu kočku naštěstí), protože by musela mít pro ni maso v ledničce (kočka asi opravdu trávu a obilí žrát nebude) a ta dotyčná si vzala do hlavy, že maso se prostě v její domácnosti nebude vyskytovat (jako i sýry, vejce, med... vegani jsou divní). A taky mě vyprávěla o ještě pošahanějších veganech, kteří mají psa a dávají mu jen veganskou stravu - vůbec nechápu, jak ten pes může být živ! Myslím, že je rozhodnutí každého DOSPĚLÉHO člověka jak se chce živit, ale nutit k tomu svoje děti a zvířata považuji za vrchol sobectví.
Bohužel i lidé, kteří by o psech měli vědět hodně, blbnou s těmito vege granulemi. Třeba útulek Tibet (někde na jihu Moravy), poměrně známý, prý také krmí kočky a psy vegetariánskými granulemi.
Je to velké zlo, popírající přírodu. Taurin kočkám dodávají uměle, aby nechcíply... co na to říct?
Provozovatelé jsou samozřejmě vegetariáni, kteří chtějí dospět k veganství. Po tom celkem nikomu nic není, ale trápit stravou jim svěřená zvířata?
davidka
napsal(a):
Bohužel i lidé, kteří by o psech měli vědět hodně, blbnou s těmito vege granulemi. Třeba útulek Tibet (někde na jihu Moravy), poměrně známý, prý také krmí kočky a psy vegetariánskými granulemi.
Je to velké zlo, popírající přírodu. Taurin kočkám dodávají uměle, aby nechcíply... co na to říct?
Provozovatelé jsou samozřejmě vegetariáni, kteří chtějí dospět k veganství. Po tom celkem nikomu nic není, ale trápit stravou jim svěřená zvířata?
až tak jo? chudáci zvířata. :(
Jako chápu, že je někdo vegetarián, apod. ale nutit to masožravcům? kde to jsme? to samé to nutit dětem bez jejich práva si vybrat... fakt blázinec.
lavacca
napsal(a):
až tak jo? chudáci zvířata. :(
Jako chápu, že je někdo vegetarián, apod. ale nutit to masožravcům? kde to jsme? to samé to nutit dětem bez jejich práva si vybrat... fakt blázinec.
Přesně, ti lidi jsou snad bez mozku.
Znám několik vegetariánů i veganů, všichni psy krmí masem. Lidi si můžou vybrat, zda maso jíst, nebo ne, ale pes i kočka maso potřebuje.
Lidi ať si žerou co chtějí. I když - viděla jsem pár veganů a kdyby tak jako oni vypadalo kterékoli z mých zvířt, budu řešit s veterinářem co že mu to schází. Šedivé xichty, suchá kůže...no ale to je jejich věc.
Ale dnes už existuje dost veganských mazlíků. Od minkoz a minikoní, až po činčily křečky a králíky.
Když chce krmit mazla vegansky, ať si d.e.b.i.l nepořizuje nic z řádu Carnivora!

Já když jsem hledala bezlepkové granule, tak jsem pročítala složení všech granulí které jsem viděla, a např. hypoalergenní Hills (mexické) byly také zcela vegánské - složení pšenice, lepek, sojová bílkovina, sojový olej, rýže, umělé vitamíny... Nevím jak to můžou nazvat hypoalergenní, snad proto, že to má jen dva nejčastější alergeny, ne všech deset?
Chudáci psi, kterým to lidi kupujou.
davidka
napsal(a):
Zrušit takový utulek...
napsal(a):
Já když jsem hledala bezlepkové granule, tak jsem pročítala složení všech granulí které jsem viděla, a např. hypoalergenní Hills (mexické) byly také zcela vegánské - složení pšenice, lepek, sojová bílkovina, sojový olej, rýže, umělé vitamíny... Nevím jak to můžou nazvat hypoalergenní, snad proto, že to má jen dva nejčastější alergeny, ne všech deset?
Chudáci psi, kterým to lidi kupujou.
Dobrý podvečer, na vojně u psovodů jsme fasovali maso pro vlčáky, to se vařilo a podávalo s vařenýma těstovinama a pséci baštili, ted je moderní cpát všechny zvířata granulema i papouškům se podávají granule...není to přirozená potrava...prostě není...v přírodě papoušci baští ovoce z 80 % zbytek jsou zrniny, plevy, a živočišná bilkovina..
Taky ty alergie na maso - nestalo se mi to ani u jediného štěněte. Ale já mám všechna štěňata rozkrmená masem. Sice přidávám granule, aby si na ně taky navykli, ale rozhodně převažuje maso.
A ačkoli nejsem příznivce konspiračních teorií, tak za uvážení stojí toto. Dlouhá léta jsem byla silný kuřák. ALe posledních deset let jsem nekouřila průmyslově balené cigarety (u kterých sám výrobce uvádí, že je do nich dodáno několik set přídavných látek) ale balila jsem si. Když jsem se rozhodla s kouřením seknout, nedělalo mi to kupodivu vůbec žádné potíže. Narozdíl od kamarádky, která to nedokázala ani přes to, že onemocněla rakovinou plic.
A já mám pocit, že se do granulí - jakýchkoli, přidávají látky, které rovnou zlikvidují psovi zažívání a nemůže pak bez újmy žrát cokoli jiného.
Nevím. Nejsem tak ortodoxní nepřítel granulí - někdy je třeba je využít. Třebas když hodím smečku na krk někomu jinému a jedu na cesty, nenutím ho patlat se s masem. Krátkodobý příjem granulí mým psům žádné problémy nedělá. Ale ono jim nedělá problémy žádné krmení. Jediné období, kdy jsem problémy zaznamenala bylo právě to, kdy byli trvale na granulích.

Pokud se člověk rozhodne nejíst maso je to jeho věc, at si každý dělá co chce, ale rozhodně by si neměl pořizovat psa, když ho potom chce krmit jak králíka. ještě chápu že se třeba masa štítí a nechce ho mít doma apod. ale existují granule a těmi ho snad krmit může, pokud odmítá i tohle je to magor a zvíře mu do rukou nepatří.
pidla
napsal(a):
Četla jsem o psu, který měl tolik zdravotních problémů způsobených alergiemi na všemožné druhy masa, že majitelům nezbylo nic jiného, než krmit vegetariánskými granulemi - už se nedalo najít absolutně žádné maso, na které by mu nevyšla alergie. Na vegetariánských granulích to bylo trochu lepší - ne o moc, ale aspoň něco. Veterinář mu dával maximálně několik měsíců života.
Pak si majitelé pořídili štěně a začali ho krmit BARFem. A staroch chodil po štěněti dojíždět misku. Nejdřív mu v tom chtěli bránit, ale pak si řekli, stejně je na umření, tak ať si aspoň pochutná. A začali mu dávat syrové taky. Pes se spravil, na příští prohlídce u veta byl prohlášený za naprosto zdravého a žil ještě několik let. Tož tak... Není alergie na maso, jako alergie na maso.
Mohu mluvit z vlastní zkušenosti. Když jsem si brala psa z útulku, měl šílené vodnaté průjmy. Říkala jsem si, že je to asi stresem, nebo nekonečným střídáním kvalitativních tříd granulí v útulku, kdo ví. Bohužel po roce průjmy neustaly. Neměl je samozřejmě v kuse, občas byl dobrý, ale pak několik dní na to zase průjmoval a měl evidentní křeče. Nechala jsem udělat x vyšetření, vč. kompletní koprologie (i giardie), játra ledviny, štítná (pes měl problémy i se srstí, na útulku měl vylysalá místa) a zkusila opravdu hodně druhů granulí (jmenovitě např. TOTW, Essential, Fish for dogs, ND, Nutram, Orijen, Acana a v návalu zoufalství i horší kusy jako např. Magnusson, Brit Care, Brit premium, atd.)... efekt naprosto nulový, ale přitom se pes nasvalil, ale jeho trávení fungovalo na granulích jaksi "neekonomicky". Jsme již nějakou dobu na mase a ze dne na den nastala rapidní zlepšení (myšleno, že se pes nepodělal). :).
Nooo, vy si z toho děláte srandu...ale známá měla kočku alergickou na myší maso :D Ale to jakože fakt...Pokaždé když chytla myš, tak otekla, dusila se.. Mysleli si, že jsou ty myši něčím otrávené nebo tak, vet jim říkal, že už se s tím setkal a že mají zkusit laboratorní myši...a stejná reakce. Nakonec z kočky venkovní myšilovné musela být kočka domácí. Takže proč ne pes vegetarián? :D.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.236.174
Nechoď daleko... "privátní značka" Trainer vegetariánské granule má... stejně tak RC vyrábí vegan granule, atd...
http://www.miscota.sk/dogs/trainer/vegetal-mm
http://ottawavalleydogwhisperer.ca/best-vegan-dry-dog-food-vegetarian-dry-dog-food/.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
...anebo koňským salámem, že jo? To by pak zavánělo kanibalismem!
Grandina
napsal(a):
Nooo, vy si z toho děláte srandu...ale známá měla kočku alergickou na myší maso :D Ale to jakože fakt...Pokaždé když chytla myš, tak otekla, dusila se.. Mysleli si, že jsou ty myši něčím otrávené nebo tak, vet jim říkal, že už se s tím setkal a že mají zkusit laboratorní myši...a stejná reakce. Nakonec z kočky venkovní myšilovné musela být kočka domácí. Takže proč ne pes vegetarián? :D.
Tak, jistě, může dojít k nějaké vzácnější kombinaci náhod, kdy je zvíře nemocné a nereaguje standardním způsobem. Např. má alergii na myši. Jenže ti pošahaní vegepitomci cpou naprosto zdravé masožravce vegetariánskými granulemi, které musí být nahnané kde čím, aby na tom ten pes nebo nedejbože kočka vydržel. To je absurdní. V podstatě v zájmu toho, aby neublížili chudáčkovi kravičce nebo slepičce smrtí, si svého vlastního domácího mazlíčka v podstatě tráví. To si mají pořídit jako mazlíka nějakého býložravce, pokud jim to vadí.
Žaneta kocková
napsal(a):
Tak, jistě, může dojít k nějaké vzácnější kombinaci náhod, kdy je zvíře nemocné a nereaguje standardním způsobem. Např. má alergii na myši. Jenže ti pošahaní vegepitomci cpou naprosto zdravé masožravce vegetariánskými granulemi, které musí být nahnané kde čím, aby na tom ten pes nebo nedejbože kočka vydržel. To je absurdní. V podstatě v zájmu toho, aby neublížili chudáčkovi kravičce nebo slepičce smrtí, si svého vlastního domácího mazlíčka v podstatě tráví. To si mají pořídit jako mazlíka nějakého býložravce, pokud jim to vadí.
Převážná většim marketových granulí je vegetarianská a na masove si jen hrají tak proč se divite když to někdo nazve pravým jmenem a chce tím krmit.Je obrovske množství psu co na tom žije a i v celku prospívá.
ivulka2
napsal(a):
Převážná většim marketových granulí je vegetarianská a na masove si jen hrají tak proč se divite když to někdo nazve pravým jmenem a chce tím krmit.Je obrovske množství psu co na tom žije a i v celku prospívá.
Divím se tomu, že je někdo tak padlý na hlavu, že chce masožravce krmit jako býložravce. A ty blbé levné marketovky obvykle nějaký (byť malý) podíl masa obsahují, i když to je samozřejmě nula nula prd. Jo, pes se zvládne dlouhodobě udržet i na relativně převážně rostlinné stravě, ale proč mu to dělat?
A proč to cpou chudinkám kočkám?
Viděla jsem beaucerona na vegetariánské stravě. Plemeno moc nepřipomínal, byla to kostra potažená kůží, rachiťák po všech směrech.. Nový majitel měl co dělat, aby pes vůbec přežil a rozežral se normálně. A čemu se divíte u granulí ? Prostě je to ekonomika -někdo musí živit i další složky, včetně vetů, takže striktní granulář = zaručeně plná ordinace vetů = spokojení výrobci léčiv atd...atd.
i.v.

XXX.XXX.92.35
Samozřejmě, že to vidím jinak. Naše fenečka se trápila rok a my všichni, prošli jsme vším i Barfem než se zjistilo, že opravdu nemůže živočišnou bílkovinu. Dáváme stravu Hils z/d, kde je živočišná bílkovina hydrolyzovaná a tělo ji tudíž nedetekuje. Nejí krom nějakého sousta zeleniny nic jiného, než tyto granule, jinak musíme nasadit okamžitě kortikoidy. Je atopička s alergií na živočišnou bílkovinu. Proto chci zkusit vegetariánské granule, aby měla chuděrka nějakou změnu, pokud je ovšem snese. NENÍ PRAVDA, ŽE KAŽDÝ MUSÍ BÝT ULÍTLÝ, MŮŽE BÝT I JINÝ DUVOD, PROČ VEGETARIÁNSKÉ GRANULE KUPOVAT.
i.v.
napsal(a):
Samozřejmě, že to vidím jinak. Naše fenečka se trápila rok a my všichni, prošli jsme vším i Barfem než se zjistilo, že opravdu nemůže živočišnou bílkovinu. Dáváme stravu Hils z/d, kde je živočišná bílkovina hydrolyzovaná a tělo ji tudíž nedetekuje. Nejí krom nějakého sousta zeleniny nic jiného, než tyto granule, jinak musíme nasadit okamžitě kortikoidy. Je atopička s alergií na živočišnou bílkovinu. Proto chci zkusit vegetariánské granule, aby měla chuděrka nějakou změnu, pokud je ovšem snese. NENÍ PRAVDA, ŽE KAŽDÝ MUSÍ BÝT ULÍTLÝ, MŮŽE BÝT I JINÝ DUVOD, PROČ VEGETARIÁNSKÉ GRANULE KUPOVAT.
Ano, ve vašem případě je to ale z nouze cnost. Protože, kdyby vaše fenečka byla zdravá, dostávala by vegetariánské granule? Podle toho, jak se o fenečku objetavě staráte (soudě podle vašeho příspěvku), asi by vás to ani nenapadlo.
Ale vegetariáni, ti to sypou naprosto zdravým psům, je to jejich životní filosofie. S tím mi tady nesouhlasíme, nebrojíme proti situaci, kdy je to jedno z mála možných východisek, ale proti tomu, krmit masožravá zvířata rostlinnou stravou jen proto, že já nic jiného nejím.
amiš
napsal(a):
Ano, ve vašem případě je to ale z nouze cnost. Protože, kdyby vaše fenečka byla zdravá, dostávala by vegetariánské granule? Podle toho, jak se o fenečku objetavě staráte (soudě podle vašeho příspěvku), asi by vás to ani nenapadlo.
Ale vegetariáni, ti to sypou naprosto zdravým psům, je to jejich životní filosofie. S tím mi tady nesouhlasíme, nebrojíme proti situaci, kdy je to jedno z mála možných východisek, ale proti tomu, krmit masožravá zvířata rostlinnou stravou jen proto, že já nic jiného nejím.
Ale vegetariáni, ti to sypou naprosto zdravým psům, je to jejich životní filosofie.
Nemusíte to tak zobecňovat. Jsem vegan (což pro hromadu lidí znamená ještě šílenější člověk než běžný vegetarián) a můj pes vegetariánský náhražky nikdy neviděl a ani neuvidí. Na stravování člověka mám svůj názor. To ale absolutně neovlivňuje fakt, že pes je na tom se stravou úplně odlišně...
Blbci se najdou v každé skupině lidí. Proč se pořád jen navážet do vegetariánů/veganů? Znám hodně lidí, co se stravují stejně jako já. Hromada z nich má kočky a psy. Jejich zvířata vegani nejsou.
nejakapaniconemaregi

XXX.XXX.75.25
Jakmile jsou to "vegetarianske" granule to je hned ohen na strese a z kazdeho se stava vyzivovy poradce. Resite tu predevsim ten nazev a prezentaci granulí jako veg. ne skutecny obsah zivin. Resite takto i low cost?

A nemohl by to někdo používat jako přílohu k masu ?
Co je na tom.
rapotacka11
napsal(a):
Hromada z nich má kočky a psy. Jejich zvířata vegani nejsou.
Maso vidí ?
Nebo jsou jen granuláci .
Většinou jsou to poněkud ujetí lidé.
Trochu až jako jehovisti.
Člověk nemusí být vegetarián, aby měl zvíře na granulích a konzervách. To už zase lehce odbočujete, nepřijde vám?
Jistě, jsou to ujetí lidé, skoro jako jehovisti. Proto většinu rozporů vždycky začne druhá strana, které se neustále něco nelíbí. (viz. třeba i toto vlákno)
Neznám vegana, co by sám od sebe šel a někomu vnucoval, co má jak dělat. Zato z druhé strany se hrne rad a poznámek...
Atheira
napsal(a):
Člověk nemusí být vegetarián, aby měl zvíře na granulích a konzervách. To už zase lehce odbočujete, nepřijde vám?
Jistě, jsou to ujetí lidé, skoro jako jehovisti. Proto většinu rozporů vždycky začne druhá strana, které se neustále něco nelíbí. (viz. třeba i toto vlákno)
Neznám vegana, co by sám od sebe šel a někomu vnucoval, co má jak dělat. Zato z druhé strany se hrne rad a poznámek...
Chápu, že nelze zevšeobecňovat. kamarádka byla dlouhá léta vegetariánkou, měla psy i kočky a žrali maso, které jim kupovala (k masu se vrátila po otěhotnění, na doporučení lékařky, ale to sem nepatří). Ale vím o případu, kdy pár nutil psa jíst vegetariánskou stravu, protože oni sami byli vegani.Nechci zevšeobecňovat, ale bohužel, v každé skupině se najdou více či méně podivní jedinci. Viz třeba barvení psů, jako modních doplňků a pod.
Neznám vegana, co by sám od sebe šel a někomu vnucoval, co má jak dělat.
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Já právě jo.
Připomínají mi je tím svým fanatismem.
Teda je fakt, že to nevnucují snad cizím, neznámým.
Známým ano.
Atheira
napsal(a):
"Neznám vegana, co by sám od sebe šel a někomu vnucoval..."
Já znám. Kolegyně v práci má dceru veganku a ta se raději úplně rozešla s rodinou, protože oni odmítli se stravovat jako ona. Ona teď rodinu nesnáší, protože nejen, že jedí maso, ale ještě za tím účelem chovají zvířata (králíky, drůbež, prasata...). Snad je až nenávidí za to, že jsou schopni tato zvířata zabít. Ačkoliv v dětství milovala zvířata, dnes nemá žádného masožravce, protože si neumí ani představit jít koupit maso, držet ho v ruce a skladovat jej v ledničce. Ale alespoň, že tak. mnohem horší by bylo, kdyby měla psa, nebo kočku a nutila je žrát trávu! Ta dcera nám kdysi tvrdila, že zná několik veganů, kteří mají psa na vegetariánských granulích, tak to fakt nepochopím. Každý dospělý člověk ať si se svým životem (stravovacími návyky) dělá co chce, ale nutit k tomu zvířata a vlastní děti považuji za trestuhodné.
Každý fanatismus je škodlivý a nebezpečný. Vegetariáni jsou zvláštní lidé, ale vegani, ti jsou úplně ujetí - Atheira promine jestli je tou výjimkou, ale moc jich (těch výjimek) asi není.
koňadra
napsal(a):
"Neznám vegana, co by sám od sebe šel a někomu vnucoval..."
Já znám. Kolegyně v práci má dceru veganku a ta se raději úplně rozešla s rodinou, protože oni odmítli se stravovat jako ona. Ona teď rodinu nesnáší, protože nejen, že jedí maso, ale ještě za tím účelem chovají zvířata (králíky, drůbež, prasata...). Snad je až nenávidí za to, že jsou schopni tato zvířata zabít. Ačkoliv v dětství milovala zvířata, dnes nemá žádného masožravce, protože si neumí ani představit jít koupit maso, držet ho v ruce a skladovat jej v ledničce. Ale alespoň, že tak. mnohem horší by bylo, kdyby měla psa, nebo kočku a nutila je žrát trávu! Ta dcera nám kdysi tvrdila, že zná několik veganů, kteří mají psa na vegetariánských granulích, tak to fakt nepochopím. Každý dospělý člověk ať si se svým životem (stravovacími návyky) dělá co chce, ale nutit k tomu zvířata a vlastní děti považuji za trestuhodné.
Každý fanatismus je škodlivý a nebezpečný. Vegetariáni jsou zvláštní lidé, ale vegani, ti jsou úplně ujetí - Atheira promine jestli je tou výjimkou, ale moc jich (těch výjimek) asi není.
A kolik je dceři? Jak dlouho je vegan?
Největším problémem veganů jsou ti, co s veganstvím teprve začínají. Najednou si myslí, že jsou nejlepší a že spasí svět. (Počítám tak tři čtyři roky. Podobný hysterický exemplář to po těch třech letech buď vzdá nebo přijde k rozumu a začne se chovat normálně... ale i výjimky samozřejmě jsou)
Takoví jsou taky nejvíc slyšet, takže to pak působí, že jsou všichni ma_oři. Když člověk víc zabředne do dané tématiky a pozná víc lidí z dané skupiny, zjistí, že počet těch normálních, co si žijí vlastní život, třeba i mají psy a kočky, co nejedí vegetariánské granule a nikomu svou životní filozofii nelíčí na potkání, pokud ten člověk sám nechce znát názor toho konkrétního vegana a třeba ho víc pochopit. Pak si určitě i s masožravcem vegan rád v klidu promluví.
Problém celé společnosti je, že ti největší debilové jsou vždycky nejvíc slyšet. Když se pak zaměříte na skupinu, která už je pro většinu lidí sama o sobě kontroverzní a vyberete z ní právě ty pozornost poutající blbce (konkrétně třeba i příklad, který uvádíte vy), lehko se dělá obrázek o celé skupině lidí - ale opravdu takový obrázek o něčem vypovídá? Když jsme už na té pejskařské diskuzi, zkuste sama zapřemýšlet, co dovedou dělat lidi, když mají v okolí jednoho agresivního bulla, co žere děti - automaticky předpokládají, že každý bull žere děti (už jen z té podstaty, že je to bull a jak všichni "víme" a co je "zaručená pravda" bullové jsou vraždící mašiny), i když my všichni tady (protože máme víc informací a pohybujeme se v komunitě, kde vidíme, že je to jeden příklad ze sta a stejně tak může děti vraždit i dalmatin, má-li na to dost hráblýho páníčka nebo jsou kolem dost nevychovaný parchanti) víme, že to tak není a bullové ve své podstatě nejsou lidožraví.
Pohybuju se v tom už řadu let, tak můžu opravdu tvrdit, že sice o stravování a hlavně ceně i zvířecího života přemýšlíme zcela úplně jinak, než nevegani, ale nejsme parta uřvaných dětiček, co se dala na boj proti celému světu. Samozřejmě, že jsem ráda, když se někdo o veganství zajímá nebo dokonce uvažuje, že by sám chtěl veganem být, nebo třeba jen chce pochopit, co k tomu lidi vede, nechá si v klidu předložit argumenty a stejně v klidu argumentuje on, pokud s něčím nesouhlasí. Ono to je totiž mnohem složitější, než se na první pohled zdá a shody prostě dosáhnout nelze (i třeba právě proto, že nám to v té hlavě šrotuje všem nějak jinak), stejně jako není možné říct: "Hurá, teď všichni přestaneme jíst živočišné produkty, pustíme krávy na svobodu, prasata taky a supermarkety vyhodíme do vzduchu."
Omlouvám se za takový sloh, ale nemám ráda, když lidi dělají závěry, aniž by měli dostatek informací. Samozřejmě máte právo mít svůj názor, já vám ho brát nebudu (jen jsem prostě chtěla mít možnost se aspoň trochu obhájit), ale skutečně nejsme všichni šílenci. Drtivá většina z nás si radši zvolí žít si vlastní život v klidu a mít si vlastní názory a životní filozofii. Možná se tomu budete divit, ale nikoho z nás vážně nebaví se denně s někým hádat, kdo je tu ten špatný a někomu něco nutit. Špatnou vizitku mají na svědomí jiní. Ti jsou skutečně v menšině, ač to tak prostě nevypadá a chápu, že z vašeho pohledu nikdy vypadat nebude.
Lexaurin
napsal(a):
Delala jsem kurz vyzivoveho poradce. Uvadeli tam jako negativni priklad veganku-ktera jako vyzivovy poradce nastoupila do prace. Museli ji vyhodit neb nutila lidi stravovat se jako ona, kurz nekurz
U nás v práci taky jednou utekly prachy omylem na jiný účet (kdysi dávno, toho člověka, co se mu to stalo, už nikdo z kolegů nezná, nikdy neznal, protože už odešel tak dávno, že ho nikdo nepamatuje) a přesto se všem nováčkům, když se seznamují s tím, jak společnost funguje a nechává se nahlédnout i tam, kde nakonec pracovat vůbec nebude, vypráví, jak se OBČAS stane, že si miliony cestují, kam se jim zachce. Faktem je, že by z toho byl průser jak noha a stát se to nemůže a taky nestává. Takže to jejich občas je jen převlečené "jednou se to stalo".
Vaše zkušenost s výživovou poradkyní, která nutila lidem veganství je založený asi na stejném principu. A hlavně je to přesně to, o čem píšu ve svém příspěvku výš.
Lexaurin
napsal(a):
Delala jsem kurz vyzivoveho poradce. Uvadeli tam jako negativni priklad veganku-ktera jako vyzivovy poradce nastoupila do prace. Museli ji vyhodit neb nutila lidi stravovat se jako ona, kurz nekurz
Jak by mohla někoho nutit? Ti lidi k ní chodili dobrovolně. Mohla z toho i ta společnost celkem těžit, protože lidi se o to zajímají, tak kdyby tam byl někdo takový, jen líp. Asi jim měla říct, "Jsem vegan, už od svých 17let, a podle toho to tu vedu." Mohla podávat alternativní informace, možná z nějakým despektem nebo tak.
Ale je to jen člověk. Já taky v svojí práci dávám lidem různá doporučení k péči o tělo, o děti, jistě, zmíním možnosti, ale nejvíc mluvím o tom, co mi je nejblíž. Ti lidi to stejně udělají podle sebe.
Chodí ke mně i lidi různě "alternativně" zaměření, nebo prostě jen něco nechtějí, tak proč bych je měla nacpat do něčeho jednoduchého, zavedeného, většinou dostačujícího. To výživoví poradci dost často dělají, třeba. A ještě kurz. A preparáty nějaké firmy. Hm.
Spolupracuji s dvěma kolegy, kteří jdou v některých ohledech úplně obráceně než já a přesto si jich nesmírně vážím.
Když jsem byla zaměstnaná, taky kolovaly historky o předchozích zaměstnancích. No měla jsem šanci to slyšet i z druhé strany; já tohle nepraktikuju.

tapina
napsal(a):
Jak by mohla někoho nutit? Ti lidi k ní chodili dobrovolně. Mohla z toho i ta společnost celkem těžit, protože lidi se o to zajímají, tak kdyby tam byl někdo takový, jen líp. Asi jim měla říct, "Jsem vegan, už od svých 17let, a podle toho to tu vedu." Mohla podávat alternativní informace, možná z nějakým despektem nebo tak.
Ale je to jen člověk. Já taky v svojí práci dávám lidem různá doporučení k péči o tělo, o děti, jistě, zmíním možnosti, ale nejvíc mluvím o tom, co mi je nejblíž. Ti lidi to stejně udělají podle sebe.
Chodí ke mně i lidi různě "alternativně" zaměření, nebo prostě jen něco nechtějí, tak proč bych je měla nacpat do něčeho jednoduchého, zavedeného, většinou dostačujícího. To výživoví poradci dost často dělají, třeba. A ještě kurz. A preparáty nějaké firmy. Hm.
Spolupracuji s dvěma kolegy, kteří jdou v některých ohledech úplně obráceně než já a přesto si jich nesmírně vážím.
Když jsem byla zaměstnaná, taky kolovaly historky o předchozích zaměstnancích. No měla jsem šanci to slyšet i z druhé strany; já tohle nepraktikuju.
Nechodili k dobrovolne, pracovala pro nemocnici.
napsal(a):
Zlaté pravidlo.
Hlavne at si kazdy zije jak chce, pokud tim neskodi druhym.Sobe nepisu, protoze lidi, co si skodi je plno, at uz treba kourenim.
Ja jsem ponekud alergicka na jakoukoli manipulaci, podprahovou a jinou reklamu, vnucovani vlastniho nazoru druhym... Treba -dlouhou dobu jsem bydlela s verici kamaradkou.Byly jsme uplne v pohode, ona nikdy nemela tendence me presvedcovat o existenci Boha, nikdy nekritizovala, ze neverim, a ja jsem zase nerikala ji, ze Buh neexistuje atd atp. A mely jsme se moc rady. Ale zazvoni na me Jehovista, nebo do me duje celou cestu v tramvaji Adventista, a uz mi stoupa adrenalin a vysledek je naprosto opacny a to averze. Uz jsem jim i jednou kdyz mi prudili u bytu rekla, at setri svymi slovy, ze jsem satanista .
Proste zij a nech zit.

Zlaté pravidlo = Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim.

No jo. Kozel zahradníkem.
Stávají se horší věci.
A někteří mají pořád dost rozumu, aby poslouchali jen co chcou.
AnnaG

XXX.XXX.201.38
Ahojte,
Aj pes moze byt vegetarian, dokonca je to pre neho zdravsie, len to bude ocividne este dlho trvat, kym si to ludia uvedomia.

AnnaG
napsal(a):
Ahojte,
Aj pes moze byt vegetarian, dokonca je to pre neho zdravsie, len to bude ocividne este dlho trvat, kym si to ludia uvedomia.
Nahlašuji tento příspěvek jako psům životu nebezpečný!
Sežeňte si dozor nebo léky nebo oboje.