pes 112
napsal(a):
Prosím o radu, štěně sežralo silonovou ponožku, vyjde ? Pes má 4 kg. Nedávno sežral papírový kapesník, ten teda vyšel, kus z něj trčel, to jsem opatrně vytáhla. Ale ta ponožka je trošku větší sousto
To bych okamzite volala veterinari. Je to pruzne. Muj vet mi rikal jak operoval kocoura kteremu panecci nechali sezrat kloboukovou gumu a ta se mu v zaludku zasukovala a druhy konec se kocour snazil vykadit. Neslo to, tahali za to no potes, chudak kocour... Operace se podarila, gumu ze zazivaciho traktu dostal, ale byl to pry des. Nechci strasit, ale urcite bych veterinare kontaktkvala. Mimochodem, kdyz toto dela, musite ho proste vic hlidat. Mne to stene taky melo tendence delat hlidala jsem jako ostriz, a nenechavala ho samotne ani s plysaky a pod. Preslo to.
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymx
napsal(a):
Pro tyhle pripady mam kyslicnik, nalit do psa a ten okamzite.vsechno vyzvraci.
Možná dobrá rada, jen by to chtělo napsat, jakou koncentraci má ten kysličník mít.

napsal(a):
Možná dobrá rada, jen by to chtělo napsat, jakou koncentraci má ten kysličník mít.
3 %, prostě ten běžný, co je k dostání, ne ten průmyslový.

pes 112
napsal(a):
Prosím o radu, štěně sežralo silonovou ponožku, vyjde ? Pes má 4 kg. Nedávno sežral papírový kapesník, ten teda vyšel, kus z něj trčel, to jsem opatrně vytáhla. Ale ta ponožka je trošku větší sousto
Toho smajlíka bych si odpustila a pěkně bych se bála.

Já jen, že jsem si jednou polila rozbité koleno 8%, taky byl v lékárničce. Docela jsem zpívala. Co by to udělalo psu se zažíváním nevím, v lékárničce může být leccos. Proto ta moje připomínka.
napsal(a):
Já jen, že jsem si jednou polila rozbité koleno 8%, taky byl v lékárničce. Docela jsem zpívala. Co by to udělalo psu se zažíváním nevím, v lékárničce může být leccos. Proto ta moje připomínka.
Tak zvrací se ředěným 3% s vodou.8% už je trochu ''odbornější''.
Vyzvracanie cudzieho telesa môže trvať aj niekoľko dní, no ak sa dostane až do čriev môže to byť pekný prúser, silonka je pružná a dokáže sa v črevách pekne zamotať. Na vašom mieste by som išla radšej na veterinu nech urobia psovi RTG a podľa toho kde sa silonka v bruchu nachádza vám veterinár povie čo ďalej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
katkaa1
napsal(a):
Vyzvracanie cudzieho telesa môže trvať aj niekoľko dní, no ak sa dostane až do čriev môže to byť pekný prúser, silonka je pružná a dokáže sa v črevách pekne zamotať. Na vašom mieste by som išla radšej na veterinu nech urobia psovi RTG a podľa toho kde sa silonka v bruchu nachádza vám veterinár povie čo ďalej.
Silonka není vidět na RTG.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
Majka14
napsal(a):
Pokud jeste ponozka neni venku a pes by zacal zvracet, tak okamzite na nejakou kvalitni veterinu. Cizi teleso v zazivacim ustroji se projevuje prave urputnym zvracenim. A pro priste davejte pozor, je to opravdu nebezpecne. Ja takto prisla o psa - sezral kus hadru.
Mě takhle pes sežral 10 metrový dren z obvazu (nechápu jak to dokázal), a nikdo by nevěřil jakou radost mi udělal komplet zeblitý pokoj s vyblitým neporušeným drenem!
Tohle se často stává u koček, jak je lidi nechají tahat různý klubíčka, nebo hračky na špagátě - kočka to sežere, a jak se to cuckuje ve střevech, tak se o to střevo rozřeže.

Nám urval pes lemovku z lina, něco rozkousal, vyplival, něco sem mu sebrala, ale pořád asi 40 cm chybělo, druhý den nějaké kousky vykadil, ale bylo to pořád málo, ale my si nebyli jisti jestli tam vůbec ta lemovka po celém byla, protože už se o to předtím postarali i jiní psi, takže psovi vůbec nic nebylo, a tak jsme si řekli že to tam asi celé nebylo, že sežral jen ten kousek. Skoro po dvou měsících v noci pes vyzvracel zbytek, rozkousané kousíčky, prostě labradoří prasopes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Tak první bych zkusila kysličník, ať vyblije, pokud už je to dál a nevyblije, zkusila bych mu dát stříkačkou lžíci oleje(aby se to omastilo) a dva dny bych sledovala bobky, jestli vykadí. Teprve pak, bych jela na veterinu, dřív asi nemá cenu. Co tak asi veterinář řekne: můžete čekat, nebo ho rovnou říznem...Nenechám přeci řezat do psa, když je ještě nějaká šance, že to vyjde samo...

Nám jednou fena vyzvracela kapesník, "pikantní" na tom bylo, že nebyl náš, sežrala ho někde venku.

Clayton
napsal(a):
Velebnosti, jdu blejt!
Hlavně ať nevyblejete ponožku - cizí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.7
napsal(a):
Nám jednou fena vyzvracela kapesník, "pikantní" na tom bylo, že nebyl náš, sežrala ho někde venku.
Tak kapesník je ještě ta lepší varianta - oni někdy dokážou najít i pikantnější kousky (zejména v parcích)
Opravdu sežral a není nikde zapadlá pod tím křeslem?tak do hodiny bych riskla ten kysličník. Jinak psa nakrmte kyselým zelím, pokud vezme tak, syrové, nebo ho uvařte dohromady s bramborami, řádně omastěte a dejte psovi co sežere. Pokud je žravý, tak jakoukoliv zeleninu, která je balastní a podporuje pohyb střeva a čekat. Pokud by se jevil divně, tak na pořádnou kliniku.
anonymx
napsal(a):
Neredim ( mam to od veterinare) a funguje to 100% a ihned.
Také se přidám, fenka mi jednou omylem vytáhla hnojivo na kytky a já než stihla zareagovat, už nějaké žvýkala (do dnes nevím, zda něco spolkla). Hned jsem tedy volala na veterinu (nemáme ambulanci) vet mi doporučil vypláchnout žaludek. Tehdá pro devíti kilové štěně jsem měla dát 10 ml 3,5% kysličníku. Stříkačka ale měla pouze pět, takže jsem dala pět a než jsem vzala další, fenka mi všechno vyzvracela. Obvykle se tuším dává 1 ml na kilo. Jinak vet říkal opravdu neředit - ředěním kysličník ztrácí účinnost a musíte toho do psa nalít mnohem víc.3,5% roztok mu jinak nic neudělá.
Jinak bych také doporučila vet, když je to takový drobek, mrkne mu na trávící systém a uvidíte.
mishule
napsal(a):
Také se přidám, fenka mi jednou omylem vytáhla hnojivo na kytky a já než stihla zareagovat, už nějaké žvýkala (do dnes nevím, zda něco spolkla). Hned jsem tedy volala na veterinu (nemáme ambulanci) vet mi doporučil vypláchnout žaludek. Tehdá pro devíti kilové štěně jsem měla dát 10 ml 3,5% kysličníku. Stříkačka ale měla pouze pět, takže jsem dala pět a než jsem vzala další, fenka mi všechno vyzvracela. Obvykle se tuším dává 1 ml na kilo. Jinak vet říkal opravdu neředit - ředěním kysličník ztrácí účinnost a musíte toho do psa nalít mnohem víc.3,5% roztok mu jinak nic neudělá.
Jinak bych také doporučila vet, když je to takový drobek, mrkne mu na trávící systém a uvidíte.
Jenže jak vet "mrkne na trávicí systém"? V tom je právě ten zádrhel, že pes sežral něco, co není RTG kontrastní, jako např. kovové věci.
fikovnice
napsal(a):
Jenže jak vet "mrkne na trávicí systém"? V tom je právě ten zádrhel, že pes sežral něco, co není RTG kontrastní, jako např. kovové věci.
Já myslela spíš hmatem, vět pozná spíš, za je břicho tvrdší či tak. Takhle nám diagnostikoval vet prvního psa. Ani jsme nevěděli, že něco sežral. Vet mu to poznal pohmatem, prave kvůli ztvrdnute části břicha...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
No supééér. Bohužel znám psa, který snědl kalhotky a skončilo to operací s dlouhou těžkou rekonvalescencí...ale strašit jsem vás nechtěla.