Hezký den, mám otázku, chtěli bychom s manželem Argentinskou dogu. jelikož jsme měli zkušenost s chovem boxerů a teď máme dvě fenky APBT tak příště chceme argentinu. ale protože vím že v ČR už ta krev není úplně nová, chtěli bychom právě psa např z USA, Turecka atd... ale ať hledáme jak šílení tak nacházíme inzeráty max Slovensko :-/ kde najdu inzeráty c ciziny a na co si dát pozor abychom nenaletěli
díky.
alda082
napsal(a):
Hezký den, mám otázku, chtěli bychom s manželem Argentinskou dogu. jelikož jsme měli zkušenost s chovem boxerů a teď máme dvě fenky APBT tak příště chceme argentinu. ale protože vím že v ČR už ta krev není úplně nová, chtěli bychom právě psa např z USA, Turecka atd... ale ať hledáme jak šílení tak nacházíme inzeráty max Slovensko :-/ kde najdu inzeráty c ciziny a na co si dát pozor abychom nenaletěli
díky.
Jeden můj starý kamarád, velmi známý chovatel říká, že ze zahraničí nikdo žádnou kvalitu neprodá. nadějná zvířata zůstávají doma nebo někde "v dosahu".
Pokud jste odhodlaní jít do rizika (nemáte šanci nic zkontrolovat, jen prostě počkáte, co na Vás vykoukne na letišti z bedny), pak bych určitě nešel přes inzeráty! Spíš pohledejte weby chovatelů vybraného plemene ve vybrané zemi, ideálně včetně webu klubů pro příslušné plemeno. Vyberte lidi, kteří zvířata testují a mají aspoň nějaké výstavní úspěchy, navažte kontakt s chovateli vypište co nejvíc o sobě, přidejte reference (na sebe samozřejmě) a odkazy na známé chovatele, kteří se za Vás mohou "zaručit"...
a věřte a doufejte a čekejte. Třeba budete mít štěstí.
nezapomeňte ale na to, že je třeba dovézt psa s PP FCI nebo organizace s FCI spolupracující! jinak Vám ceůlá nepříbuzná krev bude na.. nic.
Pokud jde o USA, najeďte si na stránky http://www.akc.org/.
To je organizace v USA, se kterou FCI spolupracuje. Takže AKC rodokmen, ČMKU bez problémů uzná.
A co se týče nasednutí do letadla, to je ta nelepší volba. Vyjde to levněji než cargo a ještě si uděláte výlet.
Jenom, skutečně dobří chovatelé i v USA požadují reference. Takže by bylo dobré, navázat kontakt s nejakým více známým chovatelem (jehož znají i v US a dají na jeho slovo), aby vám ty reference dal.
Samsebou, určitě seženete štěně i bez referencí. Ale pokud chcete opravdu dobré a z dobrého chovu, tak to funguje takto.