Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2015 09:40

Dobrý den, máme doma 2. den pejska z útulku a má průjem.
Nejspíš je to tou útulkovou stravou, častá změna granulí a tak...
Jinak je fenka veselá a aktivní.
Doporučuje se 12-24 hodin nejíst a potom rýže s masem po malých částech, jenže ona není na tohle jídlo zvyklá, tak nevím.
Nemám jí dávat třeba granule po malých částech?Nebo jak to mám řešit?
Díky předem za odpovědi.

5.4.2015 09:44
pepy

XXX.XXX.34.139

Dobrý deň,

kľudne jej dajte varenú mrkvu a ryžu, radšej na viac krát.Ešte by som jej dal proti hnačke kalciovú pastu alebo čierne uhlie.

5.4.2015 10:37

Je velmi chvályhodné, že jste si vzala pejska z útulku, tolik jich tam čeká na nový domov, granule vysadťe, opravdu uvařte libové kuřecí maso (prsa, může být i jiné, bez kůže, králičí, krůtí), k tomu hodně na měkko rozvařte kulatozrnnou rýži, přidejte mrkev, nejlépe krátce podušenou v páře a pěkně rozmačkanou. Maso s rýží v poměru 2:1,2 pro maso. Přidejte jí do toho jídla 2 SYROVÉ !, kuřecí krky( zahustí vám stolici). Jakékoliv kosti- vždy jen SYROVÉ, obalené masem, nikdy tepelně upravené, holé, dlouhé klacky, obrané od masa! Zkuste to, uvidíte, jak bude chutnat. Pokud ho máte krátce, jak píšete, zajděte na veterinu na celkovou prohlídku, jak je na tom pejsek zdravotně, odeberte si do skleničky, to její hovínko, právě ten průjem a dejte vyšetřit na koprologii. Může to být změna prostředí, krmivem, paraziti, viroza, bakteriální původ-cokoliv. Až po vyšetření koprol., to vyřešíte. Ohledně výživy, tady bylo psáno už mnoho, každý pejsek je originál, časem sama přijdete na to, na čem vám bude dobře prospívat, zda na přirozené stravě-BARF, granulích, nebo obojím. Jen se vyhněte granulím typu supermarketovky, Royal canin, Proplan, Eucanuba atd. S těmito nešlápnete vedle: Orijen, NOW-GRAIN FREE, GO natural, Taste of the wild, Essential, Annamaet, Wolfsblut apod. Na veterinu si ale 100% zajděte, aby jste věděla, jak je na tom hafík celkově zdravotně. Pak dejte vědět.

5.4.2015 10:46

Ještě můžete zkusit podat smectu, rozpuštěnou v malém množství vody, a do stravy přidejte kvalitní probiotika. Holá rýže s mrkví vás nespasí, maso musí být. To, co jsem vám psala není plnohodnotná strava na dlouhodobé krmení, ale 1.pomoc při průjmu-dietka na2-3 dny, potom se sama musíte rozhodnout, čím budete krmit.

5.4.2015 10:56

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je velmi chvályhodné, že jste si vzala pejska z útulku, tolik jich tam čeká na nový domov, granule vysadťe, opravdu uvařte libové kuřecí maso (prsa, může být i jiné, bez kůže, králičí, krůtí), k tomu hodně na měkko rozvařte kulatozrnnou rýži, přidejte mrkev, nejlépe krátce podušenou v páře a pěkně rozmačkanou. Maso s rýží v poměru 2:1,2 pro maso. Přidejte jí do toho jídla 2 SYROVÉ !, kuřecí krky( zahustí vám stolici). Jakékoliv kosti- vždy jen SYROVÉ, obalené masem, nikdy tepelně upravené, holé, dlouhé klacky, obrané od masa! Zkuste to, uvidíte, jak bude chutnat. Pokud ho máte krátce, jak píšete, zajděte na veterinu na celkovou prohlídku, jak je na tom pejsek zdravotně, odeberte si do skleničky, to její hovínko, právě ten průjem a dejte vyšetřit na koprologii. Může to být změna prostředí, krmivem, paraziti, viroza, bakteriální původ-cokoliv. Až po vyšetření koprol., to vyřešíte. Ohledně výživy, tady bylo psáno už mnoho, každý pejsek je originál, časem sama přijdete na to, na čem vám bude dobře prospívat, zda na přirozené stravě-BARF, granulích, nebo obojím. Jen se vyhněte granulím typu supermarketovky, Royal canin, Proplan, Eucanuba atd. S těmito nešlápnete vedle: Orijen, NOW-GRAIN FREE, GO natural, Taste of the wild, Essential, Annamaet, Wolfsblut apod. Na veterinu si ale 100% zajděte, aby jste věděla, jak je na tom hafík celkově zdravotně. Pak dejte vědět.

Na veterinu zajdeme zítra nebo pozítří, až bude mít veterinář otevřeno.
A mám jí to uvařit už teď, nebo ještě nechat chvíli nejíst? Naposledy jedla včera asi v sedm.
Děkuju.

5.4.2015 11:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Na veterinu zajdeme zítra nebo pozítří, až bude mít veterinář otevřeno.
A mám jí to uvařit už teď, nebo ještě nechat chvíli nejíst? Naposledy jedla včera asi v sedm.
Děkuju.

Pejsci z útulku nejsou zvyklí na dobré krmení, proto bych jí dávala to, co jedla v útulku a postupně do toho pomalu zapracovávala lepší stravu, ať už granule nebo přirozené jídlo. Můžete jí dát pro začátek tu rýži s kuřecím masem, vařeným, bez kůže, a do toho trošku vařené mrkve. Jestli nemáte k dispozici granule, které měla, můžete přidat trošku nějakých podřadných. Postupně zvyšujte podíl masa a ubírejte obiloviny a můžete postupně přidat i maso s troškou tuku. Kosti syrové, ale opatrně, jestli na ně není zvyklá, pozor, aby je nehltala. Čím pozvolnějíš přechod, tím lépe pro ní. Dát psovi hned maso nebo kvalitní granule je spolehlivá cesta, jak mu rozhodit zažívání na dlouhou dobu.

5.4.2015 11:43

Ano, dejte jí najíst hned, málo a opatrně, zíta dejte taky 2x jídlo, ráno a večer-málo.

5.4.2015 22:00
noemi

XXX.XXX.64.236

Máme doma taky psa z útulku, který trpěl šíleným průjmem. Řešili jsme přes veterináře, dostal antibiotika...

Nicméně - tehdy jsem byla psem nepolíbená , dnes už vím, že u něj stoprocentně zabere kvalitní bílý jogurt, zpočátku jsem měla strach, že průjem bude ještě horší, ale krásně se obnoví střevní flora. Proti průjmu působí i vařená rýže...klidně je možno smíchat s jogurtem.
Živočíšným uhlím, pokud máte doma, taky nic nepokazíte - hlavně, ať se pejskovi uleví.

Změny složení stravy ve srovnání útulek x kvalitní granule můžou způsobit pěknou paseku. Uvidíte, jak pejsek zareaguje, každopádně stoupejte ve složení pomalu - ne šup hned na nějaké extra masové granule.

Už jsem tady několikrát psala, že dobře jsou snášeny Dog Lovers Gold - pokud se samozřejmě nerozhodnete krmit masem

Zdravíme pejska i jeho nové páníčky .

6.4.2015 07:59

Dobrý den, děkuji všem za odpovědi
Od včerejška odpoledne dávám maso, rýži a mrkev.
Dnes už ráno dostala(maso rýži a mrkev), ještě jí dám asi odpoledne(tak o půl druhý), zkusím rýži smíchat s jogurtem(kolik toho jogurtu mám dát?Váží asi tak 9 kilo), a pak jí dám ještě večer, to dostane zase rýži, maso a mrkev.
Zítra zase rýži mrkev a maso, nejspíš jí to zase rozdělím na 3 dávky, nebo jen 2?Přijde mi pořád hladová.A nemám jí do toho už přimíchat trochu granulí(zítra)?
A ty granule Dog Lovers Gold myslíte na začátek, nebo na stálé krmení?
Děkuju.

6.4.2015 09:41
lev

XXX.XXX.253.186

Granule zatím nedávejte. Zůstaňte pár dnů na této dietě, mezitím navštivte veta.

6.4.2015 09:52
scylla

XXX.XXX.150.32

Dog lovers jsou velmi dobré granule i na stálé krmení, ale pozor na ten přechod.

6.4.2015 10:17
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Mam dojem že toho michate docela hodně pokud se jedna o utulkoveho psa krmeneho kdovi čim a navic ho mate krátce takže prujem muže byt zpusoben i stresem.
Jako provni bych volila opravdu 24 hodinovou hladovku a pak jelikož je to masožravec tak bych mu dala vařene libove maso a nic vic maximalně bych do toho dala ještě pomlete kuřeci krky ale i s tim opatrně spoustu psu kteři nejsou zvykli na syrove maso muže na ně reagovat zase prujmem.
Dietu jen z masa bych držela několik dni a pak by to chtělo navštěvu veterinaře a dukladne odčerveni a to nejen červiky ale i coccidie a giardie.

6.4.2015 10:35

ivulka2 napsal(a):
Mam dojem že toho michate docela hodně pokud se jedna o utulkoveho psa krmeneho kdovi čim a navic ho mate krátce takže prujem muže byt zpusoben i stresem.
Jako provni bych volila opravdu 24 hodinovou hladovku a pak jelikož je to masožravec tak bych mu dala vařene libove maso a nic vic maximalně bych do toho dala ještě pomlete kuřeci krky ale i s tim opatrně spoustu psu kteři nejsou zvykli na syrove maso muže na ně reagovat zase prujmem.
Dietu jen z masa bych držela několik dni a pak by to chtělo navštěvu veterinaře a dukladne odčerveni a to nejen červiky ale i coccidie a giardie.

Hladovku už máme za sebou.
Ale už jsem začala s rýží a masem, mrkve tam bylo jen trošičku, takže bych jí teď dávala jen maso a rýži, a ten jogurt vynechala?

6.4.2015 10:38
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Hladovku už máme za sebou.
Ale už jsem začala s rýží a masem, mrkve tam bylo jen trošičku, takže bych jí teď dávala jen maso a rýži, a ten jogurt vynechala?

Ja bych davala jen to vařene maso bez rýže a bez mrkve, možna bych do toho dala lžičku toho jogurtu ale jinak nic vic.
Pes je prostě masožravec a jak jinak mu chcete upravit zažívání když mu budete cpat zrni a zeleninu.

6.4.2015 11:55

Já při průjmech rozvařenou kaší z rýže dávám, můžete dát i rozvařenou mrkev a hlavně ten vývar z ní, do toho libové maso, kuřecí bez kůže, králičí, hovězí. S tím jogurtem zkušenosti nemám, můj pes ho žere normálně ale při průjmu sem nezkoušela. Když je průjem velký spolehlivě ho zastaví čaj z dubové kůry, polévková lžíce na hrnek vody, ale je to hořké, mí psi jsou zvyklí a na povel pijí ale nevím jestli by se vám to do ní povedlo dostat. No a samozřejmě koprologii a pořádně odčervit na všechno pak můžete dát nějaká probiotika a pomalu přecházet na kvalitní granule.

Přidejte reakci

Přidat smajlík