Dobrý den, chtela bych vás poprosit o radu...
Dnes a včera v noci můj pes (stěně,5 měsíců) zvracel, obě noci pouze 1x, včera kolem páté ráno, dnes ve 3 rano, takže poměrně značnou dobu po posledním krmení... (krmime v 8 večer naposledy). Vyzvracel plný obsah žaludku, napůl natravene granule (taková hnědá kasovita směs s pár celými granulemi jeste), bez žádné další příměsi (bez krve, pěny nebo tak)... Přes den nezvracel, jí a chová se normálně (běhá, hraje si atd), stolice je také normální konzistence i frekvence... Přijde mi, že toho vyzvracel vždycky docela dost a vůbec nevím, jestli něco prošlo dál ze žaludku (mohl by mít nějaké ucpání uvnitř?) a taky mi přijde divná ta doba kdy zvrací... Uprostřed noci z ničeho nic... Pak se to po sobě pokouší sežrat vždycky a pak jde spát jako by se nechumelilo... Myslela jsem včera, že mu jen něco nesedlo a je to ojedinělá věc (už zvracel předtím kdysi párkrát, též v noci), ale dnešní opakování té samé situace že včera mě trochu znepokojuje... Co by to mohlo být? Zítra plánuji zavolat našemu veterináři..
Jinak krmime TOTW a dáváme přes den i nějaké mlsy navíc jako jogurt atd, ale dávali jsme takto vždy, žádná změna v krmení se nekonala.
Paprinka
napsal(a):
Dobrý den, chtela bych vás poprosit o radu...
Dnes a včera v noci můj pes (stěně,5 měsíců) zvracel, obě noci pouze 1x, včera kolem páté ráno, dnes ve 3 rano, takže poměrně značnou dobu po posledním krmení... (krmime v 8 večer naposledy). Vyzvracel plný obsah žaludku, napůl natravene granule (taková hnědá kasovita směs s pár celými granulemi jeste), bez žádné další příměsi (bez krve, pěny nebo tak)... Přes den nezvracel, jí a chová se normálně (běhá, hraje si atd), stolice je také normální konzistence i frekvence... Přijde mi, že toho vyzvracel vždycky docela dost a vůbec nevím, jestli něco prošlo dál ze žaludku (mohl by mít nějaké ucpání uvnitř?) a taky mi přijde divná ta doba kdy zvrací... Uprostřed noci z ničeho nic... Pak se to po sobě pokouší sežrat vždycky a pak jde spát jako by se nechumelilo... Myslela jsem včera, že mu jen něco nesedlo a je to ojedinělá věc (už zvracel předtím kdysi párkrát, též v noci), ale dnešní opakování té samé situace že včera mě trochu znepokojuje... Co by to mohlo být? Zítra plánuji zavolat našemu veterináři..
Jinak krmime TOTW a dáváme přes den i nějaké mlsy navíc jako jogurt atd, ale dávali jsme takto vždy, žádná změna v krmení se nekonala.
A kolikrát denně krmíte a o jaké plemeno se jedná?
fikovnice
napsal(a):
A kolikrát denně krmíte a o jaké plemeno se jedná?
Přišla mi hned na mysl torze žaludku, ale moc to na toto onemocnění nesedí. Postihuje spíše starší psy, příznaky jsou poněkud jiné a hlavně za 24hod už by pes na tom byl asi hodně zle. Zkuste zapátrat, jestli tam nebyl nějaký faktor - něco nového (nějaký časový posun v krmení, časová návaznost na hraní si/výcvik, na procházku, atd.). No a pokud to měl již v minulosti, tak by to snad nemuselo být něco závažného (mám na mysli život ohrožujícího), ale určitě by stálo za to důkladné vyšetření internistou - nejlépe přímo gastroenterologem.
Já jsem se snažila teď najít na internetu co by to mohlo být a na torzi mi to nesedí, spíše na obstrukci střeva... V minulosti párkrát zvracel už (jaký pes ne..), ale nikdy ne takhle pozdě v noci po krmení a nikdy ne takhle velké množství polonatraveneho jídla... No nic, teď spí, ráno volám veterinu a dám vědět...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Torze žaludku je nesmysl, pes už by byl dávno mrtvý. Jinak za nějaká léta co žiju se psy tak mám zkušenost že zvrací v noci, hlavně mezi třetí až pátou hodinou ranní, proč to mě neprozradili jinak to že vyzvrací krmivo není neobvyklé pes tráví mnohem déle než člověk, takže pokud je nakrmený někdy v šest odpoledne může se stát že v noci vyzvrátí natrávené jídlo, není to sice dobře, ale není to tragedie. Zřejmě vašemu psovi něco chybí nebo přebývá, může to být viroza, zánět žaludeční sliznice apod. já na vašem místě bych mu dala pár dní dietu, tedy vynechat granule, jen rýži s masem případně do toho třeba heřmánkový čaj a uvidíte co se bude dít dál.
ivulka2
napsal(a):
Pokud ma pes tendenci to po sobě sežrat tak ho nechte pokud to znova sežere tak se o nic nejedna je to běžna věc u masožrave šelmy ktera se nacpe a pak to v klidu vyzvraci a znova sežere.Prostě ma plnej žaludek a tlači ho tak to vyhodi a přeskladá.
Jenže mi to přijde divný, že by to nikdy předtím nedělal a teď 2 noci za sebou ten samý scénář (přitom se nic nezměnilo). Ale veterinář otevírá v 9, pak tam brnknu.. :)
habe : díky za uklidnění, že to snad nebude nic vážného :).

Jestli krmíte suchými granulemi, tak může být pes přežraný. Granule po nasáknutí např.3x zvětší objem. Psovité šelmy to tak dělají, naperou se až tahají břicho po zemi, pak si někde zalezou, v klidu si to vyhodí a požírají.
Tak jsem mluvila první s chovatelkou, od které stěně máme a řekla mi, že to prostě někdy buldoci (a asi i jiní psi samozřejmě) dělají, že jim to nesedne a tlačí je to, tak si to vyzvrací a mám ho nechat si to znovu sežrat a 'poskládat do žaludku' lépe :) a že by konzultovala s veterinářem až když by to bylo častější, nejedl by, byl apaticky nebo měl nějaké další příznaky...
Takže to tak asi nechám a uvidíme... :) jen pro někoho, kdyby měl stejný problém a hledal zde odpověď... :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38
Také si myslím, že toho jen sežral moc, třeba takové ty nenažrané popelnice typu labrador...tohle dělají běžně. A hlavně to dělají psi na granulích, na BARFu teda minimálně(naši vůbec) Takže je to zřejmě tak, jak vám psaly holky. Zůstala bych na 3x denně, ale hlavně ubrala z večerní dávky. Nekrmila bych...co pes sežere, ale dávkovala bych dle návodu na granulích. I když se pes zatím nijak nepřejídá, postupným zvyšováním si dávek, začne žrát víc a u vašeho plemene je to pak dost problém.
Styl ani frekvenci krmení měnit nechci, takto to psu doteď vyhovovalo a bylo mi to doporučeno jak chovatelkou, tak i ostatními majiteli buldoků :)
Prechod na 2x denně chystáme v půl roce, podle paní chovatelky si pes stejně řekne sám a začne odmítat jedno krmení denně, což se děje už i u nás s čím dál větší frekvencí a 'obed' si většinou už jen tak zobne.
Určitě se neprejida a nemá k tomu ani sklony, dokonce bych řekla, že je na buldoka relativně hubený a.
Pardon nějak se mi to odeslalo dřív
...a atletický, z vrhu je momentálně nejmenší na kg. Nikdy se neprejidal a nemá k tomu tendence, někdy si jen tak z misky zobne, někdy sní půl, někdy mu přidáváme. Doteď to fungovalo krásně, jen poslední dvě noci zvracel, tak se mi to nechce měnit, když to není dlouhodobý stav :).

Měl sem stejnej problém se psem (štěnětem).u nás to zavinilo příliš velké teplo doma snížila se teplota a bylo po problému! jinak pes mi občas zvrací ale on to má z hltání velkých kusů masa(je línej kousat) tak to vyzvrací pokouše podruhé na jemnější kusy a sežere
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Magik

XXX.XXX.87.248
Dobrý den mám stejný případ vím je to už dlouho ale nevím co dál

Magik
napsal(a):
Dobrý den mám stejný případ vím je to už dlouho ale nevím co dál
A co třeba veterinář?
Ale vy jste zase jenom takový ten výkřik do tmy, že jo? Aby se rozpohybovala diskuse.
Jinak - chronicky zvracející a neléčení psi (kočky) u mě končí na pitevním stole.