Zdravím,
zkouším své štěstí, jestli se tu nenajde někdo schopný poradit s výcvikem psa v regionu Uničovsko plus mínus 20-30 km.
Nejde teda o psa, ale o výcvik majitele, absolutně neumí se psem srozumitelně komunikovat a chytráci na cvičáku mu poradili EO, z čehož se mi chce brečet, ten pes nemá ani páru, co se po něm chce, když se to po něm chce pokaždé jinak.
A já jsem jednak moc daleko, abych poradila a hlavně jsem dcera, tak se přece nenechá pan otec opravovat, že...
Dívala jsem se na místní ZKO a v kurzu mají na prvním místě "co s sebou" stahovák, takže tam se mi ani volat nechce, asi se tam toho za těch 15 let, co jsem tam byla posledně, moc nezměnilo.
Díky za každej podnět, info, známého, co má známého,...
Hanka.
colectiv
napsal(a):
A tomu stahovaku. Asi vite, jak to tam u vas chodi, ale jinde muzou byt na jine urovni, lec to maji napsane taky. I kdyz v mem klubu taky pisou stahovak, hned jsem rekla, ze se sveho 4cm nylonoveho obojku nevzdam.
Možná už se kousek k civilizovanosti posunuli, ale za mě mi nutili retrívra na obrany
A to že je stahovák psaný ještě nad obyč obojkem mi moc důvěru nevrací.
Jinak díky moc za tip, znáte to tam osobně? Spíš než skupinovou lekci bych to spíš viděla na pár individuálek. Koukám, že na stránkách mají NO, poradí si i s lovečinou?
Pes sám o sobě má neuvěřitelnou chuť pracovat, strašně snadno se chytá na jakoukoli aktivitu ze strany psovoda, (dokonce si ho brali dospělého a s několika loveckýma zkouškama, haha).
No, tak nuceni psa do cehokoliv je hnus, s tim souhlasim. Stejen tak nuceni majitele do pomucek, ktere vnitrne (i nahlas) odmita. Pes to vyciti a je konec vycviku.
Asi jsem to blbe napsala, oni maji na strankach uvedeny taky stahovak (jine stranky, nez Koudelovi), ale ja jim pri prvni hodine rekla, ze na psa stahovak nedam a budu cvicit jen s nylonovym.
K odkazu - hodně lidí ho doporučuje, vím, že to se psy umí, je rozumný. Co se individuálek a loveckého výcviku týče, musíte ho kontaktovat, bohužel přesně nevím.
Škoda, že pes s takovým potenciálem není využitý. Snad najdete cvičák, kde poradí a přeučí pána.
Http://www.cvicakrymarov.wbs.cz/
- vubec ale nevim, jake to tam je
A do Olomouce by dojížděl? Tam je cvičáků hodně, určitě byste našla něco, co bude vyhovovat.
hanitchka.m
napsal(a):
Možná už se kousek k civilizovanosti posunuli, ale za mě mi nutili retrívra na obrany
A to že je stahovák psaný ještě nad obyč obojkem mi moc důvěru nevrací.
Jinak díky moc za tip, znáte to tam osobně? Spíš než skupinovou lekci bych to spíš viděla na pár individuálek. Koukám, že na stránkách mají NO, poradí si i s lovečinou?
Pes sám o sobě má neuvěřitelnou chuť pracovat, strašně snadno se chytá na jakoukoli aktivitu ze strany psovoda, (dokonce si ho brali dospělého a s několika loveckýma zkouškama, haha).
Pokud se jedna o loveckeho psa tak si najděte někoho kdo se děla lovecky vycvik, lovečaci jsou trošku něco jineho než klasicka sportovka či poslušnost co se děla na kurzech.Pokud už ma pes lovecky vycvik a i zkoušky tak snad by měl vědět co se po něm chce.
U loveckeho vycviku je přece jen trošku jinej sistem a i v celku jina povelova technika takže pes pak muže byt docela zmateny z toho co se po něm chce.
colectiv
napsal(a):
Http://www.cvicakrymarov.wbs.cz/
- vubec ale nevim, jake to tam je
A do Olomouce by dojížděl? Tam je cvičáků hodně, určitě byste našla něco, co bude vyhovovat.
Cvičáků okolo je spousta, problém je, že taťka nedokáže filtrovat totální zhovadilosti, prostě jak to řekne lektor, je to pravda (včetně toho EO, už ho koupili )
A já nebydlím ve vzdálenosti, kde bych je mohla nějak ovlivnit a včas zastavit, než si psa zprasí úplně.
Proto potřebuju osobní zkušenost a radu, který výcvikář to má v hlavě opravdu v pořádku a umí učit nejen psa, ale hlavně !psovoda!
Chodili zkraje na jeden cvičák, kde si holky s jednou vychovanou borderkou hrály na cvičitelky, v kurzu si všichni vyměňovali psi, straaašně je socializovali, ale poslušnost nula i u těch, co tam byli už rok.
Na druhým cvičáku měli zase rotvíky, co poslouchají skoro jak cirkusáci, ale všichni na krku EO.
Nehledám nutně cvičák, stačí mi rozumnej člověk, co s něma půjde párkrát na louku, na procházku a zaměří se na chyby psovoda, ten pes už se chytne, má to v sobě, chce komunikovat, ale holt teď když nemá s kým, dělá si na procházce svoje a na psovoda pochopitelně s..e.
ivulka2
napsal(a):
Pokud se jedna o loveckeho psa tak si najděte někoho kdo se děla lovecky vycvik, lovečaci jsou trošku něco jineho než klasicka sportovka či poslušnost co se děla na kurzech.Pokud už ma pes lovecky vycvik a i zkoušky tak snad by měl vědět co se po něm chce.
U loveckeho vycviku je přece jen trošku jinej sistem a i v celku jina povelova technika takže pes pak muže byt docela zmateny z toho co se po něm chce.
Pes u původního majitele tikal jak hodinky, ale to byste museli vidět, jak to taťka fakt neumí. Pes by klidně věděl, co dělat, kdyby mu někdo skutečně řekl, CO má dělat a že to myslí vážně.
Třikrát za procházku mile zvolané "ťuťuňuňu pocem/tady deme/ no pojď" a ukázaným pamlskem v ruce a když přijde, přijde, když nepřijde, jde se dál. Povel Ke mně padne jen když jde do tuhého, když pes mizí po stopě, v křoví nebo do háje a to si pak může halekat jak chce, jednak to psa neučí a jednak to volá ve chvíli, kdy je to na jejich úrovni úplně marný, takže povel zprasenej. Několikrát za procházku pes vezme roha a není na dostřel, když se pak vrací, místo k taťkovi to vezme dva metry kolem něj do křoví na druhou stranu a nějaký ke mně je mu buřt. Že takovej pes nemá co dělat bez vodítka nebo couračky je kapitola sama pro sebe, "musí se přece vyběhat", vrrr.
V tuhle chvíli pes nemá ani přivolání, ani down (byla jsem u koupě psa, původnímu majiteli pes cvakl zubama o zem, jak vrazil hlavu mezi tlapy).
A když jsem tak před rokem zašla mezi myslivce ve sdružení, kde je i taťka členem, tak tam je to ve výcviku stejnej pravěk, psi se kopali, vyvěšovali, naprosto roztřepaný chudinky místo dravých sebevědomých pracujících psů. Taky mu tam pár dobráků radí, jak na psa
Budu strašně vděčná za tip na konkrétního člověka, už nevím, jak ho najít, když v těch místech nemám osobní kontakt a na taťkovi výběr nechat nemůžu, pač absolutně netuší, co je dobře a co špatně.
umpa.lumpa
napsal(a):
Vzhledem k tomu, že je to ZKO, je pro ně řetízkový obojek zcela logicky na prvním místě. Ono se totiž na zkoušky s ničím jiným nesmí.
Chápu připomínku, máte pravdu. Moje nedůvěra k nim pramení spíš z dost překonanýho přístupu k výcviku už před patnácti lety, třeba se tam i něco změnilo od té doby, i když hlavní postavičky jsou tam stále.