Zdravím a omlouvám se, pokud se tohle téma již řešilo...
Máme 10 týdenní štěndo trpasličího pinče... Dnes jsme poprvé podnikli trochu větší procházku v rámci socializace (asi 20 minutek). Nechci tu socializaci prošvihnout, ale do teď nebylo počasí na to, abychom mohli na nějakou procházku (vždy vyčůrat a domů). Jenomže pejsek mi půlku procházky prokňučel a to především u jiných pejsků. Úmyslně jsem ho chtěla seznámit s ostatními pejsky, aby s nimi neměl problémy. Sousedovic yorkšírku má rád, pořád za ní běhá, i když ona se ho tedy bojí. Ale jak jsme se dostali k plotu s jiným psem tak jsme špatně pořídili. Bál se k nim jít blíž na očuchání a neustále u toho kňučel a to pejsci většinou ani neštěkli. Snad z nich měl vyloženě strach.Takhle jsme to vzali okolo 3 psů a všude stejné. Tak se trošku bojím, aby se mi socializoval. Nemáte někdo rady, aby se mi pejsek nebál? Je teda pravda, že pejsci byli větší, než on, ale brala jsem ho k samým dobrákům...
Díky za reakce!
Nebojte nič neprešvihnete, psík je ešte malý máte čas ho socializovať postupne. Oňuchávanie cez plot nie je ideálne, psy na seba dostatočne nevidia a nemusia pochopiť všetky "psie" signály. Radšej s ním vyjdite cez víkend niekde na sídlisko, alebo do parku a určite tam stretnete ľudí s inými psami, ktoré budú nekonfliktné a bude sa s nimi môcť očuchať a pohrať. Alebo nájdite nejaký cvičák.
Uživatel s deaktivovaným účtem
"Možná si nejprve musí zvyknout na Vás..."
Ne možná, ale to je to naprosto zásadní a nejdůležitější - navázat si štěně na sebe. Socializace neznamená povinné kamarádění se všemi psy, ale seznámení se se světem, včlenění se do něj...A co se týká seznamování se psy -méně je někdy více.
Přečtěte si tenhle článek, týká se i socializace :
http://blog.koira.cz/vycvik-psu/159#more-159.