Zdravím všechny pejskaře a ráda poznala někoho, kdo má zkušenost s doplňkovou léčbou Bachovou terapií. Před půl rokem jsem byla nucena dát srnčáka na deset hodin na hlídání do psí školky, jinak hlídání občas zajišťovala rodina. Mám dva kluky - 1O a 11 let, kteří se poslední 3 roky nesnesou, bez naší přítomnosti by to byl boj na život a na smrt.Starší to doma vydrží, ale mladšího bráchu by "sežral" /několik opravdu bolestných napadení s následky/, mladší je schopen zlikvidovat dveře, koberec a vše co mu přijde do cesty. Jinak v naší přítomnosti jsou velmi kamarádští a vítací. Od hlídací rodiny se mu podařilo utéct, doteď nevíme kudy, našli jsme ho po 8 hodinách v úplnou náhodou v místech, kde by ho nikdy nikdo nehledal, vystresovaného, nevnímal, neslyšel, bál se nás a všeho kolem sebe. I když nevím, zda je to v souvislosti s prožitým stresem, za 2 měsíce mu začala slézat srst a již půl roku jezdíme na veterinu, kde prošel všemi možnými vyšetřeními, testy, odběry. Nepotvrdila se žádná obávaná nemoc, pouze nepatrně snížená funkčnost štítné žlázy. Začal brát 2x denně půlku Letrox 5o, koupele střídavě v sirné a v bylinkové lázni, vitamíny pupalka s éčkem. Jí a pije normálně, ale je z něj hrozný závislák, kdy každý můj pohyb sleduje, nehne se ode mne, když jsem doma, když ne, musí s ním být manžel, který je již naštěstí v důchodu. Možná mě někteří pejskaři odsoudí, ale je to jinak velmi milý, mazlivý a pozitivní pejsek, ale bohužel mu jsme nuceni podřídit každou svou činnost, nákupy, návštěvy apod.Teď mi veter. poradil Bachovu terapii, pro oba. Staršímu proti občasné agresi /jen na toho jednoho, konkrétního/ a mladšímu na bázlivost a proti stresu. Mám známé, kteří mají víc pejsků, všichni se snesou, ale tihle moji dva prckové nám pomalu mění život, kdy mi hlídáme je, a ne oni nás.Díky za pozitivní rady.
Bachovky jsou výborná věc, ale musí je namíchat někdo, kdo to opravdu umí. Nekupujte je na veterině nebo od absolventů víkendových seminářů. Dobrá zkušenost je tady na tom kontaktu.
www.umarkety.cz.
scylla
napsal(a):
Bachovky jsou výborná věc, ale musí je namíchat někdo, kdo to opravdu umí. Nekupujte je na veterině nebo od absolventů víkendových seminářů. Dobrá zkušenost je tady na tom kontaktu.
www.umarkety.cz.
Co zkusit immunovet ? Kdy byl odčerven ? Kámošce takto olezl 7.letý pes a dělaly to škrkavky. Samozřejmě k tomu bachovky na zklidnění také.
Škoda, že tahle diskuse zapadne dřív, než "vendy108" zjistí, jak to s těmi bachovkami je. Mne by to skutečně taky zajímalo jestli pomůžou. Já jim totiž nevěřím. Jednou jsem se nechala přesvědčit a nechala namíchat "u Markéty" a bylo to k ničemu. Jednalo se o bázlivé štěně. Trochu se to zlepšilo věkem a hlavně díky trpělivosti a postupnému zvykání na další a další podněty. Nechci brát zadavatelce iluze, ale mám pocit, že její psi mají problémy těžšího kalibru, na to bachovky stačit taky nebudou. Psi se buď spolu snesou, nebo nesnesou. Nemá smysl přemýšlet nad tím, proč to tak je a jak se to dá změnit - nedá! Může být klid týdny, měsíce, ale jednou to zase přijde. Tito už se rvou natvrdo a tak to bude do konce jejich života. Je potřeba je prostě oddělovat. Závislost psa zadavatelka podcenila a umožnila mu, aby se prohloubila do obludných rozměrů. Taky jsem znala jedny lidi, co měli psa, který nemohl být doma ani 5 minut sám. Majitelka měla úraz, byla řadu měsíců doma a pes si navykl. Dopadlo to tak, že ho měli asi 15 let a z toho 12 let nemohli jít společně nikam. Pořád musel být někdo se psem (bydleli v paneláku, tak by si sousedi stěžovali), nebo si ho někdo z rodiny musel brát do práce. Když pes konečně pošel, celá rodina si ve skutečnosti oddychla. Co se týče olysalosti psa, může mít řadu příčin. Pokud na jedné veterině nic nezjistili, asi by bylo potřeba vyměnit doktora.
vendy108
napsal(a):
Zdravím všechny pejskaře a ráda poznala někoho, kdo má zkušenost s doplňkovou léčbou Bachovou terapií. Před půl rokem jsem byla nucena dát srnčáka na deset hodin na hlídání do psí školky, jinak hlídání občas zajišťovala rodina. Mám dva kluky - 1O a 11 let, kteří se poslední 3 roky nesnesou, bez naší přítomnosti by to byl boj na život a na smrt.Starší to doma vydrží, ale mladšího bráchu by "sežral" /několik opravdu bolestných napadení s následky/, mladší je schopen zlikvidovat dveře, koberec a vše co mu přijde do cesty. Jinak v naší přítomnosti jsou velmi kamarádští a vítací. Od hlídací rodiny se mu podařilo utéct, doteď nevíme kudy, našli jsme ho po 8 hodinách v úplnou náhodou v místech, kde by ho nikdy nikdo nehledal, vystresovaného, nevnímal, neslyšel, bál se nás a všeho kolem sebe. I když nevím, zda je to v souvislosti s prožitým stresem, za 2 měsíce mu začala slézat srst a již půl roku jezdíme na veterinu, kde prošel všemi možnými vyšetřeními, testy, odběry. Nepotvrdila se žádná obávaná nemoc, pouze nepatrně snížená funkčnost štítné žlázy. Začal brát 2x denně půlku Letrox 5o, koupele střídavě v sirné a v bylinkové lázni, vitamíny pupalka s éčkem. Jí a pije normálně, ale je z něj hrozný závislák, kdy každý můj pohyb sleduje, nehne se ode mne, když jsem doma, když ne, musí s ním být manžel, který je již naštěstí v důchodu. Možná mě někteří pejskaři odsoudí, ale je to jinak velmi milý, mazlivý a pozitivní pejsek, ale bohužel mu jsme nuceni podřídit každou svou činnost, nákupy, návštěvy apod.Teď mi veter. poradil Bachovu terapii, pro oba. Staršímu proti občasné agresi /jen na toho jednoho, konkrétního/ a mladšímu na bázlivost a proti stresu. Mám známé, kteří mají víc pejsků, všichni se snesou, ale tihle moji dva prckové nám pomalu mění život, kdy mi hlídáme je, a ne oni nás.Díky za pozitivní rady.
Dobrý den. Mám trochu podobný problém, ale nikoli se psy, nýbrž s kocoury. Také občasná agrese. Tak se pak prosím podělte o to, jestli jste našli něco, co aspoň trochu pomáhá.
Taky na Bachovky nevěřím. Bylinky jsou fajn, ale v tak malém množství a koncentraci...
Na psychické problémy u psů pomáhá hlavně soustavná a systematická práce, krůček po krůčku. Podávání Bachovek beru jako podporu psychiky majitelů, ti se uklidní a svůj klid přenášejí na psa.
Vypadávání srsti může mít tolik příčin (hormonální, poruchy vnitřních orgánů, stres, paraziti, alergie...), že asi nezjistíte, jestli problém zmizel sám od sebe nebo pomohly bylinky.
Je pravda, že když jsme chodili do práce, byl doma klid. Když zůstal manžel v důchodu doma, od té doby začaly problémy a závislost. Veterinář mi doporučil bachovky na zklidnění a psychiku, tak to zkusím. Bylinkami nic nezkazím. Jinak určitě dám vědět výsledek /za 2-3 měsíce se to snad projeví/.S tou vypadanou srstí jsme opravdu prošli vyšetřeními všeho, včetně několika ultrazvuků, ale kromě malé odchylky štítné žlázy je vše v pořádku. Zatím mám doma "naháče", ale snad léky zaberou. Jinak díky za reakce.