Furminátor - zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.4.2015 20:26
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Zdravím smajlík

Prosím o radu ohledně furminátoru. Je na vyčesání dobrý ( NO ) ? Chtěla bych vyzkoušet ale upřímně - strašně mne vyděsilo toto video smajlík https://www.youtube.com/watch?v=LVTJSk-TJCw - mám pocit, že na psovi nic nezůstane :-D

12.4.2015 21:04
conty

XXX.XXX.224.249

Ale zůstane. Jen to, co má

13.4.2015 00:10
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Furminator vám můžu vřele doporučit. Moje fenka má všelijakou srst. Někde delší, někde hustší.
Vyzkoušela jsem snad všechny dostupný kartáče a hřebeny, ale bez většího úspěchu.Dokud jsem neobjevila tenhle. První česání nebylo tak šílený, jako na tom videu, ale i tak jsem si myslela, že ten pes snad musí zůstat holej. Nezůstal.
Půjčila jsem ho všem svým známým na různé rasy a i přes jeho vyšší cenu si ho všichni nadšeně pořídili. Já ho používám už asi 3 roky a stále děkuju tomu, kdo ho vymyslel.

13.4.2015 05:24
koňadra

XXX.XXX.128.31

Furminátor je skvělá věc i na psy, kteří se musí trimovat. Vyčistí starou srst (tedy již mrtvé chlupy) dokonale. Na moji radu si ho pořídila už řada majitelů psů a jsou spokojeni. PetroEmily nevím, proč váš to video vyděsilo? Vždyť z těch psů šlo přesně jen to, co bylo potřeba. Je jasné, že to video je jako každá reklama - nafouknutá bublina. Psa nechali zarůst až hanba, aby mohli ukázat, jak krásně jde vyčesat a jak obrovské množství srsti lze s furminátorem ze psa dostat. Ve skutečnosti to taková "hrůza" není - když se pes češe pravidelně. Jen bych chtěla říct, že je dobré kupovat kvalitní furminátor (ten taky něco stojí - podle šířky, tedy velikosti) a vyhnout se nějakým levným napodobeninám.

13.4.2015 07:45
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

A jaký konkrétně byste doporučili pro xNěmeckého ovčáka ? Má o trosku méně huňatou srst než čistokrevný NO smajlík

13.4.2015 08:26
kobroor

XXX.XXX.41.2

Mám NO a na něj furminátor nic moc, resp. na hřívu a kalhotky..
Já bych spíš doporučila na rozčesání obyčejný jednořadý ne moc hustý hřeben s dlouhými zuby a na vyčesávání podsady mám takové hrablo (už jsem tady někde dávala fotku). Skvěle vytahá uvolněnou podsadu a netahá.

13.4.2015 08:28
jezicek

XXX.XXX.94.7

Muj pes ma relativne kratkou srst - ale s podsadou, takovy ten typ jako ma napr. labrador. Na zimu vyrazne zarusta, koncem jara pelicha.
Kdyz jsem chtel koupit furminator, tak mi pani v obchode doporucila kopii prodavanou pod nazvem groominator, s tim ze original ma taky, ale tohle ze stoji 3x min a ceste to uplne stejne ne-li lepe.
http://kosmetika-a-uprava-psa.heureka.cz/sergeant-s-pet-care-products-groominator-2v1-1ks/

Vycesava to fakt super a navic mam to stesti, ze je to nasi fence prijemny a rozvaluje se u toho, krouti se slasti a vrni jak kocka.
(vim, ze to zni jak neplacena reklama, ale nase subjektivni zkusenost je takova:).

13.4.2015 11:39
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Když tak koukám na ty odkazy tak neoriginální groominator je nakonec dražší než furminator smajlík Moc děkuju za rady, asi ho tedy vyzkouším smajlík jinak k té srsti - taťka té mojí fenky byl Labrador x NO, proto má srst cástečně labradoří smajlík

13.4.2015 15:33
mesič

XXX.XXX.174.1

Mám k furminátoru dotaz, před lety jsem ho koupila na aukru, takže počítám, že to není originál. Prišel mi ostrý, a když jsem zkusila, zda neřeše vlasy (ano na svém prameni) tak je bez problému "přeříznul". Dělá toto i ten originální? Kocur by se ním česat nechal, jen mám strach, abych ho tím neoholila smajlík při česání to i dělá zvuk jako když se seřezává např.vlas žiletkou, ale to vím, že u kadeřnice hodně tahá, ale mu se to evidentně líbilo. Děkuji za radu.

13.4.2015 18:27
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

mesič napsal(a):
Mám k furminátoru dotaz, před lety jsem ho koupila na aukru, takže počítám, že to není originál. Prišel mi ostrý, a když jsem zkusila, zda neřeše vlasy (ano na svém prameni) tak je bez problému "přeříznul". Dělá toto i ten originální? Kocur by se ním česat nechal, jen mám strach, abych ho tím neoholila smajlík při česání to i dělá zvuk jako když se seřezává např.vlas žiletkou, ale to vím, že u kadeřnice hodně tahá, ale mu se to evidentně líbilo. Děkuji za radu.

To je přesně to, z čeho mám strach i já smajlík abych namísto vyčesávání neholila

13.4.2015 20:06
conaf

XXX.XXX.152.220

Take si ho chci poridit a vyzkouset... Ale nevím jaký vzít... :/
Velikost psa (= delska zubu), mám fenku 8 kg,35 cm, nevím jestli S nebo M :/

A delka srsti take nevim jestli stredni nebo dlouha, ma typ srsti asi jako sheltie, ale kratsi... Hlavne ma 2 typy srsti, bilou ridsi a delsi a hnedou kratsi, jemnejsi a hustsi :D.

13.4.2015 20:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

Taky ho mám doma a využívám ho na KAO - až na kalhotky, tam musím vzít klasický hřeben s vyššími hroty.

Na NO dle mého vhodný není - zkoušela jsem to a vyčesal minimum... je fakt na jemnější srst jako má zlaťák, apod. Na hrubší srst typu NO, atd. to dle mého není vhodné. Tu srst to kapku i trhá, ale hlavně nevyčeše. Používám klasický hřeben s vyššími hroty a spokojenost. Na co je super např. na kočky - britky s tím člověk vyčeše úplně fantasticky. Prostě je to na jemnější srst, což ne každý pes má.

13.4.2015 21:56
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

lavacca napsal(a):
Taky ho mám doma a využívám ho na KAO - až na kalhotky, tam musím vzít klasický hřeben s vyššími hroty.

Na NO dle mého vhodný není - zkoušela jsem to a vyčesal minimum... je fakt na jemnější srst jako má zlaťák, apod. Na hrubší srst typu NO, atd. to dle mého není vhodné. Tu srst to kapku i trhá, ale hlavně nevyčeše. Používám klasický hřeben s vyššími hroty a spokojenost. Na co je super např. na kočky - britky s tím člověk vyčeše úplně fantasticky. Prostě je to na jemnější srst, což ne každý pes má.

Psala jsem, že srst má spíše labradoří po jejím taťkovi, proto předpokládám z odpovědí, že by to mohlo fungovat. Když ji vyčešu kartáčem, něco z ní sice dostanu, ale stejně pak po bytě nacházím chomáčky jemných chloupků smajlík

13.4.2015 23:42
conty

XXX.XXX.224.249

Já s ním maliňáky vyčesávání jen když línají. A fakt to teda neholí!

14.4.2015 05:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Furminátor je skvělá věc i na psy, kteří se musí trimovat. Vyčistí starou srst (tedy již mrtvé chlupy) dokonale. Na moji radu si ho pořídila už řada majitelů psů a jsou spokojeni. PetroEmily nevím, proč váš to video vyděsilo? Vždyť z těch psů šlo přesně jen to, co bylo potřeba. Je jasné, že to video je jako každá reklama - nafouknutá bublina. Psa nechali zarůst až hanba, aby mohli ukázat, jak krásně jde vyčesat a jak obrovské množství srsti lze s furminátorem ze psa dostat. Ve skutečnosti to taková "hrůza" není - když se pes češe pravidelně. Jen bych chtěla říct, že je dobré kupovat kvalitní furminátor (ten taky něco stojí - podle šířky, tedy velikosti) a vyhnout se nějakým levným napodobeninám.

Mně se to video líbilo a tuším, že v diskusi pod ním (teď už si nejsem jistá) se někdo ptal, jestli je to vhodné i na vyloženě krátkosrsté psy. Ti, co byli v tom videu, tak ani jeden nebyl krátkosrstý. Náš hladkosrstý křižovatkář miluje česání a toto mě zaujalo - předpokládám, že by se mu to také mohlo líbit. Nevíte, jestli je to tedy vhodné i pro krátkosrsťáky?

14.4.2015 09:06
conty

XXX.XXX.224.249

fikovnice napsal(a):
Mně se to video líbilo a tuším, že v diskusi pod ním (teď už si nejsem jistá) se někdo ptal, jestli je to vhodné i na vyloženě krátkosrsté psy. Ti, co byli v tom videu, tak ani jeden nebyl krátkosrstý. Náš hladkosrstý křižovatkář miluje česání a toto mě zaujalo - předpokládám, že by se mu to také mohlo líbit. Nevíte, jestli je to tedy vhodné i pro krátkosrsťáky?

Je, ale musí mít podsadu, kterou to vyčese! Takže typ RTW apod. Špic se s tím fakt češe špatně. Alespoň ten náš.

14.4.2015 10:15
anonymx

XXX.XXX.27.66

Máme NO s klasickou srstí ovčounů, některý i skoro hladkosrstý a češou se tím super, ale musela jsem koupit fakt originál,2 napodobeniny byly úplně na nic. Vezme fakt jen mrtvou srst, psy to milujou a jsou hned vyčesaný.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.4.2015 10:17

lavacca napsal(a):

Také uvažuji o koupi...v obchodě kam chodím na něj nedaj dopustit...když to tedy funguje na KAO tak snad na moje křížence bernardýn x BSP to půjde taky...žijí s námi v domě a je to každodenní boj s chlupy, zvláště v jejich línacím období...

14.4.2015 11:41
lavacca

XXX.XXX.6.9

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také uvažuji o koupi...v obchodě kam chodím na něj nedaj dopustit...když to tedy funguje na KAO tak snad na moje křížence bernardýn x BSP to půjde taky...žijí s námi v domě a je to každodenní boj s chlupy, zvláště v jejich línacím období...

Jo, na ty by to fungovat mělo. :).

15.4.2015 08:51
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

Tak ho máme objednaný smajlík

15.4.2015 18:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

conty napsal(a):
Je, ale musí mít podsadu, kterou to vyčese! Takže typ RTW apod. Špic se s tím fakt češe špatně. Alespoň ten náš.

Aha, tak to pro našeho nebude... Je to voříšek a podsadu nemá. Škoda, miluje česání, drbání hřbetu apod.
Děkuju za odpověď.

15.4.2015 19:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Aha, tak to pro našeho nebude... Je to voříšek a podsadu nemá. Škoda, miluje česání, drbání hřbetu apod.
Děkuju za odpověď.

Tady je ten náš rozmazlenec, směs bůhví čeho, ale miláček všech. Ale nevím, jak bude ta srst z fotky patrná. Jestli by pro něj přece jen furminátor nestál za to koupit... S tím souvisí dotaz: kolik vlastně cca stojí, nějaký asi kvalitnější f...?

15.4.2015 19:35
dratcha

XXX.XXX.23.62

Máme frbula, takže krátkosrstý, a funguje úplně parádně.

15.4.2015 23:47
conty

XXX.XXX.224.249

dratcha napsal(a):
Máme frbula, takže krátkosrstý, a funguje úplně parádně.

Teda nevím, co na psech vyčesáváte, když nemají podsadu?

16.4.2015 06:55
dratcha

XXX.XXX.23.62

Conty: Ale líná jako každej jinej pes. Posbírá to ty vypadaný chlupy.

16.4.2015 08:33
kobroor

XXX.XXX.41.2

Furminátor je na vyčesávání podsady. Psa bez podsady bych tím nečesala. Furminátor je dost ostrý a můžete psovi poranit kůži..

16.4.2015 09:11
conty

XXX.XXX.224.249

Přesně tak.Když moji psi nelínají, tak je furminátor na nic.Na to stačí rukavice nebo je pošlu do rybníka.A na psa bez podsady, kterej je navíc v bytě bych jej taky nepoužívala.Mám ještě špice a toho češu kartáčem se zahnutýma zoubkama.Takovým tím obyč s dřevěnou rukojetí.Furminátor jej fakt nebere.

16.4.2015 09:34
dratcha

XXX.XXX.2.60

Nám to zas nebral ani kartáč, ani hřeben, furminátor nám poradili na chovatelským webu frbulů a je to jediný, co nám zabírá Že bych jí ubližovala nemyslim, v klidu si sedí a nechává se vyčesávat.

16.4.2015 12:35
andria

XXX.XXX.4.80

Já mám furminátor na kavalíra. Chlupy to nečeše, ale trhá. Po pár pokusech, kdy vypadá jak koště už nepoužívám.

16.4.2015 12:43
saty

XXX.XXX.10.1

Zrovna včera jsem vzala furminátor na 3x britská kočka a NO nejvíc chlupů nakonec bylo asi na mě a vyhazovala jsem celou igelitovou tašku chlupů.
Takže za nás furminátor jedině spokojenost navíc jsem ho sehnala v akci za 110 Kč takže i dost malá investice

16.4.2015 12:43
conty

XXX.XXX.224.249

No, před chvílí jsem s tím vyčesala maliňačku, která jev línání. Pes nelíná, tak tam skoro nic a špicovi jsem s tím vyčubala pár chlupů z jeho nádhernýho ocasu... Fakt je jen na podsadu a v línání.

16.4.2015 12:58
anonymx

XXX.XXX.27.66

Máme psy chlupaté, s krátkou srstí i bez podsady.2x jsem se spálila a koupila levnější napodobeniny, vzteky jsem je vyhodila. Původní originál kdysi dovezenj mi mužskej někde zapomněl. Ty dlouhou srst řezaly, originál i na dlouhé srsti vezme jen tu mrtvou, češeme tím i kavalíra. Na podsadu v línání je to nejlepší, u psa bez podsady stejné jako u dlouhé, neškrábe a vezme také jen mrtvé chlupy a navíc nikde nelítají a jsou vyčesaní během chvilky.

17.4.2015 01:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

anonymx napsal(a):
Máme psy chlupaté, s krátkou srstí i bez podsady.2x jsem se spálila a koupila levnější napodobeniny, vzteky jsem je vyhodila. Původní originál kdysi dovezenj mi mužskej někde zapomněl. Ty dlouhou srst řezaly, originál i na dlouhé srsti vezme jen tu mrtvou, češeme tím i kavalíra. Na podsadu v línání je to nejlepší, u psa bez podsady stejné jako u dlouhé, neškrábe a vezme také jen mrtvé chlupy a navíc nikde nelítají a jsou vyčesaní během chvilky.

Takže Vy tedy radíte i na ty krátkosrsťáky bez podsady?

17.4.2015 05:42
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
Takže Vy tedy radíte i na ty krátkosrsťáky bez podsady?

Fikovnice, ten Váš "voříšek" je sympatický (to nepíšu, abych se Vám nějak lichotila, ale fakt se mě líbí, mám pro vořechy slabost, ale ne každý je - z mého pohledu - sympatický). Nějak si neumím představit, že nemá podsadu - takoví psi ji většinou mají. I tak si myslím, že by furminátor mohl na něj fungovat, přece jen je krátkosrstý a ne hladkosrstý (např. na něm. dogu nefunguje, ta má skutečně srst hladkou). Já koupila asi za 750 Kč (ale už dřív, tak teď jsou už o něco levnější), jsem spokojená. Mám toto: http://www.4animals.cz/furminator-hrablo-deluxe-small-pro-psy.html Šířka je myslím 4,5 cm. Koukala jsem, že dnes existuje šíleně moc napodobenin, např. jsem našla takový podobný furminátor jako mám já za snad 130 Kč, tak tomu bych nevěřila vůbec! Ten asi bude tu srst akorát řezat - dokud bude ostrý, a pak bude na vyhození. Nejlepší by bylo, kdybyste si ho mohla vyzkoušet. Což by možná šlo ho objednat a kdyby se neosvědčil, tak vrátit. Mám takové tušení, že existuje dnes možnost, že zboží můžete do 14 dní vrátit - když ho koupíte přes e-shop - bez udání důvodu.

17.4.2015 19:40
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Tak mi dnes přišel tento furminátor, jak zde posílala Conty. http://aukro.cz/10-cm-furminator-pro-kocky-a-psy-velky-i5271854553.html.... Hned jsem ho vyzkoušela a naprostá spokojenost. Podsadu vyčesává skvěle jak z těla, tak z krku a kalhotek, nijak ostrý abych fence ublížila není, a ani jí to nijak nevadí. Konečně stop chomáčkům na podlaze smajlík Děkuji za rady smajlík Jinak pro ostatní, co nad tím přemýšlejí, se mohou podívat na fotky naší fenky na mém profilu - má spíše labradoří srst ale krk a kalhotky má spíše ovčáka...

17.4.2015 20:41
koňadra

XXX.XXX.128.31

PetraEmily napsal(a):
Tak mi dnes přišel tento furminátor, jak zde posílala Conty. http://aukro.cz/10-cm-furminator-pro-kocky-a-psy-velky-i5271854553.html.... Hned jsem ho vyzkoušela a naprostá spokojenost. Podsadu vyčesává skvěle jak z těla, tak z krku a kalhotek, nijak ostrý abych fence ublížila není, a ani jí to nijak nevadí. Konečně stop chomáčkům na podlaze smajlík Děkuji za rady smajlík Jinak pro ostatní, co nad tím přemýšlejí, se mohou podívat na fotky naší fenky na mém profilu - má spíše labradoří srst ale krk a kalhotky má spíše ovčáka...

No, nechci vás zrazovat, ale to je zcela jistě nějaký plagiát a dost by mne zajímalo jak dlouho vám vydrží funkční.

17.4.2015 22:23
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

koňadra napsal(a):
No, nechci vás zrazovat, ale to je zcela jistě nějaký plagiát a dost by mne zajímalo jak dlouho vám vydrží funkční.

Každopádně zatím funguje skvěle tak uvidíme smajlík

18.4.2015 16:13
conty

XXX.XXX.224.249

koňadra napsal(a):

No, plagiát neplagiát.Mě funguje už pár let a ještě jsem ho objednávala celýmu cvičáku...
A za ty, prachy".

18.4.2015 17:54
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

conty napsal(a):
No, plagiát neplagiát.Mě funguje už pár let a ještě jsem ho objednávala celýmu cvičáku...
A za ty, prachy".

To máte pravdu, cena je to skvělá smajlík jen bych ještě měla dotaz. Jak často ho mohu používat abych ty naší fence neublížila nebo nějak nepodráždila kůži ? Nebo je to jedno a mohu třeba každý den ?

18.4.2015 21:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Fikovnice, ten Váš "voříšek" je sympatický (to nepíšu, abych se Vám nějak lichotila, ale fakt se mě líbí, mám pro vořechy slabost, ale ne každý je - z mého pohledu - sympatický). Nějak si neumím představit, že nemá podsadu - takoví psi ji většinou mají. I tak si myslím, že by furminátor mohl na něj fungovat, přece jen je krátkosrstý a ne hladkosrstý (např. na něm. dogu nefunguje, ta má skutečně srst hladkou). Já koupila asi za 750 Kč (ale už dřív, tak teď jsou už o něco levnější), jsem spokojená. Mám toto: http://www.4animals.cz/furminator-hrablo-deluxe-small-pro-psy.html Šířka je myslím 4,5 cm. Koukala jsem, že dnes existuje šíleně moc napodobenin, např. jsem našla takový podobný furminátor jako mám já za snad 130 Kč, tak tomu bych nevěřila vůbec! Ten asi bude tu srst akorát řezat - dokud bude ostrý, a pak bude na vyhození. Nejlepší by bylo, kdybyste si ho mohla vyzkoušet. Což by možná šlo ho objednat a kdyby se neosvědčil, tak vrátit. Mám takové tušení, že existuje dnes možnost, že zboží můžete do 14 dní vrátit - když ho koupíte přes e-shop - bez udání důvodu.

"Koňadro", moc moc díky za pochvalu pro našeho rozmazlence. Já jej miluji a vlastně vždy jsme v rodině měli vořechy smajlík a nikdy žádné konkrétní plemeno. Sama jsem pak přemýšlela, zda vlastně vím správně, co je podsada. Asi je to celkem ostuda. Ale já si představuji třeba sousedovic ovčandu a ta má tu podsadu jasnou. Tenhle náš rošťák má v sobě pravděpodobně něco z jezevčíka, takže bych řekla, že srst má podobnou hladkosrstému jezevčíkovi. Tak nevím, jestli furminátor ano nebo ne. Jinak ten náš pesan (mají jej přes týden příbuzní; o víkendech já) je hodně na vesnici oblíbený, přestože tam snad má psa každý, tak prý děti z mateřinky, když jdou na vycházku, tak vždy musí s paní učitelkou zajít až k plotu, aby se děti koukly a "promluvily" s tím naším psiskem...smajlík.

18.4.2015 21:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):

Je pravdou, že na krku má strst hustší a delší. A také jsem zapomněla poděkovat za info stran ceny, takže děkuju.

18.4.2015 22:22
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
Je pravdou, že na krku má strst hustší a delší. A také jsem zapomněla poděkovat za info stran ceny, takže děkuju.

Není zač. Má inteligentní a chytrej pohled - ten skoro Váš pes. Myslím si, že by furminátor mohl u něj fungovat, ale jistá si tím nejsem. Fakt by to chtělo vyzkoušet. Tady doporučovali furminátor za cca 150 Kč, prý bezvadně funguje - možná jo, ale taky možná, že by koukali, že originál je ještě lepší. Jenže každý si řekne, že dá 150 Kč i s tím, že když to nebude fungovat, tak to vyhodí (což 700 se vyhazuje už hůř). Já zase razím heslo, že jsou věci, které jsou zadarmo drahé a na některých věcech se šetřit nevyplatí. Z jakých materiálů může být vyrobená věc, která stojí 700 Kč a z jakých za 150 Kč? Asi ta kvalita a výdrž materiálu bude někde jinde. Přesvědčila jsem se o tom několikrát už před lety, kdy jsem se zabývala úpravou psů. Dají se koupit věci za pár desetikorun (třeba hřeben na rozčesávání dredů), ale také za pár stokorun. Rozdíl je nebe a dudy. Když člověk rozčesává 1 psa občas, tak mu ani nepřijde jak se s tím hřebenem nadře, ale když rozčesává 3 pořádně zadredované psy za den, tak zjistí, že s pořádným nářadím to ani taková makačka není - a hlavně, že ten hřeben vydrží být podstatně delší dobu ostrý. To samé se týká např. nůžek na psy (kvalitní nůžky stojí i pár tisíc, ale ty stříhají i za rok a nepižlají) a takových příkladů mám několik, takže já už jsem z levných věcí na psy vyléčená.

18.4.2015 22:34
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

koňadra napsal(a):
Není zač. Má inteligentní a chytrej pohled - ten skoro Váš pes. Myslím si, že by furminátor mohl u něj fungovat, ale jistá si tím nejsem. Fakt by to chtělo vyzkoušet. Tady doporučovali furminátor za cca 150 Kč, prý bezvadně funguje - možná jo, ale taky možná, že by koukali, že originál je ještě lepší. Jenže každý si řekne, že dá 150 Kč i s tím, že když to nebude fungovat, tak to vyhodí (což 700 se vyhazuje už hůř). Já zase razím heslo, že jsou věci, které jsou zadarmo drahé a na některých věcech se šetřit nevyplatí. Z jakých materiálů může být vyrobená věc, která stojí 700 Kč a z jakých za 150 Kč? Asi ta kvalita a výdrž materiálu bude někde jinde. Přesvědčila jsem se o tom několikrát už před lety, kdy jsem se zabývala úpravou psů. Dají se koupit věci za pár desetikorun (třeba hřeben na rozčesávání dredů), ale také za pár stokorun. Rozdíl je nebe a dudy. Když člověk rozčesává 1 psa občas, tak mu ani nepřijde jak se s tím hřebenem nadře, ale když rozčesává 3 pořádně zadredované psy za den, tak zjistí, že s pořádným nářadím to ani taková makačka není - a hlavně, že ten hřeben vydrží být podstatně delší dobu ostrý. To samé se týká např. nůžek na psy (kvalitní nůžky stojí i pár tisíc, ale ty stříhají i za rok a nepižlají) a takových příkladů mám několik, takže já už jsem z levných věcí na psy vyléčená.

Možná by ale fikovnice mohla vyzkoušet levný aby věděla zda to na jejího pejska funguje a pak uvažovat o dražším nebo úplně jiném smajlík

18.4.2015 22:37
koňadra

XXX.XXX.128.31

PetraEmily napsal(a):
Možná by ale fikovnice mohla vyzkoušet levný aby věděla zda to na jejího pejska funguje a pak uvažovat o dražším nebo úplně jiném smajlík

Taky pravda. Ale jednodušší by možná bylo najít někoho, kdo furminátor má a vyzkoušet to. Teď mě napadlo, že by fikovnice mohla třeba zajít do nějakého psího salónu (snad to tam budou mít, nebo nejprve zavolat a domluvit se) a vyzkoušet to tam.

18.4.2015 23:31
PetraEmily

XXX.XXX.72.3

koňadra napsal(a):
Taky pravda. Ale jednodušší by možná bylo najít někoho, kdo furminátor má a vyzkoušet to. Teď mě napadlo, že by fikovnice mohla třeba zajít do nějakého psího salónu (snad to tam budou mít, nebo nejprve zavolat a domluvit se) a vyzkoušet to tam.

To určitě , každopádně, jak často furminátor na pejska používáte ? Abych jí nějak nepodráždila třeba kůži, kdybych jí tím vyčesávala třeba každý den smajlík

19.4.2015 00:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

PetraEmily napsal(a):
To určitě , každopádně, jak často furminátor na pejska používáte ? Abych jí nějak nepodráždila třeba kůži, kdybych jí tím vyčesávala třeba každý den smajlík

Používám dle potřeby. To znamená v době línání třeba 2x - 3x týdně po dobu cca 14 dní. Uvidíte sama, jak to váš pes bude potřebovat. Kůži asi nepodráždíte (i když nevím - vyčesávat každý den bych asi nedoporučovala), ale může se stát, že ty chlupy odstraníte úplně - až na kůži. Taky se mě to zpočátku stalo, když jsem se do toho více opřela, tak najednou koukám a jedno místo bylo skoro holé. Já myslím, že až vyčešete to nejhorší, tak potom už těch chlupů nebude tolik a podle mne bude stačit psa vyčesat tak 1x týdně - pokud ho máte v bytě a padající chlupy jsou na obtíž. Ale s údržbou vlčáka (byť kříženého) furminátorem přímo zkušenost nemám.

19.4.2015 07:33
jezicek

XXX.XXX.94.7

lavacca napsal(a):

Bacha, on to neni jeden vyrobek, prodavaji se s ruznou delkou zubou a jejich s ruznymi rozestupy. Nektere jsou prave urceny na delsi a jine na kratsi srst. Muj je treba s takovou otocnou planzetou, takze ma nozovitej hreben na vycesavani podsady a zaroven z druhe strany hreben s kulatymi ridkymi hroty na rozcesavani dlouhe zacuchane srsti.

Jinak pri pohledu na to aukro a pak na cena na webu Furminatoru:
http://www.furminator.com/products.aspx
to vypada, ze nektere na aukru jsou zrejme fejky.
Coz ale pro uzivatele, pokud je srovnany s tim, ze podporuje fakevyrobce, nemusi nic znamenat. Na vsvete jsou fejky, co jsou jen atrapy a i takove, ktere funguji stejne ne-li lepe nez original.

19.4.2015 08:20
conty

XXX.XXX.224.249

PetraEmily napsal(a):
To máte pravdu, cena je to skvělá smajlík jen bych ještě měla dotaz. Jak často ho mohu používat abych ty naší fence neublížila nebo nějak nepodráždila kůži ? Nebo je to jedno a mohu třeba každý den ?

Myslím, že používat lze, pokud z ní něco padá.Já jej používám jen, když línají. Jinak je skoro nečešu. Nebo občas přejedu kartáčem. Ale sama uvidíte

19.4.2015 08:26
conty

XXX.XXX.224.249

jezicek napsal(a):
Bacha, on to neni jeden vyrobek, prodavaji se s ruznou delkou zubou a jejich s ruznymi rozestupy. Nektere jsou prave urceny na delsi a jine na kratsi srst. Muj je treba s takovou otocnou planzetou, takze ma nozovitej hreben na vycesavani podsady a zaroven z druhe strany hreben s kulatymi ridkymi hroty na rozcesavani dlouhe zacuchane srsti.

Jinak pri pohledu na to aukro a pak na cena na webu Furminatoru:
http://www.furminator.com/products.aspx
to vypada, ze nektere na aukru jsou zrejme fejky.
Coz ale pro uzivatele, pokud je srovnany s tim, ze podporuje fakevyrobce, nemusi nic znamenat. Na vsvete jsou fejky, co jsou jen atrapy a i takove, ktere funguji stejne ne-li lepe nez original.

Vždyť je to tak se vším. Na výstavě jsem viděla stejnej, jak mám akorát stál 750Kč.Já za něj tenkrát dala necelý tři stovky. A vzhledem k tomu, že tak rychle nevydělávám...

16.4.2018 10:25
Týna4

XXX.XXX.168.3

Zdravím. Uvažuju nad furminátorem pro našeho bígla. Je vhodný? Našla jsem tenhle https://www.zooo.cz/furminator-hrablo-large-long-hair-pro-psy-P8937/ ale na internetu jsou furminátory i za dvě stovky. Jaký teda koupit? Pesan má podsadu a myslím si, že by furminátor mě být asi vhodný.

16.4.2018 10:49

Týna4 napsal(a):
Zdravím. Uvažuju nad furminátorem pro našeho bígla. Je vhodný? Našla jsem tenhle https://www.zooo.cz/furminator-hrablo-large-long-hair-pro-psy-P8937/ ale na internetu jsou furminátory i za dvě stovky. Jaký teda koupit? Pesan má podsadu a myslím si, že by furminátor mě být asi vhodný.

Když už tak kupte na krátkou srst a ne na dlouhou... Jinak já mám ty za cca 200, -, jeden na krátkou a druhý na dlouhou srst, fungují perfektně.

28.5.2018 23:01
Týna4

XXX.XXX.168.3

no vidíte, já už blbě vidím. Samosebou na krátkou srst. Ale díky za info. Asi bude stačit levnější.

28.5.2018 23:13

Týna4 napsal(a):
no vidíte, já už blbě vidím. Samosebou na krátkou srst. Ale díky za info. Asi bude stačit levnější.

Určitě Kdybych měla jeden navíc, tak bych Vám ho poslala, bohužel nemám.

30.5.2018 13:24
NeniVolnyLogin

XXX.XXX.150.233

Kříženec RR a BO kratká srst s podsadou a nemůžu si ho vynachválit. Vyzkoušela jsem hřebeny, kartáče, rukavice,... ale nic nám nezkrátí dobu línání jako furminátor. Mám neoriginál zakoupený v obyč zverimexu a neholí.

17.6.2018 21:12
Týna4

XXX.XXX.168.3

Super, díky všem za info. :).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík