Dietní granule pro nemocného psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.4.2015 20:46
dewallrock

XXX.XXX.246.71

Prosím o radu, které granule mám koupit pro 9,5 letého greyhounda, který má špatně fungující játra i ledviny. Navíc má i špatné srdíčko. Měl by žrát nízko bílkovinovou stravu. Mám objednat u veterináře jeho dietní krmivo jako je Hills apod. nebo najdu kvalitnější a mému psovi vyhovující granule? Moc prosím, poraďte. Děkuji.

15.4.2015 21:28
noemi

XXX.XXX.64.236

Na játra kupte ostropestřecový ole (ve zdravé výživěj, případně i Essential Forte (v lidské lékárně), Kamarádka takto zachránila koně, kterému veterinář nedával šanci. My jsme pak vylepšili špatné jaterní testy na standard.

Na srdíčko bral kamarádčin pes nějaké lidské tabletky, určitě Vám zde někdo poradí, název si teď nevzpomenu.

Jak přírodně na ledviny nevím, ale našla bych kvalitní granule s nižším obsahem bílkovin - napadly mě třeba tyhle, ale v tomto směru netuším, zda je to správně.
http://www.wolfsblut.cz/krmivo-wild-duck.php

http://www.rupert.cz/natural-balance-kachna-sladke-brambory/

http://www.rupert.cz/natural-balance-ryba-sladke-brambory/

http://www.rupert.cz/natural-balance-zverina-sladke-brambory/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.4.2015 22:26

NA LEDVINY URČITĚ HILLS k/d MÉMU PSU ZNAČNĚ PRODLOUŽILY ŽIVOT.

16.4.2015 11:04
dewallrock

XXX.XXX.246.71

Děkuji za typy. Momentálně krmím Wolfsblutem, tak u něj tedy zůstanu...jen změním recepturu na Wild Duck. Ostřopestřed koupím a tabletky na srdíčko od pana doktora dostaneme za dva dny, kdy se z toho trochu vzpamatuje. Ještě jednou moc děkuji.

17.4.2015 01:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

noemi napsal(a):
Na játra kupte ostropestřecový ole (ve zdravé výživěj, případně i Essential Forte (v lidské lékárně), Kamarádka takto zachránila koně, kterému veterinář nedával šanci. My jsme pak vylepšili špatné jaterní testy na standard.

Na srdíčko bral kamarádčin pes nějaké lidské tabletky, určitě Vám zde někdo poradí, název si teď nevzpomenu.

Jak přírodně na ledviny nevím, ale našla bych kvalitní granule s nižším obsahem bílkovin - napadly mě třeba tyhle, ale v tomto směru netuším, zda je to správně.
http://www.wolfsblut.cz/krmivo-wild-duck.php

http://www.rupert.cz/natural-balance-kachna-sladke-brambory/

http://www.rupert.cz/natural-balance-ryba-sladke-brambory/

http://www.rupert.cz/natural-balance-zverina-sladke-brambory/.

"Na srdíčko bral kamarádčin pes nějaké lidské tabletky, určitě Vám zde někdo poradí, název si teď nevzpomenu. "

Tady na toto nejde moc poradit. Nevíme, co zadavatelčin pes se srdcem má - může to být x různých onemocnění a tím pádem x různých léků. A navíc - jsme na anonymním fóru, dovedu si představit, že v dobré víře by mohla přijít i hodně špatná rada.

17.4.2015 19:03
noemi

XXX.XXX.64.236

fikovnice napsal(a):
"Na srdíčko bral kamarádčin pes nějaké lidské tabletky, určitě Vám zde někdo poradí, název si teď nevzpomenu. "

Tady na toto nejde moc poradit. Nevíme, co zadavatelčin pes se srdcem má - může to být x různých onemocnění a tím pádem x různých léků. A navíc - jsme na anonymním fóru, dovedu si představit, že v dobré víře by mohla přijít i hodně špatná rada.

Rozhodně jsem tím nemyslela, že má zadavatelka dát psu "něco", co bere na srdce třeba její soused .

Kamarádčin pes samozřejmě bral tablety na srdíčko dle doporučení lékaře - jen byly shodné s těmi, prodávanými pro lidi...tady bych se taky určitě řídila jeho doporučením.

Jen mít na mysli, že každý vet může doporučit něco jiného.
My jsme třeba nedávno žádali o radu 3 nezávislé veterináře a každý měl postup při řešení problémů naprosto odlišný...spoléhala bych tedy na schopnost majitele najít si informace i jinde, a mít podklady z více zdrojů (od toho jsou diskuze, že? ).

Je fakt, že na netu, i zde na ifauně jsou občas rady 15-tilettých dívenek, kterým rodiče pořídili psa a ony mají pocit, že už jsou odbornice na slovo vzaté .
Přiznávám, že jsem 3x starší a když už něco napíšu, jde většinou o vlastní zkušenosti. .

Každý má právo volby a osobního rozhodnutí .

19.4.2015 02:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

noemi napsal(a):
Rozhodně jsem tím nemyslela, že má zadavatelka dát psu "něco", co bere na srdce třeba její soused .

Kamarádčin pes samozřejmě bral tablety na srdíčko dle doporučení lékaře - jen byly shodné s těmi, prodávanými pro lidi...tady bych se taky určitě řídila jeho doporučením.

Jen mít na mysli, že každý vet může doporučit něco jiného.
My jsme třeba nedávno žádali o radu 3 nezávislé veterináře a každý měl postup při řešení problémů naprosto odlišný...spoléhala bych tedy na schopnost majitele najít si informace i jinde, a mít podklady z více zdrojů (od toho jsou diskuze, že? ).

Je fakt, že na netu, i zde na ifauně jsou občas rady 15-tilettých dívenek, kterým rodiče pořídili psa a ony mají pocit, že už jsou odbornice na slovo vzaté .
Přiznávám, že jsem 3x starší a když už něco napíšu, jde většinou o vlastní zkušenosti. .

Každý má právo volby a osobního rozhodnutí .

Ne, já to nemyslela tak, jak píšete v první větě: že nemáte na mysli, aby bral to, co soused.

Já mám na mysli to, že onemocnění srdce je mnoho. A na různá onemocnění srdce se podávají různé léky, často jdoucí svým účinkem třeba úplně proti sobě. Pokud bude mít pes zvýšenou tepovou frekvenci, tak musí být léčen jinak, než kdyby měl nízkou tepovou frekvenci. Pokud bude mít pes chronické selhávání srdce, musí být léčen jinak než třeba, pokud bude mít poruchu srdečního rytmu nebo poruchu převodního systému atd. Kdyby zadavatelka napsala přímo o jaké onemocnění srdce se jedná, tak to je jiná...s tím, že i tak by se měla řídit radami veta a FAUNU brát v potaz jen jako jakousi poradnu bez ručení .

19.4.2015 03:33

Dobrý den,
my pro našeho malamuta, kterému selhávají ledviny, máme Specific Heart&Kidney. Chutnají mu, co, což je co říct. A i se celkově zlepšil. Což nepřičítám jen těmto granulím, ale jsme s nimi spokojeni a možná se na zlepšení taky podílely. Je na nich už rok.

19.4.2015 09:51
noemi

XXX.XXX.64.236

fikovnice napsal(a):
Ne, já to nemyslela tak, jak píšete v první větě: že nemáte na mysli, aby bral to, co soused.

Já mám na mysli to, že onemocnění srdce je mnoho. A na různá onemocnění srdce se podávají různé léky, často jdoucí svým účinkem třeba úplně proti sobě. Pokud bude mít pes zvýšenou tepovou frekvenci, tak musí být léčen jinak, než kdyby měl nízkou tepovou frekvenci. Pokud bude mít pes chronické selhávání srdce, musí být léčen jinak než třeba, pokud bude mít poruchu srdečního rytmu nebo poruchu převodního systému atd. Kdyby zadavatelka napsala přímo o jaké onemocnění srdce se jedná, tak to je jiná...s tím, že i tak by se měla řídit radami veta a FAUNU brát v potaz jen jako jakousi poradnu bez ručení .

Tak ještě jednou...já jsem psala jen o ostropestřecovém oleji, případně Essentialu plus.
O něčem konktrétním na srdce jsem se já ani zadavatelka nezmínila...chápu, že onemocnění srdce je více. Bylo to myšleno tak, že i na psí choroby se ordinují lidské léky - nic víc.

Granule, ani olej na funkčnost tablet jistě nebude mít žádný vliv.

Zadavatelce se jednalo o granule, nikoli o lék na srdce bez určení přesné diagnózy, proto nechápu Váš příspěvek, ani jeho doplnění. Omlouvám se za svou stupiditu .

19.4.2015 14:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

noemi napsal(a):
Tak ještě jednou...já jsem psala jen o ostropestřecovém oleji, případně Essentialu plus.
O něčem konktrétním na srdce jsem se já ani zadavatelka nezmínila...chápu, že onemocnění srdce je více. Bylo to myšleno tak, že i na psí choroby se ordinují lidské léky - nic víc.

Granule, ani olej na funkčnost tablet jistě nebude mít žádný vliv.

Zadavatelce se jednalo o granule, nikoli o lék na srdce bez určení přesné diagnózy, proto nechápu Váš příspěvek, ani jeho doplnění. Omlouvám se za svou stupiditu .

"Na srdíčko bral kamarádčin pes nějaké lidské tabletky, určitě Vám zde někdo poradí, název si teď nevzpomenu."

Toto je věta z Vašeho příspěvku. Pokud by někdo opravdu "poradil" a ten tázající se "radou" řídil a sehnal si tablety zde doporučené, považuji to za hazard! Nic víc nic míň jsem svým příspěvkem říct nechtěla a ani Vás jakkoli napadat. A nemyslím ani, že by ten můj příspěvek tak vyzníval.

19.4.2015 14:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
my pro našeho malamuta, kterému selhávají ledviny, máme Specific Heart&Kidney. Chutnají mu, co, což je co říct. A i se celkově zlepšil. Což nepřičítám jen těmto granulím, ale jsme s nimi spokojeni a možná se na zlepšení taky podílely. Je na nich už rok.

Měla jsem krmivo Specific pro mého nemocného kocoura, který ale pak musel být uspán. Též selhání ledvin. Jedná se o čistě veter. krmivo. A pan Miloš (odborník na zvířecí krmiva) mi Specific pořádně pohaněl - hlavně, když jsem mu psala cenu. Škoda, že Miloš už sem nechodí. Tehdy mi vyloženě napsal, že vet, který mi Specific prodal byl zároveň dealerem (resp. určitě z prodeje nějak profitoval) a že já jsem prostě naletěla. Ale zase u Vás to funguje, tak se to asi nedá říct paušálně, že je to předražený hnůj - jak mi tuším tenkrát Miloš napsal...

22.4.2015 17:15
dewallrock

XXX.XXX.246.71

Chtěla jsem doporučit vhodné granule. A Noemi to pochopila správně a i já jsem pochopila Noemi...díky. Léky na srdíčko máme od pana veterináře. Jiné léky bych ani svému psu nedala. Všem zúčastněným děkuji za příspěvky.

22.4.2015 17:20
dewallrock

XXX.XXX.246.71

dewallrock napsal(a):
Prosím o radu, které granule mám koupit pro 9,5 letého greyhounda, který má špatně fungující játra i ledviny. Navíc má i špatné srdíčko. Měl by žrát nízko bílkovinovou stravu. Mám objednat u veterináře jeho dietní krmivo jako je Hills apod. nebo najdu kvalitnější a mému psovi vyhovující granule? Moc prosím, poraďte. Děkuji.

"fikovnice"... opravdu jsem chtěla poradit s granulemi. Na léčení mám veterináře.

23.4.2015 12:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

dewallrock napsal(a):
"fikovnice"... opravdu jsem chtěla poradit s granulemi. Na léčení mám veterináře.

OK, v pořádku.

23.4.2015 14:22

dewallrock napsal(a):

Já bych takhle nemocnému psu granule nedávala - určitě ne suché !
Jak píše "habe" Hills k/d - my ho měli v konzervách - nevím jestli jsou teď i granule. Měli jsme starou fenečku s podobnými problémy ( játra, ledviny ) - veterinář řekl : vařte jí. Ale bez bílkovin je to těžké - to uznávám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík