Nádor na slezině - zlatý retrívr

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2015 11:06
ariadnne

XXX.XXX.75.70

Ahoj, můj 10-ti letý zlatý retrívr před 10 dny prodělal operaci nádoru na slezině, vzali mu celou slezinu včetně nádoru (neměl žádné příznaky, na nádor přišli při běžné prohlídce před očkováním, neměl žádné výrazné potíže, jen poslední dobou větší břicho). Dle histologie nádor díkybohu nebyl zhoubný. Hafan má teď anémii, ale dle krevních výsledků je vidět, že se tvoří nové červené krvinky a že mu pěkně úlohu sleziny převzala kostní dřeň. Chtěla jsem se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost a zda je nutný nějaký speciální režim či dieta/doplňky stravy? Na veterině nám řekli, že nic není potřeba, max. ať mu občas dávám hovězí maso a budeme chodit na pravidelné kontroly. Pes je krmený granulemi Wolfsblut a dávám mu Apto-flex, lososový olej a pivovarské kvasnice. Máte někdo podobnou zkušenost? O nádorech na slezině jsem četla dost hrůzných příběhů, u všech ale hafani měli už velké potíže, můj pes je ale navenek naprosto v pohodě a absolutně nechápe, proč ho teď držím v klidu. Trošku se bojím co bude dál, četla jsem, že po vyjmutí sleziny pes příjde o imunitu, atd. díky za rady, Romana.

19.4.2015 12:05
scylla

XXX.XXX.150.32

Po vyjmutí sleziny po něm nechtějte rychlé fyzické výkony, bude dřív unavený. Dávala bych játra, slezinu, vařené, aby se nepodělal, hovězí maso, srdce, ale opatrně, když je zvyklý na granule. Náš pejsek operaci dobře snesl a několik měsíců žil plnohodnotný život.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2015 12:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám psa 3,5 roku po operaci torze žaludku s odebráním sleziny.Je mu 10 let, žere vše co ostatní psi, pase s nimi, není na něm vidět, že by měl nějaké problémy.

19.4.2015 13:13
kashttan

XXX.XXX.159.61

Chvíli jsme si myslel, že ten příspěvek napsal někdo z mojí rodiny. Moje desetiletá kříženka labradora prodělala před 12 dny operaci nádoru na slezině, vzali ji celou slezinu včetně nádoru(neměla žádné příznaky, na nádor přišli při běžné prohlídce před očkováním, neměla žádné potíže jen poslední dobou si občas nechávala trochu krmení "na ráno"). Ve středu byla operována, v pátek jsme si ji přivezli domů, nádor už prý tlačil i na žaludek, byla neskutečně hubená. Měli jsme krmit 5x denně, vývarem s masem a zeleninou, ven chodit jen venčit. Fenka byla veselá, měla chuť k jídlu. V pondělí kontrola, doktorka byla potěšená. Vše se lepší jak má, na kontroly už nemusíme, krmení 2x za den a postupně se po týdnu vrátit do normálu(normálně krmená BARFem, roboran a losový olej, nic víc). Já radši žádné příběhy na netu nečetl. Je pravda, že tohle byla už třetí operace, nejdřív nějaký nádor u pochvy(asi?), potom tukové bouličky a teď tohle Teď už můžeme na krátké procházky. Fenka taky nechápe, že nemůže lítat, pokládá před nás hračka a chce je házet. Včera jsem vyndaval stehy, nepočítal jsem je, ale jizva byla dlouhá 25cm...no šílenost. Teď už jen mažem řapíkem a zatím to vypadá dobře. Na veterině jsme taky žádné zázračné rady nedostali.

26.4.2015 20:50
ariadnne

XXX.XXX.75.70

Ahoj, a jak je na tom Tvoje labradorka teď? Řekli Vám na veterině, o jaký typ nádoru se jednalo? Nám nakonec řekli, že to nebylo zhoubné, ale není to 100%, protože na histologii posílali jen vzorek a vzhledem k typu nádoru ( na slezině udajně bývají hodně prokrvené a prorostlé cévami) to nemusel být vzorek samotného nádoru ale okolní tkáně. Hafan je už naprosto ok, jizva se mu zhojila moc hezky, už skoro není ani vidět. Je veselý, lítá zas jak torpédo, jakoby omládl a krásně žere. Jen nevím co s tou imunitou a taky očkováním. Řekli nám, že očkovat už psa není v tomhle věku potřeba (jen pokud bychom jeli to zahraničí tak očkování je povinné), že už má imunitu na vzteklinu i další nemoci a že je zbytečné ho očkováním zatěžovat.

27.4.2015 08:52
Dasvo

XXX.XXX.101.12

ariadnne napsal(a):
Ahoj, a jak je na tom Tvoje labradorka teď? Řekli Vám na veterině, o jaký typ nádoru se jednalo? Nám nakonec řekli, že to nebylo zhoubné, ale není to 100%, protože na histologii posílali jen vzorek a vzhledem k typu nádoru ( na slezině udajně bývají hodně prokrvené a prorostlé cévami) to nemusel být vzorek samotného nádoru ale okolní tkáně. Hafan je už naprosto ok, jizva se mu zhojila moc hezky, už skoro není ani vidět. Je veselý, lítá zas jak torpédo, jakoby omládl a krásně žere. Jen nevím co s tou imunitou a taky očkováním. Řekli nám, že očkovat už psa není v tomhle věku potřeba (jen pokud bychom jeli to zahraničí tak očkování je povinné), že už má imunitu na vzteklinu i další nemoci a že je zbytečné ho očkováním zatěžovat.

Očkovat vzteklinu určitě musíte! je to povinné ze zákona a pokud nenaočkujete a něco se staně budete mít velký průšvih. (Stačí když se kolemjdoucí škrábne o plot a řekne, že ho škrábl Váš pes.) Existují ale víceleté vakcíny, takže není potřeba přeočkovávat každý rok. kombinaci už v tomto věku nedávám.
O imunitu se tak moc bát nemusíte! nepodílí se na ní jen slezina a bez sleziny se dá normálně, plnohodnotně žít!

27.4.2015 20:29
kashttan

XXX.XXX.221.114

ariadnne napsal(a):

Máme se dobře. Chtěla by lítat jako splašená, ale ještě ji držíme v klidu. Byla hrozně vyhublá, žere jako šílenec dvojnásobek, co normálně. Nádor zhoubný nebyl. Očkování jsme zatím neřešili, jdu tam za dva týdny na praxi, tak to probereme, ale vzteklinu máme asi ještě na rok a ostatní nemoci bych už asi fakt moc nehrotil. Ono očkovat oslabenýho psa je na vážný rozmyšlení a i na tu vzteklinu se nakonec se dá napsat "papír" Já teď řeším i něco proti klíšťatům, protože měla vždycky pipetu, ale teď mám trochu strach, že na to bude mít blbou reakci a slezou jí ty hezký chloupky, co už rostou na břiše. Přeci jen je to pořád nějaká chemie. Takže vyzkoušíme pár přírodních alternativ a pak se uvidí.

28.4.2015 11:50
Dasvo

XXX.XXX.101.12

kashttan napsal(a):
Máme se dobře. Chtěla by lítat jako splašená, ale ještě ji držíme v klidu. Byla hrozně vyhublá, žere jako šílenec dvojnásobek, co normálně. Nádor zhoubný nebyl. Očkování jsme zatím neřešili, jdu tam za dva týdny na praxi, tak to probereme, ale vzteklinu máme asi ještě na rok a ostatní nemoci bych už asi fakt moc nehrotil. Ono očkovat oslabenýho psa je na vážný rozmyšlení a i na tu vzteklinu se nakonec se dá napsat "papír" Já teď řeším i něco proti klíšťatům, protože měla vždycky pipetu, ale teď mám trochu strach, že na to bude mít blbou reakci a slezou jí ty hezký chloupky, co už rostou na břiše. Přeci jen je to pořád nějaká chemie. Takže vyzkoušíme pár přírodních alternativ a pak se uvidí.

Jen podotknu, že je otázka jestli je pro oslabeného psa větší riziko "chemie z pipety" nebo potenciálně velmi vážná infekce od klíštěte. smajlík Já bych klíště určitě neriskoval! přírodní prostředky bohužel nefungují!

28.4.2015 22:58
kashttan

XXX.XXX.159.61

Dasvo napsal(a):
Jen podotknu, že je otázka jestli je pro oslabeného psa větší riziko "chemie z pipety" nebo potenciálně velmi vážná infekce od klíštěte. smajlík Já bych klíště určitě neriskoval! přírodní prostředky bohužel nefungují!

Kolik jich máte vyzkoušených? Všechny? Stejně nikdy nebudeme úplně bez klíšťat(chemie, nechemie) a drbání v břečťanu jí zakazovat nebudu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík