Dobrý den,
o víkendu jsem měl možnost trénovat se psem plemene německý boxer, který ze zdravotního i povahového hlediska absolutně popíral představu o průměrném představiteli tohoto plemene, jehož popularita a vysoká poptávka po štěňatech způsobila rapidní nárůst nemocí a snížení průměrného věku. Právě díky tomu jsem boxera nikdy neměl. Jednalo se o jedenáctiletého (!) psa v kondici, kterou by mu mohla mnohá vyloženě dlouhověká plemena závidět. Majitel prý má ještě jednu čtrnáctiletou fenu. Neví náhodou někdo o dalších případech zdravých, schopných a dlouhověkých jedinců boxera? Již jen pouhá informace o tom, že takoví jsou, mě potěší. Velice totiž boxerům fandím.
Michal.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Michale, mohl byste napsat, z jaké CHS a po jakých rodičích jsou oba jedinci?
Mám doma jedenáctiletého psa, deseti a devítiletou fenu. Všichni tři jsou s vyjímkou šedého čumáku naprosto v pohodě a nejsou nijak fyzicky omezení. Předtím jsem měla třináctiletou fenu, taky ve slušné kondici. Na druhou stranu se jedno moje boxeří štěně dožilo 9 měsíců, druhé 18 měsíců a další tří let. Všechno zvířata s PP, krmená klasicky, se sportovní zátěží. Všichni trochu příbuzní - jako dnes asi skoro všichni boxeři.
Takže je to asi o štěstí a náhodě.