Co to je za křížence? (dle foto)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2015 14:55
Elfin52

XXX.XXX.243.82

Ahoj,
Chtěl bych sem se vás zeptat s čím je to křížené ? Vím jenom že je to Labrador s něčím a to nevím :( můžete mi poradit?

21.4.2015 15:19
vejin

XXX.XXX.12.250

Může tam být cokoli, prostě u kříženců jsou to jen dohady. Může tam být NO, BO nebo kříženec kříženců co nikdy, žádnou rasou nebyl.

21.4.2015 15:33
davidka

XXX.XXX.212.160

Tomuto se říká univerzální černý pes. Máme jich v okolí několik, vypadají téměř stejně a majitelé většinou rodiče popisují každý jinak.

21.4.2015 15:37
hunter

XXX.XXX.22.6

Tyto dotazy mě udivují. Sice nejste sám, kdo se ptá na takovou blbost, ale proč proboha ? K čemu vám bude taková informace ? Není to naprosto jedno ? Pokud to není křížení s kobrou a nemá jedové zuby, tak je to naprosto irelevantní.
Zajímalo by mě také, proč je to hodnoceno jako kvalitní příspěvek ?

21.4.2015 15:42
Elfin52

XXX.XXX.243.82

Protože 20.4 jsme museli uspat naši Miu obrázky na hoře měla nemoc Leukemie měla 1,5 roku a snažím se najít podobné štěně.. :(.

21.4.2015 15:45
davidka

XXX.XXX.212.160

Takových pejsků je hodně, proberte weby útulků.
Protože jsou to ale většinou kříženci kříženců, nikdo vám stejnou povahu nezaručí.

21.4.2015 15:49
hunter

XXX.XXX.22.6

davidka napsal(a):
Takových pejsků je hodně, proberte weby útulků.
Protože jsou to ale většinou kříženci kříženců, nikdo vám stejnou povahu nezaručí.

Přesně tak. Můžete si vybrat psa/štěně podobného vzhledu, ale ta povaha může být naprosto jiná. Informace o domnělém spojení ras vám bude naprosto k ničemu- má stejnou vypovídající hodnotu jako tvrzení, že černá auta jsou lepší, než auta bílá.

21.4.2015 15:52
skaia

XXX.XXX.104.146

V rodině máme velmi podobnou fenku. Její otec je labrador×německý ovčák a matka je labrador×salašník.

21.4.2015 16:09
Elfin52

XXX.XXX.243.82

skaia napsal(a):
V rodině máme velmi podobnou fenku. Její otec je labrador×německý ovčák a matka je labrador×salašník.

A nebudete mít někdy štěnatka ? :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2015 16:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Elfin52 napsal(a):

I kdybyste věděla, čeho všeho byli kříženci rodiče vaší zemřelé Mii, a našla byste stejné mixy, tak jejich potomek nebude stejných vlastností a vzhledu jako byla Mia.

21.4.2015 17:03
skaia

XXX.XXX.104.146

Ne, fenku máme jako mazlíčka a štěňata nechceme. Být vámi možná bych zkusila kouknout po útulcích, tam určitě takovýchto pesanů bude spousta. ;).

21.4.2015 19:13
Elfin52

XXX.XXX.243.82

V útulcích mají většinou psy rok a více :/.

21.4.2015 19:25
manbea

XXX.XXX.18.54

21.4.2015 20:03
skaia

XXX.XXX.104.146

Určitě by se našla i štěňata, ale souhlasím s ostatními, že vzhled podobný být nemusí. Vlastnosti vůbec ne.
Jako příklad bych dala Lízu, Lizinu si brala moje sestra a její sestru si bral můj bratr. Takže mám k porovnání dvě fenky ze stejného (nechtěného) spojení.
Ale! : Lízina, která vypadá přesně jako ta vaše, má vlastnosti spíše po své matce labradorovi/salašníkovi, taková línější. Kdežto Maggie (ta bratrova), je přesný opak, má vlastnosti spíš po svém otci - NO/labrador. Obě jsou vzhledově i povahově naprosto odlišné.

Co bych ale spíš zmínila je jiná věc. Za mě bych vám spíš radila pořídit pejska úplně jiného vzhledu. Protože vás to pravděpodobně bude více bolet, když budete koukat na toho "stejného" (vzhledově) pejska, ale s úplně odlišnými vlastnostmi a navíc vám jí bude neustále připomínat a bolest ze ztráty bude trvat déle.

22.4.2015 07:48
mishule

XXX.XXX.99.26

skaia napsal(a):
Určitě by se našla i štěňata, ale souhlasím s ostatními, že vzhled podobný být nemusí. Vlastnosti vůbec ne.
Jako příklad bych dala Lízu, Lizinu si brala moje sestra a její sestru si bral můj bratr. Takže mám k porovnání dvě fenky ze stejného (nechtěného) spojení.
Ale! : Lízina, která vypadá přesně jako ta vaše, má vlastnosti spíše po své matce labradorovi/salašníkovi, taková línější. Kdežto Maggie (ta bratrova), je přesný opak, má vlastnosti spíš po svém otci - NO/labrador. Obě jsou vzhledově i povahově naprosto odlišné.

Co bych ale spíš zmínila je jiná věc. Za mě bych vám spíš radila pořídit pejska úplně jiného vzhledu. Protože vás to pravděpodobně bude více bolet, když budete koukat na toho "stejného" (vzhledově) pejska, ale s úplně odlišnými vlastnostmi a navíc vám jí bude neustále připomínat a bolest ze ztráty bude trvat déle.

K tomuhle se přidám, měli jsme prakticky identického pejska, jaký je na fotkách od zadavatelky, podle veterináře, od kterého jsme ho brali jako nalezence, to byl kříženec Labradora a NO. Bohužel jsme ho v listopadu také museli nechat jít, ale měl úctyhodný věk 16,5 let.

V útulku jsme narazili na ročního psíka, který vypadal jako jeho věrná kopie, taťka, který prvního psa donesl domů, z něj byl celý pryč a chtěl si ho pořídit, protože mu Bena tak moc připomínal. Nakonec jsme se rozhodli pro BOC a dnes je i taťka rád, jelikož by nesnesl mít před očima stále obraz Beníka, a dle jeho slov, by si k tomu psovi nakonec nedokázal ani vybudovat takový vztah, jaký by oba potřebovali.

22.4.2015 20:59
Elfin52

XXX.XXX.243.82

No já myslel že kdyby jsme měli stejnou fenku tak bysme mysleli že je pořád s n ámi :/.

22.4.2015 21:30
pipet

XXX.XXX.71.103

Jenže ona nebude stejná. I kdyby stejně vypadala.

22.4.2015 22:22
skaia

XXX.XXX.104.146

Jak říkám, to je ten problém. Ona by nebyla pořád s vámi, byla by s vámi fenka jí podobná, ale s jinými vlastnostmi. Je to pak těžké, když je někdo zvyklý na svého pesana a najednou před ním stojí skoro dvojče co se vzhledu týče, ale úplně odlišný.Hodně dobře si to rozmyslete a hlavně správně zvolte štěňátko!

23.4.2015 12:29
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Elfin52 napsal(a):

Doufám, že nebudou!

23.4.2015 12:31
fikovnice

XXX.XXX.99.69

skaia napsal(a):
Jak říkám, to je ten problém. Ona by nebyla pořád s vámi, byla by s vámi fenka jí podobná, ale s jinými vlastnostmi. Je to pak těžké, když je někdo zvyklý na svého pesana a najednou před ním stojí skoro dvojče co se vzhledu týče, ale úplně odlišný.Hodně dobře si to rozmyslete a hlavně správně zvolte štěňátko!

Jj, svatá pravda! Také jsem hledala po úmrtí mého kocoura stejného...u koček je to navíc jednodušší. Ale každé zvíře je prostě originál! A je to tak dobře!

23.4.2015 18:08
imattree

XXX.XXX.109.4

hunter napsal(a):
Tyto dotazy mě udivují. Sice nejste sám, kdo se ptá na takovou blbost, ale proč proboha ? K čemu vám bude taková informace ? Není to naprosto jedno ? Pokud to není křížení s kobrou a nemá jedové zuby, tak je to naprosto irelevantní.
Zajímalo by mě také, proč je to hodnoceno jako kvalitní příspěvek ?

To nemůže být člověk prostě zvědavý? Ano, pořád to jsou jen domněnky, ale zvědavost je přeci základní lidská vlastnost.

Přidejte reakci

Přidat smajlík