Uživatel s deaktivovaným účtem

Líbí. Je to netradiční a můžete si být jisti, že jinou fenku s takovým jménem nepotkáte.
Http://utulekbreclavbulhary.cz/opustena-zvirata-fotogalerie-zvirat?func=detail&id=402
je to fakt milé zvíře... okamžitě kamarád, očichala ostatní psy, očichala slepice, olízla kocoura a basta!

Mně se toto jméno taky líbí. Netradiční, zajímavé a pokud na něho i slyší, tak není co řešit.

Mě by nevadil význam toho slova, jen mi to přijde na volání takové neznělé "Buchto". Klidně bych říkala to je naše Buchta, ale při volání by mi to nešlo z pusy. To už bych ji radši překřtila na Barbuchu.
Jedině volat Buchtóóó, nebo Buchtino ?

Mě se to nelíbí ale hlavně že se to líbí vám, té feně je to stejně jedno
napsal(a):
Mě by nevadil význam toho slova, jen mi to přijde na volání takové neznělé "Buchto". Klidně bych říkala to je naše Buchta, ale při volání by mi to nešlo z pusy. To už bych ji radši překřtila na Barbuchu.
Tak Barbucha je taky dobré!
napsal(a):
No, záleží na vkusu no...mně to teda ke psovi taky až tak nesedí, ale zas je to fakt netradiční. :D To už bych jí spíš říkala Ňufka, když všechno oňuchává a je to pohodářka. :)
Jinak co se týče volání, tak bych na ní asi volala Buchtííí.. nicméně věřím, že ji časem stejně vymyslíte x přezdívek.
My si např. přivezli z útulku štěně - Lumpíka. Za a) byl hrozně hodnej (to až po pár dnech se rozpoutala 3.světová :D) a za b) nám to přišlo takový divný - že ho to vysloveně odsuzuje k tomu zlobit. A zkoušeli jsme vymyslet něco jiného...no a hádejte, jak to dopadlo. :D Ano, říkáme mu Lumpík, zkrácení Lumpíí (na to fakt krásně slyší) a stejně je to občas i "Pumpík, pupík, zmeteček, atd. "
Clayton
napsal(a):
My potkáváme jednu fenku jménem Buchta.Je to kříženec Rotvajlera a Výmaráka (univerzální velký černý pes ).A kdo chodí v Praze do Riegrových sadů a do ''Čecháče'', určitě ji zná.
A ještě jsem zapoměla dodat, na psa se mi to moc nehodí, přijde mi to takové trapné.Existují i hezčí jména, ale každý podle sevého vkusu.

lavacca
napsal(a):
No, záleží na vkusu no...mně to teda ke psovi taky až tak nesedí, ale zas je to fakt netradiční. :D To už bych jí spíš říkala Ňufka, když všechno oňuchává a je to pohodářka. :)
Jinak co se týče volání, tak bych na ní asi volala Buchtííí.. nicméně věřím, že ji časem stejně vymyslíte x přezdívek.
My si např. přivezli z útulku štěně - Lumpíka. Za a) byl hrozně hodnej (to až po pár dnech se rozpoutala 3.světová :D) a za b) nám to přišlo takový divný - že ho to vysloveně odsuzuje k tomu zlobit. A zkoušeli jsme vymyslet něco jiného...no a hádejte, jak to dopadlo. :D Ano, říkáme mu Lumpík, zkrácení Lumpíí (na to fakt krásně slyší) a stejně je to občas i "Pumpík, pupík, zmeteček, atd. "
Můj předchozí pes se jmenoval RON a oslovovala sem ho lumpe, slyšel i na to a hodilo se mě to na něj a když byl starej říkala sem mu dědku

Pro zadavatelku, je to na vás co se vám líbí ale zvažte i to že na psa budete někdy volat před mnoha lidmi, případně když se rozhodnete s ním cvičit a třeba se zůčastnit nějakých soutěží a akcí, at vám není pak trapné zavolat vlastního psa
sufle
napsal(a):
Myslím, že je to jedno, pokud se vám jméno líbí. A stejně budete jméno komolit. U nás třeba mají psa a volají na něj Bůťo nebo tak nějak, moc jim nerozumím. tak třeba je to také Buchta. Stejně podle mě nebudete volat Buchto, je to takové krkolomné.
Jo, o tom to je... už mám nějaký rok smečku
Besina - Besák, Bestie
Kim - Kimiš, Miš, Kimino
Guf - Gufero, Gufák, Fífa, Pitomec...
ale Buchta vede!
i když ani Barbucha není špatná!

Jen trochu odbočím : Vymýšleli jsme jméno pro zrzavého kocourka. Asi se bude jmenovat Zmiz, tak na něj totiž volám nečastěji

Protože škodit je jeho hobby . Umí si otevřít všechny dveře ( ty co jsou na klíč aspoň podrápe ) a nic před ním neobstojí.
Když udělíám krok dozadu, určitě na něj šlápnu, on s řevem vyletí a mě málem trefí ( ne kocour, šlak ).
napsal(a):
Jojo Barbucha mě taky hned napadla, neboť tomu svému čtyřnožci taky tak říkám taky jsem to chtěla zadavatelce doporučit ;)

Měla jsem afgána...vlastním jménem Lulumba a to se fakt nedá...takže jsme mu říkali Lupčo, Lupíno posléze i Pupíčku nebo Pupalko...no prostě samá vznešená oslovení hodící se k jeho rase
hanitchka.m
napsal(a):
Teda mám slabost pro jména z jídla (jsem nutriční terapeut) a mí psi se jmenujou Kiwi a Chilli (Kiwi, protože je malá, Zelená (příjmením) a chlupatá, Chilli, protože jsme si ji přivezli jako Lili, ale byla dost ostrá Ale Buchtu si moc na cvičáku představit nedokážu
A proč ne? U nás na cvičáku je Borůvka, Dorotka...
mladá chodí s Guferem a Bestií...
My pro změnu máme doma na tři psiska jedno univerzální oslovení: Kulíšku. Na to zatím slyší všechny tři. I když ségry fenka, Lexie, je nejčastěji oslovována jako Lexikón, mamky fenka Nelly, jako Nelčák a moje Bailey je nejčastěji ta čurina chlupatá. Nehledě na to, že slyší i na "Pitomečku pitomej" a tatíkovu přezdívku "Kurvítko" (ujalo se po rozkousání x-květináčů) :D.
fram
napsal(a):
Kamarád měl fenku Raiku a volal na ni Rajdo- děsně se bavil, kolik ženskejch se ohlídlo, když na ni na ulici zavolal
No... když doma řeknu - Děcka, jdeme na pivo!
tak u mě stojí a takto hledí... nedá se udělat krok!

Hodonak, líbí se mi jak fenka, tak jméno Buchta. Určitě bych jí ho nechala, hodí se k ní, je to sympaťák.