Jméno pro fenu, líbí se vám?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.4.2015 12:27
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Fenka z útulku, krasavice, cca 2 roky, veliký kříženec... Pohodová, doslova vysmátá, společenská... V útulku jí řikali Buchta. Mi se to moc líbí, úžasně to na ni sedí. Ovšem zbytek rodiny je takovým jménem zděšený. Jak se to líbí vám?

22.4.2015 12:33
mishule

XXX.XXX.99.26

Pošlete fotku. :)

Ale pokud k ní sedí, proč ne, rozhodně je originální a pochybuji, že byste jinou Buchtu na procházce potkali! :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.4.2015 12:38

Líbí. Je to netradiční a můžete si být jisti, že jinou fenku s takovým jménem nepotkáte.

22.4.2015 12:44
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Http://utulekbreclavbulhary.cz/opustena-zvirata-fotogalerie-zvirat?func=detail&id=402

je to fakt milé zvíře... okamžitě kamarád, očichala ostatní psy, očichala slepice, olízla kocoura a basta!

22.4.2015 13:08
lev

XXX.XXX.253.186

Jméno netradiční, proč ne. Doufám, že bude hodna svého jména. (Časem jí stejně vymyslíte x přezdívek).

22.4.2015 14:12
Clayton

XXX.XXX.104.9

My potkáváme jednu fenku jménem Buchta.Je to kříženec Rotvajlera a Výmaráka (univerzální velký černý pes ).A kdo chodí v Praze do Riegrových sadů a do ''Čecháče'', určitě ji zná.

22.4.2015 15:36
noemi

XXX.XXX.37.13

Pokud na něj slyší, nechala bych...v útulku asi měli důvod, proč jí takové jméno vymysleli

My máme nalezenou fenku, kterou pojmenovali Peggy...začali jsme jí tak říkat, ale moc na to neslyšela.
Tak jsem na ni zkusila volat různými jmény a nakonec máme doma už 5 let Nelinku ..

22.4.2015 15:43

Mně se toto jméno taky líbí. Netradiční, zajímavé a pokud na něho i slyší, tak není co řešit.

22.4.2015 16:26
kalu

XXX.XXX.229.0

Naši známí měli Buchtu - fenku bernardýna. Jméno se mi líbí

22.4.2015 19:02

Mě by nevadil význam toho slova, jen mi to přijde na volání takové neznělé "Buchto". Klidně bych říkala to je naše Buchta, ale při volání by mi to nešlo z pusy. To už bych ji radši překřtila na Barbuchu.
Jedině volat Buchtóóó, nebo Buchtino ?

22.4.2015 20:06

Mě se to nelíbí ale hlavně že se to líbí vám, té feně je to stejně jedno

22.4.2015 21:10
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mě by nevadil význam toho slova, jen mi to přijde na volání takové neznělé "Buchto". Klidně bych říkala to je naše Buchta, ale při volání by mi to nešlo z pusy. To už bych ji radši překřtila na Barbuchu.

Tak Barbucha je taky dobré!

22.4.2015 21:17
dajana

XXX.XXX.26.190

Nelíbí.

22.4.2015 21:36
lavacca

XXX.XXX.164.49

No, záleží na vkusu no...mně to teda ke psovi taky až tak nesedí, ale zas je to fakt netradiční. :D To už bych jí spíš říkala Ňufka, když všechno oňuchává a je to pohodářka. :)

Jinak co se týče volání, tak bych na ní asi volala Buchtííí.. nicméně věřím, že ji časem stejně vymyslíte x přezdívek.

My si např. přivezli z útulku štěně - Lumpíka. Za a) byl hrozně hodnej (to až po pár dnech se rozpoutala 3.světová :D) a za b) nám to přišlo takový divný - že ho to vysloveně odsuzuje k tomu zlobit. A zkoušeli jsme vymyslet něco jiného...no a hádejte, jak to dopadlo. :D Ano, říkáme mu Lumpík, zkrácení Lumpíí (na to fakt krásně slyší) a stejně je to občas i "Pumpík, pupík, zmeteček, atd. "

22.4.2015 23:00
Clayton

XXX.XXX.104.9

Clayton napsal(a):
My potkáváme jednu fenku jménem Buchta.Je to kříženec Rotvajlera a Výmaráka (univerzální velký černý pes ).A kdo chodí v Praze do Riegrových sadů a do ''Čecháče'', určitě ji zná.

A ještě jsem zapoměla dodat, na psa se mi to moc nehodí, přijde mi to takové trapné.Existují i hezčí jména, ale každý podle sevého vkusu.

23.4.2015 04:08

lavacca napsal(a):
No, záleží na vkusu no...mně to teda ke psovi taky až tak nesedí, ale zas je to fakt netradiční. :D To už bych jí spíš říkala Ňufka, když všechno oňuchává a je to pohodářka. :)

Jinak co se týče volání, tak bych na ní asi volala Buchtííí.. nicméně věřím, že ji časem stejně vymyslíte x přezdívek.

My si např. přivezli z útulku štěně - Lumpíka. Za a) byl hrozně hodnej (to až po pár dnech se rozpoutala 3.světová :D) a za b) nám to přišlo takový divný - že ho to vysloveně odsuzuje k tomu zlobit. A zkoušeli jsme vymyslet něco jiného...no a hádejte, jak to dopadlo. :D Ano, říkáme mu Lumpík, zkrácení Lumpíí (na to fakt krásně slyší) a stejně je to občas i "Pumpík, pupík, zmeteček, atd. "

Můj předchozí pes se jmenoval RON a oslovovala sem ho lumpe, slyšel i na to a hodilo se mě to na něj a když byl starej říkala sem mu dědku smajlík

23.4.2015 04:10

Pro zadavatelku, je to na vás co se vám líbí ale zvažte i to že na psa budete někdy volat před mnoha lidmi, případně když se rozhodnete s ním cvičit a třeba se zůčastnit nějakých soutěží a akcí, at vám není pak trapné zavolat vlastního psa smajlík

23.4.2015 09:00
sufle

XXX.XXX.49.81

Myslím, že je to jedno, pokud se vám jméno líbí. A stejně budete jméno komolit. U nás třeba mají psa a volají na něj Bůťo nebo tak nějak, moc jim nerozumím. tak třeba je to také Buchta. Stejně podle mě nebudete volat Buchto, je to takové krkolomné.

23.4.2015 09:15
Hodonak

XXX.XXX.126.173

sufle napsal(a):
Myslím, že je to jedno, pokud se vám jméno líbí. A stejně budete jméno komolit. U nás třeba mají psa a volají na něj Bůťo nebo tak nějak, moc jim nerozumím. tak třeba je to také Buchta. Stejně podle mě nebudete volat Buchto, je to takové krkolomné.

Jo, o tom to je... už mám nějaký rok smečku
Besina - Besák, Bestie
Kim - Kimiš, Miš, Kimino
Guf - Gufero, Gufák, Fífa, Pitomec...

ale Buchta vede!

i když ani Barbucha není špatná!

23.4.2015 09:18

Jen trochu odbočím : Vymýšleli jsme jméno pro zrzavého kocourka. Asi se bude jmenovat Zmiz, tak na něj totiž volám nečastěji smajlík

23.4.2015 09:22
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Jen trochu odbočím : Vymýšleli jsme jméno pro zrzavého kocourka. Asi se bude jmenovat Zmiz, tak na něj totiž volám nečastěji smajlík

Na Besinu nejčastěji volám
- Neválejsevtésračce!
- Cotozasežereš!

23.4.2015 09:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Proč ?

23.4.2015 10:22

Protože škodit je jeho hobby smajlík. Umí si otevřít všechny dveře ( ty co jsou na klíč aspoň podrápe ) a nic před ním neobstojí.
Když udělíám krok dozadu, určitě na něj šlápnu, on s řevem vyletí a mě málem trefí ( ne kocour, šlak ).

23.4.2015 17:59
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jojo Barbucha mě taky hned napadla, neboť tomu svému čtyřnožci taky tak říkám smajlík taky jsem to chtěla zadavatelce doporučit ;) smajlík

23.4.2015 21:12
Ebi

XXX.XXX.104.1

Nebo na ni volejte Buchy! Bucho- to je podobné.

24.4.2015 08:54
hanitchka.m

XXX.XXX.33.190

Teda mám slabost pro jména z jídla (jsem nutriční terapeut) a mí psi se jmenujou Kiwi a Chilli (Kiwi, protože je malá, Zelená (příjmením) a chlupatá, Chilli, protože jsme si ji přivezli jako Lili, ale byla dost ostrá Ale Buchtu si moc na cvičáku představit nedokážu

24.4.2015 09:01
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

U nás bydlela jedna paní, vizáží připomínala vysloužilou sexuální pracovnici a mela pudlíka- stejné pometlo jako ona sama, nevím jak se jmenoval, ale pořád, když ho venčila, na něj volala:" Sexi, Sexi Sexííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí! No mazec

24.4.2015 09:22

Měla jsem afgána...vlastním jménem Lulumba a to se fakt nedá...takže jsme mu říkali Lupčo, Lupíno posléze i Pupíčku nebo Pupalko...no prostě samá vznešená oslovení hodící se k jeho rase

24.4.2015 09:43
Hodonak

XXX.XXX.126.173

hanitchka.m napsal(a):
Teda mám slabost pro jména z jídla (jsem nutriční terapeut) a mí psi se jmenujou Kiwi a Chilli (Kiwi, protože je malá, Zelená (příjmením) a chlupatá, Chilli, protože jsme si ji přivezli jako Lili, ale byla dost ostrá Ale Buchtu si moc na cvičáku představit nedokážu

A proč ne? U nás na cvičáku je Borůvka, Dorotka...

mladá chodí s Guferem a Bestií...

24.4.2015 09:48
hanitchka.m

XXX.XXX.33.190

Hodonak napsal(a):

Tak na bestii slyší myslím každej pes, minimálně ti naši jo

24.4.2015 09:50
hanitchka.m

XXX.XXX.33.190

Hodonak napsal(a):

Ještě máme kamošku bulinku Brusinku, to jméno naprosto žeru

24.4.2015 09:57
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Hodonak napsal(a):

No pozor na "Nomen omen"

24.4.2015 10:43
panda H

XXX.XXX.49.186

Hodonak napsal(a):
Na Besinu nejčastěji volám
- Neválejsevtésračce!
- Cotozasežereš!

24.4.2015 12:17
mishule

XXX.XXX.99.26

My pro změnu máme doma na tři psiska jedno univerzální oslovení: Kulíšku. Na to zatím slyší všechny tři. I když ségry fenka, Lexie, je nejčastěji oslovována jako Lexikón, mamky fenka Nelly, jako Nelčák a moje Bailey je nejčastěji ta čurina chlupatá. Nehledě na to, že slyší i na "Pitomečku pitomej" a tatíkovu přezdívku "Kurvítko" (ujalo se po rozkousání x-květináčů) :D.

24.4.2015 12:40
tereza.128

XXX.XXX.32.90

Sousedka má dva psy, jednomu říká Dědku, druhýmu Blbečku.
Ani nevím, jak se jmenují doopravdy. Těm psům to je fuk, slyší na to. Buchta je proti Blbečkovi super jméno. A když na něj fena slyší, není co řešit.

24.4.2015 12:47
fram

XXX.XXX.70.158

Kamarád měl fenku Raiku a volal na ni Rajdo- děsně se bavil, kolik ženskejch se ohlídlo, když na ni na ulici zavolal

24.4.2015 13:03
Hodonak

XXX.XXX.126.173

fram napsal(a):
Kamarád měl fenku Raiku a volal na ni Rajdo- děsně se bavil, kolik ženskejch se ohlídlo, když na ni na ulici zavolal

No... když doma řeknu - Děcka, jdeme na pivo!

tak u mě stojí a takto hledí... nedá se udělat krok!

24.4.2015 17:10
fram

XXX.XXX.70.158

Hodonak napsal(a):
No... když doma řeknu - Děcka, jdeme na pivo!

tak u mě stojí a takto hledí... nedá se udělat krok!

Njn, krásná banda alkoholiků

24.4.2015 19:31

Hodonak, líbí se mi jak fenka, tak jméno Buchta. Určitě bych jí ho nechala, hodí se k ní, je to sympaťák.

25.4.2015 21:30
Hodonak

XXX.XXX.83.106

Tak prý Buchta nebude, mladí rozhodli jinak... Ale po týdnu jsou z ní unešení, neskutečné dobračisto a pohodářka!

25.4.2015 21:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Hodonak napsal(a):
Tak prý Buchta nebude, mladí rozhodli jinak... Ale po týdnu jsou z ní unešení, neskutečné dobračisto a pohodářka!

A jaké jméno vyhrálo? :) Tak to je super, že jste si tak sedli. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík