Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2015 10:52
Iliena

XXX.XXX.37.7

Zdravím,
pamlsků je nepřeberná hromada, ale jaké jsou vhodné pro štěňátko (od osmi týdnů) například za vyčůrání venku, za přivolání atd. Nerada bych jí dávala něco co by jí mohlo uškodit.

A taky Vám ji musím ukázat, za 3 týdny si jí přivezeme domů, no není to princezna?

26.4.2015 11:33
Clayton

XXX.XXX.104.9

Je to vcelku jedno.Já jsem spokojená s ''Calibra JOY'', mají různě příchutě a jsou chutné.Nebo sušené maso, ale všechno musí být nalámané na maličké kousky, aby se štěně nepřejedlo.Moc nedoporučuju piškoty, kazí zuby a existují i vhodnější pamlsky.Tak ať chutná.

26.4.2015 11:38
lavacca

XXX.XXX.164.49

U nás nejvíc chutnají sušené plíce - krásně se z nich nadělají malé kousíčky. Pak jim chutnají rybí sušenky (od Trixie) a dobrá je i ta Calibra Joy. Občas upeču doma játrové sušenky, občas dám i rybí malé granule (jinou značku než krmím). Prostě v pestrosti je síla a nejlépe to, co štěně rychle pokouše a nebude se s tím dlouho mordovat. :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2015 11:47

A co třeba nic prefa nekupovat a uvařit maso, či usušit, udělat ty játrové či jiné domácí sušenky...

26.4.2015 11:48

lavacca napsal(a):
U nás nejvíc chutnají sušené plíce - krásně se z nich nadělají malé kousíčky. Pak jim chutnají rybí sušenky (od Trixie) a dobrá je i ta Calibra Joy. Občas upeču doma játrové sušenky, občas dám i rybí malé granule (jinou značku než krmím). Prostě v pestrosti je síla a nejlépe to, co štěně rychle pokouše a nebude se s tím dlouho mordovat. :).

Souhlasím. Pamlsky určitě střídat. Pokud budete dávat jen jeden druh, psovi se za chvíli přejí a už pro něj nebudou tak velkou motivací.
U nás nejvíce bodují taky sušené plíce atd. (u plic je ale opravdu velká výhoda v tom, že se dají snadno lámat), sýr, jiný druh granulí, než zrovna dostává, čas od času kupované pamlsky (nejčastěji Frolic), ale třeba i sušený chleba (ten naprosto miluje)...

Jako štěněti jsme jí dávali jako odměnu skoro jen piškoty, a i když je to hrozný žrout a sežere všechno, tak piškot si dnes sice vezme, ale nadšená z něj není a byla doba, kdy ho ani nesnědla, ale vyplivla..

26.4.2015 11:55

Krááásná princeznička . my jsme tedy piškotkovali...zuby máme v pořádku...ale mám velký pesany...taky jsem dávala nakrájený syrový kuřecí masíčko...ale jak už bylo řečeno mňamek je spoustu záleží taky na tom, co pejskovi chutná.

26.4.2015 19:01
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já se přiznám, že cpát psovi piškoty mně nikdy nenapadlo...možná je to tím, že sama si je dám fakt jen občas (spíš z nich děláme občas dort s pudingem a ovocem), ale fakt mi přijde zbytečné do psa cpát navíc sacharidy, když je xx možností, jak mu udělat dobrotou radost, ze které bude i něco mít. Viz to sušené maso či masové pamlsky, atd.

takže za mě fakt ideál sušené maso, masové pamlsky či domácí sušenky. Plus občas sýr (pozor na obsah soli) a vařené masíko.

16.10.2017 21:00
sáruš

XXX.XXX.68.22

Zdravím, jak je to s tím sýrem? Slyšela jsem, že ho můžou, ale... jakej přesně?
Tvrde, jasně, ale úplně přesně?

16.10.2017 21:31

sáruš napsal(a):

No... Sýry jsou příliš tučné a slané. Tak možná mozzarellu nebo Lučinu.

16.10.2017 22:54

sáruš napsal(a):

Klidně dejte žervé nebo cottage. Tavené vůbec, eidam jen občas malý kousek, jsou slané. Obsah soli si hlídejte. Moc hezký pejsek.

16.10.2017 22:55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klidně dejte žervé nebo cottage. Tavené vůbec, eidam jen občas malý kousek, jsou slané. Obsah soli si hlídejte. Moc hezký pejsek.

Mozarela taky fajn.

17.10.2017 11:10
asurwic

XXX.XXX.37.20

U prcků větších plemen dávám normálně sušené masíčko od začátku, u prcka malého plemene jsem první týden vařila, nyní už pamlskuji syrovým a sušeným. Novým top pamlskem pro štěně je do včerejška čočka.

17.10.2017 11:27
Terven

XXX.XXX.60.157

U nás je TOP pamlskem piškot právě z toho důvodu, že jsem se od začátku snažila se jim vyhýbat. Ale malá občas piškot okusila od někoho a byla po nich jako divá, tak jsem je začala nosit taky, lámu je minimálně na čtvrtiny a používám je jako odměnu mimořádné hodnoty. Myslím, že v množství, jaké sežere, jí neuškodí...určitě lepší než průmyslové pamlsky nebo špatné granule.

17.10.2017 11:46
Iliena

XXX.XXX.37.7

Jééé, bože to byla prdelka, to už snad ani není možný

17.10.2017 12:45
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Piškot je leosi nez Joy calibra s glycerinem

17.10.2017 14:42
Terven

XXX.XXX.60.157

Lexaurin napsal(a):
Piškot je leosi nez Joy calibra s glycerinem

Tak jsem zagůglila, co je Joy Calibra, když to tu opakovaně padlo...
...a zlatý piškoty
https://www.spokojenypes.cz/calibra-joy-dog-chicken-cod-sushi-80g/.

17.10.2017 21:03
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Terven napsal(a):
Tak jsem zagůglila, co je Joy Calibra, když to tu opakovaně padlo...
...a zlatý piškoty
https://www.spokojenypes.cz/calibra-joy-dog-chicken-cod-sushi-80g/.

Ano ano, malem se mi tim otravil pes. Tedy minimalne mi az ted doslo, ze se choval jako priotraveny. Za me uz nikdy. Toto je jistota.

30.5.2019 12:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Abych nezakládala nové téma, zeptám se tady. Jake pamlsky používáte na cvičení? Potřebuji něco, co pes rychle "slupne" a nebude to žvýkat. Většinou používám salam od Britu nebo obyčejný eidam nakrájený. A teď hledám ještě něco, co uz je připravené na male kousky a nemusim to krájet 😁. Prostě nějakou takovou "rezervu", že to vezmu a je to připravené. Občas koupím ve zverimexu balíček nějakého sušeného masa(nebo si i suším doma, ale to ma cvičení nepoužívám) - ale je toho málo a fena mi to právě žvýká. Napadá vás něco, co by se dalo koupit tak jako do zásoby ve větším balení? Třeba kilo, dvě, tři....? Kamarádka mi radila granule Platinum, to by možná šlo 🤔.

30.5.2019 14:06
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
Abych nezakládala nové téma, zeptám se tady. Jake pamlsky používáte na cvičení? Potřebuji něco, co pes rychle "slupne" a nebude to žvýkat. Většinou používám salam od Britu nebo obyčejný eidam nakrájený. A teď hledám ještě něco, co uz je připravené na male kousky a nemusim to krájet 😁. Prostě nějakou takovou "rezervu", že to vezmu a je to připravené. Občas koupím ve zverimexu balíček nějakého sušeného masa(nebo si i suším doma, ale to ma cvičení nepoužívám) - ale je toho málo a fena mi to právě žvýká. Napadá vás něco, co by se dalo koupit tak jako do zásoby ve větším balení? Třeba kilo, dvě, tři....? Kamarádka mi radila granule Platinum, to by možná šlo 🤔.

Nemám štěně, ale mám velkou spotřebu. Takže základ pamlsků tvoří naše běžné granule pro malá plemena. To je taková naše odměna s nejnižší hodnotou, ale nadšeně jí bere i jorčice, která je z misky nežere.
Pak často dávám minizlomky střívek od Mapes, ty moje fena trochu přežvýknout musí, ale je to hned, jorčici je dávám, jen když je čas, aby žužlala, nemá moc zubů.
Od Mapes dávám i minikousky plic a ledvinek. Občas kupuju minipiškoty v Albertu, normálně pro děti, a ještě je obvykle půlím.
Měla jsem i pamlsky Essential, byly super, že jsou fakt maličké. A příležitostně, když dělám objednávku od Dromy, beru sušené rybičky.

30.5.2019 14:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo ona taky s chutí sežere i granule, ale chci neco "lepsiho". Piškoty občas taky davam, ale stává se mi, ze se ji přilepí na patro. Zkusím ty kousky plic a ledvinek a mrknu i na ty Essential pamlsky :-) diky moc.

30.5.2019 14:29

platinum jsem dávala (a asi zase budu, topná sezóna skončila)

30.5.2019 15:25

Kupuju psí piškoty a ještě je půlím. Granule jako pamlsek nedávám.

30.5.2019 15:35
Terven

XXX.XXX.110.147

Kupuju psí piškoty a ještě je půlím. Granule jako pamlsek nedávám.

Piškoty jsou u nás fajn jako zpestření, protože psi je milujou. Minipiškot půlím, klasickej velkej dokonce čtvrtím nebo lámu ještě na menší. Ale pamlskovat třeba v klikrtréninku jenom piškotama, to bych se bála, že fena bude za chvíli jako sud.

30.5.2019 17:00

Terven napsal(a):
Piškoty jsou u nás fajn jako zpestření, protože psi je milujou. Minipiškot půlím, klasickej velkej dokonce čtvrtím nebo lámu ještě na menší. Ale pamlskovat třeba v klikrtréninku jenom piškotama, to bych se bála, že fena bude za chvíli jako sud.

Netuším, kolik by jich musel pes sežrat, aby byl jak sud, já jich fakt dávám hodně málo a v těch psích je snížený obsah cukru. Posledně na společném výcviku jsem je úplně zapomněla, fena makala jen za pochvalu a v pohodě, jí se víc líbí, když jí zatleskam :-)
A psa můžu zatím krmit klidně celým balíčkem piškotů, je hubený jak žížala.
Dřív jsem pekla domácí jatrove pamlsky, ale v kapse se to moc drobí a rychle se to kazí. Ty piškoty mi přijdou praktický. Zkoušela jsem i nějaké kupované odměny, ale je to na houby, psi to žvýkají, jak už bylo řečeno výše.

30.5.2019 17:57

Netuším, kolik by jich musel pes sežrat, aby byl jak sud, já jich fakt dávám hodně málo a v těch psích je snížený obsah cukru. Posledně na společném výcviku jsem je úplně zapomněla, fena makala jen za pochvalu a v pohodě, jí se víc líbí, když jí zatleskam :-)
A psa můžu zatím krmit klidně celým balíčkem piškotů, je hubený jak žížala.
Dřív jsem pekla domácí jatrove pamlsky, ale v kapse se to moc drobí a rychle se to kazí. Ty piškoty mi přijdou praktický. Zkoušela jsem i nějaké kupované odměny, ale je to na houby, psi to žvýkají, jak už bylo řečeno výše.

Domácí játrové pamlsky po nakrájení usuším. Pak nedrobí a nekazí se.

30.5.2019 19:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ty piškoty mi přijdou praktický

No, mě pro mojí fenu nevyhovují, protože se ji opravdu často nalepí na patro a nebo se mi občas taky stane, že se těmi drobky z nich začne "kuckat" . A ještě bych řekla, že piškot je pro ní takový jakože ho dostává normálně, jen tak, a na to cvičení bych chtěla nějakou "topovku":

A navíc je to něco, co zase musím čtvrtit nebo půlit. Chtěla bych do "rezervy" spíš opravdu něco, co popadnu a už je to na tak malé kousky, že s tím nemusím nic dělat, asi jsem náročná . Něco, co si třeba nechám v autě - zrovna minule mě cestou domů z návštěvy popadla chuť zacvičit si a tak jsme se stavili na cvičáku - tak mít něco pro takové případy . Piškoty mám v autě skoro vždy, ale není to ono.

U nás teda vede ten salám pro psy a eidam.Tohle chci fakt jen čistě jako kdyby náhodou, tak abych měla něco co jen vezmu a je to hotové .

Asi zkusím ty Platinum granule a Essential pamlsky, případně ty kousky plic a ledvinek. .

30.5.2019 20:13

marcelaamax napsal(a):
Ty piškoty mi přijdou praktický

No, mě pro mojí fenu nevyhovují, protože se ji opravdu často nalepí na patro a nebo se mi občas taky stane, že se těmi drobky z nich začne "kuckat" . A ještě bych řekla, že piškot je pro ní takový jakože ho dostává normálně, jen tak, a na to cvičení bych chtěla nějakou "topovku":

A navíc je to něco, co zase musím čtvrtit nebo půlit. Chtěla bych do "rezervy" spíš opravdu něco, co popadnu a už je to na tak malé kousky, že s tím nemusím nic dělat, asi jsem náročná . Něco, co si třeba nechám v autě - zrovna minule mě cestou domů z návštěvy popadla chuť zacvičit si a tak jsme se stavili na cvičáku - tak mít něco pro takové případy . Piškoty mám v autě skoro vždy, ale není to ono.

U nás teda vede ten salám pro psy a eidam.Tohle chci fakt jen čistě jako kdyby náhodou, tak abych měla něco co jen vezmu a je to hotové .

Asi zkusím ty Platinum granule a Essential pamlsky, případně ty kousky plic a ledvinek. .

Ono to bude taky tím, že každej pes preferuje něco jinýho......si vzpomínám, že si loni výcvikářka na cvičáku brala jako pamlsek nakrájené vepřové kůže, něco jako psí tlačenku, a to psům strašně chutnalo. Moje fena si od nikoho nikdy nic nebrala, ale po tomhle se mohla utlouct. Akorát že v těch vedrech pak výcvikářka měla kalhoty celý zamaštěný

30.5.2019 20:15

teď mám nasušené plíce, zcela suché a křupkavé, nalámané na kousky (stejně tak dělám i játrovky, suším), nešpiní, psiska to milují....

30.5.2019 21:42

u nas se na grancle a piskoty necvici, takze to mam jednoduche s jejich nezkousenim.

ale vozim sebou vsude prkynko a nuz
a neco, co se da nakrajet - je v aute taky vzdycky.

30.5.2019 22:36

Pořád koukám na ty Akely, ale když jednou za 100 let něco objednávám, že bych přihodila, tak ryby mají vyprodáno. Kdyby měl někdo zkušenost, hlaste.

https://www.granule.cz/Treninkove/Treninkove-pamlsky-Akela-80-cerstve-ryby-500-g

31.5.2019 14:47
hanelbi

XXX.XXX.145.197

My cvičili na granulku, pamlsky občas. Teď sem tam usuším maso a pamlsky buď takové, co to sušené maso připomínají, nebo funkční (dentální apod.). :) Piškoty u nás nikdy nejely, dostal u našich a taky se mu lepily na patro. :D

31.5.2019 16:00

Zajímalo by mě, jaké pamlsky používají negranuláři

31.5.2019 17:10
Terven

XXX.XXX.110.147

Zajímalo by mě, jaké pamlsky používají negranuláři

Tak na granuli coby pamlsku bych neviděla nic špatnýho ani jako striktní negranulář

31.5.2019 21:46

Terven napsal(a):
Tak na granuli coby pamlsku bych neviděla nic špatnýho ani jako striktní negranulář

No jo, ale já už slyšela různý názory, i takový, že granule jako pamlsek v žádným případě. Copak na to lupus???

31.5.2019 21:56

Haha, nad tím jsem přemýšlela, když jsme začínali s barf ledvinovou dietou. Čím bych měla dietně pamlskovat... a že když psovi na pamlsky nasuším maso, tak mu docela dost zvýším příděl masa, kterým se ale v tý dietě šetří. Takže pamlskujeme dietníma granulema ke spokojenosti všech (už jen co bylo tý práce se sušením masa) :)

31.5.2019 22:58

to Sarah a Terven

Granule jsou dost výživné (nutno počítat do denní dávky) a hlavně jsou to suché keksy, tj. by se mělo počítat s vodou.

My jako masáci + zelináři používáme v krizi poloměkké "kostičky" od Marpu, Yumeez apod. Doma střívka (ven ten humus prostě nevezmu, navíc ho cítí přes milion vrstev čehokoliv a možná by přehlídl i háravku, natož aby odevzdal bobek), jinak kousíčky doma sušeného masa. Jsou dva druhy barfařů - něco ve stylu psycho biomatek, kdy dávají striktně domácí výrobu, a ti praktičtější, kteří se řídí spíš tím, že to psovi chutná a funguje na to, aniž by to plavalo v chemii. To se pak na delší výlety berou i kvalitní keksy jako základ. Spousta druhů zeleniny/ovoce vedro přežije, sacharidové přílohy taky. Maso je na tom hůř a ne každý je ochoten nechat běžet sušičku nonstop týden před výletem, nebo kupovat za raketu. Někdo dělá i konzervy, ale to je možná víc matlání než sušení.

31.5.2019 23:28
PumaCZ

XXX.XXX.248.89

Neni to tedy “mokry” pamlsek, nybrz susenky z lososa a brambor, ale nas mrnous se z nich muze zblaznit, takze jako odmena na cvicak idealni.
Hrozne smrdi (nam lidem, psum ocividne presne naopak :)), maji tendenci se drolit, jspu suche, takze mohou stejne jako piskot obcas zaskocit, ale pes by pro ne metal kotrmelce :))

https://www.spokojenypes.cz/pamlsky-pro-psy/?par=znacka%7Ckronch

Pak mame jeste pamlsky od Essential, ktere jsou mekke a vlhci, takze nezaskakuji, a Carnilove, ktere jsou tez mekkci, ale sussi (ale be uplne susenka).
Oboje jsou hodne aromaticke a pes je miluje, ale lososove susenky porad vedou :))

https://www.spokojenypes.cz/essential-foods-duck-mini-delights-100-g/

https://www.spokojenypes.cz/carnilove-dog-semi-moist-snack-quail-with-oregano-200-g/

A pak jsem jeste slysela, te jsou fajn pamlsek susene plice ci jatra. Daji se i nakrajet na male kousky, ale ac uz jsem je objednala a nam je dona, jeste jsem je nevyzlousela.

I my tedy na cvicak jedeme eidam. I salamy od Brita jsem nakoupila, ale ty nasemu mlsounovi nejedou.

31.5.2019 23:34
PumaCZ

XXX.XXX.248.89

Pořád koukám na ty Akely, ale když jednou za 100 let něco objednávám, že bych přihodila, tak ryby mají vyprodáno. Kdyby měl někdo zkušenost, hlaste.

https://www.granule.cz/Treninkove/Treninkove-pamlsky-Akela-80-cerstve-ryby-500-g

Meli jsme a super, psovi moc chutnaly. Ale jsou to spise pamlsky typu granule - jsou tvrdsi, krupave a suche, takze mohou obcas zaskocit :)

31.5.2019 23:47
Terven

XXX.XXX.160.10

to Sarah a Terven

Granule jsou dost výživné (nutno počítat do denní dávky) a hlavně jsou to suché keksy, tj. by se mělo počítat s vodou.

My jako masáci + zelináři používáme v krizi poloměkké "kostičky" od Marpu, Yumeez apod. Doma střívka (ven ten humus prostě nevezmu, navíc ho cítí přes milion vrstev čehokoliv a možná by přehlídl i háravku, natož aby odevzdal bobek), jinak kousíčky doma sušeného masa. Jsou dva druhy barfařů - něco ve stylu psycho biomatek, kdy dávají striktně domácí výrobu, a ti praktičtější, kteří se řídí spíš tím, že to psovi chutná a funguje na to, aniž by to plavalo v chemii. To se pak na delší výlety berou i kvalitní keksy jako základ. Spousta druhů zeleniny/ovoce vedro přežije, sacharidové přílohy taky. Maso je na tom hůř a ne každý je ochoten nechat běžet sušičku nonstop týden před výletem, nebo kupovat za raketu. Někdo dělá i konzervy, ale to je možná víc matlání než sušení.

Neřekla bych, že granule jsou energeticky vydatnější než většina průmyslově vyrobených pamlsků. U granulí není problém, aby jich pes sežral misku, u pamlsků, vzhledem ke složení, by to moc vhodné nebylo. Proto je to pamlsek - tedy příležitostná odměna a ne aby to pes tlačil horem dolem.
O piškotech ani nemluvím.
Do denní krmné dávky je nutno započítat veškeré odměny včetně sušeného masa a vnitřností.
Takže já granulema pamlskuju ráda, jsou velikosti čočky,prokládám je odměnama vyšší hodnoty, takže i kdyby jich fena během procházky nebo cvičení dostala dvacet, je to zanedbatelné.
Voda není problém, buď jí máme s sebou nebo je cestou potok, na cvičáku je v misce, u kratších vycházek to neřeším, doma taky pokaždé fena nezapíjí granule hned, jak je sežere.

1.6.2019 00:05

Terven napsal(a):
Neřekla bych, že granule jsou energeticky vydatnější než většina průmyslově vyrobených pamlsků. U granulí není problém, aby jich pes sežral misku, u pamlsků, vzhledem ke složení, by to moc vhodné nebylo. Proto je to pamlsek - tedy příležitostná odměna a ne aby to pes tlačil horem dolem.
Do denní krmné dávky je nutno započítat veškeré odměny včetně sušeného masa a vnitřností.
Takže já granulema pamlskuju ráda, jsou velikosti čočky,prokládám je odměnama vyšší hodnoty, takže i kdyby jich fena během procházky nebo cvičení dostala dvacet, je to zanedbatelné.
Voda není problém, buď jí máme s sebou nebo je cestou potok, na cvičáku je v misce, u kratších vycházek to neřeším, doma taky pokaždé fena nezapíjí granule hned, jak je sežere.

Mě se právě těma granulkama velikosti čočky strašně blbě pamlskuje, mám nešikovný prsty, takže jsem přešla na velký granule. :)
Úplně nejvíc se mi osvědčily sušený játra, krásně se to láme, všem to voní. A mám i pár psů co krásně cvičí na mrkev, okurku, rajče, a ta moje čertice ujíždí na ledovém salátu, podle mě se jí líbí jak to křupe.
Doma cvičíme i na mleté maso, a tortily, samozřejmě, ty nesmí chybět.

1.6.2019 00:09

Terven napsal(a):

Za mě granule vs. přitažlivost, tzn. v první řadě vůně až smrad/maso až střívka - granule minimum, nesrovnatelné. Většinu vyjmenovaných pamlsků, co používáme, jsou kaloricky hodně pod granulemi. Taky mám doma Barking Heads pro čivavy jako únikovku, když nic zrovna není, ale pak má v misce třeba o jednoho sledě míň. A on si ty dávky sakra pamatuje a pak řeší a tahá mě k lednici, nechápe. On si pamatuje i počet srdíček, př. běháků. Asi bych mu měla dávat jen mletiny. Nej pohoda jsou mletiny kachna/krůta + hovězí směska. Tam si to spočítat nedokáže.

1.6.2019 00:44
Terven

XXX.XXX.160.10

Za mě granule vs. přitažlivost, tzn. v první řadě vůně až smrad/maso až střívka - granule minimum, nesrovnatelné. Většinu vyjmenovaných pamlsků, co používáme, jsou kaloricky hodně pod granulemi. Taky mám doma Barking Heads pro čivavy jako únikovku, když nic zrovna není, ale pak má v misce třeba o jednoho sledě míň. A on si ty dávky sakra pamatuje a pak řeší a tahá mě k lednici, nechápe. On si pamatuje i počet srdíček, př. běháků. Asi bych mu měla dávat jen mletiny. Nej pohoda jsou mletiny kachna/krůta + hovězí směska. Tam si to spočítat nedokáže.

Tak jasně, granule beru jako odměnu nejnižší hodnoty, ale ono ani není žádoucí za všechno dávat TOP pamlsky, jeden za druhým.
Já asi neznám moc pamlsků, které by kaloricky byly hodně pod granulemi, pominu-li teda kousky zeleniny. Ale i kdyby ty granule byly taková energetická bomba, tak pro ně hraje ta mini velikost...cvičíme-li s klikrem anebo při noseworku pamlskujem fakt hodně a tam čím menší odměna, tím lepší.
A dokud fena má dost pohybu a netloustne, tak nějakého toho sledě navíc neřeším

1.6.2019 10:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Škvarky

Přidejte reakci

Přidat smajlík