Pes si venku sedá a nechce jít dál

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2015 11:32
dratcha

XXX.XXX.23.117

Ted jsme byli se psem venku, klasická ranní procházka, a ona už pár metrů od baráku si začala sedat a nechtěla jít dál. Popošli jsme pár kroků a zase si sedla a jen koukala. Po pár pokusech jsme to vzdali a šli domů. Doma jsme ji zběžně prohlídli, nekulhá, na packách nereaguje na pohmat bolestivě, břiško měkký, průjem nemá, nezvrací, čumák studenej. Ted si hned lehla a spí. Běžně to je ale celkem divoška.

Napadá někoho, co by to mohlo být? Jestli radši vyrazit k veterináři? Bohužel náš dnes vůbec neordinuje a další je až od 18:00.

26.4.2015 11:40
Eliška.

XXX.XXX.89.52

A není měsíc nebo 2 po hárání? Moje fena má vždy po hárání falešnou březost a to se jí také nechce moc chodit.

26.4.2015 11:43
dratcha

XXX.XXX.23.117

Je, cca měsíc a půl. Celkově se od té doby chová jinak, má i naběhlý cecíky, myslela jsem na falešnou březost. Ale to dnešní posazení a smutný pohledy mě trošku vykolejily.

26.4.2015 11:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Nedejte na ně, právě pohyb potřebuje a rozptýlení.

26.4.2015 11:50
dratcha

XXX.XXX.23.117

Dneska jsme právě měli jít s partou dalších pejskařů na výšlap na Ještěd, myslíte, že máme teda tím tuplem jít?

26.4.2015 11:58
scylla

XXX.XXX.150.32

Jestli je zdravotně v pořádku a je to faleška, tak ano.

26.4.2015 12:02
dratcha

XXX.XXX.23.117

Jestli může být i takovéhle sedání a odmítání jít dál součástí falešky, tak snad je.

26.4.2015 12:06
scylla

XXX.XXX.150.32

Může to mít důvodů spoustu, od toho, že jí něco bolí po tu falešku. Takže bych vzala výlet přes veta.

26.4.2015 13:06
dratcha

XXX.XXX.23.117

Tak právě po celým bytě divoce prohání míček, tak snad ji nic není smajlík

26.4.2015 13:11
Eliška.

XXX.XXX.89.52

dratcha napsal(a):
Dneska jsme právě měli jít s partou dalších pejskařů na výšlap na Ještěd, myslíte, že máme teda tím tuplem jít?

Prohmatejte bříško, při zánětu dělohy by reagovala bolestivě. Jestli jí nebolí a normálně žere, tak určitě jděte, pohyb jí jen prospěje. Zvětšené cecíky jsou jasný příznak falešky a ta lenost k tomu patří.

26.4.2015 13:14
Eliška.

XXX.XXX.89.52

scylla napsal(a):
Může to mít důvodů spoustu, od toho, že jí něco bolí po tu falešku. Takže bych vzala výlet přes veta.

Scyllo Vy jste veterinářka?
Honíte k vetovi každého a to i s prkotinou. To Vám tolik záleží na jejich zisku?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.4.2015 13:26

Taky bych se přikláněla k falešce, časově by to odpovídalo a i naběhlé cecíky k tomu sedí. U každé fenky se faleška projevuje jinak, lenost je dost častá. Moje fenka ale na procházky chodí ráda, i když má falešku. Doma je pak ale smutná, ukňouraná, a shromažďuje věci, o které se chce starat.
Pozor na míček a ostatní hračky. Pokud o ně fenka začne přehnaně pečovat, je lepší jí je sebrat a vrátit až po falešce, jinak ji budou v jejím chování podporovat.

Na výlet bych určitě vyrazila. Pokud by ji něco bolelo, tak byste to poznala.

26.4.2015 13:38
scylla

XXX.XXX.150.32

Eliška. napsal(a):
Honíte k vetovi každého a to i s prkotinou. To Vám tolik záleží na jejich zisku?

Nejsem a na zisk kašlu. Jen mám pár desítek let zkušeností s pejsky a strašně mi vadí dotazy typu - pes má týden průjem, co to může být? V našem případě - pes si sedá a je apatický a nechce chodit, čím to může být? Takže - může to být a) selhávání ledvin, b) bolest páteře nebo kloubů, c) problémy se srdcem, d) chudokrevnost, e)faleška, f) nevychovanost... a tak dále. A pak jsou střelci jako vy, kteří psa neviděli ani na fotce, a hned vědí, čím to může být a radí léčbu, léky a kdesi cosi. Měla jsem známou, která se ptala podobně - výsledek takovýchto rad a jejich aplikace - uhynulá fena ve věku 6 let. Další případ - úhyn feny s nemocným srdcem na základě zanedbání péče díky podobným amatérským radám. Takže - pokud chci mít čisté svědomí, což já chci a vaše je mi egal - posílám lidi s nemocným psem k veterináři. Protože jsem se chtěla o veterině trošku něco dozvědět, ukecala jsem před pár lety veterináře, aby mě nechal dělat několik týdnů v ordinaci "podejmito" a "podržmito", hodně to člověku dá a dost se toho dozví. Minimálně tolik, aby se neodvažoval střílet rady po netu jako vy.

26.4.2015 14:09
Eliška.

XXX.XXX.89.52

scylla napsal(a):
Nejsem a na zisk kašlu. Jen mám pár desítek let zkušeností s pejsky a strašně mi vadí dotazy typu - pes má týden průjem, co to může být? V našem případě - pes si sedá a je apatický a nechce chodit, čím to může být? Takže - může to být a) selhávání ledvin, b) bolest páteře nebo kloubů, c) problémy se srdcem, d) chudokrevnost, e)faleška, f) nevychovanost... a tak dále. A pak jsou střelci jako vy, kteří psa neviděli ani na fotce, a hned vědí, čím to může být a radí léčbu, léky a kdesi cosi. Měla jsem známou, která se ptala podobně - výsledek takovýchto rad a jejich aplikace - uhynulá fena ve věku 6 let. Další případ - úhyn feny s nemocným srdcem na základě zanedbání péče díky podobným amatérským radám. Takže - pokud chci mít čisté svědomí, což já chci a vaše je mi egal - posílám lidi s nemocným psem k veterináři. Protože jsem se chtěla o veterině trošku něco dozvědět, ukecala jsem před pár lety veterináře, aby mě nechal dělat několik týdnů v ordinaci "podejmito" a "podržmito", hodně to člověku dá a dost se toho dozví. Minimálně tolik, aby se neodvažoval střílet rady po netu jako vy.

Víte Scyllo, Vy zřejmě považujete všechny lidi za hlupáky. Když je pes nemocný, jít k vetovi je první co každého člověka napadne. Není proto nutné mu to tady psát. Každý určitě má své důvody, proč se napřed zeptat tady. Navíc neobvyklé chování u svého psa každý pozná. Taky pozná kdy ta návštěva je nutná. Já bohužel znám mnohem víc případů kdy pes dostal od veta zbytečné léky, než že by někdo z páníčků něco zanedbal. V dnešní době patří pes do rodiny a je o něj postaráno stejně jako o dítě.

26.4.2015 14:10

scylla napsal(a):

Nemůžu se k tomu tématu vyjádřit, nejsem vet., ale četla jsem hodně diskuzí, kde odpovídá scylla a pro mě názory a její znalosti úplně SUPER. Musí mít opravdu dost zkušeností z praxe, hlavně, co se výchovy a výcviku týká. Fandím vám a ještě pro mě, názory slovenky katkaa, taky dobré.

26.4.2015 14:31

Eliška. napsal(a):
Víte Scyllo, Vy zřejmě považujete všechny lidi za hlupáky. Když je pes nemocný, jít k vetovi je první co každého člověka napadne. Není proto nutné mu to tady psát. Každý určitě má své důvody, proč se napřed zeptat tady. Navíc neobvyklé chování u svého psa každý pozná. Taky pozná kdy ta návštěva je nutná. Já bohužel znám mnohem víc případů kdy pes dostal od veta zbytečné léky, než že by někdo z páníčků něco zanedbal. V dnešní době patří pes do rodiny a je o něj postaráno stejně jako o dítě.

Bohužel, nenapadne. Rozhodně ne každého člověka, a některé to možná napadne, ale nepůjdou, z různých důvodů to "nejde" či se to nehodí nebo přece nebudou dávat peníze tomu vydřiduchovi, když se můžou zadarmo zeptat na internetu, či pejskovi, který se chová divně, vrznou ibalgin, ale radši jen půlku.

A aby běžný majitel psa poznal, kdy je návštěva nutná... bohužel, bohužel. A kolik zvířat už na to zařvalo, že nepoznají.

26.4.2015 15:01

Eliška. napsal(a):

Nebudu tady radit...jen moje osobní zkušenost...můj pes - afgán 11let přestal jíst, byl nežravka, docela mlsnej jazýček se psy jsem v té době měla cca 20 let zkušeností, takže jednodenní nežravost jsem opravdu neřešila...pesan byl jinak v pořádku..(podotýkám, že za celých 11 let nebyl jedinkrát nemocný)...druhý den si vzal už jedině piškoty...pro mě tedy ještě stále pohoda...třetí den už nic...takže k vetovi...nebudu se rozepisovat o detailech po dalších třech dnech jsme o pejska přišli...těžko říct, jestli bychom pesana zachránili, kdybychom šli hned.
Takže já už zásadně nikomu, co se zdravotních problémů psa neradim...pěkně jsem se sekla u vlastního a mělo to fatální následky.
Pokud nastane problém poletim k vetovi ihned a je mi jedno jestli budu za vyjukanou paničku (naštěstí musím zaklepat i moji nynější pesani 6 let zatím nemarodili).

26.4.2015 15:33
Terven

XXX.XXX.110.147

Moje fena, ještě v době, kdy nebyla vykastrovaná, dělávala to samé. Při falešné březosti odmítala delší vycházky, šla pomalu jako starý nemocný pes, zastavovala. Směrem domů se poté dost často rozběhla.
Léčení po internetu nemám ráda a s nemocným zvířetem nemám problém jít na veterinu. Ale to, co popisuje zadavatelka, mi nepřipadá jako důvod k poplachu. Zvlášť, když se to stalo jednou a doma se fenka projevuje normálně. Pokud by na veterinu zamířili všichni, jejichž psi mají momentální nechuť k vycházce, nedovedu si představit ty narvané čekárny.

26.4.2015 18:06
dratcha

XXX.XXX.23.117

Díky všem, vím, že to byl trošku hloupej dotaz a že to může mít spoustu příčin (jsem lékařka, ale lidská a chápu, že řešit to po internetu je blbost). Ale v tu chvíli mě to ráno prostě vyděsilo, protože to nikdy předtím neudělala a já prostě potřebovala vidět něčí názor, zda vyčkat nebo radši rovnou na veterinu (protože v tu dobu tu ani žádný vet nebyl a musela bych ještě k tomu volat pohotovost).

Ale byli jsme ted dlouho venku a všechno v pohodě, asi to bude opravdu jen k tý falešce. Uff, už aby nás pustila.

14.4.2016 15:11
eirami

XXX.XXX.146.18

Jsem si vic nez jista, ze ne kazdy pejskar pozna, ze pejskovi neco je, znam to ze sveho okoli. A take jsou taci, kteri naslouchaji babskym radam, jen aby usetrili a nemuseli do pejska investovat. pokud na veterinare nemam, tak si radeji pejska neporidim. vsichni obcas chorime.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík