Dobrý den, máme desetiletou fenu jorkšíra a tříměsíční fenku kerna. Dokud štěně neotravuje, jorkšíra s ním nemá problém. Jenomže kern je šíleně temperamentní, kouše do všeho a do všech a neustále si chce hrát se starší fenou, ta ho několikrát usměrnila vrčením, lehčím kousnutím, povalením na zem, což kerníkovi vůbec nevadí, chce si hrát dál. Na ostatní psi si vůbec netroufne. Momentálně je držíme odděleně, ale to taky nepůjde napořád. co bych měla udělat pro příjemné soužití všech? Moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Debiie
napsal(a):
Dobrý den, máme desetiletou fenu jorkšíra a tříměsíční fenku kerna. Dokud štěně neotravuje, jorkšíra s ním nemá problém. Jenomže kern je šíleně temperamentní, kouše do všeho a do všech a neustále si chce hrát se starší fenou, ta ho několikrát usměrnila vrčením, lehčím kousnutím, povalením na zem, což kerníkovi vůbec nevadí, chce si hrát dál. Na ostatní psi si vůbec netroufne. Momentálně je držíme odděleně, ale to taky nepůjde napořád. co bych měla udělat pro příjemné soužití všech? Moc děkuji.
Hrajte si se štěnětem Vy víc, ať není všechno na jokšírce, ta chce mít taky už svůj klid.
Debiie
napsal(a):
Nedržte je odděleně, ale umožněte jorkšírce někam se schovat, kam se za ní štěně nedostane.
Máme identickou situaci-13ti letého psa,2letou fenku a tč 3 měsíční štěndo-extrémně temperamentní mimino -jako každé štěndo-kouše, kouše a kouše-do všeho a do každého-narozdíl od Vás máme výhodu, že fena je taky divoká, takže často se vyblbnou vzájemně, ale zase ted řeším u fenky kousance na celém krku -zoubky jak jehličky dělají své-ovšem stařičký pes už chce mít svůj pokoj a klid a jako na potvoru prcek ho doslova miluje-jako šelma se přikrčí a pak dvěma skoky přistartuje dědulkovi na hlavě a začne mu zběsile olizovat dutinu ustní, chudáček uhýbá jak může, ale urptnost prcka je nesktečná a když skončí s dentální očistou, tak se do něj zakousne a já pokaždé trnu hrůzou, jestli to neskončí kousancem i z druhé strany-píšu to sice se značno dávkou nadhled, ale někdy je to opravd o nervy-štěndo je bulterier´=tank bez citu ve skusu a dospěláci jsou stafbulové,...doba, kdy stařík vyskočil na postel a prcek se k němu nedostal je pryč-takže jsem zavedla pro malého zákaz vyškrábání se alespon na sedačku v kuchyni-kdykoliv se tam vydrápala, sundala jsem ji, sykla FUJ-nesmíš a odnesla ji do pelíšku-z počátku jsme byly jak zaseklá gramofonová deska/chce to vytrvalost a důslednost/-já ji odnesla a než jsem se otočila, byla tam zpět-ale dnes-cca po 2 týdnech ví, že v kuchyni nahoru nesmí a neleze tam-/a pokud je tam dědulka moc dlouho a ona by už ráda projevovala náklonnost-pokukuje po mě-stačí už jen, když syknu-sedne si pod lavici a "bublá"/=najděte vyvýšeninu, kam jork vyskočí a štěndu vysvětlete, že tam zkrátka nesmí-tím dopřejete fence klid, když si ho bude chtít dopřát-a někdy je opravdu srandovní vidět staříka, jak metelí do kuchyně-aby se vyhnul malémi tyranovi...jinak např na zahradě, když to prcek přežene-nebo se přiblíží k místum na které je dědula opravdu hálkivý -taky jí "napráská" a i když to vypadá strašlivě a malá piští jak o život-nic jí neudělá-, pokud ho jednou fena přijala do"smečky" jako štěně-může mu výchovně naprášit kožich, ale nekousne tak, aby ublížila/měla jsem i kombinaci jork+RTW/-spíš bych hlídala, aby štěndo neublížilo jorkovi-ono to kousání bude časem slábnout/okolo přezubení už potřeba vše okusovat postupně mizí/-ale není od věci-už ted štěně učit jeden povel, který bude fungovat na odvolání-ukončení nežádoucí činnosti...mě se u všech psů osvědčilo rázné, hlasité syknutí a rázně fuj-okamžitě psa odebrat a následně ho zaměstnat něčím jiným...chce to jen vydržet-časem se štěně bude klidnit...