Jak odnaučit čůrání doma

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2015 18:46
jupa111

XXX.XXX.142.18

Známá si před asi 1.5 měsícem dovezla fenku angl.kokra s pp, má 11 měsíců, je moc krásná, učiněná kokří princezna, ale bohužel čůrá i kálí doma.Protože jsem pro fenku jela taky, pokouším se hledat i nějaké rady..Chovatelé měli doma asi 5 kokříků..Víceméně byli venku na zahradě a domů chodili spát.Od začátku co si ji přivezla, tak fenka čůrá i kálí doma pokud možno ještě na koberec, ale pookud ji nepustí na koberec, tak prostě jinam.CHovatelé říkali, že se ji občas stane nehoda, ale ona to dělá prostě pořád.Mají taky velkou zahradu, fenečka může být venku jak dlouho chce, ještě chodí 3 za den na procházku.Ale prý vždy když přijde domů at už z vycházky nebo ze zahrady ihned se vyčůrá doma, nebo i vykálí..Známá už s ní začíná být neštastná, neví jak ji tohle odnaučit..Chtějí pejska mít domácího, né venkovního, spí s něma v posteli, na pohovce..Už ji měli taky několikrát když bylo hezky, celý den na zahradě a až večer ji vzali domů a stejně to doma udělala..Máte nějaké rady, nebo na koho se obrátit jak s tímhle pomoci?

3.5.2015 19:01
aritim

XXX.XXX.19.70

jupa111 napsal(a):
Známá si před asi 1.5 měsícem dovezla fenku angl.kokra s pp, má 11 měsíců, je moc krásná, učiněná kokří princezna, ale bohužel čůrá i kálí doma.Protože jsem pro fenku jela taky, pokouším se hledat i nějaké rady..Chovatelé měli doma asi 5 kokříků..Víceméně byli venku na zahradě a domů chodili spát.Od začátku co si ji přivezla, tak fenka čůrá i kálí doma pokud možno ještě na koberec, ale pookud ji nepustí na koberec, tak prostě jinam.CHovatelé říkali, že se ji občas stane nehoda, ale ona to dělá prostě pořád.Mají taky velkou zahradu, fenečka může být venku jak dlouho chce, ještě chodí 3 za den na procházku.Ale prý vždy když přijde domů at už z vycházky nebo ze zahrady ihned se vyčůrá doma, nebo i vykálí..Známá už s ní začíná být neštastná, neví jak ji tohle odnaučit..Chtějí pejska mít domácího, né venkovního, spí s něma v posteli, na pohovce..Už ji měli taky několikrát když bylo hezky, celý den na zahradě a až večer ji vzali domů a stejně to doma udělala..Máte nějaké rady, nebo na koho se obrátit jak s tímhle pomoci?

Ve starších diskuzích už to tu bylo mnohokrát. Je spolehlivý, leč nepopulární metoda, nespustit z očí, mít jí neustále na vodítku u sebe a při jakémkoliv náznaku že bude čůrat okamžitě odvést ven. Za nehody netrestat, já jsem vždycky jen vlídně prohodila "ale fuj", odvedla psy ven a počkala jsem až se vyčůrají venku a pochválila. Doma loužičky důkladně uklidit něčím co odbourává pachy. No a když zrovna nikdo nemůže hlídat, tak zavřít do klece, nebo pustit na zahradu. Já jsem takhle psy vodila na vodítku za sebou i do koupelny asi 3 týdny, ale pochopili to zatím všichni.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.5.2015 19:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestliže fena byla venkovní tak nechápe že se nemůže vydělat doma. prostě jí musí hlídat jak malé štěně, vodit nejlépe každou hodinu či dvě ven, za vyprázdnění venku chválit, Pokud to udělá doma, psa pokárat, netrestat, ale stačí říct třeba fuj co to je, nebo něco na ten způsob.ona to za chvíli pochopí, taky sem měla pár takových psů co byli z kotce nebo z venku a za chvíli pochopili že se to doma nedělá.

3.5.2015 19:12
jupa111

XXX.XXX.142.18

Já osobně měla fenku jiného plemene s pp a byla jen venku, nikdy nikdo ji neučil, že se doma nesmí počůrat..měla 2x štěnátka a na porod a dalších asi 14 dní byla doma a nikdy se nestalo, že by se počůrala, anopak si i sam řekla, začala knučet, nebo šla ke dveřím..
Možná že je jejich fenka prostě ještě mladá a moc nechápe že doma nesmí, ale zase chovatelka aspon mohla říct, že se počůrává když je doma..nám řekla že se jí občas stane nehoda..každopádně to bude chtít nějaký systém a mít ji neustále a pořád na očích..

Neregistrovaný uživatel

3.5.2015 23:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

jupa111 napsal(a):
Já osobně měla fenku jiného plemene s pp a byla jen venku, nikdy nikdo ji neučil, že se doma nesmí počůrat..měla 2x štěnátka a na porod a dalších asi 14 dní byla doma a nikdy se nestalo, že by se počůrala, anopak si i sam řekla, začala knučet, nebo šla ke dveřím..
Možná že je jejich fenka prostě ještě mladá a moc nechápe že doma nesmí, ale zase chovatelka aspon mohla říct, že se počůrává když je doma..nám řekla že se jí občas stane nehoda..každopádně to bude chtít nějaký systém a mít ji neustále a pořád na očích..

Jejich fenka není, ještě malá", protože 11měsíců už je opravdu dost na to, aby se doma nevyprazňovala. Nehoda se stát může, ale tahle to očividně nebyla naučená, protože byla, zahradní". Moji psi jsou také zahradní, domů jsem je začala brát, až jim byl skoro rok a nikdy je nenapadlo venčit se v baráku, protože byli od mala naučení, že se venčí venku. Jestli tahle pejsa bude bytová, musí se to opravdu nejdříve naučit, jako se štěndem, i když si vzhledem k věku myslím, že pokud se bude zadavatelka(či tedy její kamarádka) snažit a podchytí to včas, jak už píšou ostatní, naučí se to mnohem dřív, než malé štěndo.

8.6.2015 13:35
Barča1

XXX.XXX.170.242

Čůrání v bytě

Dobrý den, prosím o radu.
Mám doma osmiměsíčního křížence shih tzu, a ještě pořád čůrá doma. V týdnu s ním chodíme ven 4x až 5x, častěji to nejde, jsme v práci:( a přes víkend i 7x, skoro pokaždé na dlouhé procházky, venku vykoná potřebu několikrát a stejně poté co příjdeme z venku, tak se třeba za 2 hodiny jde vyčůrat. Od mala jsme s ním chodili po jídle, po hraní, po spánku, ani jsme nedávali podložku jak radi jiní a stejnak prostě k ničemu. Dnes tam podložku má, alespoň chodí pokaždé na stejné místo Měli jsme pejska již předtím a nejde mi prostě do hlavy aby pejsek, i přesto, že je maličky cca 3kg neyvdržel nečůrat déle než 3,4 hodiny. Ještě bych napsala, že je zdravotně v pořádku a je to pes. Už mi z toho častého venčení a stresu z toho, že nechat ho na sedačce, nebo posteli, aby se tam nevyčůral začíná trochu hrabat . Tak kdyby měl někdo podobný problém, nebo radu budu vděčná. Děkuji.

8.6.2015 14:56
anonymx

XXX.XXX.233.160

Tak to spis.vypada, ze proste nemusi vydrzet. Zkuste o vikendu az budete doma podlozku odstranit a misto kam chodi.nejak zatarasit, aby tam nemohl. Po rannim vyvenceni ho pozorujte co bude delat az zjisti, ze se nema kde.vycurat. pokud to opravdu bude za 2 hod. Zkuste ho zabavit aspon na chvili hrou a pak ho vezmete ven jen vycurat. Ale zkuste vypozorovat jak se bude chovat. Jestli se klidne vycura jinde nebo to vydrzi nebo se bude dozadovat vyvenceni.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2015 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Otázkou je, jestli pejsek čůrá, nebo už značkuje? Omlouvám se, jestli je to mimo, nepamatuju si, kdy moji psi začali značkovat a také mám velké plemeno...

8.6.2015 17:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jestliže fena byla venkovní tak nechápe že se nemůže vydělat doma. prostě jí musí hlídat jak malé štěně, vodit nejlépe každou hodinu či dvě ven, za vyprázdnění venku chválit, Pokud to udělá doma, psa pokárat, netrestat, ale stačí říct třeba fuj co to je, nebo něco na ten způsob.ona to za chvíli pochopí, taky sem měla pár takových psů co byli z kotce nebo z venku a za chvíli pochopili že se to doma nedělá.

Naprostý souhlas a navíc na vycházce s ní být tak dlouho, dokud potřebu neudělá - vyčlenit si na to čas a pochodovat a čekat...a pak chválit a chválit! A toto opakovat než si to pes zafixuje - že se čůrá a kadí venku!

9.6.2015 07:39
Barča1

XXX.XXX.170.242

Právě, že místo jsme zaterasili (i když nechtěně) a stejnak se vyčůral, pokud by neměl podložku je mu docela jedno kde se vyčůrá:( A k dotazu jestli neznačkuje, myslím si, že to dělá jen venku, nějaký ten patník, lampa atd. .. Pozorovala jsem i jestli hodně nepije, a o víkendu mi to nepřijde, v týdnu, když jsme v práci netuším, ale prostě podle toho co je schopný vyčůrat by musel vypít snad litry denně .. Jo a k tomu jestli si řekne, že by chtěl ven, tak to nijak najevo většinou nedá:(.. Prostě je to asi naše čuňátko

9.6.2015 08:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Vina je na majiteli.
Jen na neschopném, nedůsledném majiteli.
Chtějí li ji mít doma, musí jí věnovat nonstop pár dní.
Nedopustit, aby se jí "to" podařilo.
Nemám chvilinku čas, pes musí počkat venku ! (nebo někde zavřít)
Doma hlídat a hlídat !
Tipuji, maximálně 3 dny.
Kdybych ji přistihla, že se chystá, vynesu - vyvedu - vyženu ji
a "klidně" zaječím - néé.
(snad už to fenka umí).

Přidejte reakci

Přidat smajlík