Jak se pozná, že má pes někoho rád?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 09:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.13

Ahoj, docela by mě zajímalo, jak člověk vlastně pozná, jestli ho má jeho pes rád. My máme doma jämthunda (fenku) a její jediný kamarádský projev je to, že když přijdem domů, tak nás bouřlivě vítá a pak mi leze do klína, když se jede autem. Jenže ona takhle vítá i cizí lidi. Když přijde návštěva, tak z ní nespustí oči, dožaduje se podrbání, nejradši by ji doprovázela i na záchod a pak kňučí, když odjede, ale my jsme pro ni vzduch. Nebo minimálně já mám pocit, že mě má jen na hraní, lítání po lese a na jídlo. Ikdyž je fakt, že nás na rozdíl od cizích aspoň poslouchá. Ale třeba pohladit se nechá jen když spí. když ji přivolám jen abych se s ní pomazlila, tak zase odejde. Když leží na koberci a já se k ní přitulím, tak se vzbudí, znechuceně si odfrkne, odejde do vedlejší místnosti, tam sebou plácne a zase spí. Ale když přijde přítel (kterého vidí tak jednou za měsíc) a lehne si na zem, nebo na postel, to hned hupsne k němu, začne ho oblizovat, nebo si lehne na něj a usne. A když ležím vedle něj, tak si vždycky lehne mezi nás, aby nás oddělila a aby ho měla jen pro sebe, potvůrka
Sice vím, že je asi hloupost posuzovat lásku k lidem podle těchhle projevů, ale stejně mě to občas malinko mrzí..
Může to mít nějaký důvod?
A ještě jeden dotaz - necháváte se od psů oblizovat? Ta naše má občas chuť všechny "pusinkovat", ale většinou jí to není dovoleno. Někde jsem ale nedávno četla, že když člověk psa odstrčí, nebo mu to zakáže, že to ten pes může chápat tak, že odmítá jeho přátelské a náklonostní gesto. Co si o tom myslíte?

6.5.2015 09:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Olizovat se nenecháváme i když někdy člověk nestačí ucuknout....
Pes člověka nemiluje jen proto, že od něj má plnou misku.
Co se psem podnikáte ?
Nemyslím špacír ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2015 10:05

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, docela by mě zajímalo, jak člověk vlastně pozná, jestli ho má jeho pes rád. My máme doma jämthunda (fenku) a její jediný kamarádský projev je to, že když přijdem domů, tak nás bouřlivě vítá a pak mi leze do klína, když se jede autem. Jenže ona takhle vítá i cizí lidi. Když přijde návštěva, tak z ní nespustí oči, dožaduje se podrbání, nejradši by ji doprovázela i na záchod a pak kňučí, když odjede, ale my jsme pro ni vzduch. Nebo minimálně já mám pocit, že mě má jen na hraní, lítání po lese a na jídlo. Ikdyž je fakt, že nás na rozdíl od cizích aspoň poslouchá. Ale třeba pohladit se nechá jen když spí. když ji přivolám jen abych se s ní pomazlila, tak zase odejde. Když leží na koberci a já se k ní přitulím, tak se vzbudí, znechuceně si odfrkne, odejde do vedlejší místnosti, tam sebou plácne a zase spí. Ale když přijde přítel (kterého vidí tak jednou za měsíc) a lehne si na zem, nebo na postel, to hned hupsne k němu, začne ho oblizovat, nebo si lehne na něj a usne. A když ležím vedle něj, tak si vždycky lehne mezi nás, aby nás oddělila a aby ho měla jen pro sebe, potvůrka
Sice vím, že je asi hloupost posuzovat lásku k lidem podle těchhle projevů, ale stejně mě to občas malinko mrzí..
A ještě jeden dotaz - necháváte se od psů oblizovat? Ta naše má občas chuť všechny "pusinkovat", ale většinou jí to není dovoleno. Někde jsem ale nedávno četla, že když člověk psa odstrčí, nebo mu to zakáže, že to ten pes může chápat tak, že odmítá jeho přátelské a náklonostní gesto. Co si o tom myslíte?

Holt má Vaše fenka raději chlapy, asi. U nás je to taky tak, já jsem ta, co se o fenu starám a přítel když prijdě navečer z práce, tak se z něj může zbláznit. Ale nevadí mi to. Jinak opusinkovávám se s ní normálně, je to jako by se dítě chtělo pomazlit a dát Vám pusu.Naopak přítelse olizovat od ní nenechává.

6.5.2015 10:12
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Tipla bych- že je přítel prostě vzácnější (viz "přijde 1x za měsíc)

Možná se jí moc vnucujete ? Pokud se k ní přitulíte vy, když spí, logicky ji rušíte ze spaní, tak si odlehne aby měla klid. Také je to pes do chladnějšího klimatu a může ji být vedle vás moc horko... Nejvíce utužují vztah společné aktivity. Jak je stará ?
Jo a já jsem po příchodu z práce a před spaním olízaná od hlavy až k patě smajlík S vyjímkou dutiny ústní - tu si chráním

6.5.2015 10:42
mgtka

XXX.XXX.22.92

My máme tři psy, ale jedna fenka má prostě nejradši mě. Když je vypustím na zahradu ona stojí ve dveřích a čeká až půjdu taky, když jdeme domů taky čeká až půjdu já. Když jedeme k našim ostatní dva si hrajou s jejich psy, poběhávají od jednoho k druhému, ale ona se s nima poňufe, splní svou společenskou povinnost a pak si sedne vedle mě nebo se mi vyprdelí na klín a odtud sleduje ostatní dění.

6.5.2015 10:51
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Když přijede kamarádka, tak její stará jezevčice /už slepá, hluchá, ale pořád vitální/, mě okamžitě najde, a když si lehnu, vím, že do pěti minut podnikne tohle... a je šťastná!

6.5.2015 11:06
loolucy

XXX.XXX.207.245

Hodonak napsal(a):
Když přijede kamarádka, tak její stará jezevčice /už slepá, hluchá, ale pořád vitální/, mě okamžitě najde, a když si lehnu, vím, že do pěti minut podnikne tohle... a je šťastná!

To je krásný :).

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.18

Jé, to je roztomilé :)
No, asi je možné, že je jí vzácnější.
Jinak, jsou jí dva roky a dělám s ní všechno možné. Jsem doma jediná kdo si s ní hraje, kdo ji venčí a cvičí s ní. Trávím s ní většinu volného času a tahám ji všude s sebou.

6.5.2015 11:34
Lexaurin

XXX.XXX.83.128

Jinak, jsou jí dva roky a dělám s ní všechno možné. Jsem doma jediná kdo si s ní hraje, kdo ji venčí a cvičí s ní. Trávím s ní většinu volného času a tahám ji všude s sebou.

No já mám psy tři a když vidím, jak se vnucují, když si jich nevšímám, nebo si všímám toho druhého , mám za to, že není naškodu se udělat vzácnější

6.5.2015 11:34
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Silmarilion
To je socializace.
Jak a co "pracuje"?
To je to, co sbližuje.

Neregistrovaný uživatel

6.5.2015 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

Nedělejte si s tím hlavu. Nemá to nic společného s tím, jak moc a kdo si se psem hraje, cvičí ho, krmí ho, koho víc poslouchá...je to jen na nátuře psa. Mám samojeda a berňáka, obě plemena známá tím že mají rádi lidi. Samojed, to je vyloženě vtěrka a lízajda nás i cizích lidí, stačí mu projevit trochu náklonosti (mimochodem, olizovat se nechám, my dva spolu vyloženě soupeříme v tom, kdo koho víc olíže a opusinkuje ) Když ovšem dojde na věc, tak samojed poslechne na třetí pokus. Berňáci, dle kamarádů a známých všechny olizujou, hned se válí na zádech. Náš nic z toho. Je zlatíčko největší, nejhodnější pes na světě, poslechne na slovo, jemu se ani nemusí dávat příkazy, jen se s ním normálně mluví. Sedne si vedle mne, dá mi packu na rameno a nechá se hladit a je mu v očích vidět ta psí láska a vděčnost. Ale na pusinky se šklebí a sám mne, či muže olízne jen, když mu to od samé radosti někdy, ujede" Jsou od mala vychovávaní naprosto stejně, jsou stejně staří, prostě stejný přístup k oběma. A přesto to má každý jinak.

6.5.2015 21:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

Přiznám se, že tenhle problém s nemazlení jsem nikdy neměla. Máme nyní 7 psů, naopak se většinou předhání, kdo se bude drbat v tu chvíli. Pravdou je, že se nijak nevnucuju, když spí - to prostě odpočívají a mají svůj čas. Ale většinou jak zaregistrují nějaký pohyb kolem, tak se stejně vzbudí a min. leží na pelechu a vrtí ocasem, že klidně můžem jít mazlit. :)

Ale s tím mazlením je to i o tom, jak si psa naučíte a jakou má povahu. Vzali jsme si odrostlé štěně a to absolutně nechápalo, co dělám, když jsem ho poprvé objala a chtěla mu dát pusu na čelo. A teď? Skáče mi do náruče pomalu sám (je to NO, takže se k němu vždy ohnu a obejmu mu hrudník) a pak mi umyje min. půlku obličeje, jak je šťastný, že jsem zpátky doma z práce. Ale máme i štěně z útulku (no, už je to velký kluk, má 7 měsíců) a ten se rád pusinkoval cca do 3 měsíců a teď se tváří, že ho mazlení hrozně obtěžuje - nejvíc to obejmutí a náznak, že mu dá člověk pusu. To samé má i další fena - už dospělá, mazlená odmala, ale taky tak neprahne po objetí a pusinkování. Jo, drbkat, to miluje, ale objímat, apod.? tss, to je pod její úroveň. :D Naopak další fena miluje, když ji obejmu a dávám ji pusinky na čelo - to je prostě její. A vychovávaní jsou taky všichni stejně. Ale je to fakt o tom, jak si to člověk se psem nastaví a jaké povahy pes je.

No a olíznout se nechávám, nejvíc to dělá právě NO, ostatní spíš občas - nenechám se teda lízat na pusu, to zas ne, ale nevadí mi oblíznutá ruka, krk či obličej. Prostě se pak otřu (klidně o daného psa. :D) a dobrý.

7.5.2015 06:50
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Mě přijde, že to zbytečně moc řešíte a pak jste zklamaná, fenka to z vás vycítí a už vůbec se s vámi radši nebude chtít kontaktovat. Především bych se na vašem místě nevnucovala fence, chováte se jako dotěrná milenka, co se chlapovi všude cpe a pak se diví, že se jí zbaví.
Nebo to vezměte ze svého pohledu - vás by bavilo, kdyby si na vás vždycky někdo písknul a chtěl se s vámi nutně ochmatávat? Nebo vás kvůli tomu budil ze spaní? Stála byste o to?

Nejlépe poznáte, že vás má pes rád, až se něčeho lekne - pokud půjde k vám jako k jedinému bezpečnému útočišti, je to jasné. A to si myslím, že vaše fenka půjde, jste s ní většinu času a zná vás nejlépe. Tím spíš - protože vás má k dispozici pořád - nejsou její "projevy lásky" tak výrazné, musíte si jich všímat sama a ne trvat na tom, že se s vámi musí mazlit když vy chcete. Jinak proč by vás měla vítat, když jste s ní? Přítel se ukazuje málokdy, tak samozřejmě že v ní vzbudí více nadšení - zkuste si to představit tak, že fenka má k oběma stejně lásky, ale protože s přítelem má méně času, projeví se její láska koncentrovaněji.

PS: Jämthund je lovecký pes šlechtěný k lovu a k pobytu venku, nebyl určen jako domácí mazlík, tak se ani nedivím, že o mazlení příliš nestojí - neznamená to, že by vás neměl rád, jen to prostě zřejmě dává najevo jinak než si vy představujete.

7.5.2015 06:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Nejlépe poznáte, že vás má pes rád, až se něčeho lekne - pokud půjde k vám jako k jedinému bezpečnému útočišti, je to jasné.

Není to tak vždy.
Někdy - některý pes "ztratí hlavu" a letí... (a je fuč).

Virnik

17.3.2017 01:38
Virnik

XXX.XXX.83.5

To je ale otazka duvery a autority, u psu je toto spojeno i s laskou k panovi. Lasku mit muzete, ale bez duvery a autority u psa jste pri vylekani nahrani. Muj pes vi, ze pokud po nem nejaky jiny pes vystartuje, nikde jinde nenajde ochranu nez u me. Ma celkem ego, ale dik socializaci se psy jsem si vynutil, ze do zadne rvacky nenastoupi. Pri vybuchu petardy pak neutece, ale 'zdrhne' za mou nohu a ceka jak ja odvratim nebezpeci. Pes musi verit, ze jej ochranite za jakekoliv situace. Pak i snaze posloucha (autorita).

17.3.2017 06:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Jak se pozná, že má člověk rád svého psa? Tím, že mu dává najíst a vnucuje mu svoje potřeby mazlení a tulení? Nebo tím, že respektuje to, jaký je jeho pes, co má a co nemá rád a chová se k němu tak, aby pes měl důvod mu věřit a respektovat ho? Jsou to dvě misky jedné váhy. zkuste se nad tím trošku zamyslet.

17.3.2017 07:01

Každý pes je jiný, některý kontaktní jiný o hlazení nestojí. Jak se
pozná že má pes člověka rád- někdy asi těžko. Ale nikdy sem na tím moc nepřemýšlela, protže mám ráda svoje psy. Někteří do mě žduchou čenichem, vyžadují hlazení a nejradši by se mě omotali kolem krku, jiný zas zdrhnul když sem ho hladila příliš, ale poté steskem uhynul když sem musela do nemocnice. řekla bych že pes má rád toho koho respektuje, pro koho splní povel i když je to náročné a těžké pouze za poplácání a pochvalu se potom může ještě uvrtět ocasem. Má rád toho ke komu se schová když se bojí a toho komu umí říct že je mu zle a že ho něco bolí a ten člověk se s ním prostě dorozumí i když zbytek rodiny řekne že pes jen zlobí a nechápou co jim říká. Asi tak

17.3.2017 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám ráda své psy, ať se jim to líbí, či ne Berňák byl závislák, přesto vůbec neměl rád moje neustálé olizování a ťuťu-ňuňu. Odvracel hlavu a tvářil se znechuceně. Jen musel být pořád se mnou, přilehnul a hlaď, ale nepřeháněj to Samojed je totální nezávislák, v podstatě je mu jedno kde jsem, on si lehne tam, kde jemu to vyhovuje. Za čas se přijde lísat a pusinkovat a drbat na bříšku a to musí nějakou dobu trvat, jinak nedá pokoj. Je to lízajda. Jestli mne měli-mají rádi? Snad ano, co vím, neřeknou Ale rozhodně na tom netrvám, nevynucuju si to a nejsem ublížená, pokud vidím, že mají rádi i třeba souseda. Nejsem sobec a jde mi hlavně o to aby oni byli spokojení. Jsem ráda za to, že jsou hodní a milí na všechny a lidi je tu mají rádi. Nevyvolávají konflikty se psy, v podstatě se snesou se všema. Nikdy jsem nezažila, že by měli potřebu se za mne schovávat, já se nějak ničeho nebojím(či zatím jsem se nebála) a to razím i ve výchově.

Jájanatr

12.8.2017 17:59
Jájanatr

XXX.XXX.12.102

Ahoj, pes když má rád člověka tak to ten člověk pozná.. jak když člověk má rád psa ten pes to taky pozná že ho člověk má rád... Ale také vám mohu poradit.. Je to zkouška: Vemte si třeba kamaráda nebo nějakého člověka a oba si dřepněte do prostřed! Poté ještě psa dejte do prostřed ale pozor otočte ho tak aby ani na jednoho s vás neviděl třeba do boku! Jak budete oba dřepět na proti sobě a pes bude u prostřed a nebude se na vás dívat tak zavolejte pojď ke mně nebo zamlaskejte oba dohromady a pes má rád toho za kým půjde ale také to nemusí byt vždy pravda.. Jestli si chcete získat Lásku s psem tak s ním buďte pořád krmte ho atd.. snad sem vám trocghu poradila děkuju natrova

Jájanatr

12.8.2017 18:03
Jájanatr

XXX.XXX.12.102

Ahoj, když tě pes bude mít rád tak to poznáš asi si říkáš co to sem se toho dozvěděla ale uvidíš sama to poznáš

13.8.2017 20:53
noemi

XXX.XXX.64.236

rapotacka11 napsal(a):
Nejlépe poznáte, že vás má pes rád, až se něčeho lekne - pokud půjde k vám jako k jedinému bezpečnému útočišti, je to jasné.

Není to tak vždy.
Někdy - některý pes "ztratí hlavu" a letí... (a je fuč).

U našeho psa tohle platilo na 100%.

Když byl problém, přišel se nechat ošetřit a trpělivě držel, když mu bylo v noci v zimě chladněji, přišel se přitulit pod peřinu...jakmile se ohřál, zase odešel.
Brali jsme v potaz, že je introvert a občas nás vůbec nepotřebuje (měl období, kdy nejraději lehával pod postelí)... a o to víc jsme se vážili chvilek, které se sám za sebe rozhodl strávit v naší těsné blízkosti .

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík