Prosím o radu..
Dneska jsme viděli u nás doma na zemi lézt několik klíšťat, která přinesl domů náš pes (přestože má obojek, se kterým máme výborné zkušenosti, hned jsme ho vyčesali, ale nic jsme už nenašli. Po dalším venčení jsme ho okamžitě opět vyčesali, opět jsme nic nenašli a o pár minut později z něho vylezlo další klíště. Už jsme z toho celkem zoufalí.
Děkuji předem všem za tipy.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Edgirl
napsal(a):
Prosím o radu..
Dneska jsme viděli u nás doma na zemi lézt několik klíšťat, která přinesl domů náš pes (přestože má obojek, se kterým máme výborné zkušenosti, hned jsme ho vyčesali, ale nic jsme už nenašli. Po dalším venčení jsme ho okamžitě opět vyčesali, opět jsme nic nenašli a o pár minut později z něho vylezlo další klíště. Už jsme z toho celkem zoufalí.
Děkuji předem všem za tipy.
Tak pokud se nezakusují, tak obojek funguje, ne?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.178.38
Obávám se, že s tím níc nenaděláte. My na zemi najdem sem tam i obr kouli(klíště) a to je celkem chuťovka, protože chodíme bosí a rošlápnout bych to tedy nechtěla, bléé Když nejsou zacucaná, tak obojek funguje, klíště na psa sice vleze, ale mu, smrdí", tak se nepřicucne. My máme spot a tahám zacucané pořád:( Jo a teď jsme přišli z prochajdy, svleču mikinu a po holé ruce mi leze taky klíště. Já jim naštěstí smrdím, mně se nezacucnou.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.135.149
S tímto nic neuděláte, obojek funguje ve chvíli, kdy se klíště zakousne, některé obojky, jako Foresto fungují už když se klíště jen dotkne kůže. To, že leze po chlupech s tim fakt nic neuděláte - není tam ani zákus a ani dotyk na kůži. Tady jediné co, tak použít repelent - Arpalit dělá repeletn, jak na zvířata, tak na lidi
Zkuste od Arpalitu elektronický repelent - přívěsek na obojek, popř klíče, co nosíte u sebe...funguje na bázi ultrazvukových vln pro psa a člověka neslyšitelných, tudíž by měl zabrat v kombinaci s obojkem co máte. cena je cca kolem 450kč a vydrží to 10 měsíců.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obávám se, že s tím níc nenaděláte. My na zemi najdem sem tam i obr kouli(klíště) a to je celkem chuťovka, protože chodíme bosí a rošlápnout bych to tedy nechtěla, bléé Když nejsou zacucaná, tak obojek funguje, klíště na psa sice vleze, ale mu, smrdí", tak se nepřicucne. My máme spot a tahám zacucané pořád:( Jo a teď jsme přišli z prochajdy, svleču mikinu a po holé ruce mi leze taky klíště. Já jim naštěstí smrdím, mně se nezacucnou.
Jj, já také klíšťatům velmi smrdím , neboť se o to intenzívně snažím ! V tomto období se snažím pojídat, pokud nezapomenu, B-komplex a všem doporučuji - vážně to funguje! Zahradu máme zaklíštěnou šíleně, zvířata bohužel i přes protiklíšťatové přípravky je občas také mají přisáté, ale na mě prostě nejdou. Klepu na dřevo...
napsal(a):
Zkuste od Arpalitu elektronický repelent - přívěsek na obojek, popř klíče, co nosíte u sebe...funguje na bázi ultrazvukových vln pro psa a člověka neslyšitelných, tudíž by měl zabrat v kombinaci s obojkem co máte. cena je cca kolem 450kč a vydrží to 10 měsíců.
Dobrý no.. snad tomu nevěříte
pro zadavatelku: obojek funguje - klíště se do psa nezakousne
Pokud vám vadí lezoucí klíšťata, tak jedině psa po vycházce pořádně prohlédnout, přejet rukou proti srsti a klíšťata sebrat. Jestli máte černého psa - tak to se klíšťata hledají fakt blbě..
Jinak podávání béčka - kvasnic a pod. nám nefungovalo vůbec - ověřeno na dvou psech.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co rozšlápnout, to nic není ale lehnout si na něj v posteli, fůůj taky sem ě to párkrát povedlo