Dominantní fena tyranizuje podřízenou - co s tím?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2015 14:04
julie37

XXX.XXX.200.48

Dobrý den,
jsem naprosto zoufalá mám dvě fenky čivavy jedna má 7 let a druhá 4 roky. Ona totiž ta mladší je i menší než ta starší, ale stejně když mám tu menší a mladší na klíně a jde jenom kolem ta větší a starší začne na ní vrčet a chce se rvát. Ta větší a starší není moc dominantní a nechá si všechno od té malé a mladší sežrat, odhánět od společného pelechu a dokonce ji odhání i z pokoje a ode mě. Nepotřebuju aby jí ta starší a větší začala tyranizovat to ne ale jen aby získala sebevědomí a nenechala se zastrašit.

PRO TY KTERÝM SE NECHCE ČÍST: Menší a mladší tyranizuje starší a větší pořád jí ode všeho odhání i ode mě ( chce se rvát ). Potřebuju poradit jak má ta méně dominantní získat sebevědomí aby se té dominantní postavila a jako řekla:, Hej, nech mě na pokoji " NEBO, Dej si odstup " atd...

11.5.2015 14:12
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

aby se té dominantní postavila a jako řekla:, Hej, nech mě na pokoji " NEBO, Dej si odstup " atd
Ta malá na tom klíně není vůbec dominantní, ale spíše hysterická a nejistá. A od toho, aby vypadla či si dala odstup jste tam Vy a ne starší fenka.

Být na klíně u paničky je výsada, kterou by měl pes dostat za odměnu, za poslušnost, za dobré chování. Proč mladé dáváte výsady za to, že se chová jak hysterická pinda? Doporučuji nad tím začít přemýšlet trochu jinak, z úplně opačné strany, než si myslíte doteď. Udělat si pořádek ve smečce je Vaše práce. A ne, že hysterické výkřiky mladé bude muset řešit chudák stará fena, co chce mít už klid..

11.5.2015 14:16
bilusik

XXX.XXX.168.4

julie37 napsal(a):
Dobrý den,
jsem naprosto zoufalá mám dvě fenky čivavy jedna má 7 let a druhá 4 roky. Ona totiž ta mladší je i menší než ta starší, ale stejně když mám tu menší a mladší na klíně a jde jenom kolem ta větší a starší začne na ní vrčet a chce se rvát. Ta větší a starší není moc dominantní a nechá si všechno od té malé a mladší sežrat, odhánět od společného pelechu a dokonce ji odhání i z pokoje a ode mě. Nepotřebuju aby jí ta starší a větší začala tyranizovat to ne ale jen aby získala sebevědomí a nenechala se zastrašit.

PRO TY KTERÝM SE NECHCE ČÍST: Menší a mladší tyranizuje starší a větší pořád jí ode všeho odhání i ode mě ( chce se rvát ). Potřebuju poradit jak má ta méně dominantní získat sebevědomí aby se té dominantní postavila a jako řekla:, Hej, nech mě na pokoji " NEBO, Dej si odstup " atd...

PRO TY KTERÝM SE NECHCE ČÍST: Menší a mladší tyranizuje starší a větší pořád jí ode všeho odhání i ode mě ( chce se rvát ). Potřebuju poradit jak má ta méně dominantní získat sebevědomí aby se té dominantní postavila a jako řekla:, Hej, nech mě na pokoji " NEBO, Dej si odstup " atd... To ale můžete vy nebo byste přímo měla jako vedoucí smečky korigovat chování té mladší fenky - pokaždé ji vykázat do patřičných mezí kam patří při nežádoucí činnosti. A jako vůdce smečky podpořit starší fenku a netolerovat v žádném případě vyjíždění té mladší fenky. Starší fenku podpořit, mladší umravnit a sklidnit a dát jí jasně najevo co sí může dovolit a co ne, co je dobře a co je špatně.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2015 14:25

julie37 napsal(a):
Dobrý den,

Odkud jste?

11.5.2015 14:39
julie37

XXX.XXX.200.48

Proč? rájka999.

11.5.2015 14:42

..."když mám tu menší a mladší na klíně a jde jenom kolem ta větší a starší začne na ní vrčet a chce se rvát."...
Co můžete ( musíte ) udělat hned : Dát fenu na zem a vykázat ji na místo.

11.5.2015 14:49

julie37 napsal(a):
Proč? rájka999.

Třeba by Vám tady někdo poradil zkušeného kynologa, který by Vám poradil naživo, a nebojte, opravdu mne nezajímá, kde bydlíte.

11.5.2015 15:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Složitý případ .
To by chtělo Milana .
Césara .

11.5.2015 15:38
petr33

XXX.XXX.168.4

rapotacka11 napsal(a):
Složitý případ .
To by chtělo Milana .
Césara .

Udělat si pořádek ve smečce dvou malých psů, aby jeden pes nenapadal a nešikanoval toho druhého nevidím jako až zase tak složitý případ.

11.5.2015 15:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Fakt né ?

11.5.2015 17:18

petr33 napsal(a):
Udělat si pořádek ve smečce dvou malých psů, aby jeden pes nenapadal a nešikanoval toho druhého nevidím jako až zase tak složitý případ.

Ja prave taky ne, ale kdyz vubec zadavatelka musela kvuli tomu zalozit vlakno...

11.5.2015 18:15
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Koukám, že tady vládne kolektivní paranoia o fejkových vláknech. To už se tu fakt nikdo nic rozumnýho nedozví...

11.5.2015 18:41
petr33

XXX.XXX.168.4

umpa.lumpa napsal(a):
Koukám, že tady vládne kolektivní paranoia o fejkových vláknech. To už se tu fakt nikdo nic rozumnýho nedozví...

Od tebe se určitě nikdo nic rozumného nedozví, jen rýpání a hraní si na nejchytřejší na ifauně... Do druhých rýpeš často, ale běda, když někdo rýpe do tebe, to už se ti líbí méně...

12.5.2015 07:01

petr33 napsal(a):

No, to já to jako něco extra jednoduchého fakt nevidím. Malí psi jsou většinou labilnější a zároveň méně, pokud vůbec, vycvičení, takže ta poslušnost bývá někde úplně jinde.

Julie37, nebudu nic rozepisovat, hned první dva příspěvky řekly v podstatě vše. Změňte pohled a začněte je učit, jak se mají chovat, aby to bylo dobře. A to doslova, třeba tak, že mladší odvedete od starší na vodítku...

Neregistrovaný uživatel

12.5.2015 13:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.178.38

umpa.lumpa napsal(a):
aby se té dominantní postavila a jako řekla:, Hej, nech mě na pokoji " NEBO, Dej si odstup " atd
Ta malá na tom klíně není vůbec dominantní, ale spíše hysterická a nejistá. A od toho, aby vypadla či si dala odstup jste tam Vy a ne starší fenka.

Být na klíně u paničky je výsada, kterou by měl pes dostat za odměnu, za poslušnost, za dobré chování. Proč mladé dáváte výsady za to, že se chová jak hysterická pinda? Doporučuji nad tím začít přemýšlet trochu jinak, z úplně opačné strany, než si myslíte doteď. Udělat si pořádek ve smečce je Vaše práce. A ne, že hysterické výkřiky mladé bude muset řešit chudák stará fena, co chce mít už klid..

Souhlasím. Dělám to taky tak. Pokud si jeden pes(ten o měsíc mladší a menší) začne otevírat hubu a, rovnat" toho druhého, vyhodím ho na místo. Minule, bylo to kvůli háravce, dostal sázecí lopatkou přes prdel(po několikerém upozornění, ať toho nechá) naštvaně se odklidil a byl klid.

13.5.2015 00:02
petr33

XXX.XXX.30.93

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ja prave taky ne, ale kdyz vubec zadavatelka musela kvuli tomu zalozit vlakno...

13.5.2015 15:07
panda H

XXX.XXX.49.186

umpa.lumpa napsal(a):

Souhlasim s Lumpou s tim co napsala o napadani a vubec na toto tema , prijde mi to jako u deti, kdyz nektere sikanuji ostatni, taky se ti sikanujici musi "spacifikovat" a ne to nechat byt...

13.5.2015 15:20
panda H

XXX.XXX.49.186

petr33 napsal(a):
Od tebe se určitě nikdo nic rozumného nedozví, jen rýpání a hraní si na nejchytřejší na ifauně... Do druhých rýpeš často, ale běda, když někdo rýpe do tebe, to už se ti líbí méně...

Petr33 :

Nevim, proc napadate Umpu lumpu, bych rekla, ze je jedna z mala na iFaune, ktera radi erudovane a ze znalosti veci, tak se do ni nenavazejte, ale pokud tu potrebu mate, tak to zkuste na se mnou . Nechci aby z fauny odesla, k vuli par nickum -jako treba vy . Co jsem si vsimla, tak treba " Pidla, at ziji psi a treba i dalsi uz se tu neobjevuji...

13.5.2015 15:25
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Pokud mladá na klíně začne vrčet na starší fenku, nejprve bych ji zkusila V KLIDU přesvědčit, aby toho nechala (tj. neokřikovat, ale spíš s úsměvem něco jako "co blbneš, dělá ti snad něco?". Pokud jde o labilního jedince, měla by se uklidnit. Pokud je to spíš snaha prudit, což mi v tomto případě přijde, pokud jí i krade jídlo, tak by se prostě z klína pakovala dolů na zem a nevšímala bych si jí. Ona za chvíli pochopí, že pokud chce být u vás, musí druhou fenku tolerovat.
Pelechy bych zavedla dva, ať má starší svůj klid. Jakékoliv vytlačování od žrádla apod. bych řešila odesláním mladší fenky na místo, dokud si starší svoje žrádlo nesežere. Opět je lepší tomu předcházet, abyste zas najednou tu mladší jen nedusila, takže třeba krmit každou v jiném rohu místnosti apod.

14.5.2015 09:28
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

panda H napsal(a):
Petr33 :

Nevim, proc napadate Umpu lumpu, bych rekla, ze je jedna z mala na iFaune, ktera radi erudovane a ze znalosti veci, tak se do ni nenavazejte, ale pokud tu potrebu mate, tak to zkuste na se mnou . Nechci aby z fauny odesla, k vuli par nickum -jako treba vy . Co jsem si vsimla, tak treba " Pidla, at ziji psi a treba i dalsi uz se tu neobjevuji...

Díky.

Určitě neodejdu. Mě takový člověk ani nestojí za odpověď. Ne tak, abych si s jeho pindama dělala těžkou hlavu.

14.5.2015 10:19
Císař

XXX.XXX.89.52

Ano zmizelo hodně dobrých rádců, ale všimli jste si, že když zmizela možnost dávat červené packy odpadla i spousta dalších nicků? Ty ale nepostrádám.

14.5.2015 10:39
panda H

XXX.XXX.49.186

umpa.lumpa napsal(a):
Díky.

Určitě neodejdu. Mě takový člověk ani nestojí za odpověď. Ne tak, abych si s jeho pindama dělala těžkou hlavu.

14.5.2015 10:42
panda H

XXX.XXX.49.186

Císař napsal(a):
Ano zmizelo hodně dobrých rádců, ale všimli jste si, že když zmizela možnost dávat červené packy odpadla i spousta dalších nicků? Ty ale nepostrádám.

Jestli zmizeli hlavne ti spatni a prudici, tak je to jen a jen dobre

14.5.2015 10:48
panda H

XXX.XXX.49.186

Jen tak mimo tema, ted jsem vytahovala pesanovi kliste -male, ani neslo ven, tak ted, abych pozorovala, jestli ten hnusnej haj.l ho nenakazil. Mam uz u pejska s timto parazitem, velice spatne zkusenosti, ach jo...

14.5.2015 10:49
panda H

XXX.XXX.49.186

Jen tak mimo tema, ted jsem vytahovala pesanovi kliste -male, ani neslo ven, tak ted, abych pozorovala, jestli ten hnusnej haj.l ho nenakazil. Mam uz u pejska s timto parazitem, velice spatne zkusenosti, ach jo...

14.5.2015 12:39
bilusik

XXX.XXX.89.75

panda H napsal(a):
Petr33 :

Podle mne, je umpa pumpa jednou z těch, kdo bývá i dost často arogantní k druhým a má rýpavé a uštěpačné příspěvky. Proto se nemůže divit, že se jí někdy stane to podle přísloví - jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá. Takže jestli odejde nebo neodejde je asi dost lidem úplně jedno. Takže nevím, proč ona v jiných vláknech rýpe do druhých arogantníma poznámkama a okolo ní by se mělo chodit po špičkách a tolerovat jí to. A zrovna osoba s nickem ať žijí psi tu asi nikomu moc nechybí, ta tu nadělala nejvíc problémů a hádek...

14.5.2015 12:44
bilusik

XXX.XXX.89.75

Císař napsal(a):

No osobu s nickem ať žijí psi nikdo normální snad nepostrádá...

Přidejte reakci

Přidat smajlík