Jak nejlépe přispět na pomoc psům v útulku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.5.2015 16:07
Psočka

XXX.XXX.1.239

Rozhodla jsem se, že peníze, co mám ušetřené pro psa rozdělím půl na půl mezi mého psa a pro pejsky v nouzi/útulku, ale jak jim nejlépe pomoct? Uvažovala jsem, že do útulku koupím granule, nebo něco takového. Nebo je lepší přispět na nějakou nadaci?

12.5.2015 16:12
noemi

XXX.XXX.64.236

Granulky mi připadají jako nejrozumnější řešení.
Inspirovat se můžete třeba tady: https://www.pesweb.cz/cz/pesweb-pro-utulky.

12.5.2015 16:17
mishule

XXX.XXX.99.26

Psočka napsal(a):
Rozhodla jsem se, že peníze, co mám ušetřené pro psa rozdělím půl na půl mezi mého psa a pro pejsky v nouzi/útulku, ale jak jim nejlépe pomoct? Uvažovala jsem, že do útulku koupím granule, nebo něco takového. Nebo je lepší přispět na nějakou nadaci?

Já osobně třeba kupuju granulky (a pamlsky) pro útulek u nás, kde vím, že nakoupené věci dávám člověku, kterému opravdu leží na srdci pouze blaho psů. Sem tam jim přispěji i nějakou kačkou - je parádní sledovat, jak se útulek pomalu mění a opravuje, kotce jsou větší a lepší apod.

Myslím, že granulky pro útulek jsou nejoptimálnějším řešením, ale obvykle je nejlepší se zeptat, o co útulek přesně stojí. Třeba vám řeknou, že potřebují nějaké speciální pro nemocného psíka, nebo třeba prášky na odčervení apod. :).

13.5.2015 08:48
loolucy

XXX.XXX.207.245

Útulku to mají někdy na stránkách napsané, co třeba právě shánějí/potřebují

14.5.2015 09:30
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Psočka napsal(a):

JK Brand má skvělou akci "Pomáháme útulkům", mrkněte se - http://www.jkanimals.cz/cs/pro-psi-utulky-a-spolky/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2015 09:35

umpa.lumpa napsal(a):
JK Brand má skvělou akci "Pomáháme útulkům", mrkněte se - http://www.jkanimals.cz/cs/pro-psi-utulky-a-spolky/.

No jo, ale co když bude chtít dostavit jiné krmivo (značku) ?

14.5.2015 09:46
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Myslím, že útulek bere každé darované krmivo.

14.5.2015 11:35
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No jo, ale co když bude chtít dostavit jiné krmivo (značku) ?

Tak se útulku zeptá, jestli mají o toto krmivo zájem. V galerii na FB mají darovací kartičky, kterou ke krmivu dárcům vydávají a na nich se dá přečíst, které útulky už třeba dostali, atd.

14.5.2015 11:42

umpa.lumpa napsal(a):
Tak se útulku zeptá, jestli mají o toto krmivo zájem. V galerii na FB mají darovací kartičky, kterou ke krmivu dárcům vydávají a na nich se dá přečíst, které útulky už třeba dostali, atd.

Aha, díky.

14.5.2015 11:43

joanne.s napsal(a):

Myslet si to můžete.

14.5.2015 12:55
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

joanne.s napsal(a):

Jak kterej, no. Jsou útulky, kde je to opravdu bída a berou cokoliv. Tam, kde je to možné však vyžadují jednu značku. Ono měnit každé krmení značku, co pes dostane, taky není nic moc..

14.5.2015 12:58
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslet si to můžete.

Který útulek žrádlo odmítl?

14.5.2015 13:00
joanne.s

XXX.XXX.41.2

umpa.lumpa napsal(a):
Jak kterej, no. Jsou útulky, kde je to opravdu bída a berou cokoliv. Tam, kde je to možné však vyžadují jednu značku. Ono měnit každé krmení značku, co pes dostane, taky není nic moc..

To se ví, že to není ideální. Ale hladový pes je hladový pes.

14.5.2015 14:14
umpa.lumpa

XXX.XXX.195.92

joanne.s napsal(a):
To se ví, že to není ideální. Ale hladový pes je hladový pes.

Naštěstí už tolik útulků, kde by psi opravdu hladověli, není.

My si třeba taky vybíráme krmení.

14.5.2015 14:41

Pokud bych chtěla věnovat granule...asi bych se v útulku zeptala jakou značkou krmí, aby pejsci neměli granule "každý den" jiné. Jinak my měsíčně přispíváme...pravidelnou částkou a na vánoce dovezeme nějaké mňamky, piškotky a např. hračky...

14.5.2015 19:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

U nás ve městě má domluvu útulek se zverimexem, můžete ve zverimexu koupit cokoli, u pokladny zaplatíte, oni tomu škrtnou čárovej kod a dají do to košíku, kde to čeká až si pro to v určitém intervalu přijede někdo z útulku ;) občas se tam taky zastavím ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík