štěňata biewer teriéra

Prodám Biewer teriéra - nabízím 4 štěňátka - pejsky s PP,. Štěňata k odběru...
20000 Kč
Dobrý den, ráda bych se zeptala.
Máme domá štěňátko, které momentálně ve 2 měsících váží 1,5kg. Majitelka tvrdila, že v dospělosti bude mít,2,60/70kg, což je normální.
Myslíte, že těch 1,5kg je už moc? Je doma týden a papká jen granule.
Když nám ho předávala, tak od oka řekla, že má " tak 1,20kg".
Štěně vážící v 8 týdnech 1,5 kg určitě pod 3 kg v dospělosti nebude. Spíš tipuju kolem 4-4,5 kg.
Štěně normálně krmte dál, žádné omezování, apod. Vyroste vám tak, jak má geneticky dané. A rádi ho snad budete mít i jako většího, ne? Pokud jste chtěli štěně vážící určitou váhu, tak se nelze koukat po neustáleném plemeni. Navíc i u jorkšírů se občas stane, že rodiče jsou standard a dají štěně, jež má v dospělosti 4-5 kg. Prostě si občas genetika prosadí své.
Hlavní je, aby bylo štěně zdravé.
Buďte ráda, když bude trošku "větší" a ne "mezi chleba" jak se říká!
Čím je pejsek menší, tím větší a častější má zdravotní komplikace, je tu kolem toho spousta témat - některá hodně smutná. A jak píše lavacca nade mnou, hlavně nedejte na rádoby rady (i od samotné chovatelky - i takové jsou ), abyste ho krmili jen malinko, že pak neporoste..
Uvědomte si, že je to psí mimino, které se vyvíjí, včetně vnitřních orgánů a potřebuje "palivo". Navíc, jak poroste, bude víc a víc běhat, tak něco i shodí...
A jak se pak kolem 1/2 roku, roku, takříkajíc "zažere", bude už baštit taky míň...
Taky se mi líbilo, jak jste psala, že chovatelka "řekla od oka"...tak to je dobrý .Neměla by se náhodou do kupní smlouvy psát aktuální váha při odběru?
A kolik bude fakt vážit v dospělosti Vám nikdo předem neřekne...To je věštění z koule, dá se jen předpokládat...
Moje dobrá kamarádka má malého knírače po multišampionech z obou stran. Pes ještě nemá rok a už je velkej jako střední knírač
Kámoška za něj dala spoustu peněz, takhle má po výstavách a po všem..ale vracet ho nebudou, ani nechtějí. Milují ho a o tom to je!
Kdo z nás je dokonalej, i malí lidé mívají veliké děti
Hlavní je zdraví, tak ať prcek prospívá
" Moje dobrá kamarádka má malého knírače po multišampionech z obou stran. Pes ještě nemá rok a už je velkej jako střední knírač
Kámoška za něj dala spoustu peněz, takhle má po výstavách a po všem..ale vracet ho nebudou, ani nechtějí. Milují ho a o tom to je! "
Moje známá má taky malou kníračku a taky po maličkých "mulťácích "
z obou stran a taky vyrostla na střeďačku
Ona genetika je sv...a, a pejska potrhovat ve výživě jen proto, aby byl maličký, to taky naprosto nedoporučuji.
Mia.121
napsal(a):
Dobrý den, ráda bych se zeptala.
Máme domá štěňátko, které momentálně ve 2 měsících váží 1,5kg. Majitelka tvrdila, že v dospělosti bude mít,2,60/70kg, což je normální.
Myslíte, že těch 1,5kg je už moc? Je doma týden a papká jen granule.
Když nám ho předávala, tak od oka řekla, že má " tak 1,20kg".
necelých 1,5kg má naše fenka jorka ted a je narozena 1.1. V 9m když sjme si jí brala měla 930gr .1,5kg ve 2m vynásobte 3x
Dobrý den Mio!
Máme dva biewery. Psa - při odběru vážil 1050 g, v dospělosti má okolo 3.5 kg a fenku - při odběru 750 g, teď v roce váží okolo 2 kg. Ani jeden ale není velký jedlík. Můj osobní typ je, že váš pejsek bude vážit kolem 4kg v dospělosti.
Sama jsem viděla biewery drobné nebo naopak OBROVSKÉ není to ustálené plemeno, každý vypadá trochu jinak. Nicméně jsou úžasní, takže si pejska užijte, i když zrovna nebude vážit 2.6-2.7 kg Snad budete nakonec i ráda.
Ať Vám dobře prospívá!
kykyna
napsal(a):
Pes, který má být v dospělosti menší než kočka... Už jste viděla kilový dvouměsíční kotě? Leda od tygra :-D.
Kočky rostou poněkud jiným tempem než psi. Miniaturní plemena mohou konečné velikosti dosáhnout kolem 3. až 4. měsíce, zatímco naši kocouři plné velikosti dosáhli až kolem 2. roku.
aritim
napsal(a):
Kočky rostou poněkud jiným tempem než psi. Miniaturní plemena mohou konečné velikosti dosáhnout kolem 3. až 4. měsíce, zatímco naši kocouři plné velikosti dosáhli až kolem 2. roku.
mezery...
no je pravda, že miniaturní plemena v mém okolí nikdo nemá - snad kromě čivaváka, ale né od štěněte. A moji střední psi rostly minimálně do 1.5 roku - sice né do velikosti, ale do "tvaru" ano.
Takže teoreticky je možné, že štěndo paní bude opravdu do 3kg, že?
kykyna
napsal(a):
mezery...
no je pravda, že miniaturní plemena v mém okolí nikdo nemá - snad kromě čivaváka, ale né od štěněte. A moji střední psi rostly minimálně do 1.5 roku - sice né do velikosti, ale do "tvaru" ano.
Takže teoreticky je možné, že štěndo paní bude opravdu do 3kg, že?
Malá plemena rostou nejvíce cca do 5.-6.měsíce, poté spíš už mohutní. Nicméně stojím si za tím, že štěně bude kolem 4 kg. Vždyť ho čeká ještě 3-4 měsíční růst.
Do 3 kil 100%ne, vim že u jorků se říká že to co má v 8 týdnech se násobí 3x a ve 12 týdnech 2x a to by měla být cca váha v dospělosti, pak kouknout kolik měli rodiče, jenže u biewerů je to jak loterie no ale v 8 týdnech 1,5kg je prostě moc, to má ta naše ted skoro v 5ti měsích , takže štěně bude mít mezi 4-5kg
lavacca
napsal(a):
Malá plemena rostou nejvíce cca do 5.-6.měsíce, poté spíš už mohutní. Nicméně stojím si za tím, že štěně bude kolem 4 kg. Vždyť ho čeká ještě 3-4 měsíční růst.
Jen do 5-6m? To už ta naše teda moc nenabere? jsem počítala že bude mít cca 2,5kg ale to asi nehrozí i když je fakt že b to mohla opticky nabrat chlupama
Markéta80
napsal(a):
Do 3 kil 100%ne, vim že u jorků se říká že to co má v 8 týdnech se násobí 3x a ve 12 týdnech 2x a to by měla být cca váha v dospělosti, pak kouknout kolik měli rodiče, jenže u biewerů je to jak loterie no ale v 8 týdnech 1,5kg je prostě moc, to má ta naše ted skoro v 5ti měsích , takže štěně bude mít mezi 4-5kg
Ono se toho napovídá... Moje jorkšírka měla v osmi týdnech 1,25 kg, ve třech měsících přestala růst a nyní je na 2,2 kg, pokud je v normální kondici. Což je někdy problém, protože je docela žravá. Ale ve štěněcím věku jsem jí v jídle neomezovala, krmila jsem co snědla. A není žádná křehotinka, má docela silnou stavbu těla.
Ivulina13
XXX.XXX.140.113
Máme papírového biewra 10 měsíců,chovatelka také říkala,že bude mít do 3 kil.Nepřekrmovali jsme ho,je statný,ale ne tlustý,má 5,70.Je velmi čilý,lítá jako ďábel a milujeme ho,ale také se nám to zdá divné.Druhý starší biewřík má 3,40.Je to možné?
Ivulina13
napsal(a):
Máme papírového biewra 10 měsíců,chovatelka také říkala,že bude mít do 3 kil.Nepřekrmovali jsme ho,je statný,ale ne tlustý,má 5,70.Je velmi čilý,lítá jako ďábel a milujeme ho,ale také se nám to zdá divné.Druhý starší biewřík má 3,40.Je to možné?
Co je ,,papírový biewer"? Papíry které organizace má? Standard je do 3.6kg, takže jednou tolik je asi dost mimo. Starší pes je od stejné chovatelky? Stejných rodičů?
Ivulina13
napsal(a):
to je dost obr, ale zrovna u biewrů není jistot nikdy co z toho bude . To ještě něco nabere a 6kg jork
Včera jsem potkala jednu sousedku a má nového, asi toho ,,minijorka". Měl ho jeden náš dobrý známý a byla to nemocná krysa, která málokdy šla po zemi, takže tyhle psy fakt nemusím, mě to ani nepřipadne jako pes. Je mi jich líto, nemůžou za to, ale je to čirá hrůza. No a ona že: pořídila jsem si psa, abych zase začala chodit se psem, měla ten pohyb...no ale s tímto, no nevím, je hrozný. Tak mi trochu spadla čelist, nevím vlastně kdo a proč jí ho vymyslel, jestli muž nebo děti, ale nadšeně moc nevypadala... A zadavatelka se bojí, že jí moc vyroste Myslím, že do 10kg je to super pes na všechno. Není tak malý, aby dostával hypoglykemické záchvaty a nevím co všechno, není tak velký, aby nevlezl do bytu, nebo ho neunesli, když je potřeba.
lesnížínka
napsal(a):
Včera jsem potkala jednu sousedku a má nového, asi toho ,,minijorka". Měl ho jeden náš dobrý známý a byla to nemocná krysa, která málokdy šla po zemi, takže tyhle psy fakt nemusím, mě to ani nepřipadne jako pes. Je mi jich líto, nemůžou za to, ale je to čirá hrůza. No a ona že: pořídila jsem si psa, abych zase začala chodit se psem, měla ten pohyb...no ale s tímto, no nevím, je hrozný. Tak mi trochu spadla čelist, nevím vlastně kdo a proč jí ho vymyslel, jestli muž nebo děti, ale nadšeně moc nevypadala... A zadavatelka se bojí, že jí moc vyroste Myslím, že do 10kg je to super pes na všechno. Není tak malý, aby dostával hypoglykemické záchvaty a nevím co všechno, není tak velký, aby nevlezl do bytu, nebo ho neunesli, když je potřeba.
Velká pravda! Pes má být pes, kdo chce mazlíčka malého, nechť si kopí pejska háčkovaného nebo tkaného, ten může být úplně prťavý.
Úča
XXX.XXX.80.240
Měla jsem nádhernou fenecku jorkšíra, v deseti letech měla kilo dvacet, naprosto zdravá, odešla klidně v deseti a půl letech. Byla čistokrevná, papírová. Aby měla kamarádku, pořídila jsem jí parkovou směs. Odesla 8. ledna, jsem sama, vdova, sháním dvě jorkšírky štěňátka jako náhradu, ale současné ceny přes dvacet tisíc nemůžu akceptovat. R
Úča
napsal(a):
Měla jsem nádhernou fenecku jorkšíra, v deseti letech měla kilo dvacet, naprosto zdravá, odešla klidně v deseti a půl letech. Byla čistokrevná, papírová. Aby měla kamarádku, pořídila jsem jí parkovou směs. Odesla 8. ledna, jsem sama, vdova, sháním dvě jorkšírky štěňátka jako náhradu, ale současné ceny přes dvacet tisíc nemůžu akceptovat. R
Tak se vyprdněte na yorky a pomozte nějaké útulkové duši! Upřímně říkám, že si nemyslím, že by Vám nějaký chovatel prodal dvě PP štěňata za míň peněz. Obzvlášť v dnešní době ne, ceny jsou zkrátka vysoko.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.123
Dasvo
napsal(a):
Tak se vyprdněte na yorky a pomozte nějaké útulkové duši! Upřímně říkám, že si nemyslím, že by Vám nějaký chovatel prodal dvě PP štěňata za míň peněz. Obzvlášť v dnešní době ne, ceny jsou zkrátka vysoko.
Pp stenata bieweru i kvalitni se daji sehnat levneji. Nestandarti. Ale takovych neni plna inzerce a prodavaj se spise pres zname. Ja takhle mohla mit dve stenata ktera by neprosla do chovu kvuli mirne spatnemu skusu (nebylo to nic strasneho stenatum byl pulrok plus neco) nebo kdyz u bieweru stene nedoroste nebo naopak preroste. Da se sehnat levneji. I o hodne moc levneji. Ale jak rikam toho neni plna inzerce a ja se k tomu dostala jen cirou nahodou. My vzali treba tri psy (dva v jejich trech letech plus minus nakej mesic a jednoho cerstve 8leteho) zadara. Ale stalo to hledani patrani, musela jsem chovatelku přesvědčit a jen dik tomu jsem pak vedela i o tech nestandart stenatech za zmenene ceny stejne jako se kdysi kupoval mlady biewer tak od te chovatelky taktez vim o nestandartech kdybych chtela. Ale proste chce to otat se patrat cihat a cekat.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Dasvo
napsal(a):
Když ono toho v útulcích teď asi moc není.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pp stenata bieweru i kvalitni se daji sehnat levneji. Nestandarti. Ale takovych neni plna inzerce a prodavaj se spise pres zname. Ja takhle mohla mit dve stenata ktera by neprosla do chovu kvuli mirne spatnemu skusu (nebylo to nic strasneho stenatum byl pulrok plus neco) nebo kdyz u bieweru stene nedoroste nebo naopak preroste. Da se sehnat levneji. I o hodne moc levneji. Ale jak rikam toho neni plna inzerce a ja se k tomu dostala jen cirou nahodou. My vzali treba tri psy (dva v jejich trech letech plus minus nakej mesic a jednoho cerstve 8leteho) zadara. Ale stalo to hledani patrani, musela jsem chovatelku přesvědčit a jen dik tomu jsem pak vedela i o tech nestandart stenatech za zmenene ceny stejne jako se kdysi kupoval mlady biewer tak od te chovatelky taktez vim o nestandartech kdybych chtela. Ale proste chce to otat se patrat cihat a cekat.
Já si myslím, že tohle jsou informace, ke kterým se běžný člověk v podstatě nemá šanci dostat. Vy máte znalosti, kontakty, znáte chovky i ty psy... Kdybych chtěl takové zvíře já, velmi pravděpodobně neseženu. O tom naprosto nepochybuju!
A na rovinu říkám, že mi to připadá správné. Paní chce dva psy a prakticky nemá peníze ani na jednoho. Proč dva, proč zrovna tohle žádané plemeno, proč právě feny? Já osobně bych prostě takovému člověku nejspíš neprodal. Pro mě je tam příliš mnoho „ale“ a „co když“.
Doba je taková, jaká je. A štěňata za hubičku nejsou. Ani kříženci kříženců, natož papíráci, byť nestandardi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.27.123
Dasvo
napsal(a):
Já si myslím, že tohle jsou informace, ke kterým se běžný člověk v podstatě nemá šanci dostat. Vy máte znalosti, kontakty, znáte chovky i ty psy... Kdybych chtěl takové zvíře já, velmi pravděpodobně neseženu. O tom naprosto nepochybuju!
A na rovinu říkám, že mi to připadá správné. Paní chce dva psy a prakticky nemá peníze ani na jednoho. Proč dva, proč zrovna tohle žádané plemeno, proč právě feny? Já osobně bych prostě takovému člověku nejspíš neprodal. Pro mě je tam příliš mnoho „ale“ a „co když“.
Doba je taková, jaká je. A štěňata za hubičku nejsou. Ani kříženci kříženců, natož papíráci, byť nestandardi.
Ja ty kontakty taky nemela. Jen jsem byla dusledna a vytrvala 😁 ted uz by to bylo jine. A samozrejme ochotna jet osobne temer hned pres celou republiku a to doslova.
Marekos
XXX.XXX.173.21
Takový psík bude mít v předcích shih-tzu.
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!