Hezký den všem,
chtěla bych svým fenkám (novofundlandský pes, kříženec nejspíše jezevčíka a kolie) koupit polostahovák nebo stahovák.Dost na procházkách tahají.Kamarád má stahovák a dost si ho chválí.pes mu prý přestal tahat a jde u nohy.Připadá mi lepší polostahovák..Jaký je váš názor?Mají ho vaši psy?
Díky za odpovědi :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Tak jako první je potřeba si uvědomit, že stahovák tahání opravdu nevyřeší. To vyřeší jen a jen výcvik...
Jinak ano, mám na všech mých 3 psech stahováky, ale jen z toho důvodu, že jsou dlouhosrstí a velkooký stahovák netrhá chlupy ani je nijak neničí na rozdíl od kožených obojků či nyloňáků...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Moji psi měli vždycky stahováky. Podle charakteru srsti buď řetízkové nebo kožené. tahání ale opravdu samotný stahovák nevyřeší.
Nedám dopustit na polostahovák od manmatu, jiný obojek psovi nedávám, ale u nás to není kvůli tahání (paradoxně mi nejmín tahá pes na postroji :D) ale kvůli tomu, že je plašan a pokud se něčeho lekne (mnohdy nemám ani páru, co bylo příčinou), tak z tohoto polostahováku se nevyvlíkne. Navíc je se nevytahává ani po každodenním nošení a velmi častém koupání. takže za nás super. jen škoda, že manmat už nedělá obojky se zesíleným okem.
Ketlie
napsal(a):
Hezký den všem,
chtěla bych svým fenkám (novofundlandský pes, kříženec nejspíše jezevčíka a kolie) koupit polostahovák nebo stahovák.Dost na procházkách tahají.Kamarád má stahovák a dost si ho chválí.pes mu prý přestal tahat a jde u nohy.Připadá mi lepší polostahovák..Jaký je váš názor?Mají ho vaši psy?
Díky za odpovědi :).
Mám na skoro všech psech polostahováky (část má jen celo řetízkové, část mix popruh + kov) a fajn. Můžou se s ním koupat a nedělají se jim zapařeniny, apod. Plus ani neničí srst. Na delší procházky ale stejně dostávají kšíry.
Ale jen pouhé nasazení polostahováku/ stahováku na odnaučení tahání není. To chce výcvik. A na ten se nejvíc hodí padnoucí kožený obojek, na němž psa udržíte a zároveň mu nebudete vyvíjet velký tlak na krk. Ono totiž čím víc psa škrtíte stahovákem, tím víc je vzrušený a je-li to např. v době, kdy je naštvaný na jiného psa, tak ho v té agresi vůči cizímu psu vlastně podporujete.
Takže pokud pes tahá -) kožený obojek a výcvik - začala bych chůzí na vodítku doma na zahradě, pokud máte. Tj. naučit psa chodit na vodítku v klidu. Pak pomalu jít ven. A jak pes začne tahat, zastavit a stát. Pes si musí spojit tahám = nikam se nejde. Jdu-li v klidu = jdeme dále. Pokud má problém s jinými psy, tak než vás cizí pes bude míjet, tak svého psa posadit, upoutat jeho pozornost (pamlsek, hračka, apod.) a pokud zůstane v klidu, tak pochválit. Pak postupně pokračovat v klidném procházení s tím, že i vás pes půjde, ale navázat si jeho pozornost na sebe. Ano, bude trvat delší dobu, ale pokud vydržíte, budete mít po skončení psa, jež budete venčit s vodítkem na malíčku. ;).

Stahovák na psa sice mám, při výcviku i použiji ale chůze na vodítku se samotným stahovákem nevyřeší, budete muset zapracovat i jinak.
Polostahovák je dobrý zejména na dvě věci.Za prvé, je pevný-přetahuje se přes hlavu a tudíž nemá žádnou přezku, která by mohla prasknout.Za druhé je na krku těsný natolik, že se například bázlivý pes nevyvlékne, ale neškrtí ho tak, jako stahovák.Tahání ale nevyřeší, to vyřeší jen široký kožený obojek a výcvik.

Clayton
napsal(a):
Polostahovák je dobrý zejména na dvě věci.Za prvé, je pevný-přetahuje se přes hlavu a tudíž nemá žádnou přezku, která by mohla prasknout.Za druhé je na krku těsný natolik, že se například bázlivý pes nevyvlékne, ale neškrtí ho tak, jako stahovák.Tahání ale nevyřeší, to vyřeší jen široký kožený obojek a výcvik.
Přezku která by mohla prasknout sice nemá ale pes ho klidně přetrhne a nedá mu to ani moc práce.
napsal(a):
Přezku která by mohla prasknout sice nemá ale pes ho klidně přetrhne a nedá mu to ani moc práce.
Selhat může všechno, i slavnej řetěz se svařovanými oky.
Potkávám pána, který má psa na dvou obojkách, postroji a na tom všem připnutých dvou vodítkách. Vždycky si říkám, náhubek by nebyl od věcí, ale říkám si to jen pro sebe, protože nahlas se bojím ;).

tapina
napsal(a):
Potkávám pána, který má psa na dvou obojkách, postroji a na tom všem připnutých dvou vodítkách. Vždycky si říkám, náhubek by nebyl od věcí, ale říkám si to jen pro sebe, protože nahlas se bojím ;).
Spíš selže řetěz než kožený obojek, psi už mi jich zlikvidovali několik, dokonce ho přetrhl i bígl.
napsal(a):
Spíš selže řetěz než kožený obojek, psi už mi jich zlikvidovali několik, dokonce ho přetrhl i bígl.
Tak asi záleží na kvalitě. Já mám celokovový polostahovák na nejstarší už 12 let (podotýkám 65 kg KAO) a je jak nový. A ostatní je mají taky dlouho a nikdy se mi žádný nepřetrhl.
napsal(a):
Tak já jsem zrovna neměla na mysli kovový polostahovák např.od Trixie.Ten praskne zcela určitě, ale hodně lidí si chválí třeba polostahováky Rogz for Dogz nebo Manmat...
tapina
napsal(a):
Tady selhal asi pán
Jinak na tahání obojek, který nestahuje a cvičit.. já mám na NO a SAO nyloňáky s bytelnou plastovou sponou a žijí už 6 let...