Jak naučit psa bránit před napadením

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2015 22:53

Ahoj, dostala jsem se poslední dobou do rozporů s tátou, chová se hrozně agresivně... Dneska mě opět zmlátil. Mám pitbulku, je to ale mazel a všechny má ráda. Na cizí štěká na povel, ale dneska když se táta zase choval agresivně, vyběhla z pelíšu ke mě a když se do mě pustil, zalezla pod postel. Není to žádná posera, spíš myslím, že ho bere jako "součást smečky" a když se projevil dominantně, ustoupila. Určitě bych nechtěla, aby kousala nebo napadala, ale aby třeba zavrčela nebo prostě zastrašovala (na obranách se to myslí učí jako "revír"). Nevíte jak jí to naučit? Jsem si jistá, že kdyby mě napadl někdo cizí, tak po něm jde, to umí, na povel.

19.5.2015 07:56

Tozu, tvůj problém nevyřeší to, jestli tvá fena na otce zavrčí. Proč tě otec mlátí, jak moc tě mlátí, a jak to, že s tím nic neděláš?

19.5.2015 08:01

Docela je dobře, že fena v takové situaci zaleze pod postel a nic neřeší.
Vztah s otcem si budete muset vyřešit sama. Jestli je vám -náct, tak třeba přes školu ( sociálku), jestli je vám -cet, tak třeba odstěhováním se.
Rozhodně bych neučila ( žádným způsobem ) psa v této situaci zasahovat.
Jestli vás pes bere jako jednu smečku, mohl by se přidat na stranu otce.

19.5.2015 08:06
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Orionka: souhlas.

Neregistrovaný uživatel

19.5.2015 09:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Nikdy, ale opravdu nikdy psa neotáčej proti rodině!
Pokud je táta takový, jak říkáš, obrať se na sociálku, ale neřeš to psem!
Navíc "revír" je průzkum terénu nikoliv zastrašování...
A další věc, nejsem si úplně jistá, zda pitbull by pochopil že se kouše do člověka (na rukáv), když se po něm po staletí chtělo, aby šel po svém druhu a člověka respektoval - jak jistě víš, před zápasem se majitelé pitů prohazovali u psů a jeden druhého prohlíželi a třeba i se musel nechal i cizím člověkem nechat odvést z ringu...

19.5.2015 09:17

Holt existují psi, kteří tě neochrání.

19.5.2015 13:44
kmichaal

XXX.XXX.213.198

Organizací řešících domácí násilí dnes u nás máme spoustu, tudíž své problémy s agresivním otcem řeš přes ně. Nikoliv pomocí cvičení psa, tím méně pak rodinného pitbula, na obranu před násilím ze strany agresivního rodinného příslušníka. APBT nemá zakódovanou agresivitu vůči lidem a na světě bylo již poměrně dost upřímně řečeno průserů způsobených tím, že se lidé neznalí plemene snažili teriéra typu bull (nezřídka násilně) předělat na psa útočícího proti člověku. Ten pes k tomu nikdy nebyl a není šlechtěn. Ba naopak byli bázliví nebo vůči lidem agresivní jedinci bez milosti vyřazeni z chovu. Tudíž s takovou jistotou NEDOKÁŽE VŽDY POZNAT, jak, kdy a proti komu má zasáhnout, jako to dovede třeba rotvajler, dobrman nebo jiné služební plemeno.

19.5.2015 15:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

Jestli je zadavatelka v pubertě, tak může jít
o život tátovi i jí .
(a nemusí jít ani o domácí násilí )
Nebo vy neznáte co umí udělat puberťák s rodičem ?

19.5.2015 15:08
apbtbreeder

XXX.XXX.198.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ahoj, dostala jsem se poslední dobou do rozporů s tátou, chová se hrozně agresivně... Dneska mě opět zmlátil. Mám pitbulku, je to ale mazel a všechny má ráda. Na cizí štěká na povel, ale dneska když se táta zase choval agresivně, vyběhla z pelíšu ke mě a když se do mě pustil, zalezla pod postel. Není to žádná posera, spíš myslím, že ho bere jako "součást smečky" a když se projevil dominantně, ustoupila. Určitě bych nechtěla, aby kousala nebo napadala, ale aby třeba zavrčela nebo prostě zastrašovala (na obranách se to myslí učí jako "revír"). Nevíte jak jí to naučit? Jsem si jistá, že kdyby mě napadl někdo cizí, tak po něm jde, to umí, na povel.

Slečno, na obranu si pořiďte jiné plemeno.

To, že vás otec napadá, řešte s policií.

Přidejte reakci

Přidat smajlík