Jezdíme na různé psí akce a potřebuji, aby se můj pes naučil odpočívat v kenelce. Obecně nemá ráda malé a stísněné prostory, není typ co by vyhledával jako své útočiště třeba místo pod stolem nebo různé úkryty. Ideálně si vždy rád lehne někde na volné prostranství. Máte někdo zkušenosti jak psa zvyknout na kenelku a na to, že v ní má odpočívat?
Ano různými hrami a cviky ho můžu naučit být v kenelce, ale bude to pro něj pouze plnění úkolu a neodpočine si u to.
Děkuju předem za rady.
No a co jí kenelku postavit zkrátka doma, dát do ní deku, eventuelně sem tam nějaký ten mls a čekat, jak si s tím poradí?U našich psů to obvykle funguje.Dokonce i u pejska, který jako štěně strávil v kennelce v letadle a na cestách jeden a půl dne, když jsem ho vezla z SF.
Určitě to pro něj nebyl příjemný zážitek a přesto nakonec tu cestovní kenelku pojal za svoje oblíbené odpočívací místo. I když vyrostl a začala mu být kapku malá.
Dobrý den, oživuji tuto diskuzi. Zajímalo by také mě, jak naučit odpočívat psa v kenelce. Fenka je na kenelku naučená, neodchází. V klidu v ní zůstane, dokud ji povel nezruším. Leží a kouká, ale nedaří se jí v ní usnout. Chtěla bych ji naučit, že v ní může i v klidu spát a že je to její soukromí, pokud pokud potřebuje klid nebo odejít ze situace, která ji není příjemná. Děkuji za reakce
Uživatel s deaktivovaným účtem

odjet do cizího prostředí na noc i s klecí?? Že by psice byla ráda za kousek svého "doma" a pokud by byla unavená (třeba dlouhým výletem), tak by v ní i usnula ??
nevím - díky rozměrům našich psisek jsem kenelu nikdy neřešila (i když vím, že jsou i na mamuty)