Uživatel s deaktivovaným účtem
Pomůže tahání přiměřené zátěže.
Pes 23 měsíců, pred 2 měs mě zhubl, kvůli háravce, pak jsem se snažila vykrmit, protože jsme měli pred výstavou, sice pes něco málo nabral, ale asi nestačil nasvalit, tlusty opravdu není, má cítit hřbet i žebra, takže když trochu uberu krmení a zahrnu trochu toho tahání, myslíte, že by to mohlo pomoci...
Jaky jiný pohyb je ještě vhodny ? Teď postupně jak bude tepleji, tak bude i více plavat.
Při vykrmování jsem dávala přílohy jako vločky a těstoviny tak to asi bude důsledek.
Někde jsem i četla, že je vhodny kolagen.
Děkuji za další rady a názory
Ne, musel by změnit zřejmě celkový způsob života. Musela byste z něj de facto s nadsázkou udělat vrcholového sportovce, aby se změnilo celé jeho tělo. Tahání by muselo být dennodenně (samozřejmě postupně a pozvolna zvyšovat váhu i délku) a už vás vidím jak chodíte s pneumatikou za psem... Musela byste zřejmě změnit krmení aby nasvalil, ale i tak je to běh na dlouhou trať a výsledek velmi nejistý. Tady se vrací chyby v krmení velkých plemen.
Nemusí tahat pneumatiku, stačí paničku...
Hmn- omyl, těžiště musí být u země tak, a samozřejmě postroj z úchyty po stranách tak, aby neposiloval přední partie, ale právě spíš zadní (bedra a hřbet). Za léta chovu velkých plemen vím, že trochu zlepšit se to dá, ale pokud chce majitelka šampiona na výstavy, tak v postoji se to jakžtakž upraví, ale v pohybu se to ukáže. Je obrovskou výhodou, že dnes se na výstavách oběhne 2x kolečko a je to. Doby, kdy se běhalo, aby se právě vady ukazály, jsou už dávno pryč.
Každopádně ve 2 letech je třeba opravdu se zaměřit na více pohybu, je to absurdní, ale nejdřív z něj musíte udělat svalnatého sportovce, fakt hubeného, to že jsou mu "cítit" žebra neznamená že je hubený. Až z něj bude šlachovitý maratonec může teprve pomaloučku nabrat váhu.
Jestli má zatím jen volný hřbet a ne už prověšený, ještě by to šlo, ale je to běh na dlouhou trať pro vás.
Děkuji za názory, makáme denně, pes je v neustálem pohybu, opravdu nevydrži byt chvíli v klidu, tím mě právě zarazilo ten přehupujici hřbet, ale vytvoril se nejvíce právě teď jak trochu nabral, jak jsem psala výše, pes je dobře nasvalený v nohách a celkove v předu, ale tu zadní část moc nepoužívá, nebráním se i názoru, že pes který má cítit žebra je hubený a přesto, že pohybu má hodně, musíme změnit část pohybu aby zapojil i svaly na hřbetu, chovatelka mi řekla, že při běhu používá málo zadní nohy, jakoby je nedotahuje, že proste není v tomto směru rozběhaný tak at s ním běhám na kole na prověšeném vodítku jen v klusu... souhlasíte?
"tím mě právě zarazilo ten přehupujici hřbet" - tak nevím jeslti máte na mysli, že se hřbet houpe ze strany na stranu ? Také váš pes může chodit mimochodem, což by tohle dělalo. Ale i to se dá odnaučit a vystihnout správné tepno pohybu, aby pes šel v klusu. Pokud má nedostatečný posun pánevních končetin, to je dědičné, s tím nic neuděláte.
"Jestli vam jde o vystavy budete muset psovi vicemene nedovolovat chodit mimochodem"
to je u molossa dost blbost. Pokud jde o mimochod na výstavě, tak stačí na pár krocích zrychlit, pes přejde do klusu a pak můžete zase zpomalit. Pokud se mu při pohybu "přehupuje kůže", tak to ani klus nespasí.
Ano jedná se o přehupujicí kůže v klusu a o výstavy. K klusu má spravný chod a v kroku jdemimochodem. Ale další věc je kterou jsem zjistila, je ten ze kdyz mu dam popruh a pritom na něm neni jako v tahu, je normál na obojku a dám ho do klusu kůže se mu nepřevaluje, stejný chod a styl bez popruhu kůže se převaluje, mám asi zajímavého psa